Седмичен хороскоп 7-13 април 2014 година

Меркурий в Овен от понеделник

Опозиция Слънце-Марс в сряда

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Ехото от съвпада на Слънцето и Уран от миналата седмица ще се чува до средата на тази, премесено с ниските вибрации на заформящия се за пореден път голям кръст от планети. С активното участие на движещия се назад ретрограден Марс през втората половина на седмицата ще навлязат в активната зона напрегнатите аспекти между него Плутон, Уран и Юпитер в кардиналните знаци.

Преди това обаче, през нощта на вторник срещу сряда, ретроградният Марс застава в точна опозиция със Слънцето в 19-я градус на Везни-Овен. Аспектът,който на практика ще оказва влияние през цялата седмица, провокира към конфликтност хората с по-остра възбудимост. Много дремещи противоречия ще излязат на повърхността и ще бъдат поставени „ребром“ за решаване. Трудно ще се стига до единомислие, още по-трудно – до общи решения.

Във вторник Меркурий влиза в Овен и той ще стане един от основните дразнители и провокатори на конфликтите между хората. Невъздържани реплики, вербална агресия, излишна и не на място откровеност могат да породят и раздухат не един конфликт.

Напрегнатата астрологична картина в кардиналните знаци е предпоставка за увеличаване броят на катастрофите по пътищата, както вече се вижда от статистиката за месец април до сега. Шофьорите, които имат рождени Слънце, Асцендент, Луна или Марс в кардинални знаци, трябва да са много внимателни на пътя.

На този астрологичен фон международната обстановка е също нестабилна, както на изток – около Украйна, и в Азия, така и на юг около Сирия, ще става все по-напрегната.

Сеизмичната обстановка също е неспокойна, поредицата трусове в Чили, Италия, Гърция и на др.места по света, ще имат продължение.

Като захарен памук на пръчка, в края на седмицата, ни очаква съвпадът на Венера и Нептун в Риби. Той донякъде, и за кратко, ще омекоти влиянието на напрегнатите аспекти от Големия планетарен квадрат. Хармоничното влияние ще зарадва най-вече водните знаци, и тези които имат Асцендент, Луна, Венера, и Слънце разбира се в първата декада на Риби, Рак или Скорпион.

Слънчева и успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица, както за вас, така и още повече за тези, с които имате „вземане-даване“. Меркурий влиза във вашия знак в понеделник, а той е като „шило в торба“ на вашата огнена територия. В следващите три седмици често ще имате поводи да се питате „защо ли не си премълчах?“. Меркурий може да ви вкара в противоречие с близките, и с колегите, и с почти непознати хора, в дома, на работата, или в магазина. Ще ви подтиква да хитреете, да търсите изгода най-вече за себе си, но също така може да ви бъде в помощ в ситуации, които изискват бързо мислене, и бързи,точни реакции. Друг акцент на седмицата е опозицията на ретроградния Марс, управителят на знака, със Слънцето. Той ще влияе през цялата седмица, ще ви прави подозрителни и недоверчиви към околните, критични, раздразнителни и остро реактивни. Ако положите усилия и овладявате марсовите импулси, ще можете да постигнете някои позиции, които дълго време са били далече от вас.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои натоварена с ангажименти седмица. Много от това, което идва при вас сега, е подготвяно от дълго време. Имайте нагласата да срещнете неразбиране и съпротива, която да преодолявате с още повече усилия и убеденост в собствената правота. Не всичко ще става според вашия сценарий и предварителен план, ще ви се налага да разчитате повече на интуицията си, отколкото на логиката. Във вторник по обяд Луната навлиза във вашия знак, което придава по-голяма тежест на всичко, с което се захванете лично. Периодът е добър да се включите в изучаването на нещо, което ви е необходимо, да придобиете умения, които да разширят възможностите ви за изява, да разширите кръгозора си с четене на подходяща литература. Бъдете съсредоточени в подробности и детайли, които могат да се окажат важни впоследствие.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои съзидателна седмица. Меркурий навлиза в сродния по стихия знак Овен, през който ще се движи двадесетина дни. Това е време за активна умствена дейност, на раздвижване в сферата на проектите и всичко онова, което сте складирали в ума си „за по-нататък“. При мнозина вниманието ще бъде съсредоточено изцяло върху децата – техните планове, намерения, проекти и образователни ангажименти. Моментът е добър да направите някои промени в стила си на обличане, да сложите акценти във външния си вид, които да ви създадат по-добро самочувствие. Не всичко, което правите ще се приема „от раз“ от най-близките, но дайте им време да свикнат с новата ви визия. Отдавайте дължимото на тези,които са ви подкрепяли и са участвали на ваша страна в битките ви. Изразете благодарността си по подходящ начин, така ще получавате съпричастност и подкрепа, и за в бъдеще.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 17 лв.

+ доставната такса до адрес или удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои творческа седмица. Навлизате в креативен период от около три седмици, в който Меркурий в Овен ще активира въображението и фантазията, ще ви кара да творите и на сън. Под негово влияние някои ваши идеи и планове могат да претърпят промяна в една по-конструктивна и конкретна посока. Напрегната астрологична картина в кардиналния кръст при вас може да не се отрази директно, но на подсъзнателно ниво тревогата може да породи безпокойство за собственото здраве или за това на близък човек. Спазването на някои правила и ограничения, могат да бъдат пряко силите ви, а недоволството и острата реакция да доведе до усложнения във взаимоотношенията с околните. Бъдете добронамерени и търпеливи, на драматизирайте излишно, запазвайте хладнокръвие във всяка ситуация и ще преминете безпроблемно през трънливия участък на месец април. В петък и събота Венера е в съвпад с Нептун в Риби и ви подканя за срещи с приятели.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, петък и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои емоционална седмица. В понеделник, Меркурий – управителят на знака, преминава на нова територия, в зоната на огнения знак Овен и това насища личния ви живот с повече страст и динамика – сега, през тази, и през следващите две седмици. По-силната интуиция в този период ще ви подсказва какво и как да правите, но всичко трябва да бъде в името на общото удобство и общия интерес. В този смисъл някои начинания, които изискват повече средства от вас и от партньора ще трябва да бъдат преразгледани и оптимизирани. Отделете време, в средата на седмицата, от вторник до четвъртък, за обсъждане на проблемите в тесен семеен кръг, без външна намеса, съвети и предложения. В края на седмицата Венера и Нептун се срещат в противоположния знак Риби – зоната на вашите партньорски взаимоотношения. Чудесен момент за обща съзидателна работа, за чертаене на планове за преустройство на семейното гнездо, така че то да стане още по удобно и уютно.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и събота.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, претоварена с ангажименти седмица. Разрушителният момент в кардиналния кръст набира скорост. Меркурий навлиза в Овен и засилва решимостта ви да правите нещата по начина, по който ги виждате, независимо от различията с мненията на околните. Заети с множество задължения, ще ви бъде все по-трудно да намирате време за близките си. Освен, ако те не са вашето задължение, разбира се. Опозицията на Слънцето и Марс в средата на седмицата може да изправи едно срещу друго професионални ангажименти и семейни такива. Това е предизвикателство към ценностната ви система и ще покаже къде са житейските ви приоритети, затова избирайте внимателно. От петък до неделя ситуацията около вас става по-ефирна и забавна, можете да си позволите временно отпускане и емоционално разтоварване.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои въодушевена седмица. Навлизането на Меркурий, управителят на знака, на нова територия – тази на огнения Овен, е чудесен повод да се раздвижите – и физически, и емоционално, да се запознаете с нови хора, да разширите кръга на близките познати и дори приятели. Бъдете внимателни във финансовите дела, особено ако са намесени близки хора. Към посредничество между отделни хора или фирми, се отнасяйте с по-голямо внимание, и най-важното, бъдете коректни. Не бързайте да се обвързвате с дългосрочни ангажименти. Бъдете въздържани в светски изяви, в участия в масови мероприятия и там, където се събират много хора до четвъртък. В петък и събота имате подкрепа да направите добро впечатление на важен за вас човек и да получите необходимото ви, стига да сте наясно какво точно искате.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, отново предстои напрегната седмица. В понеделник Меркурий навлиза в срещуположния ви знак Овен,което допълнително усложнява и без това сложната картина в кардиналния кръст с присъствието на още една планета там. Но влиянието на Меркурий не е еднозначно. В рамките на три седмици, включая сегашната, планетата на комуникациите ще ви помага да намирате верния подход в общуването с околните, и още повече с тези, с които ви свързват тесни лични и/или професионални взаимоотношения. Избягвайте споровете, и още повече конфликтите. Старайте се да водите диалог, да слушате добре мнението на отсрещната страна,така ще намалите напрежението в ежедневието.

Благоприятни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

Родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, продължават да „плуват в свои води“. Меркурий, който навлиза в Овен в понеделник, ще ви прави много комуникативни и търсени от околните. В следващите три седмици ще прекарвате повече от обикновеното за вас време в социалните мрежи, на телефона или по лични срещи с хора. Вашата готовност да общувате на различни нива ще бъде привлекателна за мнозина, и едновременно с това много полезна. Моментът е добър за съставяне на учебни планове, за намиране на групово решение на сложен случай. Социалното ви чувство ще бъде провокирано в средата на седмицата, когато Слънцето и Марс застанат в опозиция. Вътрешната съпротива към житейска несправедливост, злоупотреба с власт, чиновническа немарливост или родителско безхаберие ще предизвика у вас остра реакция. Активното включване в конфликтни ситуации, които изобилстват в този период, не е препоръчително. Бъдете арбитър и балансьор, така ще сте най-полезни.

Благоприятни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, предстои ангажирана седмица. Към безпокойството, което създава съвпадът на Слънцето и Уран в зоната на социалните контакти и ангажименти, сега се добавя и невротизма на Меркурий в Овен. В понеделник Луната е в знака ви, в много сложна астрологична обстановка, в напрегнати аспекти с няколко планети. Някои спешни задачи, или прекалено кратки срокове за изпълнение на поети ангажименти, могат да ви поставят в ситуация, когато трябва да избирате от две неудобства, по-малкото. Ще бъдете много ангажирани, много търсени и заети с работа в следващите дни и седмици, затова разпределяйте си натоварването равномерно, така че да успявате навсякъде, ако изобщо това е възможно. Очаква ви романтичен край на седмицата Съвпадът на Венера и Нептун в сродния по стихия знак Риби е истинско емоционално откровение. Радвайте се на вниманието на околните и на възможността да зарадвате и вие някого.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои успешна седмица. Меркурий, който преминава в Овен,в понеделник, ще ви подкрепя да си направите разумен и изпълним план за следващите дни, който при стриктно спазване да гарантира успеваемост навсякъде. При тази натоварена програма, това е много важно условие. Периодът е добър да се съсредоточите в дейност или проект, които изискват повече внимание, да намерите нужните ресурси, подходящите хора, на които да разчитате, да отработите всичко до най-дребния детайл. Конкуренцията диша в тила ви. Има също така хора и обстоятелства, които не одобряват, или не приемат „с отворени обятия“, това което правите. Погрижете се за здравето си, но не се оставяйте то да стане център на живота ви сега. Съсредоточете повече време и усилия да подобрите уменията си в областта, в която работите. Венера и Нептун ще ви настройват романтично в края на седмицата, когато някой „ще влезе под кожата ви“ и ще ви обсеби за известен период от време.

Благоприятни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и събота.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои резултатна седмица. Много от това, с което сте ангажирани в следващите дни, ще бъде свързано с вашите доходи. Темата „пари“ е на дневен ред. Меркурий се приобщава към активаторите на тази зона от слънчевия ви и съответно дава своя принос. Влиянието на планетата на идеите и новите възможности ще ви се отрази благоприятно. За някои е настъпил момента да навлязат в науките за управление на финансите, да научат повече за това, как се печелят и управляват парите. Икономическите знания са необходими във всяка област на живота. А други могат с успех да прилагат знанията и да увеличават доходите си. Опозицията на Слънцето и Марс в средата на седмицата може да ви подхвърли „ябълка на раздора“ , от която, за да избягате ще ви е нужна цялата мъдрост и себеконтрол, на които сте способни. Избягвайте опасната територия на чуждите тайни, колкото и привлекателна да ви се струва. В края на седмицата получавате тъй нужните ви към момента знаци на внимание и привързаност.

Благоприятни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

 

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 7.04.2014 г в 18:34 ч Меркурий навлиза в Овен.

Слънце в опозиция с Марс на 9.04.2014 г.

Венера в совпад с Нептун на12.04.2014г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Рак и Везни, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

7.04.2014 г., в 21:14 ч. – 8.04.2014 г., в 12:50 ч.

10.04.2014 г., в 9:26 ч. – 11.04.2014 г., в 1:08 ч.

12.04.2014 г., в 20:12 ч.- 13.04.2014 г., в 11:33 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на април 9, 2014 @ 9:41

    Втори американски разрушител влиза в Черно море

    9 април 2014 08:47
    Разрушителят Donald Cook на американските военноморски сили ще влезе в Черно море най-късно до четвъртък, 10 април, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на източници от Пентагона.

    Преди това говорителят на Белия дом Джош Ърнест съобщи, че САЩ удължават престоя в Черно море на вече намиращия се там разрушите Truxtun и планират да изпратят там допълнителни сили.

    Разрушителят с управляеми ракети Donald Cook, който е базиран в Испания, е от клас „Арли Бърк”. Той е оборудван със система за противовъздушна отбрана „Иджис”, а също и с крилати ракети „Томахоук”.

    Както отбелязва Си Ен Ен, официално съобщение за насочването към Черно море на втори разрушител не е направено от Пентагона, източниците дават тази информация при условие на анонимност.

    http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1245982

  2. katya каза,

    Писа на април 12, 2014 @ 16:01

    Здравейте,
    През сл.седмица ми предстои вземане на важно решение за смяна на работа и местоживеене, предстоящото Пълнолуние и пълно лунно затъмнение във Везни на 15 април както и кръста от планети в сьвпад с рождените ми планети /слънце 13 градуса в овен луна 25 градуса вьв везни асц.везни -родена съм на 03.04.1969 в 18,00 в разград / направо ме плащат. Моля ви в коментара и хороскопа за сл.седмица да изтъкнете и положителните страни и възможите преимущества на астр.влияния през седмицата,.. само ако не ви затруднявам. катя иванова
    P.S. харесвам хороскопите ви и ви желая всичко най-добро!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии