Седмичен хороскоп 6-12 ноември 2023

Autumn,Baby,Portrait,In,Fall,Yellow,Leaves,,Little,Child,InВенера във Везни

Меркурий в Стрелец

Марс и Уран в опозиция

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Това което тръгна в коридора на затъмненията, предстои да се разгърне през тази седмица, особено през втората половина. Много емоционалност внася в първите дни тригонът на Венера и Плутон в иначе сдържаните земните знаци Дева-Козирог. Последван е от манипулативния аспект на Меркурий и Нептун във водните знаци. Вътрешните планети се движат синхронично. Меркурий припка по-бързо, орбитата му е по-вътрешна, за да могат почти едновременно на преминат в следващите знаци.

Докато в първата половина на седмицата всичко изглежда нормално и спокойно, то през втората бълбукането на вулкана се засилва,за да намери пролука и да се излее в края на седмицата.

В сряда,на 8 ноември Венера влиза в своя знак Везни. От тази, най-подкрепяща изразяването и, зона на зодиака, планетата на любовта ще се опитва да омекотява конфликтите, там където ги има, да ни прави по-сговорчиви и дипломатични близо месец напред.

В петък, на 10 ноември, Меркурий стъпва на територията огнения Стрелец,зона в която меркурианската енергия се проявява по директен,често остър начин. Още в петък ще усетим това,заради сблъсъка му със Сатурн, с който правят точен квадрат. Аспектите на Меркурий са кратки, бързо преминава влиянието му, но сега то предхожда, и се обединява с по-мощния като влияние аспект в събота.

В края на седмицата Марс, на границата между събота и неделя, в компанията на Слънцето, застава в точна опозиция с Уран. Отново са намесени техника и технологии. Предстои сблъсък. В неподвижните знаци напрегнатите аспекти се проявяват експлозивно. Опозицията, за разлика от квадратите, съдържа повече възможности за преговори и стигане до някаква равновесна точка на приемане на позицията на отсрещната страна. Такива аспекти обаче между Марс и Уран често са причина за природни аномалии, земни трусове, терористични актове, катастрофи по въздух и земя.

В предходната седмица станаха няколко по-силни земетресения, такива със сила над 5 по Рихтер. Следствие на масивния аспект в неделя се появи северно сияние в предимно червено, което стигна нашите ширини. На страха очите са големи. Червеният цвят свързваме с Марс и това сега е повече от нагледен пример на съответствие небе-земя. Червеното във въздуха е и от насищането с кислород, който при горенето прави небето от алено до цикламено.

Успокоявайте себе си и близките си.

Не се поддавайте на паника, няма причини за това.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Лъв и съпътстващите я бурни емоции. В началото на седмицата Марс, планетният управител на знака, е включен в сложна конфигурация. Може да се нарече такава на честа, на истината и доказването на правота. В компания със Слънцето, но в опозиция с Уран, и отчасти с Юпитер, при някои ще преобладава усещането,че не са покрили нечии очаквания. През втората половина на седмицата Венера и Меркурий сменят знака. В полето на партньорството Венера е много по-благоприятна, ще ви привлича към подходяща за вас среда, а Меркурий ще ви води по нови пътеки, и към нови цели за покоряване. Краят на седмицата е под влияние на опозицията Марс-Слънце и Уран. Експлозивна комбинация. Не се включвайте в рискови сценарии.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. Подемната енергия и доброто настроение, което носи тази позиция на Луната ще ви трябват през цялата седмица, защото ви предстоят предизвикателства. С лекота ще се справяте с финансови въпроси. В сряда Венера преминава в зоната на комуникациите, движението, ученето и преподаването и близо месец ще ви подкрепя от там. Меркурий също прави голяма крачка напред и влиза в Стрелец, но попада веднага в конфликт със Сатурн, а това привнася напрежение в партньорските отношения, някъде с брачните, другаде с фирмените. Все пак, Меркурий внася позитивно раздвижване в личния живот и нови възможности за необвързаните. Почивните дни могат да бъдат емоционално приповдигнати, заради напрегнатите аспекти между планетите по оста Телец-Скорпион.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва обнадеждаващо с Луна в другия огнен знак Лъв. Ще се справяте с лекота с финансови въпроси, както и с домашни проблеми през първата половина на седмицата. В сряда, 8 ноември, Венера влиза в Стрелец. От зоната на приятелството и подкрепата, тя ще ви помага да водите полезен диалог с виртуални приятели и реални такива, да обединявате хората около себе си, да мотивирате колектива и екипа,с който работите. На 10 ноември, в петък, Меркурий идва на ежегодното си посещение. Планетата на комуникациите подкрепя общуването, участието ви в активности с повече хора и говорене пред тях, умствената работа, решаването на сложни задачи и заплетени казуси, но в петък бъдете внимателни в контактите си с по-възрастни хора. Някои ангажименти могат да ви се сторят по-тежки от очакваното. Обръщайте внимание на здравето си и на това на близките.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица на общуване с най-близкия кръг от хора. В началото, напрегнатите аспекти между половината от планетите ще поддържат безпокойството на голяма част от тези от втората половина на знака. От сряда, 8 ноември, Венера преминава в другия си знак- Везни. От зоната на здравето и здравословния начин на живот, планетата -управител на знака, почти месец напред, ще ви подтиква да търсите хора, среда, места, където да се разтоварвате от натрупаното напрежение в последните месеци. Меркурий от своя страна, който също преминава в друг знак, ще ви води зоната на неизвестното, да разкривате тайни и разрешавате заплетени ситуации. Напрегнат край на седмицата. Избягвайте рискови ситуации.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. В понеделник вечерта Луната влиза във вашия знак, което повишава тонуса и настроението. До сряда получавате и подкрепата на Венера, която си партнира с Плутон, правейки всичко случващо се по-ярко и драматично. В сряда, планетата на любовта е вече в собствения си знак Везни. От зоната на притежанията и личните доходи, близо месец напред, тя ще ви бъде полезен съветник и всеотдаен помощник. В петък планетният управител прекрачва прагът на дома ви. Тук Меркурий е мотиватор за промени и активен съучастник в семейни събирания и празненства. Спречквания с възрастни хора могат да станат добра основа за научаване на уроци и придобиване на мъдрост по личен емпиричен път. При пътувания в края на седмицата бъдете внимателни, проверявайте превозното средство, следете пътя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата за повечето от групата започва с добри новини. Венера е в Дева и в хармонична връзка с Плутон от вашия знак. При някои първите дни от седмицата могат да бъдат със запомнящи се емоционални предизвикателства. В приятелския кръг и групите по интереси назряват брожения и недоволство, които намират израз в края на седмицата. Планетата на хармонията и красотата е в своя знак Везни от сряда като това ще ви помага да успокоявате страстите и да намирате верния подход към сърцата и умовете на другите. Четвъртък е денят за сериозни разговори, разглеждане на предложения и намиране на допирни точки. В събота това ще бъде значително по-трудно, и на по-висока цена.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои неспокойна седмица. Много срещи и разговори с хора, чести пътувания, местения дори в рамките на едно населено място. В сряда, на 8 ноември, Венера ви понася на вълните на радостта. В зоната на сърдечните дела за месец напред, планетата на любовта ще ви подкрепя в начинания и изяви от светски характер. В петък, на 10 ноември, Меркурий влиза в срещуположния знак Стрелец. Още с прекрачването на прага на полето на партньорството планетният управител застава в квадрат с Господаря на кармата от първия градус на Риби. Напрегнат период, особено за тези от първите градуси на Близнаци. В събота, ситуацията се усложнява от противопоставянето на Марс с Уран. На някои ще се налага да бранят позиция, територия или собственост.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, приятелството е важно, но през тази седмица предстои да усетите силата на подкрепата на хората, с които сте на едни вълни с общи цели и професионални интереси. В сряда, 8 ноември, Венера ви идва на гости. Планетата управител на знака е ежегоден посетител, но сега идването и ще бъде отбелязано с повече емоции, заради тригонът и с Плутон. Венера привлича внимание към вас, прави ви чувствителни към мнението на другите, подкрепя всичко, което правите за себе си, за подобряване на външния вид и гардероба. Последното може да стане причина за финансови безпокойства в края на седмицата, когато планетите от зоната на личните доходи и притежания се конфронтират с Уран от Телец. Бъдете дискретни с информация касаеща спестявания и банкови сметки.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Лъв. Грижите на околните стават ваши грижи и ангажименти. Колкото и да не искате ще се наложи да поискате и приемете помощ от други. В сряда, на 8 ноември, Венера поема по своя знак Везни и за почти месец напред е вашият мотиватор, екскурзовод, учител, треньор и душеприказчик, опитвайки се да ви разведрява и въодушевява. Меркурий от своя страна в петък е в не особено хармоничната за него среда на Стрелец, но пък в зоната на вашите приятели, съмишленици, колеги и екип, с който работите. Общуването в социалните мрежи ще става по-лесно и пълноценно с негова помощ,но в края на седмицата има някои препятствия. В служебната среда има проблем, който очаква,решение. В края на седмицата ситуацията изкристализира. Решението може да е неочаквано, нестандартно и с предхождащи обрати.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, приповдигната емоционалност продължава и през тази. Като воден знак резонирате на аспектите,които правят планетите движещи се през водните Скорпион и Риби, а те са половината от небесния отбор. В края на миналата седмица и в понеделник Венера и Плутон подсилват чувствата и още повече чувствеността в сдържаните земни знаци Дева и Козирог. Добри новини в началото на седмицата могат да ви накарат да помислите за някои промени в дома и в работната среда. Ще ви се наложи да бъдете по-организирани и активни, да мислите за пренареждане и подобряване на комфорта в семейната среда. Има неща за изхвърляне, има и такива за ремонт. В края на седмицата може да се чувствате претоварени от ангажименти и преживявания. Избягвайте конфликтни ситуации в почивните дни.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва така както завърши предходната, със стелиум в знака ви и противостоящ Уран в Телец. Опозицията ще влияе през цялата седмица като точният аспект Марс-Уран е на границата между събота и неделя. В първата половина на седмицата обаче Венера подава приятелска ръка с тригона си с Плутон. Меркурий също подкрепя емоционалния, но и разсъдлив ум с тригона си с Нептун. Стелиумът от планети в знака ви, а това са Слънцето, Марс-Прозерпина, Меркурий, а в неделя и Луната срещу Уран, могат да ви правят пренапрегнати и да повлияят здравето. „Успокоявайте топката“, движете се, занимавайте се с нещо приятно, мислете за хубави неща.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои седмица на предизвикателство към чувството ви за отговорност. В първите дни Венера и Плутон в хармонична връзка, ще ви въвличат в емоционалните преживявания на приятели или хора от бранша. Венера влиза в полето на тайните откъдето в края на месеца да ви заведе до важни заключения. Меркурий още отсега ви ги подсказва, но моментът на истината е все още далеч. В четвъртък и петък, когато преминава в Стрелец, планетата на комуникациите застава в конфликтна позиция спрямо Сатурн. Отношенията ви с възрастни хора могат да се изострят. Някои ще трябва да решават спор между млади или неопитни хора. В края на седмицата техниката може да ви подведе. Избягвайте работата с електричество и с режещи предмети.

Дати на някои астрологични събития

Венера 120 Плутон на 6.11.2023 в 16:38

Меркурий 120 Нептун на 7.11.2023 в 3:36

На 8.11.2023 в 11:30 Венера е във Везни

На 10.11.2023 в 8:24 Меркурий е в Стрелец

Меркурий 90 Сатурн на 10.11.2023 в 17:07

Марс 180 Уран на 11.11.2023 в 23:11

Луната е без курс на:

6.11.2023 9:25 – 6.11.2023 21:39

9.11.2023 6:55 – 9.11.2023 10:08

11.11.2023 17:05 – 11.11.2023 20:39

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии