Седмичен хороскоп 6-12 септември 2021

2021 9 7 на 7 септември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Понеделник е забележителен ден не само с празника на Съединението, но и астрологически, с два важни точни аспекти на планетата на дълбоката трансформация-Плутон. Плутон в Козирог, знака под който е територията на нашата държава, е планетата с голямо влияние върху случващото се както у нас, така в съседните държави, но и по света,защото всички сме свързани, пребивавайки на тази земя, по това време.

В понеделник,преди изгрев, е точния квадрат на Венера с Плутон в 24-я градус на Везни-Козирог. Към тази квадратура, образувайки по-сложната конфигурация тао квадрат, се добавя Ерида, или Ерис, малкия астероид с немалко влияние върху емоциите на хората. Движейки се през Овен, значително дълго време, когато попада в напрегнати отношения с далечни планети, в случая с Плутон, планетката на гнева и разрушението придобива по-голяма значимост, но и привнася от себе си за това да се изострят противоречията в настоящата квадратура.

Венера от Везни е добре поставена по знак, на своя територия, и приемаща подкрепа от Юпитер, ретрограден, във Водолей. Този тригон става точен почти едновременно с тригона Марс-Плутон, отново в понеделник, на 6 септември. Двете относително по-малки планети на страстта, влияещи предимно на личностно ниво, дават подкрепа на две мощни, далечни планети, оказващи влияние върху масовото съзнание. Това е опит за синхронизация между общите тенденции на планетарното влияние със съзнанието на отделния човек. Все повече хора проявяват интерес и се стремят да разберат какво се случва. Времето на безразличие отминава.

Венера-Юпитер в хармонична връзка, във въздушните знаци, карат все повече хора, особено такива със сила на въздуха в рождените карти, да търсят отговори на въпроси като какво ще стане утре, как ще живеем утре, има ли справедливост в света, в който сме, какъв ще бъде животът на децата ни. Все повече хора четат закони, интересуват се от право, от правата и задълженията на обикновения човек, но още повече на тези, които са на власт. Този тригон укрепва силата на Венера в квадрата и с Плутон и опозицията с Ерис. Едни неща ще се случват с противопоставяне и бой,други с договаряне и търсене на допирни точки в споровете. Да не подценяваме и силата на интригите, които са другата страна на венериното влияние,което сега е провокирано от Плутон и Ерис. Тригонът Венера-Юпитер във въздуха има нужда от споделяне на красота, удоволствия, успешни практики, с повече хора. Да увеличим броя на доволните и щастливите е мотото на този аспект в неговия чист вариант.

Тригонът Марс-Плутон в 24-я градус на земните знаци Дева-Козирог ни прави по-целенасочени, неразпиляващи енергията си за дребни и временни неща. Този аспект е силно мотивиращ хората, които знаят какво искат и са тръгнали да постигнат определена цел. Заостря вниманието върху ефективността на това, което се прави. Това е и акцентът на новолунието в Дева. В дните преди съвпада на Слънцето и Луната в земния знак, е добре да се обмисли как с наличните възможности и средства, да се прави най-доброто, за да не отиде на халост нито труда ни,нито ресурса, на който разчитаме. Точно сега е момента да се откажем от мерки, които не са дали резултат, да анализираме и пренаредим скалата на приоритетите си по ефективност.

В тази седмица наблюдаваме борба между земната и въздушната стихия. Земната енергия е в силата си в началото на седмицата. Пет планети в земни знаци, новолуние в Дева, голям земен тригон от Слънце, Уран и Плутон. Липсва огънят, а оттам и пораждащата живот енергия. Новолунието е във вторник. Съвпадът на Слънцето и Луната е в 3:51 ч,в 14-я градус на Дева. Подкрепено е от точен тригон с Уран от Телец и това го прави значимо.

Новолунията са начални моменти на нов етап, с нови идеи и нови цели. Асцендентът на новолунието, за нашите координати, е в Лъв, което компенсира донякъде липсата на активен огън, и прави начинанията жизнеспособни. В земната, добре подредена Дева, новолунието изисква прецизна предварителна подготовка, задълбочен анализ на плюсове и минуси, на различни варианти, обръщане внимание на всяка подробност и плътно придържане към вече оформени намерения. Тъй като прекомерната фиксация в методите на Девата понякога изтърва от поглед общата картина, на помощ идва Уран с неговата относително по-отворена бленда, през която влиза повече светлина и повече цветове. Така когато нещо изглежда точно подредено, предварително обмислено и планирано,Уран с едно намигване обръща всичко с „хастара навън“.

В сряда Луната накланя кантара в полза на въздушните знаци, преминавайки във Везни. В този знак двете вътрешни планети – Меркурий и Венера имат хармонични отношения с двете външни планети, гигантите на слънчевата система, съответно Сатурн и Юпитер. В четвъртък, преди изгрев слънце, Луната преминава през позицията на Меркурий и включва тригона му със Сатурн което определя деня за сериозни планове, разговори, разумни ходове. В петък Луната, сутринта, прави съвпад с Венера, а тя тригон с Юпитер също във Водолей, време за договаряне, разгръщане, оповестяване, даване и търсене на подкрепа. Доброто здраве е повод за радост. През нощта планетата на хармонията преминава в Скорпион. В неподвижния воден знак планетата на хармонията има какво да ни покаже и на какво да ни научи.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои натоварена с ангажименти седмица. Планетният управител в зоната на задълженията, силно подтикван от Плутон движещ се в професионалната сфера, ви прави обвързани с някого, с обещания, кауза за следване, с финансови задължения, или собствености. Новолунието в Дева задава начален момент на разплитане на някои възли, намиране на отговори, изясняване на картината. Неща свързани със здравето ще ви вълнуват и вероятно мнозина ще направят стъпки в тази посока. Промяната в режима на хранете, след като сте изпитали много начини, придобили сте личен опит, ще бъде осъзната и резултатна. Сряда е подходящ ден за срещи, разговори, обмяна на мнения, проучване на условия за промяна в работните отношения, преглеждане на оферти за работа и оформяне на мнение накъде да се движите. В края на седмицата ще се справите с колебанията.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, активността във въздуха и земята прави по-активни определени зони от хороскопа, и съответните им житейски теми. Новолунието в Дева попада в полето на притежанията, на личните финанси, както и на собствените възгледи за живота. Новата Луна ще ви поведе към нови начини за справяне с проблемите в това поле. Важна ще бъде организацията, личната дисциплина и способността ви да анализирате в детайли случващото се. С тригона си към новолунието Уран ще внася рационална нотка във всяко решение. Търсенето на правдоподобност и ефективност ще се противопоставят с идеята за нещо ново, оригинално и нестандартно. Активността във въздушната стихия, особено включването на Меркурий и Венера от Везни, с техните аспекти, правят всичко да бъде твърде лично, по роднински близко и ангажиращо. В добър период сте на разглеждане на предложения и поемане на ангажименти.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, новолунието в Дева прави седмицата активна в професионално отношение. Съучастието на Уран от Телеца, подчертава необходимостта от оригинален подход към справяне дори с обикновени житейски задачи. Бъдете иновативни, готови да минете по най-краткия път, но и да правите всичко с високо КПД (коефициент на полезна дейност). Бъдете пестеливи на средства, но щедри на внимание и позитивизъм към околните. В сряда и четвъртък ще се срещнете със силата на приятелското внимание и подкрепа. В четвъртък при някои това може да има по-висока цена от очакваното. В края на седмицата Венера преминава за месец напред в Скорпион. Отношенията ви с хора отдалеч ще навлязат в нова фаза.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои седмица с новолуние в другия земен знак Дева. Едно от двете силни новолуния през годината. Това в Дева попада в зоната на изявата и печеленето на овации, на силните страсти и гордостта от постигнатото. Има и допълнителни елементи, като Марс също в Дева и голям земен тригон с включване на Плутон от Козирог. А Уран от вашия знак е катализатор на нови идеи и варианти за решаване на актуални проблеми. Планетният управител играе важна роля във всичко случващо се. Противоречивите и аспекти ви поставят сложни ситуации. Намирайки се в зоната на здравето е възможно да ви разколебае в планове за пътуване надалеч, макар да имате голямо желание и да сте подготвили всичко необходимо. В края на седмицата пъзелът ще се подреди и ще намерите решение.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, това е вашата седмица. Започва с Луна в Дева, продължава с новолуние в Дева и голям земен тригон. Няма какво да помрачи усещането, че плувате в свои води. На прага сте на нещо ново. То може да бъде в професионалната сфера, но и в личната, или в двете, конкурирайки се помежду си както земната и въздушна стихия през тази седмица се надпреварват да привличат внимание. Необходимо е да бъдете лично включени, активни в идеята, но още повече в нейната реализация, залагайки на присъщата ви аналитичност, разум и прецизност. Тригонът Венера-Юпитер във въздушната стихия ще ви помага да разширите хоризонта, мащаба и виждането в перспектива, особено що се касае до нова работа, нови професионални ангажименти и нова работна среда.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, в началото на седмицата ви понася активираният от пет планети мощен поток на земната стихия. Искате много неща да свършите и то по правилният начин. С новолунието в Дева можете да си зададете нова програма максимум, която осветява пътя ви до следващото новолуние тук. Уран от Телец изисква в нея наистина да бъдат заложени нови, оригинални идеи, повече рационализъм и лично творчество. Капитализацията на вложеното може да се получи още в рамките на месец, стига да не позволите да ви се случи разсейването от планетата на любовта, която се движи в зоната на професионалната изява. Квадратурата на Венера с Плутон от вашия знак е в силата си поне до средата на седмицата, като може да навреди на отношенията в близката среда. До неделя планетният управител ви дава пълната си подкрепа за разумни, финансово пестеливи стъпки напред.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, понеделник е ден за разчистване. Предноволунието е подходящо време да си дадете сметка какво да изоставите и към какво да насочите енергията си в следващите дни от месеца. Новолунието в зоната на най-близката среда, на хората от родата, семейството, тези с които живеете под един покрив, или имате сходен произход. Както и на всичко онова, което ви прави сигурни и стабилни, дава ви сила в трудни моменти. Така новолунието тук отваря нова страница, задава нови очаквания и възможности. Съпътстващите аспекти на съвпада на Слънцето и Луната са в голяма степен обнадеждаващи. Те придават сила на въздушната ви стихия от сряда нататък, когато Луната стъпи в знака на хармонията -Везни, срещайки там последователно планетния управител и Венера.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата е последна за гостуването на планетния управител на ваша територия. Венера е във вихъра на танца с аспектите си с тежкаря Плутон и веселяка Юпитер. Това за някои от групата води до съществени промени в близката среда. В сатурновия период на личната година имате увереността с какво да се разделите и какво да оставите в живота си. В сряда Луната е във вашия знак и темата на новолунието в Дева можете да развивате с активно лично участие. Имате силната подкрепа на социалните планети Юпитер и Сатурн от зоната на признанието и наградите, на добрия шанс и заслужения успех. В края на седмицата Венера ви напуска, за да се установи в зоната на финансите и заедно със Сатурн да започнат обучението по пестовност и съхранение на ресурсите.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, новолунието в Дева провокира изследователските умения. С усърдие и прецизност можете да стигнете до разкриване на не една дълбоко засекретена тайна сега, или това да остане като цел и мисия за следващите седмици и месеци. Планетният управите е съпричастен към новото, което идва с това новолуние. Добро разрешение ще има за желанието ви да се освободите от задължения, ограничения и обвързаности, които ви закотвят за място, работа или отношения. Разбира се всичко в рамките на закона и съобразно правилата ви съветва Сатурн от вашия знак в тригон с Меркурий. Въздушната хармония на Венера и Юпитер също от вашия знак, внася позитивизъм и увереност в добрия изход на всяка ситуация. В края на седмицата Венера променя планетарната картина, навлизайки в другия неподвижен знак Скорпион.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои раздвижване в някои области. Предноволунието в понеделник е добър момент за разчистване на документи, редактиране и изясняване на текстове, подобряване на комуникацията с хора от близкото обкръжение като напрегнатите отношения останат в миналото. Новолуние в Дева преживявате един път всяка година, но настоящото има някои особености. Забележима е ролята на Уран от Телец,който прави точен тригон със съвпадащите светила. В зоната на приятелството и подкрепата от хора, с които сте в неформални връзки, при някои ще има изненадващи включвания, протекция, „даване на рамо“ от неочакван източник. Макар Венера да е в напрегнат аспект си Плутон, тригонът и с Юпитер ви дава увереност при решаване на имотни спорове, водене на дела, наемане, продаване на собственост. В края на седмицата планетата на любовта се настанява за около месец в полето на сърдечните дела, страстта, децата и изявите пред публика.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, планетарното разположение предлага разнообразие от стимули и възможности. Двамата управители на знака ви са хармонично свързани, нещо което се случва по сходен начин веднъж на две години. Усещането за баланс може да бъде нарушено от тао квадрата на Плутон-Венера-Ерис, ако се поддадете на низките страсти,заложени в тази конфигурация. Новолунието в Дева обаче ви ангажира с по-значими неща, с активности, касаещи други хора, което ви прави значим участник в групови начинания или в екипа от хора,с които работите. Участието на Уран към него от зоната на партньорството ви носи очаквания за промяна, за нови ангажименти, за нови работодатели, или бизнес партньори. В края на седмицата Венера идва на ваша територия за около месец. С нейна помощ можете да направите освежаващи промени във външния си вид, да имате по-добро настроение и позитивен поглед към света.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои новолуние в противоположния знак Дева. Новолуние в зоната на партньорството имате всяка година и това бележи важен период в отношенията ви с околните. В меркуриевия период на личната година новолунието задава начален тон на промени в партньорските отношения, на възможности за намиране на нова и по-добра работа, и работна среда, но също така и на хармонизиране на отношенията с хора, с които имате съдружие или социално близки възгледи. Включването на Уран от Телец предполага участие на нови технологии, социални мрежи, изяви в сферата на преподаването, или логистиката. Двата въздушни тригона Венера -Юпитер и Меркурий-Сатурн ще подхранват интереса ви към тайните, но бъдете внимателни с информацията до която имате достъп. В края на седмицата Венера навлиза в Скорпион, през който знак ще се движи почти месец, засилвайки желанието ви за пътешествия и забавления.

Дати на някои астрологични събития

Венера 90 Плутон/ 6.09.2021 / 5:07

Марс 120 Плутон/ 6.09.2021 /14:20

Венера 120 Юпитер /6.09.2021/ 15:05

Слънце/120 Уран/7.09.2021 / 3:29

На 7.09.2021/3:51/ новолуние в 14°Дева

На 10.09.2021/23:38/Венера в Скорпион

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Лъв и Стрелец, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

7.09.2021/22:23 – 8.09.2021/6:20

10.09.2021/7:48 – 10.09.2021/9:05

12.09.2021/8:33 – 12.09.2021/11:34

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии