Седмичен хороскоп 6-12 януари 2020 година

2020 1 10Юпитер-ЮЛВ в съвпад

Съвпад Сатурн-Плутон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В първата пълна седмица на януари сме. Както вече знаете от годишните хороскопи, започваме 2020 година със затъмнение, в Рак. И така ще я завършим.

В началото на седмицата се оформя стелиум около Юпитер и ЮЛВ. Той бързо се разпада и в следата на седмицата е в пълен състав втория стелиум. На 8-ми, в сряда Юпитер прави съвпад с ЮЛВ в 8Козирог. Срещите между планетата гигант и лунните възли не са чести, затова всяка от тях носи определено послание. Южният възел е зоната на старото, преживяното, отработеното като опитност. Юпитер може да съживи някои спомени и да поднови усещането за някои стари травми, особено при тези, които имат рожден ЮЛВ в Козирог.

Слънцето и Меркурий след срещата си с Юпитер и ЮЛВ пренасят живителна и позитивна енергия в средата на седмицата към отбора на лошите момчета – Сатурн и Плутон. Така балансът е постигнат и Луната, която е в силата си в своя знак Рак, е готова да премине през СЛВ и да се противопостави на Слънцето. Това се случва в петък, на 10 януари вечерта, имаме пълнолуние в 20 Рак и лунно затъмнение.

Лунното затъмнение в Рак близост до СЛВ, в опозиция на мощен стелиум в Козирог, поставя във фокуса на вниманието теми, които са пренебрегвани, потискани, неглижирани по различни причини, но които са свързани с дом, семейство, отношението към децата и възрастните, грижата на обществото като цяло за най-уязвимите негови прослойки. Натрупаното недоволство към управляващите е много голямо. Пълната Луна Рак ще разгорещи страстите през втората половина на седмицата, още повече към края, когато съвпадът Сатурн-Плутон става точен.

Семейство, деца, грижа, защита, съхраняване на историята, на традициите, това е огромна тема, на която властта дори да дава мълчалив отказ, тя няма да бъде затворена през цялата година. С всяко активиране на зоната на Рака, ще бъде подновявана отново и отново докато намери адекватно отношение и търсените решения.

В седмицата на Богоявление и Ивановден,

Честито на имениците!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната януарска седмица. Лунно затъмнение в Рак ви фокусира в дома и домашните ангажименти, особено тези, които сте пренебрегвали досега. Това което не се прави навреме, коства двойни усилия. Има няколко съвпада през кратък интервал. В средата на седмицата е този на Юпитер и ЮЛВ в Козирог. В зоната на професионалната изява вероятно ще имате напомняне за нещо несвършено или погрешно направено преди. Гледайте напред, всичко е поправимо, когато има желание. Съвпадът Сатурн-Плутон в тази зона е катализатор на дълбоки промени. Идва време за пълна реорганизация, на започване на чисто, от нулата, на нещо съвсем ново.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои натоварена седмица. Още повече, ако ви е първата за годината. Работата ще ви подхване още от понеделник и ще ви притисне с изисквания и срокове. Някои здравословни проблеми могат да напомнят за себе си, особено такива свързани с кости, кожа, зъби. Обръщайки се към някои доказали своята ефективност нови технологии, в края на седмицата можете да намерите своето решение на проблемите си.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на финансите. Паричните дела ще ви подхванат още от понеделник. Марс е вече в знака ви и нищо не е в състояние да ви уплаши. По-скоро вие можете да вземете страха на някой, който превишава правата си. Много силно присъствие в зоната на личните доходи. Ще има увеличение, ще ви дойдат средства извън очакваното, но ще трябва да „затегнете колана“, ако искате да се чувствате финансово независими и стабилни.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. Стелиумите от другия земен знак Козирог ви „подават много топки“, много идеи, откриват ви път към нови възможности. Пълната Луна в Рак ви подканя към промени движение, които сега изглеждат леснодостижими. Спадът на Сатурн и Плутон в края на седмицата е резервиран към твърде новото и ви предупреждава за някои законови ограничения и административни рамки, в които трябва да се побирате през цялата година.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои романтична седмица, което е чудесно начало на годината. Но има и лунно затъмнение в тази зона, което ще изкара на повърхността някои противоречия с близък на сърцето ви човек. Планетният управител прави поредица от съвпади в зоната на любовта, творческото вдъхновение, децата. Възможности и предложения няма да ви липсват. Някои ще бъдат сериозни, или от много сериозен човек.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, това е вашата седмица. Отделно,че и цялата година минава под силното включване на вашия знак. Старайте се да предъвчите „големия залък“ бавно и спокойно. Особено по време на много емоционалното лунно затъмнение на 10-ти в противоположния знак Рак. Четете знаците между редовете, гледайте в дълбочина, не пренавивайте пружината, не пропускайте възможностите, които ви се дават сега, защото понякога „много баби …бебе отглеждат“.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с грижи по финансови въпроси. Голямата активност в Козирог ще поддържа темата пари и тяхното рационално използване през цялата година. Сега обаче пълнолунието/лунно затъмнение в Рак поставя остро въпроса за харчове, които е можело да си спестите. Съвпадът на Сатурн и Плутон в края на седмицата подсказва някои ограничения, правила, изисквания,към които трябва да се придържате.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, първата работна януарска седмица ви подканя активно да включите своите усилия към общата дейност. Лунното затъмнение подсказва някои пропуски, които няма да ви бъдат спестени. С Венера във Водолей сте над дребнавостите на ежедневието. Всичко е поправимо, когато има желание за това. Съвпадите в Козирог през тази седмица ви напомнят, че имате голяма подкрепа от близки на сърцето ви хора.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, първата пълна седмица на месец януари предполага повече забавление, отколкото сериозни ангажименти. Ако можете да удължите почивката си, направете го. Венера е във вашия знак до края на седмицата и ви настройва към празнуване, а то и именни дни много. Внимавайте обаче да не прекалявате с храната и напитките, особено по време на пълнолунието в Рак. Периодът не добър за престой в лечебно заведение, освен ако не е крайно необходимо.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние в Рак. И нещо повече, на лунно затъмнение в Рак. Възможно е да се чувствате пренапрегнати в следващите дни, без да има пряка причина за това. Опозицията на светилата и вие между тях е достатъчна причина. В зоната на партньорството се случват важни неща. Юпитер прави съвпад с ЮЛВ, това е указание да се разчисти кармичен възел. Това става най-лесно с прошка и приемане на ситуацията такава каквато е. В края на седмицата Сатурн и Плутон са в точен съвпад и това може да значи много неща. Началото на техния нов цикъл отваря и нови полета за партньорство, сдружаване, но в рамките на твърдата договореност.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Телец. Служебни ангажименти ще ви накарат да направите бърз преход от старата към новата година. Многото планети, свързани в планетен възел в Козирог през тази седмица, упражняват натиск върху намерението ви да направите някои планирани промени. Добре е да разчистите старите задължения, и на новите ангажименти да сложите своите изисквания, своите правила и ограничения, които одобрявате.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои много подвижна в емоционално отношение седмица. Много контакти, задушевни разговори и споделяния. Зоната на приятелите е изключително активна, и всеки ще ви дърпа към него си, със своите радости, и грижи. Пълнолунието/затъмнение в Рак може да внесе яснота по някои въпроси, над които мислите в последно време. Слънцето и Нептун от вашия знак са в интелигентен аспект свързани в следващите дни, това ще ви помогне да намерите и направите точните заключения, и да стигнете до истината.

Дати на някои астрологични събития

Юпитер в съвпад с ЮЛВ на 8.01.2020 /18:08

Слънце в съвпад с Меркурий на 10.01.2020 /17:19

На 10.01.2020 /21:21/ Пълнолуние в 20°Рак, частично Лунно затъмнениe

На 11.01.2020 /3:47/Уран директен от 2°Телец

Меркурий в съвпад със Сатурн и с Плутон на 12.01.2020

Сатурн съвпад с Плутон на 12.01.2020 /18:58

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Телец и Лъв, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

6.01.2020 /14:08 – 7.01.2020 / 4:11

9.01.2020 / 0:16 – 9.01.2020 /10:43

11.01.2020 / 1:58 – 11.01.2020/ 14:16

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: , ,

1 коментар so far »

  1. Поля Сарачева каза,

    Писа на януари 6, 2020 @ 11:18

    Благодаря!!! Бъдете благословенна!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии