Седмичен хороскоп 7-13 ноември 2022

2022 11 8Пълно лунно затъмнение в Телец на 8 ноември

Слънце в тао квадрат с Уран и Сатурн

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В първата седмица на ноември процесите се развиваха повече скрито, под повърхността. През тази обаче вулканът изригва, в случая преносно, но е възможно и буквално. Лунното затъмнение с опозицията на светилата в неподвижните знаци, най-вулканичните, само по себе си бълбука от противоречия и страсти. В планетарното семейство има много противоречия, всяка планета е в конфликтен аспект с някоя друга. Компактният стелиум Слънце-Меркурий-Венера се опитва да задържи енергията в центъра, но това няма как да се случи. Всички те заедно преминаха ЮЛВ, с което дадоха знак, че в мислите, чувствата и делата трябва да настъпи промяна, да се загърбят старите модели, отживелите времето си похвати и да се върви напред към нещо ново и различно.

В понеделник, 7 ноември, Венера в Скорпион е смъмрена от строгия възпитател Сатурн от Водолей. Квадратът между тях слага рамки на капризите и прекаляването. Там където лимитът е надхвърлен, ще има ограничения и санкции. Ще се затворят някои кранове, от които изтичат ресурси. То накъде още, но ще се намерят.

Там където има договори, ще се наложи преразглеждане. Квадратът Венера-Сатурн изисква изключителна коректност, когато предстои договаряне и се очаква сключване на сделка, в най-широк смисъл.

Във вторник, най-войнственият ден на седмицата, е акцентът и – пълното лунно затъмнение в Телец. На 8 11 2022 година в 13:02 часа, Слънцето и Луната са в точна опозиция в 16-я градус на Скорпион и Телец, на 3 градуса от оста на лунните възли.

Противопоставянето на светилата при това при е много емоционално събитие. Натоварено с претенциите на допълнителните напрегнати аспекти, картината става още по-ярко червена, подклаждана от амбиции и страсти. Знаете, че затъмненията стават винаги в близост до оста на лунните възли. Сега пълната Луна е до СЛВ и това придава голяма сила на емоциите. Луната е сигнификатор на народа и неговите искания, така силата на протестите в повечето страни по света ще се увеличи многократно, подклаждана както от истинските нужди на народите, но и от глобалистки интереси, защото квадратът Сатурн-Уран е все още в действие и участва активно в планетарната конфигурация двоен квадрат. Участието на ретроградният Уран в затъмнението е силно подчертано от съвпада му с Луната. През лятото Уран, директен, направи съвпад със СЛВ. В знака на финансите планетата реформатор вещае промяна от момента,в който стъпи в Телец на 15 май 2018 година. Квадратите Уран-Сатурн през миналата година, а още повече през настоящата, правят промяната все по видима. Валутното статукво се пропуква и променя неудържимо.

Ретроградният Марс от Близнаци е все още в лукавия квадрат с Нептун и Юпитер кара някои по върховете да си мислят, че все още има хора които им вярват. Деструктивната енергия на това пълно лунно затъмнение е много силна. Нищо чудно да натрупаната психична енергия да доведе до природни катаклизми и сериозна сеизмична активност.

До петък, 11 ноември, стават точни и другите напрегнати аспекти разкъсващи хомогенността на стелиума Слънце-Венера-Меркурий в Скорпион. В деня на лунното затъмнение е съвпадът Слънце-Меркурий, чийто квадрати със Сатурн стават точни в в следващите дни, на 10-ти и 11-ти, в четвъртък и петък. Аспектите подтикват към неотстъпчивост, твърдост и решителност, дори при пълното съзнание за обреченост.

Трудна седмица за хората с акценти в средата на неподвижните знаци, с рождени Слънце, Луна, Марс, Венера, АС, МС там. Препоръка за умереност, премисляне на това което произтича от казаното и направеното, осъзнаване на причина-следствие във всеки един момент от тези няколко дни.

От петък нататък, когато и Меркурий след Венера, се хармонизира с Нептун, картината става малко по-спокойна.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна във вашия знак, която ви напуска и се устремява към опозицията си със Слънцето. Пълното лунно затъмнение засяга оста на ресурсите, най-общо казано, в слънчевия хороскоп. На проверка и корекция е подложено това, което е ваше, или общо, но под ваш контрол, както в материален, така и в емоционално- психологичен план. Ще ви се налага да уточнявате и защитавате рамки, принципи, важни за вас житейски постулати. Приятелско включване може да бъде твърде ненамясто и повече да навреди, отколкото да помогне. Марс е ретрограден и все още в квадрат с Нептун и Юпитер, затова имайте на ум „език мой-враг мой“ и успокоявайте словесната топка навреме.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната седмица. Пълното лунно затъмнение в зоната на неподвижните знаци засяга и вас. По-често като потърпевша страна от конфликта между други хора, или институции. Отношенията с партньора могат да станат напрегнати или хладни, затова подхождайте с повече внимание по теми, които засягат и двете страни. Планирането на някои радостни събития в семейството е ограничено от редица фактори и иска съобразяване както с времето, така същ и с хората. Което не търпи отлагане, насрочете най-рано за събота или неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на пълно лунно затъмнение в сатурновия период на личната година. Време за равносметка и приключване на започнатото. Претовареното от емоции затъмнение прави първата половина на седмицата рискова да не кажете или направите нещо, за което после да съжалявате. Аспектираният ретрограден Марс в Близнаци „дърпа езика“ на някой от зоната на партньорството, но не се поддавайте на провокации. Предлага ви се обучение в умението за сдържане. В почивните дни се насладете на компанията на обичащи ви хора.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои меко казано напрегната седмица. Пълното лунно затъмнение в средата на знака, засяга всички, поради включването на другите планети и обвързаността им в обща конфигурация- двоен квадрат. Родените в средата на знака, във втората декада, през май, са в обсега на силното влияние. Упражнявайте контрол върху това какво, къде и как казвате, или правите. Личното ви включване, и изключване, са от голямо значение през по-голямата част от седмицата и могат да повлияят партньорски отношения и кариера. Преговори и договаряне насрочвайте за края на седмицата.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на пълно лунно затъмнение в другия земен знак Телец. Пълнолунията задават време на откриване на нови възможности. В зоната на високите цели и себеобразоването пълнолунието може да ви наведе на някои,странно изглеждащи първоначално, но съвсем навреме и намясто, начини за решаване на въпрос касаещ бъдещето ви. Нужен ви е нов поглед, да опознаете нови сфери на знанието, да поемете в нова посока, нещо към което ви приканва Уран от няколко години насам. През втората половина на седмицата отворете сетивата си за новото.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои седмица на пълно лунно затъмнение в другия земен знак Телец. Активността по оста на близкото общуване, формално и неформално, е голяма, което ви вкарва в среда от хора с различни разбирания, но обединени от обща цел. Усвоявате сатурновият урок на търпението и потискане на егото в името на груповата цел, нещо което изисква повече съзнателни усилия. Пословичната ви пестеливост и прагматизъм също са предизвикани и могат да ви въведат в някои неприятни ситуации. Краят на тази и началото на следващата седмица са по-благоприятни за поемане на ангажименти

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои противоречива седмица. Пълното лунно затъмнение в предходния знак ви поставя в сложна и ситуация да припознаете притесненията си, да се изправите с лице срещу страховете си. Червената линия минава през неподвижните знаци и може да не ви засегне по никакъв начин пряко. Едни ще трябва да се погрижат за здравето на някого. Други ще трябва да се преборят с административни пречки, за да решат въпроси с имоти и собствености. Решенията ще виждате по-ясно в края на тази и в началото на следващата седмица.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои динамична седмица. Активността на планетния управител е ограничена от квадрата и със Сатурн, а оттам и свободата ви да решавате финансови въпроси според вашето виждане на нещата. Сатурн налага ограничения,както в избора какво, как, къде, така и в средствата, които можете да си позволите да изразходвате. И все пак стелиумът в зоната на доходите няма да ви остави без подкрепа, „ако не тече, поне ще капе“. В края на седмицата, още от петък, се очакват интересни предложения и възможности, които не сте имали предвид досега.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на домашните грижи. Пълното лунно затъмнение попада в зоната на семейството и роднинските отношения. Още в понеделник, когато е квадратът на Сатурн от вашия знак и Венера, сетивата ви се изострят и заставате нащрек за неоснователни искания и по-вероятно женски претенции. Ще ви се налага да правите труден избор между семейни ангажименти и такива в професионалната сфера,къде да дадете предпочитания и кое да пренебрегнете. В сряда при Луна в Близнаци всички разговори стават по-лесни и в края на седмицата страстите постепенно утихват.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние. Пълната Луна винаги влияе силно на емоциите ви, но сега става дума за пълно лунно затъмнение. Скриването на Луната, изчезването и под хоризонта, в сянката на земята, последвано от разкриването и пълния лунен блясък, е време на безпокойство и рязка смяна на настроението. Възможно е да имате здравословни смущения, главоболие, подскоци на кръвното налягане, повишени нервност и раздразнителност. Затъмнението е в зоната на личните връзки и интимността, затова в отношенията с близките на сърцето ви хора бъдете повече от внимателни почти през цялата седмица, но основно през първата половина. В почивните дни водният тригон на светилата ще ви донесе мир и спокойствие.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на пълно лунно затъмнение в срещуположния знак Телец. Каквито и идеи да имате, гениални дори, те трябва да бъдат съобразени с други хора и с възможностите на момента. Приемете ограниченията като възможност да огледате още веднъж, от всички страни, намисленото. Не прибързвайте със заключения и взимане на решение. Избягвайте конфликти с по-възрастни хора. В края на седмицата ви очакват срещи с повече хора и приятни преживявания.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, предстои седмица на пълно лунно затъмнение в юпитеровия период на личната година. Време благоприятно за личен напредък, за разгръщане на професионалния потенциал. В дните на затъмнението, макар и напрегнато да е, може да ви се открият възможности, които не сте подозирали. Завършвайки едно, преминавате към следващо, по-сложно и на по-високо ниво. Необходимо е да бъдете подвижни и бързи, но не бързайте с крайни заключения и не поемайте дългосрочни ангажименти без задълбочено обмисляне. В събота и неделя сте в свои води. Творете, разтоварвайте се, презареждайте.

Дати на някои астрологични събития

На 8.11.2022 в 13:02 ч пълно лунно затъмнение в 16°Телец

Слънце 180 Уран на 9.11.2022 в 10:26

Слънце 90 Сатурн на 11.11.2022 в 10:04

Луната е без курс на:

7.11.2022 0:30 – 7.11.2022 7:14

9.11.2022 14:00 – 9.11.2022 15:37

12.11.2022 0:28 – 12.11.2022 2:22

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

3 коментара so far »

  1. Bilyana каза,

    Писа на ноември 7, 2022 @ 19:44

    Има ли някаква надежда или поука за човек с СЛВ на 17 градус в Скорпион (2 дом) , с Луна на 18 във Водолей (и Слънце на 11 в 4 дом), със Сатурн и МС на 28 в Рак(10 дом)?

    Благодаря предварително!
    Няма друг сайт (чета на френски, италиански и руски) с толкова изчерпателни, емоционални и обективни седмични астрологични анализи като Вашия!

    С уважение: Биляна

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 8, 2022 @ 1:39

    Bilyanaq
    Благодаря и се радвам, че хороскопите ми са ви интересни, и надявам се полезни.
    В годините на сатурнова криза се учат много уроци, понякога е по-лесно, друг път е твърде болезнено,
    но в крайна сметка това е растежът на душата ни, да се справя с трудностите.
    Темата- отношенията ни с хората,които тук и сега са в живота ни става много чувствителна докато господарят на кармата премине
    зоната на напрегнат аспект с рожденото Слънце.Неудовлетворението и разочарованието са много силни.
    Преминаването през тях с разбиране и приемане е трудно.
    Често точно по време на затъмнения получаваме просветление и разбираме смисъла на случващото се.

  3. Bilyana каза,

    Писа на ноември 8, 2022 @ 13:57

    Госпожо Дачева,

    Искрено Ви благодаря за отделеното време !

    Много здраве и безброй читатели, жадни за истина!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии