Седмичен хороскоп 6-12 март 2017

ПЛ 12 3 17 от петък

Пълнолуние в Дева в неделя

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната седмица започва с Луна в Близнаци, което подчертава меркурианският ѝ характер. Меркурий е много активен в първата половина на седмицата, когато се придвижва през Риби от съвпада с Нептун към съвпад със Слънцето. И тъй като сме в зоната на активната предизборна кампания, ще се наслушаме на говорене, в което е заложена голяма доза манипулация, къде директна и агресивна, къде фина и завоалирана.

Във вторник, хармоничните аспекти между светилата и стелиумът в Риби, Плутон и Прозерпина, а също така и тригонът Марс-Сатурн, вероятно ще ни обнадеждат с някои добри и изпълними политически програми и проекти. Във вторник и сряда Луната е в Рак, което отново задейства голям квадрат с Уран, Плутон, Юпитер и Марс, който е на път да излезе от кардиналния Овен. Последното е указание за повече контрол над емоциите, за повече внимание при работа в рискови условия и в конфликтна среда, най-вече за кардиналните знаци.

В петък Марс напуска своя знак Овен. Навлизайки в знака Телец, планетата воин спомага за успокояване на астрологичната обстановка. Още повече, че придвижвайки се през земния знак за шест седмици, между 10 март и 21 април, в част от този път, Марс ще бъде в така наречената взаимна рецепция с Венера. Венера се движи през Овен, ретроградна, а Марс през Телец, като до 3 април всяка от планетите е в знака на другата. Така енергиите на двете планети се обединяват. Разменяйки местата си, Марс в Телец е по-балансиран и прагматичен, а Венера в Овен е по-упорита и отстояваща себе си. През цялата седмица Венера шества ретроградна и необезпокоявана от аспекти с другите планети, изключая тези с бързата Луна. И може би точно поради тази освободеност от чуждо влияние можем да видим любовта в нейните различни проявления, но без излишен грим, без превзетост, лустро и показност, по-груба и първична.

В края на седмицата, в неделя, ни очаква пълнолуние в 22 градуса Дева. Пълната Луна в Дева е момент за истината във всеки аспект от живота ни. Всичко трябва да бъде чисто и подредено. Време за пролетно почистване в дома, и в душите ни.

Слънчеви пролетни дни!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, акцент на седмицата е смяната на знака на Марс. Вашият планетен управител ви напуска, за да премине в следващия знак, земния Телец. Както писах в анонса, за няколко седмици Марс изпада в синхрон с Венера, която се движи през неговия, вашия, знак. Това е период от време, в който ще се ползвате от взаимния обмен на енергии между планетата на любовта и планетата на волята, и амбицията. За мнозина комбинацията Марс-Венера може да се окаже мотивираща и градивна. Проектите да станат земни, завършени и готови за прилагане в практиката. На личните дела да отделите достатъчно време, и да положите съзнателни усилия да ги хармонизирате. Пълнолунието в Дева ще ви помогне да подредите приоритетите си, да пренаредите графика си така, че да ви спорѝ навсякъде, и в работата, и в спорта, и в семейните взаимоотношения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, първата половина на седмицата следва инерцията от предходната. Във вторник и сряда личното участие може да бъде заглушено от нечии чужди амбиции, или от нежеланието ви да се включвате активно в борбите за власт и надмощие на кардиналните знаци. В четвъртък Луната е във вашия знак и това ви прави център на внимание, искате или не. Имате възможност да правите нещата така, както искате, да „водите хорото“, да насочвате събитията в желаната от вас посока, с подкрепата на Марс в другия огнен знак Овен. От петък планетата воин навлиза в земния знак Телец, като по този начин активира зоната на професионалните амбиции в слънчевия . За времето от шест седмици напред Марс ще ви поставя в условия на конкуренция и доказване на качества. В края на седмицата е пълнолунието в Дева, когато могат да дойдат и първите реални резултати от труда ви.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък, петък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои пълна с ангажименти седмица. Във вашия подвижен огнен знак е Сатурн, който в съчетание с Марс от другия огнен знак Овен, до петък ще ви включва в дейности, които ви носят и радост, но и значително количество грижи по близки хора, приятели и партньори. Мнозина ще се чувстват претоварени и уморени, не само заради характерната за сезона пролетна умора. Търсете начини да разтоварвате натрупалото се напрежение. В това отношение ви идва на помощ Марс, който в петък преминава в земния Телец. Настъпва чудесно време за активни тренировки във фитнеса, или разкършване на снагата в градината. Ако имате проблем с теглото, намерете си приятел за компания, или личен треньор за по-ефективно сваляне на килограми. С диетите бъдете внимателни, не прилагайте такива, които водят до бързи резултати, но могат да се окажат вредни за здравето ви. Пълнолунието в Дева задава период на реализация на очаквания свързани с професията.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, четвъртък и петък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. Основен двигател в нея е Марс, който ви идва на гости в петък. Планетата на волята и амбицията ви гостува през две години, затова настройте се на марсова вълна, раздвижете се, изпълнете с амбиция и страст всяко нещо, с което се захващате. За шест седмици напред, до 21 април, Марс ще ви бъде главен мотиватор, ще ви кара да се включвате активно в живота, който кипи около вас, да бъдете инициатор и главно действащо лице в него, да бъдете лидер и водач на група хора. В личния живот също настъпва раздвижване. Във вторник разчитайте на приятелска подкрепа. Ретроградният планетен управител е в знака на страстта – Овен, а неговият управител ще ви бъде на гости, което прави всичко свързано с емоциите по-ярко и драматично. За свободните сърца пълнолунието в края на седмицата, в другия земен знак – Дева, обещава признания, истини, новини и радостни преживявания със скъпи на сърцето хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата е забележителна с пълнолунието в Дева. То се случва в последния ден, в неделя. Дотогава другите ще „дърпат конците“ на събитията около вас. Струпването на няколко планети в срещуположния знак е притегателен момент за чужди изисквания и претенции, на които ще трябва да обръщате внимание, дори пряко волята си. Тя получава подкрепа в петък, когато Марс преминава в сродния по стихия знак Телец. Марсовата енергия става по-приземена и практична, насочена към реални и постижими цели, което ще ви даде мотивация на вашата предприемчива природа за следващите шест седмици. Плановете за пътешествия не са само мъгляви идеи, а добиват реални очертания. Целите стават ясни, приоритетите също, и плановете могат да се градят върху стабилни основи. В края на седмицата пълнолунието във вашия знак е време за ликуване, радост и удовлетвореност от постигнати резултати.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои активна седмица. Хармоничният аспект между управителя на знака ви и Марс от Овен улеснява решаването на някои сложни ситуации възникнали от предходната седмица, по един разумен начин. Струпването на планети във водния знак Риби ви прави чувствителни към знанието и информацията, към ученето и преподаването, към учителите и учениците. Някои ангажименти свързани с обучение – лично или на някой подопечен, сега са поставени като приоритет. Имате подкрепа за тяхното решаване в рамките на тази седмица,с активното съдействие на Марс,който преминава в сродния по стихия знак Телец в петък. Планетата на волята и амбицията в зоната на любовта, творчеството и децата, насища с енергия и динамика взаимоотношенията ви с близки на сърцето ви хора, прави ви съпричастни с техните планове и стремежи. Пълнолунието в другия земен знак Дева обещава реализация на очаквания свързани с образование, пътешествия и духовни стремежи.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. Понеделник е много динамичен и времето няма да ви стига. Планетният управител Меркурий е много активен, и ви кара да търсите нови полета за реализация, нова работа, нов работен колектив, или със значими промени в него. Приятелската подкрепа е важна през първата половина на седмицата, когато подходящ съвет, напомняне, или намеса от близък човек, ще ви бъде от полза,стига да сте си взели поука, и да не повтаряте стари грешки. Преценявайте добре новите възможности. Паричното изражение на труда ви ще има все по-голямо значение, като ще накланя везните в полза на едно или друго предложение. В края на седмицата е пълнолунието в земния знак Дева. То активира зоната на семейните взаимоотношения, и ще ви накара да обърнете повече внимание на удобствата в дома си, на комфорта на обитаваната среда.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, настъпва известно успокояване на страсти и амбиции. В края на седмицата обаче, когато Марс излезе от кардиналния Овен. До тогава, и особено във вторник и сряда, когато Луната се движи през знака Рак, включвайки голям квадрат от планети в кардиналните знаци, напрежението ще витае във въздуха, и най-малкият повод може да бъде основание за конфликт. С ретроградна и неаспектирана Венера, ваш планетен управител, в зоната на партньорството, трябва да сте много внимателни при преговори и договаряне на стоки и услуги. Възможно е да не успявате да защитите личния си интерес по подходящ начин, ако се опирате на стари и погрешни практики. С преминаването на Марс в чувствения Телец в интимния живот настъпва предизвикателна активност. Бъдете внимателни при планиране на дългосрочни съвместни проекти. Пълнолунието в предходния знак Дева е подходящо време за намиране на решение за някои лични проблеми.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои активна седмица. Стелиумът от планети в Риби подкрепя финансовата сфера и способността ви да печелите и пестите. Нещо, което се оказва важно в края на седмицата, когато Марс премине в Телец, в зоната на домашните ангажименти. За шест седмици напред планетата на волята и амбицията ще ви ангажира с домашни проблеми, и тяхното решаване. Домът ви и хората, с които споделяте жизнено пространство стават приоритетни, както и защитата на собствените ви права върху имот или жилище. Някои разминавания в позициите с хора от домашния кръг, сега ще изкристализират и станат обект на обсъждане. Пълнолунието в Дева в края на седмицата е обещание за придобивки и връщане на надвзетото. В личния живот навлизате в период, когато идеята да заживеете заедно няма да ви се струва толкова странна и неприемлива.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, добрата новина е, че напрежението в кардиналните знаци от последните седмици, постепенно спада. С преминаването на Марс в Телец, ще е препоръчително да влагате повече енергия в групови начинания. Разчитайте на подкрепата на приятел/и. Не се нагърбвайте с еднолично ръководство, делегирайте права и отговорности на други хора. Ретроградната Венера може да ви върне към някои стари партньорства, в които имате какво още да дадете, и съответно – да получите. В четвъртък и петък имате подкрепата да решавате финансови проблеми във ваша полза, да получавате дивиденти, или разплащане за положен труд. Втората половина на седмицата, и особено почивните дни, може да се окажат много динамични. Активират се контакти с приятели, близки роднини, и съседи. Някои ще трябва спешно да потеглят на път.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои успешна седмица. Активността във водните знаци от струпването на планети в Риби се усилва в началото на седмицата, когато Луната премине в другия воден знак – Рак. Тригонът на светилата във водните знаци ще омекотява влиянието на все още силните квадратури в кардиналния кръст. Така с добри намерения, с мек подход и разбиране, можете да излезете удовлетворени от всяка сложна и драматична ситуация. В петък вашият съуправител Марс сменя знака и преминава в срещуположната зона на зодиака – в знака Телец. От зоната на партньорството Марс ще повлиява връзките,насищайки ги с противоречия и пречки, които да преодолявате, и да се доказвате като партньор или силен конкурент в следващите шест седмици. Пълнолунието в Дева, в края на седмицата, може да ви зарадва с добри резултати от съвместна работа в екип, колектив, партия или сдружение.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък, петък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои резултатна седмица. Струпването на планети във вашия знак, ви поставя в центъра на вниманието, привличайки интереса на другите към вашата личност, и към това, с което се занимавате. Някои ще получат официално признание и награди за приноса си към област на знанието или към кауза. За тези, които работят в сферата на науката и изкуството, Марс придвижващ се в Телец от петък нататък, за шест седмици напред, ще бъде мотиватор и подкрепа. Активната комуникация, реална и виртуална, ще ви помогне да намерите подходящата среда и хората, сред които да се чувствате добре приети. Пълнолунието в Дева в края на седмицата може да размести някои пластове в партньорството на принципа „противоположностите се привличат“.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий в съвпад със Слънцето на 7.03.2017 / 2:29 ч

На 10.03.2017 / 2:33 часа Марс преминава в Телец

Меркурий в квадрат със Сатурн на 12.03.2017/ 14:10 ч

На 12.03.2017 /16:53 ч Пълнолуние в 22°Дева

През тази седмица Луната се движи между знаците Близнаци и Дева, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

6.03.2017 /10:22 – 6.03.2017 /14:54

8.03.2017 /16:59 – 8.03.2017 /18:45

10.03.2017 /19:05 – 11.03.2017 / 0:07

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , ,

1 коментар so far »

  1. Гергана каза,

    Писа на март 6, 2017 @ 6:43

    Муси какво ще рече това изречение” Пълнолунието в Дева в края на седмицата може да размести някои пластове в партньорството на принципа „противоположностите се привличат“.”?
    Имаш предвид нещо в любовната сфера ли? Това пълнолуние споделеност ли ще донесе или…. ? Не те разбирам.

    Марс в телец ще съвпадне с венерата ми и прогресивното слънце в края на март в 10 дом. Това добър перид ли ще е?

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии