Седмичен хороскоп 7-13 декември 2020

zim020aСлънце в квадрат с Нептун

Слънце в тригон с Марс

Слънце в съвпад с ЮЛВ

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в доминиран от Слънцето период. Седмицата започва неспокойно заради квадрата на Луната и Слънцето, който се добавя към напрегнатите аспекти на Нептун към лунните възли, за които писах в предишния седмичен хороскоп. Така образувалата се конфигурация в подвижния кръст създава краткотрайни и променливи вихри от емоции, обхващащи големи групи хора. Най-важната тема е разбира се ваксините, които докато ги нямаше, сега станаха значителен брой, готови да задоволят всеки вкус, както казват търговците. А че си е търговия ще видим ясно след две седмици, когато планетата на търговците ще се сближи със Слънцето, на 20 декември Меркурий ще съвпадне с него.

Нептун преминава през квадрат с лунните възли в две фази. Първата, когато бе ретрограден и навлезе в орбиса на влияние на квадратурите на 18 септември до 29 ноември, когато стана директен в 18-я градус на Риби. Неговата ретроградност през септември и октомври съвпадна с тази на Марс в Овен и Меркурий в Скорпион/Везни,което дава астрологичното обяснение за невижданите досега по мащабност и арогантност фалшификации на изборите в САЩ. В седмичния хороскоп тогава писах: “На 3 ноември Луната е в Близнаци и преминава през СЛВ в 20Близнаци, а също така през рождените СЛВ и Слънце в тази зона на Тръмп. Въпреки резултатите от предварителните избори, които са в полза на Байдън, Луната, подкрепата на народа, и Меркурий вестоносецът на боговете, който вече директен, е в същата зона 25Везни, показват подкрепа за Тръмп. Светлото има преимущество с оформящия се двоен секстил между планетите на духа Юпитер и Нептун, и Слънцето.“ Бавно, но сигурно истината си проправя път.

Втората фаза на квадратите на Нептун към лунните възли започва с неговото изправяне на 29 ноември при директни Марс и Меркурий. Единствената планета ретроградна остана Уран в знака на парите Телец. Когато се изправи на 14 януари 2021,ще ни се открият други пластове на играта.

През тази седмица, на 9 декември, Слънцето прави квадрат с Нептун, в 18Риби, а в събота е съвпада Слънце-ЮЛВ. Южният лунен възел е миналото, старата опитност, това което сме отработили и предстои да загърбим, да вървим напред към СЛВ. ЮЛВ е старото и отживялото времето си, но то също е зрялата карма, на която търпим изчистването тук и сега. Подсилващо ефекта на откъсване от стари модели, нагласи, отработени вече уроци е,че аспекта се случва в последната четвърт на Луната, време за разчистване, измитане пред прага на новия цикъл.

Нептун в двойнствения знак Риби, в квадрат към лунните възли, ни поставя пред сложни житейски дилеми. На много хора ще им бъде трудно да се ориентират, защото в информацията, която ни залива, има много откровена лъжа, но още повече полуистини, които претендират за истини от най-висок порядък. Затова Нептун ще постави на изпитание способността на всеки да се ориентира в информационната мъгла. Ваксините, лекарствата, лечебните практики, всичко което укрепва или разпада тялото и духа, е в обсега на това влияние. Утежняващ момент е, че тази дълга двойна квадратура ще продължава да се развива през зимните месеци, времето на грипа и депресиите. Нептун управлява фармацията, но също така психотерапията и нестандартните методи на лечение,без тези, в които се използват електрически и електронни уреди. Затова препоръката ми е да търсите средната точка при различните възможности за укрепване на здравето, да не се хвърляте през глава в една или друга посока. Слушайте, мислете, преценявайте плюсове и минуси в дългосрочен план, и тогава взимайте решение за себе си, или за близките си.

Съвпад с ЮЛВ направиха планетите от Козирог, когато той беше в този знак, през миналата година. През април 2019-та Сатурн и Плутон бяха в стелиум с ЮЛВ в Козирог, когато Юпитер беше в Стрелец в квадрат с Нептун. 2019 година бе предстартовата на случващото се през 2020 година. На 8 януари 2020-та Юпитер се сближи с ЮЛВ, тогава тръгна лавината с нулевите пациенти, за да набере скорост в следващите месеци. На 5 май ЮЛВ премина в Стрелец. Ако акцентът преди, при ЮЛВ в Козирог, се даваше на властта и старото отношение към ролята на властимащите, то сега ЮЛВ в Стрелец поставя фокуса на промяната в правото, законите, юридическите основи на обществото и доколко те са на страната на истината, правото, справедливостта.

И тъй като Нептун управлява медиите, посредством които и масовото съзнание, то квадратът му с лунните възли изисква яснота, проясняване, достъп до истината. Затова неговата позиция на 19-я градус на Риби, в квадрат към ЮЛВ в Стрелец, а СЛВ в Близнаци, представлява врата-преход, през която ще преминем или просветени, или дълбоко заблудени. Точната квадратура е на 25 януари 2021 година, но влиянието е от сега, в коридора на затъмненията, когато Нептун тръгна вече уверено напред, до 9-10 март, когато Слънцето ще направи съвпад с него. С разгръщането на тази конфигурация медиите няма да бъдат това, което бяха.

Квадратът Слънце-Нептун, при Слънце в съвпад с ЮЛВ ще ни направи свидетели на битка между лъжата и истината, между доброто и злото, войната между които се води в нашето настояще и неопределено бъдеще. А изходът-неизвестен, но зависи от отношението на всеки, от включването или изключването му.

През втората половина на седмицата, на 11 декември, е съвпадът на Слънцето с ЮЛВ, който в дадената астрологична ситуация ще подчертае някои грешки, ще активира критичния поглед на много хора към настоящето особено в сферата на правото и съдържанието на някои закони, на които се позовават определени активности на тези, които прилагат законите.

Слънцето в тригон с Марс в огнените знаци Стрелец и Овен е също на 11-ти, петък, което прави конфронтациите много по обосновани и активни. Огненият тригон мотивира за действие без забавяне, за разпростиране на позитивна енергия в голям мащаб, сред много хора. Двата аспекта влияят едновременно като единия служи за повод на другия. Критичното прозрение мотивира за действие.

Тази противоречива във всяко отношение седмица завършва с квадрат на Меркурий и Нептун, убедителен начин да се направи пореден опит да се затвърди погрешно впечатление, една лъжа да се приеме за истина, много хора да бъдат въведени в заблуждение. Квадратите са провокатори и правят така, че тайните да бъдат разкрити и представени за разглеждане и анализ.

Преди зазоряване е най-тъмно. А следващата седмица, от 14 декември, започва с новолуние, и пълно слънчево затъмнение, което се случва в дома на славата на боеца отвъд океана.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои ангажирана седмица. В последната четвърт на Луната ви притискат срокове, които са изтекли. Поели сте твърде много ангажименти и времето не стига. В юпитеровия период на личната година сте, когато Слънцето прави хармоничен аспект рожденото. През тази седмица Марс се включва с мощна подкрепа, заставайки в тригон със Слънцето, нещо което ще усетят значимо тези от втората половина на знака. През втората половина на седмицата, в четвъртък и петък ви очакват разногласия с шеф, което може да е плод на недоразумение. В почивните дни получавате съпричастност и подкрепа.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица, в която финансите ще са във фокуса на вниманието. Не толкова заради празниците, колкото заради напрегнатите аспекти в зоните на паричните потоци. Ако управлявате чужди пари и инвестиции, проверявате добре сметките си, пазете се от крадци и измамници. В марсовия период на личната година отношенията в личния живот стават много интензивни. В средата на седмицата някои ще пътуват. В петък ви очакват изненади в домашната среда. В почивните дни се заредете с добро настроение и хубави очаквания.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои социално ангажирана седмица. В понеделник ще трябва да заемете твърда позиция по важен за вас въпрос. Преминаването на ЮЛВ през вашия знак е период на разграничаване на вашите лични желания от потребностите на другите. Аспектите, в които се включва ЮЛВ сега, ви поставят в условия да правите избор дали в едната или в другата посока да насочвате енергията си. През тази седмица ще получите подсказки как да постъпите в конкретни ситуации. Пазете се от кражби и измами.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Луната от другия земен знак Дева ще ви ангажира с приятни занимания и с хора, които харесвате. Но избягвайте темата пари, заеми, наеми доколкото е възможно. Ще ви се наложи да проявите повече твърдост и взискателност в отношенията с деца. Възможно е да ви се случи опит за измама, кражба, пазете си вещите и пинкодовете от чужди очи, особено в четвъртък и петък. В почивните дни умът ви е като бръснач, готов да разкрие и най-добре пазената тайна.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. Идеите са от вас, а изпълнението им зависи в голяма степен от личното ви участие. Възможно е да ви се струва, че другите твърде много разчитат на вас, което ви мотивира, но и ограничава. В лунния период на личната година, семейството и най-близките са средата,която изисква много от вас, но и много ви дава. В четвъртък внимавайте за личните си вещи, собствености и финанси. Петък не е добър ден за пътуване. В събота се радвайте на компанията на хора, с които имате много спомени.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва обещаващо с Луна в другия земен знак Дева. При това Луната е в тригон към Уран от Телец. Така родените в първата половина на знака ще бъдат приятно изненадани в началото на седмицата. В кардиналния кръст обаче все още предстоят напрегнати аспекти, най-неприятният от които е този между Марс от Овен и Плутон от вашия знак. Затова отнасяйте се с повече разбиране и търпение към случващото се в домашната среда. Възможни са битови инциденти, а също така конфликти с близки хора, особено в четвъртък и петък. Разчиствайте непотребното, освобождавайте се от ненужното.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с предизвикателства. Светилата са в квадрат и това се отразява на отношенията ви с най-близките, а също така и с партньорите по служба. Възможно е да осъзнаете интуитивно, или след като анализирате фактите, че сте въведени в заблуждение. Или някой умишлено се опитва да ви манипулира и използва. Планетният управител отива към съвпад със Слънцето и много скоро ще разберете истината. Предстои ви специално новолуние, със слънчево затъмнение, в зоната на партньорството, а това е момента на проясняване на съзнанието.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, началото на седмицата е спокойно. Каквото и да се случва наоколо, минава покрай вас да ви вълнува. В сряда обаче, Луната е във вашия знак и личното ви участие е много важно, за да се придвижват нещата в желаната посока. В четвъртък бъдете максимално търпеливи и дипломатични, за да не се разгаря пожара, който някой е запалил. Разчистете си ангажиментите по сключени договори. През следващата седмица е възможно да бъдете претрупани с работа и да не ви стига времето.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на тайните. Луната в Дева в първите дни подтиква към детайлен анализ на информацията, до която имате достъп. Всичко може да бъде обяснено просто и ясно, мистерии няма за готовият да анализира ум. Разчистете неизвестните, освободете се от дребните наглед въпроси без отговори и се настройте за мащабната картина, която ще ви се открие с новолунието-слънчево затъмнение през следващата седмица. Петък е ден за борба и отстояване на собственото мнение.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Луната в Дева ви подканя да проверите добре автомобила си преди да тръгнете на път. В средата на седмицата домашните ангажименти могат да ви дойдат в повече. Четвъртък ви прави раздразнителни и неотзивчиви към нечии претенции, много близо сте до скандал и разваляне на отношения. Разчистете служебните си ангажименти, не отлагайте. Очакват ви промени в работната среда. В почивните дни хармонията и спокойствието се завръщат под вашия покрив.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична в професионално отношение седмица. В понеделник и вторник е важно да отстоявате позицията си, ако сте убедени в правотата си. Особено, когато става дума да приходите ви. В емоционално отношение седмицата е благоприятна за стопляне, там където е имало охлаждане. В петък избягвайте конфликти с работодатели. В почивните дни бъдете с близки на сърцето ви хора.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Дева. При това тя е много активна с аспектите си към Слънцето и Уран. Някои ще бъдат поставени в ситуация, в която настойчиво да отстояват собственото си мнение, да отправят изисквания към другите, но и да търпят нечии претенции. Като воден двойствен знак умеете да се изплъзвате бързо и леко. Но, не пропускайте да разчистите това, което няма да ви върши работа. Предстои специално новолуние в зоната на кариерата, откриват се нови възможности.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в квадрат с Нептун на 9.12.2020 /19:41

Слънце в тригон с Марс на 11.12.2020 / 6:01

Слънце в съвпад с Южн.Узел на 11.12.2020 /12:52

Меркурий квадрат с Нептун на 13.12.2020 /11:38

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Стрелец, през трета четвърт.

Луната е без курс на:

9.12.2020 / 0:35 – 9.12.2020 / 2:01

11.12.2020 / 2:56 – 11.12.2020 / 3:58

13.12.2020 / 3:58 – 13.12.2020 / 4:39

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии