Седмичен хороскоп 6-12 май 2024

2024 5 8Новолуние в Телец на 8 май

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В тази следпразнична майска седмица най-важното и единствено астрологично събитие е новолунието в Телец.

Както всяка година Луната и Слънцето се срещат на територията на първия земен знак и сега това ще бъде в 18-я градус на Телец, в сряда – 8 май.

Планетите са струпани в малък участък от зодиакалния кръг и на практика няма значими аспекти, изключая прехода на Меркурий на прав ход през позициите на Хирон, на 7 май-вторник, и Ерис, на 11 май-събота, в Овен. Както вече се убедихме тези съвпади в кардиналния огнен знак, случващи се за трети път, поднасят букет от емоции и раздвижване в световните дела. Напрежението се простира най-вече върху кардиналните знаци, които обичат да мерят сили. В дните след новолунието в Телец и до края на седмицата ще се разгорят с нова сила пожарите на юг и на североизток от нас.

Новолунието в Телец задава заземен и прагматичен тон за следващите месеци. Телецът е знакът на земеделците и сега е точно сезонът, когато се сее, сади, обработва се земята, събират се плодовете на положения труд.

Новолунието в Телец придава стремеж за стабилност във всяко начинание. Добро обмисляне, планиране, проектиране, пресмятане на разходите и на ползите, и едва тогава започване на изискващата труд и търпение работа. Успехът на Телеца е в упоритостта и търпението, които е готов да вложи във всяко нещо, с което се е захванал. Тази избирателност пести енергия, време и материални ресурси. А Телецът управлява ресурсите. Той цени това, с което разполага, и умее да надгражда. Новолунието в Телец ни подтиква към етика във взаимоотношенията и разумно отношение към природата. Сега е времето на инициативи за опазване на природата, за обич към земята и обгрижването и.

Компания на новолунието в сряда правят няколко планети движещи се в Телец. Венера, Уран и Юпитер са съучастници в плановете и намеренията на всичко свързано с Телец. А това значи изобилие от цветове, разнообразни форми, неочаквани решения.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен или с асцендент в Овен седмицата започва с Луна в Овен. Чудесно начало на една богата на преживявания седмица. Новолунието в Телец на 8 май поставя акцент за дълъг период от време върху лични доходи, ценности и притежания. Планетният управител е в знака ви и поддържа висок жизнения статус, което позволява постигане на желаното в най-кратки срокове.

За родените под знака на Лъв или с асцендент в Лъв Луната в другия огнен знак Овен задава емоционално начало. Марс продължава да се движи в Овен и поддържа жизнения тонус висок. Новолунието в Телец е на 8 май, сряда. Срещата на Луната и Слънцето е в полето на кариерата. В период на растеж сте и всяка висока оценка е точно на мястото си.

За родените под знака на Стрелец или с асцендент в Стрелец седмицата започва с Луна в другия огнен знак Овен. Позитивно, ентусиазирано начало на изпълнена с преживявания седмица. Новолунието е в сряда, 8 май. Срещата на Луната и Слънцето е в земния, практичен, тактилен Телец ви обещава изпълнено с малки победи ежедневие. Натоварени с много домашни и/или служебни задачи времето ви ще изтича като пясък между пръстите.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец или с асцендент в Телец предстои забележителна седмица. В сряда, на 8 май, е новолунието в Телец. За тези, които са в слънчевия период на личната си година настъпва благоприятен период за ускоряване на темпото, за влагане на повече енергия в планираните начинания. За тези, които са все още в сатурновия период на личната година,моментът е добър за преход, за приключване на старото,за затваряне на страницата. Всички обаче са обект на по-голямо внимание от околните. И очакванията са по-големи.

За родените под знака на Дева или с асцендент в Дева предстои седмица на тайни и мистика. Някои неясни ситуации се заплитат още повече. Новолунието в сряда осветява тъмните ъгли. Срещата на Луната и Слънцето в юпитеровия период на личната година е обещание за важна житейска промяна. Гледайте напред, пожелавайте си най-доброто, пренареждайте приоритети според сегашната ситуация и бъдете активни в осъществяване на плановете си.

За родените под знака на Козирог или с асцендент в Козирог седмицата започва експресивно с Луна в другия кардинален знак Овен. Тя внася динамика в отношенията с най-близките. Новолунието е в най-лъскавата и богата на преживявания зона на слънчевия хороскоп. В марсовия период на личната година срещата на Луната и Слънцето придава сила и обещава успех в начинанията.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци мистичната вълна от предходната седмица продължава и в тази. Новолунието в предходния знак Телец е в полето на тайните, в скритата зона на слънчевия хороскоп. За някои това се свързва с потребност от изолация и усамотяване, което дава възможност на човек да остане насаме с мислите и с болките си. Тишината и спокойствието привличат Музата и творческото вдъхновение.

За родените под знака на Вeзни или с асцендент във Везни седмицата започва с Луна в срещуположния знак Овен. Партньорската тема се подчертава и от новолунието в чувствения знак Телец. На 8 май, сряда, Луната и Слънцето се срещат в зоната на интензивните интимни отношения, страстта и споделените преживявания. На финансовата подкрепа и финансовите задължения също. Новолунието открива възможности за задълбочаване на връзката.

За родените под знака на Водолей или с асцендент във Водолей началото на кратката работна седмица е много динамично, изпълнено с движение и премествания. Новолунието в Телец, на 8 май-сряда, дава старт на обновяване в дома и най-близката среда. Някои ще се завърнат окончателно на родна земя. На други предстои преместване в ново населено място, или в ново жилище.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак или с асцендент в Рак предстоящата седмица, макар и кратка, е професионално ангажирана с повече хора и нови контакти. Новолунието в Телец образува вихър от възможности за екипна работа и сдружаване с други хора за постигане на обща цел. Ставате притегателен център, сега и в следващите дни, и месеци можете с лекота да обединявате хора около себе си.

За родените под знака на Скорпион или с асцендент в Скорпион началото на седмицата фокусира вниманието върху собственото здраве или на близък човек. Новолунието е в сряда, 8 май. Съвпадът на Луната и Слънцето е в противоположния знак Телец. Новолунието в полето на партньорството, в меркуриевия период на личната година отваря възможност за връзка пред тези, които нямат. Търсещите нова работа също имат шанс да намерят такава съвсем скоро.

За родените със Слънце или асцендент в зодиакалния знак Риби началото на седмицата е фокусирано в изясняване на финансови въпроси. При някои те са в основата на отношенията с хора от близкия кръг, братя, сестри, племенници, братовчеди, съседи, съученици, приятели от детството. Новолунието в Телец, на 8 май-сряда, дава възможност да намерите разумен начин за изчистване на недоразумения и зануляване на взаимните претенции.

Дати на някои астрологични събития

На 8.05.2024 г в 6:21 ч Новолуние в 18°Телец

Луната е без курс на:

6.05.2024 8:57 – 7.05.2024 0:42

9.05.2024 0:55 – 9.05.2024 2:20

11.05.2024 4:49 – 11.05.2024 6:13

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии