Седмичен хороскоп 6-12 декември 2021

2021 12 6Марс-Юпитер в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Първата седмица след последното затъмнение за годината предлага няколко интересни аспекта: съвпад, секстили и квадрати. Отминалото ПСЗ даде някои отговори, но постави много нови въпроси, на които да се търсят решения през месеците до следващата група затъмнения. Забелязахте, предполагам, как опозицията на Лилит към него включи, в дните преди и след, допълнително количество жлъч, вербална, а за съжаление някъде и физическа агресия. Точно по време на ПСЗ, и в относително близка зона, изригна вулкан на остров Ява.

Седмицата започва с хармоничен аспект между Марс от Скорпион и Плутон от Козирог. Добро начало за родените под знака на Скорпион или с асцендент там. Шефът на най-мощната държава на запад е Скорпион и е подхванал важни международни инициативи. Колкото и парадоксално да изглежда, ще се бистри демокрацията. Май няма да я избистрят съвсем, защото Марс прави точен квадрат с Юпитер в средата на седмицата, на 8 декември.

Както писах в седмичния хороскоп от 8 ноември, Марс подкара групата планети във все по-смаляващ се сектор на зодиака. На практика отпадна опозицията между които и да са две планети, изключая бързо движещата се Луна, която обикаля кръга за един лунарен месец. И това е важно, защото опозицията като аспект представя връзката между противоположни принципи, идеи, становища, възгледи, намерения, думи, действия. Тази поляризация на пръв поглед изглежда негативна, противопоставяща и разделяща, но в действителност съдържа в себе си възможност за разбиране и приемане, за поглед откъм другата гледна точка, за търсене на общ признак и нещо, което води до успокояване на първоначалното напрежение. Така от ноември 2021 година до юли 2022 година между планетите няма нито една опозиция. Но има тригони, добрите силни аспекти, и по-слабите такива, секстилите.

Не така са нещата при квадратите. Там различието е категорично, разтърсващо и катастрофално. Квадратите са разрушители. Между участници в квадрат е много трудно да се постигне съгласуваност. Защо го припомням? Защото от средата на февруари 2022, когато Венера и Марс заедно от Козирог подминат тригона с Уран, навлизаме в зона, в която и тригоните отпадат от аспектариума. Венера ще води хорото, женският принцип ще бъде доминиращ, по мъжки-силово, защото Марс и Плутон са до нея, но хитро – по женски. Март се очертава като тежък месец, с много сгъстена тежка енергия. Между пазещите стадото Уран в Телец и Плутон в Козирог, всички останали планети се свиват в малката дъга от 60 градуса между Сатурн и Ерис, а в центъра е съвпадът Юпитер-Нептун. Всичко това до 8 април`22, когато Меркурий пръв прекрачва оградата и бяга на свобода. На 18 април излиза и от външните ограждения след съвпада му с Уран.

Казвам всичко това сега, ще го пиша и в годишния хороскоп, но преведено на нормален, неастрологичен, език, значи. Ще става все по-сложно както по линия на медицинския натиск, така и на икономическия, а те непрекъснато се преливат и подкрепят взаимно. База за приемане и разбиране няма, противоречията ще се задълбочават. До месец февруари въображението им ще предлага различни варианти и подходи за ограничаване на свободите и усилване на натиска, но ще се изчерпят и уморят да търсят разнообразие, ще тъпчат на едно място, с едни и същи методи да решават, изискващи различни подходи проблеми. Между държавите ще има все по-малко съгласуваност в мерките. Изпълнявайки заповедите отгоре, всяка ще развива натиска по свой начин, съобразно реакциите в собствената държава. Февруари-март ще прилагат хитрини, които са работили при други условия. Психологичната наука ще бъде в помощ как най-добре да се манипулират хората и постепенно да се водят към приемане на ограниченията. Жените и женските методи ще бъдат на ход. Ще продължават да се слагат на възлови постове все повече жени. Целта е с тяхно съдействие да се стига до семействата и децата. Вече за всички е ясно, че децата са цел. Точно младите хора с подкрепата на Меркурий през втората половина на април ще направят значими крачки към свободата.

Да продължа за тази седмица. Слънцето и Меркурий направиха съвпад на 29 ноември (точно на рождения ми ден :) и ми донесоха чудесни моменти на прозрение и освобождение). Сега, разделяйки се, правят поотделно квадрати към Нептун. Често това се случва с разлика от няколко дни два пъти в годината. За последно-през месец юни. Квадратът на Меркурий и Нептун става точен на 7 декември, вторник. Нептун, както знаем, се проявява едновременно като проводник на масовата заблуда и илюзорност, така също като канал за проглеждане и връзка със духовните нива за тези, които са готови. Когато Меркурий прави квадрат към него се включват ниските октави, работи заблудата, подвеждането, измамата. От този аспект успешно се възползват крадците и мошениците. Така през първата половина на седмицата сме податливи на лъжовни послания и нечисти намерения. Слънцето придава други нотки на квадрата с Нептун. Той става точен в края на седмицата в неделя, 12 декември. Квадратът Слънце-Нептун дава среща на лъжата и истината да премерят сили. Кой вълк ще победи, зависи от това кой храним, както е в притчата. Истината намира по-пряк път да се прояви по време на този аспект.

В битка за истината влизат Марс в Скорпион и Юпитер от Водолей в квадрат в сряда, 8 декември, което ще създаде много работа на охранителни органи и правни институции. Марс в знака на манипулиращата сила и Юпитер в знака на борбата за права и свободи са равностойни противници.

През тази седмица навлизаме в зоната на съвпад на Венера-Плутон. Този път ще бъде доста продължително общуването на планетата на любовта, хармонията и красотата с планетата на властта, и дълбоката трансформация. Венера прави своята ретроградност в Козирог между 19 декември `21 и 29 януари `22, затова съвпадът и с Плутон ще бъде на три етапа. Първите два почти се сливат и Венера танцува заедно с Плутон в 25-я градус на Козирог до края на декември при точни съвпади на 11 и 25 декември. През януари бавно го напуска и се отдалечава от него, връщайки се до 11-я градус на земния знак. Когато тръгне в права посока на 29 януари, за да се срещне отново с мощната малка планета и трябва месец, достигайки го в 27-я градус на Козирог на 3 март 2022 година.

Този продължителен танц между хармонията и дисхармонията ще изкара на преден план, както вече писах по-горе, жени. Жени във властта не е задължително нещо по-добро от мъже във властта. Различно е, но не и по-добро, имаме примери в историята и назад, и сега в „сърцето“ на Европа. Когато целта е власт, само методите се сменят,защото железен юмрук в кадифена ръкавица също нанася жестоки удари. Мъже по форма, но жени по съдържание, имат също карт бланш за действие до края на тази и в първите месеци на следващата година.

В началото на седмицата Венера, планетата на правото, справедливостта и законността е подкрепена от Марс и все още има достатъчно сили, особено в Козирог, за да се противопостави на обсебващото влияние на Плутон. През следващата седмица обаче, намалявайки значително скоростта си, за да навлезе в ретроградност на 19-ти, силата и на противодействие отпада и се проявяват отрицателните страни на венериното влияние. В тази слаба за нея позиция ще преминат първите два от трите и съвпада, които почти се сливат в дните до края на месеца.

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на голяма професионална активност. Луната в зоната на кариерата среща Венера и Плутон, което ви прави ангажирани с много задачи и най-вече с хора. Интересни предложения за съвместна работа в първите дни на седмицата. В средата Марс среща претенциите на Юпитер, което ви изправя пред сериозни въпроси за решаване, някои от тях изискват юридическа подготовка, търсете компетентни съветници. Реагирайте на неистини, дори да не ви засягат лично. В неделя Луната е във вашия знак, което ви носи повече права, но и повече лични отговорности.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица натоварена с ангажименти. Времето все няма да ви стига, затова спирайте отвреме навреме и си давайте почивка. Стремежът ви да бъдете максимално продуктивни се отразява на жизнения тонус и може да се чувствате претоварени и уморени. Там където може, прехвърлете част от ангажиментите си на други хора. В средата на седмицата предстоят важни срещи и предложения, върху които е нужно да премислите известно време. Квадратите на Меркурий и Слънцето могат да ви подведат при взимане на важни решения. Опити да подведете други хора ще бъдат засечени и отразени. Проверявайте добре източници, правни основания, доказателства.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата след ПСЗ може да ви се стори още по-динамична от предходната. Ангажименти с ресурси и средства за препитание ще бъдат водещи. Като знак на стратегиите и дългосрочните планове, за вас е важно да предвидите бъдещето и това как ще се развият делата ви в него. Отказът от някои предимства и възможности може да ви постави в по-добра ситуация в близко бъдеще. Дългият танц на Венера и Плутон в зоната на притежанията започва през тази седмица с първия им съвпад. Финансовата тема ще продължава да бъде важна. Но също така и темата за нематериалните ценности, върху които имате влияние и как боравите с тях. Търпят промени както отношенията ви към пари, ценности и собствености, така също и към връзки и привързаности, които са важни за вас.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, прeдстои успешна седмица. Луната от другия земен знак Козирог ще ви подкрепя във всичко, което правите за разширяване на знания и кръгозор, за срещи, разговори, обмяна на опитности с хора, различни от вас, като среда и манталитет. В зоната на тайните Слънцето и Меркурий, в знака на истината, се разделят, но пък правят квадратите си с Нептун, което ви включва по някакъв начин в сложни комбинации. Придържайте се към истината, избягвайте полу истини, а още повече откровени лъжи. Планетният управител навлиза в градуси на Козирог, където попада в мрежите на Плутон. Ще са ви нужни по-голяма концентрация на ума и воля, за да мислите и действате самостоятелно.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, добро начало на седмицата задва Луната в другия земен знак Козирог. Сериозното отношение към това, с което се захващате, ви товари с все повече ангажименти. Отношенията с някои институции може да ви постави пред сложни ситуации и трудни избори в първата половина на седмицата. Планетният управител прави квадрат с Нептун, а това е сигнал за неясноти и противоречия с отделни хора, или с партньор/и. Опитите ви да преиначавате истината веднага ще бъдат отчетени и санкционирани. Планове за преместване в друго жилище или друго населено място, ще трябва да изчакат.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в Козирог. Добро начало за амбициозни планове. Съвпадът и с Венера и Плутон във вашия знак подсилва усещането за сила и контрол над обстоятелствата, които ви засягат. Но тилът ви е незащитен, там беше ПСЗ, което предизвика начало на важни процеси, предстоящи за развитие в следващите месеци. Квадратите на Слънцето и Меркурий през тази седмица бележат линия на подвеждане в очакванията и несигурност в изборите, които предстои да правите. Венера започва дълъг съвпад с Плутон във вашия знак, което ви прави емоционално по-активни, но и податливи на външно влияние.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои противоречива седмица. Луната в Козирог ще ви води към осъзнаване на истини, които са били скрити от вас. Меркурий и Слънцето от зоната на партньорството ще ви ги разкриват, но и ще ви включват в противоречия, които засягат важен за вас човек. Това което в началото на седмицата сте виждали по един начин, в края и ще изглежда съвсем различно. Опитите ви да вникнете в детайлите ще бъдат възпрепятствани до края на седмицата. Скриването или изопачаването на истината ще ви навлече неприятности. В неделя, Слънцето в Стрелец в квадрат с Нептун ще ви помогне да се проясни картината и да стигнете до истината.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица ангажирана с най-близкия кръг от хора. Някои материални аспекти могат да нарушат хармонията във взаимоотношенията, още повече, че пълното слънчево затъмнения откри терен за противоречия, с които ще ви се налага да се справяте сега и в следващите месеци. Стелиумът Луна-Венера-Плутон в зоната на дома изисква повече усилия за възстановяване на доверието и подобряване сигурността в жизнената среда. Квадратите на Слънце и Меркурий с Нептун от зоната на здравето ще ви подтикват да подобрявате знания и информираност. Не се самозаблуждавайте, не правете това и с другите.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на тайните. По-точно на тяхното разкриване. За неща, на които търсите отговор, разчитайте на вътрешното си усещане, интуиция, сънища, видения и др.подобни метафизични методи за връзка с подсъзнанието. В скритата зона на хороскопа през тази седмица започва тур Венера с първия от трите си съвпада с Плутон. Така месеци напред ще имате по-ясна връзка с другите нива на съществуване. Между вторник и четвъртък Луната е във вашия знак, преминавайки през съвпадите си със Сатурн и Юпитер. Бъдете готови за включване. Не отказвайте контакти, но по финансови въпроси имайте повече задръжки и едно на ум.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица фокусирана в партньорството. Другите хора ще привличат внимание, отношение, грижи, които лунната ви природа щедро ще раздава. Съвпадът на Луната с Венера и Плутон в тази зона усилва емоционалното отразяване на всичко, случващо се с партньор/и. Дозата недоверие, което предизвиква този аспект, може да вгорчи първата половина на седмицата. Квадратите на Слънце и Меркурий с Нептун ще ви създават пречки да възприемете истинското състояние на нещата. В края на седмицата, когато премине този на Слънцето, картината става по-ясна.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започвате със замах. Сила ви дава хармоничният аспект между управителите на знака – Марс и Плутон в понеделник. Включването и на Венера в края на седмицата подсилва самочувствието и убедеността в добрите ви намерения. Възможно е обаче да изпаднете в някои правни противоречия и да се наложи да промените първоначалните си намерения. В средата на седмицата грижите за близки и задълженията се увеличават. Бъдете внимателни за наличните си средства и не се впускайте в купуването на скъпи стоки и услуги.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на предизвикателствата. Някои ще ви дойдат от приятели други от шеф, или някой много важен за вас човек. Съвпадът на Венера и Плутон в зоната на неформалните връзки създава поводи за емоционална приповдигнатост с някого и люшкане от една в друга крайност. Нептун от вашия знак прави квадрати с Меркурий във вторник и със Слънцето в неделя, което изисква повече внимание към говорене и пристъпване към важни дела. По-добре говорете прямо и си понесете последствията, отколкото да ви хванат в лъжа.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 90 Нептун /7.12.2021/ 17:16

Марс 90 Юпитер/ 8.12.2021/ 8:21

Венера 0 Плутон / 11.12.2021/ 18:29

Слънце 90 Нептун /12.12.2021/ 8:21

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Козирог и Овен, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

7.12.2021 6:42 – 7.12.2021 13:48

9.12.2021 11:59 – 9.12.2021 16:53

11.12.2021 21:40 – 11.12.2021 23:46

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

4 коментара so far »

  1. Svedtski каза,

    Писа на декември 6, 2021 @ 2:54

    С голям интерес прочетох поредната Ви прогноза.
    Честит Рожден ден!! с едно “малко” закъсненийце от около една седмица! От все сърце Ви желая много здраве и радост, и много хъс, и широк замах за разчистване през предстоящата Ви година 9 – година на приключване и предвестник на новото начало (подготовката, за което може би е започнала още през тази година – година 8 :)). Дано и Юпитер, който през идната година транзитира през дома на семейството, и където екзалтира, Ви донесе много топлина и семеен уют и даде един широко разгърнат, късметлийски старт на всички Ваши начинания, независимо от ненормалните времена, през които преминаваме. Желая Ви също така силен и несломим дух в битката на страната на Доброто!

  2. Svedtski каза,

    Писа на декември 6, 2021 @ 4:10

    И пак ще се окажете много права – особено с тази предстояща доминация на лукава “женска” енергия: доколкото разбирам, зад океана се готвят да заменят изкуфелия, познат вече на цял свят Joe Brandon с неговата вицепрезидентка Камала Харис, която както ще се окаже в последствие няма законно право да бъде президент (нещо познато с рождените сертификати, само дето чернокожият президент преди нея като нищо изкара два нелегални мандата). Разбираме още, че има два лагера, които ще се борят да сложат свой човек на нейно място – Килъри Клинтън и Нанси Пелоси (все жени), от там и на мястото на Brandon. Завесите още не са се вдигнали, а театърът предстои да се разиграе някъде около празниците, може и по-късно, като обещанията са за много интересен спектакъл. Ще наблюдаваме как демонократите се клепат едни други на фона на предстояща икономическа криза, която трябва да започне някъде средата на декември, ако не продължат да надуват дирижабъла..относно “мъж” в женски дрехи – като започнем с Камала Харис, която привидно може да стане президент, но конците от задкулисието ще дърпа Барак Обама (Венера в компанията на Марс и Плутон), минем през Мишел Обама и стигнем до здравната им “министърка” ..още цял куп педо-сатанински уродливи създания, промъкнали се във всички ъгълчета на властта.
    Подобен пример в Европа – Уши (Урсула) в компанията на генерал-майор Карстен Бройер, който съвсем скоро се очаква да поведе тоталитарната, национал-социалистическа операция “Изгрев” (Operation Sunrise), пак Венера в компанията на Марс – Плутон. Като се има предвид и военната министърка-лесбийка (жена, управляваща по мъжки) на Германия..да не говорим и за министърката на образованието на Швеция.

    Така че, да, пак познахте – остава само да видим проявленията на тези женски дяволи и в действие.

  3. Варта каза,

    Писа на декември 6, 2021 @ 6:53

    ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН “на патерица”, Муси! БОГ да Ви дава Живот и Здраве, за да ни напътствате още много години напред…

  4. Нелита каза,

    Писа на декември 10, 2021 @ 3:05

    Благодаря Ви! Много полезна информация.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии