Седмичен хороскоп 7-13 декември 2015

NM 11 12  15 в Стрелец на 11 ноември

Меркурий в Козирог от четвъртък

Марс в тао квадрат с Уран и Плутон

Воден, Венера – Нептун и огнен, Слънце – Уран, тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Навлизаме в напрегната декемврийска седмица. Тя ще премине изцяло под влияние на двойната квадратура между малфакторите Марс-Уран-Плутон. Лошите момчета на планетарното семейство се събраха и дадоха знаци още в предходните седмици, представяйки голяма част от разрушителния си арсенал – тероризъм, агресия между хората, изригване на вулкани.

Какво ще става през тази седмица? Предизвикателството е голямо както към тези,които оказват влияние върху живота на много хора, така и към всеки човек поотделно. Провокацията е най-вече към агресивната страна на човешката природа, към желанието за доминиране и власт, към алчността и отмъстителността,защото за кардиналните знаци е трудно преодоляването на егото както и намирането на баланс между своите интереси, разбирания, възгледи и планове, и тези на другите.

В четвъртък Меркурий, по-малкият брат, с нестабилен характер, ще даде своя принос за усилване на напрежението, навлизайки в кардиналния Козирог. Преди това обаче, във вторник, планетата на комуникациите застава в квадрати към лунните възли. От тази позиция, в 27-я градус на Стрелец, влиянието му ще бъде върху подвижните знаци от последната декада. Препоръката е за въздържане от остри дискусии,които не водят до никъде. Не прекалявайте с хвалбите и обещанията. Не плагиатствайте. Обличайте своята истина в подходящите думи, за да не наранявате другите със своята непремерена откровеност.

И накрая за десерт – два хармонични аспекта, които ще омекотяват напрежението в кардиналните знаци. Първият е тригонът на Слънцето и Уран, който става точен в сряда, в 17-я градус на огнените знаци Стрелец и Овен. Той балансира част от разрушителната енергия на опозицията Марс-Уран като дава възможност във всяка конфликтна ситуация да се намери рационално решение, което да удовлетворява съперници, враждуващи, спорещи.

От вторник нататък към него се добавя тригонът на Венера и Нептун във водните знаци Скорпион и Риби. Този много нежен, емоционален, любовен, аспект ще повлияе чувствителните хора, ще вдъхнови артистичните натури и ще помогне на мнозина за по-лекото преминаване през напрегнатите аспекти. Девизът на хипитата „Правете любов, а не война“ е точното мото на водния тригон Венера-Нептун.

В петък по обяд е срещата на светилата. Новолунието е на 11 декември, в 12:29 часа, в 19-я градус на Стрелец. Новолунието в Стрелец може да бъде отправна точка за големи амбиции и още по-големи очаквания. Но не прекалявайте в тази посока, защото „прът в колелата“ в края на седмицата слага квадрата му с Юпитер от Дева, управител на Стрелец. Въпреки това Новата Луна в Стрелец носи позитивизъм и вдъхновение, които ще ви радват през тази и следващата седмица, създавайки ви хубаво предпразнично настроение.

Топло декемврийско време и много усмивки през тази седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, тенденцията от предходната седмица продължава и в тази. Дори се засилва,заради включването и на опозицията на планетния и управител с Уран от вашия знак. Така поставен Марс няма да ви даде възможност за измъкване. Ще ви се налага да приемете предизвикателството и да се преборите за своето право, или за това на близък човек. Бъдете смели, „бийте се честно“, но се пазете от капани и подли номера. Слънцето застава в хармоничен аспект с Уран от вашия знак и това ви дава редица предимства,като придобити умения, опит и квалификация, които очакват своето признание. Меркурий преминава в другия кардинален знак – Козирог, в зоната на вашата кариера. Това отваря темата за служебната ви позиция още по-широко, с обсъждане и дискусии, които могат да наклонят везните във ваша полза и когато Луната започне да нараства в края на тази, началото на следващата седмица, да получите дългоочакваното предложение.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, петък и събота.

 

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои забележителна седмица. Срещата на вашия планетен управител -Слънцето с Луната винаги е съпроводена с много емоции, но сега има и допълнителни фактори. Седмицата е под силното влияние на напрегнатите аспекти в кардиналните и подвижните знаци. За вашата група, тази на неподвижните знаци, астрологичната обстановка е спокойна, разбира се доколкото може да бъде изолирана от тези влияния. Акцент поставя Венера, която е в Скорпион, неподвижен знак, и която е в чудесен аспект с Нептун от Риби. Този воден тригон привнася енергия в домашната среда, където се очаква приятно раздвижване. Радостно семейно събитие, посрещане на гости или друго, което прави атмосферата у дома емоционално при повдигната. Новолунието в Стрелец, в марсовия период на личната ви година, има важно значение за нещата, по които работите в момента, както и тези, които планирате да започнете както в служебен,така и в личен план. Още повече, че сега то е подкрепено от тригона с Уран в другия сроден по стихия огнен знак Овен, помощ която може да дойде неочаквано като време и източник.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, петък и събота.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои още една забележителна седмица. Сега акцентът задава новолунието във вашия знак. Срещата на светилата е в петък,в 19-я градус на знака. Дотогава имате време да разчистите задължения, да приключите поети ангажименти, да се освободите от ненужни вещи и от задържащи ви връзки. До четвъртък Меркурий все още е при вас на гости, ще ви прави все така словоохотливи и комуникативни. Но в сряда е в квадрати към лунните възли, позиция от която ще ви подтиква към необмислени приказки и действия, които могат да имат неблагоприятен последващ ефект. Слънцето отива към квадрат с управителя на знака Юпитер, което през втората половина на седмицата ще ви прави уязвими, ако прекалите с хвалби и обещания,които нямате възможност да изпълните. Добрите теми задава най-напред тригона на Венера и Нептун,който ще ви прави чувствителни към хорското мнение,но също така и към потребностите на най-близките, с които ще вибрирате на една и съща честота. Огненият тригон Слънце-Уран, силен в дните на новолунието, е значим с енергията, която ви носи, идеалистична и безкористна, раздаваща любов и подкрепа на най-близките ви хора, но също така съзидателна и ориентирана към бъдещето.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои относително добра седмица. На фона на напрегнатите аспекти в кардиналните знаци, на ваша територия няма голям драматизъм. Освен повече емоции около близки хора. Венера е в срещуположния ви знак – страстния Скорпион, което създава известно напрежение с партньора. Но през тази седмица страстите ще утихнат под влияние на хармоничния аспект на Венера и Нептун. Можете да трансформирате силните емоции в произведения на изкуството, в която сфера вашата артистична природа се изразява пълноценно. Меркурий преминава в сродния по стихия знак Козирог, което ще създаде раздвижване в контактите ви с хора отдалеч. Периодът е добър за планиране на пътуване по празниците, за уреждане на формалности, потвърждаване на резервации или тяхното отхвърляне. Новолунието в петък може да ви накара да погледнете по-сериозно на финансовата страна на отношенията ви с някои хора. Добър момент за започване на процедура за имотна делба, въвеждане в наследство, придобиване на собственост, покупка или продажба на имот.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, събота и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, началото на седмицата обещава романтика. Не пропускайте срещи, обръщайте внимание на случайните запознанства, ако не сте обвързани вече разбира се. За останалите, романтичната връзка на Венера и Нептун ще подтиква към жестове на приятелство и привързаност, знаци на любов и възхищение към партньора. Има един коварен момент в средата на седмицата, когато Меркурий – управителят на Дева, е в квадрат към лунните възли. Не се поддавайте на критикарската жилка на характера ви, премисляйте оценката си и забележките спрямо другите,така ще си спестите неприятни емоции. И без това е достатъчно напрегнато от аспектите в кардиналните знаци, ако имате важни астроточки там. В четвъртък Меркурий преминава в Козирог, в зоната на личните взаимоотношения. До края на годината оттам той ще ви подтиква към по-активна комуникация с любимия човек, за изглаждане на противоречията и постигане на хармония. Новолунието в Стрелец в петък също работи в тази посока – общите семейни планове за предстоящото в следващите седмици и месеци.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната седмица. В понеделник един приятелски жест ще ви създаде добро настроение и дано „повлече крак“ за добро през цялата седмица. Иначе като кардинален знак сте включени в напрегнатите взаимоотношения на трите планети Марс-Уран -Плутон, и това дава отражение върху различни сфери от живота ви. Най-уязвими са отношенията с околните и тук вашата кардинална земна природа има какво да направи – повече самоконтрол в оценките и критиките към другите. Избягвайте физическото претоварване и попадането в рискови ситуации. Във вторник и в сряда бъдете особено внимателни при шофиране. От четвъртък нататък Меркурий ще ви бъде на гости, до края на годината. С негова помощ ще разнообразите ежедневието си, ще бъдете по-общителни и отзивчиви, а също така по-изобретателни в решаването на някои належащи и спешни домашни задачи. Новолунието в предходния знак Стрелец може да стане отправна точка за освобождаване и разчистване от ненужни вещи, износени отношения, отровни хора, сега и през следващите седмици.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

 

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на предизвикателствата. В понеделник любезен жест на колега или колежка може да ви изненада приятно. Добрите отношения с хората от най-близката работна среда сега са под покровителството на планетата на хармонията и красотата. Венера прави „мили очи“ на Нептун в средата на седмицата, а за вас това значи подкрепа, разбиране, съпричастност, напасване на графици, размени по празниците. Обсъждайте всякакви промени и с членовете на семейството,защото са възможни недоразумения и разминавания. В четвъртък имате среща със стар познайник. Разчистете си задълженията. Новолунието в срещуположния знак Стрелец поставя акцент върху партньора и всичко свързано с него. Някои нови обстоятелства около него ще ангажират вниманието ви в следващите седмици и месеци дори. За необвързаните, новолунието в Стрелец дава шанс за нова връзка с някой различен, но точно затова привлекателен.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, тенденцията от предходната седмица продължава и през тази. Неблагоприятната астрологична картина в кардиналните знаци е предупреждение за повече внимание във взаимоотношенията и контрол върху реакциите. Избягвайте физическо претоварване, било то във фитнеса, на работното място или у дома. В емоционално отношение нещата са по-спокойни,макар че не са изключени и конфликти от нищото. Моментът е такъв,че привличате към себе си по-емоционални натури. Венера с нейния чудесен аспект с Нептун ще ви помага да намерите баланса и да туширате навреме зародилия се конфликт. До сряда във фокуса на вниманието на мнозина ще бъдат доходите, тяхното увеличаване, и управление. Някои ще имат добри приходи, на други ще им бъдат обещани такива. Меркурий сменя знака и в четвъртък преминава в зоната на семейните отношения,като внася известно раздвижване там. Дали предстоящи гости, празнична подготовка, или наложил се ремонт,но ще имате повече ангажименти по почистване и подреждане на семейното жилище. Новолунието в петък, в Стрелец, е предизвикателство към вашия интелект и комуникативни умения. Подходящ период за срещи, разговори, за интервю за работа, за планове и програми за преквалификация, за работа върху текстове, преводи, редактиране, за посредническа и комисионерска дейност.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до петък.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои емоционална седмица. Тон задава Луната, която в понеделник, преминавайки от въздушните Везни във водния Скорпион, задейства тригона между другите две планети свързани с емоциите – Венера на любовта и Нептун нейната по-висша октава. Вашата ценностна система може да бъде предизвикана от нечие неуместно изказване или поведение и да застанете в защита някому. Седмицата е благоприятна за IT специалистите, които са често срещани във вашата група. Тригонът на Слънцето и планетният управител Уран в огнените знаци Стрелец и Овен е указание за активност в сферата на технологиите, като спомага за решаването на сложни проблеми и задачи, изискващи нестандартно мислене и оригинален подход. Нарастващата Луна е добър момент за разширяване на кръга от приятели и поддръжници, за създаване на нови виртуални групи и активна комуникация в социалните мрежи.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои напрегната седмица. Като кардинален знак сте в обсега на влияние на развиващия се двоен квадрат между Марс, Уран и Плутон. Никой от тях не е във вашия знак, но енергията на конфигурацията се съсредоточава върху вас. Особено за тези, родени в средната декада на знака. Вероятността да станете изкупителна жертва на нечии борби за надмощие е голяма. Затова избягвайте включването в конфликтни ситуации, не ги създавайте, не ги подкрепяйте. Пазете се от претоварване и настинки. Понеделник ще ви изненада с приятни емоции. Луната „включва“ хармоничния аспект между планетата на любовта – Венера и загадъчния Нептун. В сферата на емоциите това е чудесен момент за запознанства и нова връзка, за необвързаните. А за семейните – време за разбирателство, жестове на любов и привързаност. За творците седмицата предлага изключителната възможност да създадат шедьовър. В средата на седмицата,преди Меркурий да премине в срещуположния знак Козирог, бъдете дискретни за личните, и за творческите, планове. Новолунието в петък може да ви зарадва с интересни предложения за работни ангажименти в следващите дни, и в седмиците до края на годината.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, сряда и събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои романтична седмица. Венера, която съвсем скоро ви дойде на гости, е в хармоничен аспект с Нептун, нейната по-висока и одухотворена октава. В понеделник по обяд Луната влиза във вашия знак и задейства струните на тригона Венера-Нептун. Трите планети свързани с емоциите обединяват енергиите си в една мелодия, която ще раздвижи всички, дори най-застиналите сърца от вашата група. Романтичната тема ще ви владее поне до средата на седмицата. От четвъртък нататък прагматизмът надделява. Новолунието в зоната на вашите доходи слага акцент върху тях, както и Меркурий -богът на търговците, който тогава навлиза в полето на земния и практичен Козирог. С навлизането на Сатурн в Стрелец сте усетили необходимостта да бъдете по-пестеливи. Сега новолунието в Стрелец поставя този въпрос във фокуса на вниманието ви. Правете планове, разумни разчети и се придържайте към тях, още повече сега в предпразничните дни.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до петък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои романтична седмица. Водният тригон на Венера от Скорпион и Нептун от вашия знак е допълнително активиран от Луната, която в понеделник и вторник е във Скорпион. Ярки емоции, новини от чужбина, любовни изповеди, похвали, жестове на привързаност и уважение, емоционална приповдигнатост са очакванията за първата половина на седмицата,когато ще доминира чувствената страна на характера ви. От четвъртък нататък рационализмът взима връх. В дните на новолунието ще ви се налага да бъдете прагматични и разумни,да се опирате повече на здравия смисъл, отколкото на чувствата. Новолунието в Стрелец, в дома на кариерата от слънчевия , е чудесен момент да преосмислите целите си, да направите някои корекции, особено сега в края на календарната година, и да набележите планове за следващата. Формулирайте конкретни, по-малко на брой, и достижими цели. Обещания давайте пред се себе си, но не и на други хора, особено ако не сте твърдо уверени,че ще ги изпълните.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник,сряда и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Меркурий в квадрати към Лунните възли на 8.12.2015 /18:10 часа.

Слънце в тригон с Уран на 9.12.2015 / 4:38 часа.

На 10.12.2015 / 4:34 ч. Меркурий навлиза в Козирог.

Марс в опозиция с Уран на 11.12.2015 / 3:31 часа.

Венера в тригон с Нептун на 11.12.2015 / 8:13 часа

Слънце в съвпад с Луна на 11.12.2015/ 12:29 часа. Новолуние в 19 Стрелец.

Луната през тази седмица се движи между знаците Везни и Козирог, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

7.12.2015 / 4:03 – 7.12.2015 /13:26

9.12.2015 / 8:39 – 10.12.2015 / 0:25

11.12.2015 /18:06 – 12.12.2015 / 8:46

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии