Седмичен хороскоп 7-13 октомври 2013 година

Съвпад на Меркурий и Сатурн

Венера в Стрелец от понеделник

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстоящата седмица ще мине под знака на тройния съвпад на Меркурий, Сатурн и Северен лунен възел в Скорпион.Точният съвпад на Меркурий и Сатурн е във вторник, но енергията му ще се усети още в първите часове на работната седмица в понеделник.

Основната тема, която съвпадът Меркурий-Сатурн задава, е деловитост. Много хора ще усетят това като подтик да правят подробен анализ на всяка ситуация, в която попадат. Ще им се иска света около тях да е по-добре организиран и регламентиран, всеки да си изпълнява задълженията, всеки да се съобразява с правилата и най-вече да се вижда добрият план, който води към ясната цел.

Съвпад на Меркурий-Сатурн има всяка година,в знака, в който се намира Сатурн. Понякога, когато Меркурий прави ретроградност там, това се случва три пъти. Така е и сега, през 2013 година. Меркурий ще бъде в съвпад със Сатурн на 8.10.2013 г., на 29.10.2013 г., когато Меркурий е ретрограден, и на 26.11.2013 г.,когато отново се движи в права посока. Особеното през тази година е и близостта на СЛВ, на разстояние около 3 градуса от точния съвпад. Тази астрологична конфигурация може да даде старт на нови идеи (Меркурий), които облечени в подходящата рамка (Сатурн), да зададат нов път на развитие, нова посока, нова цел на големи групи от хора.

Този троен съвпад е много сериозен и съсредоточен. В противовес на него е преминаването на Венера в Стрелец. На огнената територия на оптимистичния Стрелец, Венера не се чувства особено комфортно. Нежната венерианска чувствителност може да бъде стресирана от малко грубоватата и самонадеяна природа на Стрелеца, а романтичните вълнения да останат на заден план. Още повече,че в четвъртък предстои точен квадрат на Венера и Нептун от Риби. За много хора той може да бъде сериозно изпитание на морала, на чувството за чест и достойнство, едно предизвикателство към личната ценностна система.

Венера ще се придвижва през Стрелец до 5 ноември и това е време на разширяване на културните връзки между хора от различни националности. Венера в този период може да бъде много полезна за подобряване на отношенията в зоните на етнически конфликти, там където хората са загубили вяра в човечността и добротата.

Напрегнатата ситуация в кардиналния кръст отново ще бъде на дневен ред през тази седмица, макар това да става епизодично и в приглушени тонове. В понеделник, макар и разпадащ се, все още е в действие тао квадрата на Слънце-Уран-Плутон, който ще поддържа градуса на напрежението в първата половина на кардиналните знаци.

В петък Луната, която прави съвпад с Плутон отново ще го „включи“ като този път към троицата Слънце-Уран-Плутон, се добавя квадрата Слънце-Юпитер. Много от неблагоприятните ситуации, в които ще попадат хората, под влияние на този квадрат, в края на седмицата, ще бъдат заради самонадеяност и незачитане правата на другите.

Желая ви успешна работна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, астрологичната обстановка се успокоява. Напрегнатият кръст в кардиналните знаци ще напомни за себе си в понеделник и в петък, но за кратко. Повече внимание ще привлече към себе си Венера, която навлиза в сродния по стихия знак Стрелец. От тази благоприятна за вас позиция, в която ще бъде повече от месец, Венера, планетата на любовта и хармонията, ще ви помага да сложите в ред личните си взаимоотношения. И служебните такива също, защото под влияние на хармоничните и аспекти, и на растящата Луна, в следващите две седмици ще можете да раздвижите делата си, да придвижите напред, това което е било задържано, да сключите изгодни сделки, да намерите инвеститор и да се сдобиете с поръчки, което да ви даде чувството за сигурност и просперитет.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, напрежението от предходните седмици намалява значително. В понеделник Венера навлиза в сродния ви по стихия знак Стрелец и ще се движи през него до първата десетдневка на месец ноември. Това се случва веднъж годишно и бележи период на благоприятни промени в емоционалната сфера и в личните взаимоотношения. Венера ще ви прави по-чувствителни и романтични, даващи любов, но също така очакващи жестове на внимание от интимния партньор. Важна промяна в домашната среда ще изисква повече внимание и материални ресурси. От сряда нататък периодът е добър за планиране на пътешествие, за организиране на развлечения за хора от близкия ви кръг, за радост от общуването с децата.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, темата на седмицата може да бъде подсказана от сън, видение, интуитивно усещане на предстоящото. Отворете сетивата си за посланията на фините нива. В понеделник Венера преминава на ваша територия, а с нея идват радостта и забавленията, сбъдването на желания, успехът или поне надеждата животът ви да стане по-добър. Новата Луна ще ви подкрепя в начинанията. Във вторник тя е на ваша територия, което ви прави много ангажирани и дейни. В средата на седмицата обаче Венера застава в квадрат към Нептун, планетата на илюзиите, а това може би ще бъде като „студен душ“ за някои ваши нереалистични очаквания. Бъдете предпазливи в сряда и в четвъртък. В петък и в почивните дни ви очакват срещи с интересни хора и намиране на най-краткия път към решаване на важен за вас въпрос.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник и сряда.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстоящата седмица е много различна от предходните две. Напрежението,съпътстващо особената астрологична обстановка и квадрата на Венера-Марс, постепенно утихва. Управителката на знака в понеделник прави решителна крачка като сменя дълбоките мрачни води на Скорпион с ведрата огнена атмосфера на Стрелец. В период сте на усилено учене на кармични уроци, но сега това ще става по един по-лек и забавен начин. В сряда и четвъртък някой може да ви разочарова или да не отговори на очакванията ви човек, към когото не сте безразлични. От сряда нататък общите финанси и реализацията на продукцията ще бъдат на дневен ред. Периодът е добър за окрупняване, съдружие, обединяване на усилията с други, равностойни на вас хора.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстоящата седмица предлага много движение и разнообразие. Няма да скучаете в следващите дни. Венера се настанява за повече от месец в зоната на вашите семейни взаимоотношения. Това е все едно феята на домашното огнище да ви вземе под крилото си. Всичко свързано с устройването на дома, с подреждане, украсяване, придаване на по-привлекателен и още по-важно, уютен дом, е в нейна власт. За тези,които нямат собствен дом, Венера ще привлича обстоятелства, които да създават възможности, да имате избор и варианти,които да обмисляте. Във вторник обаче бъдете внимателни към всички отправени към вас предложения, оглеждайте подробностите и не бързайте да взимате решения. Четвъртък е ден за гости. В петък и в почивните дни бъдете сред близки хора и приятели.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и петък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои интересна седмица. На път е да се сбъдне ваше желание, намерение, проект. Във вторник Меркурий прави точен съвпад с управителят на знака Сатурн. Налице са много обстоятелства, които подкрепят идеите и плановете ви. Има и хора, които са готови да ви сътрудничат или да се ангажират с реализацията им. Бъдете активни и делови, не губете време, действайте, периодът е много благоприятен.. Но в четвъртък бъдете внимателни, много внимателни, защото това е ден, в който може да бъдете сериозно подведени. Петък също е противоречив ден. От вас зависи много – от ваше решение, постъпка, заета позиция. Бъдете решителни и предприемчиви.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои активна седмица както в сферата на професионалната дейност, така и в тази на емоционалните взаимоотношения. Венера, планетата на любовта, преминава в срещуположния ви знак – Стрелец. Навлизате в период на изясняване на чувствата, уточняване на позициите, пренареждане на взаимните задължения и отговорности в партньорските взаимоотношения. В четвъртък обаче тя прави квадрат с Нептун. Може да се чувствате предадени, недооценени и подведени от човек, когото сте считали близък или на когото сте разчитали за нещо важно. Във вторник Меркурий, управителят на знака, прави точен съвпад със Сатурн, който се случва в близост до Северния лунен възел. Този аспект задава тон на делови отношения, които могат да се развият като дълготрайни и взаимноизгодни. Ако сте на път да сключите важен договор, то побързайте с подробностите, за да успеете да направите това до края на следващата седмица, преди Меркурий да стане ретрограден.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстоящата седмица предполага успокояване на страстите. Венера, управителката на знака, в понеделник навлиза в огнената територия на Стрелеца, това насища с вдъхновение и позитивни очаквания ежедневието. В сряда и четвъртък предстоят много срещи и разговори. Ще ви търсят за мнение и съвет, ще разчитат на вас като на надежден източник на информация и експерт по даден въпрос. Сега, когато Луната расте, периодът е добър да дадете ход на ваш проект, особено ако той е свързан с обучение, с предаване на знания, под някаква форма, на други хора. В петък и в почивните дни в домашната среда настъпва оживление. Дните са добри за освещаване и преместване в ново жилище, за работа в градината, за оформяне на жилищно или дворно пространство. Ако имате важни астроточки в първата декада на кардиналните знаци обаче, бъдете внимателни при работа с електрически уреди, машини, тежка строителна техника.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и четвъртък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва делово. В понеделник ви предстои сериозна среща с началник, ръководител екип, голям шеф или по-малък такъв, или с цял отбор началници, с някой, който има да ви каже нещо важно. Информация,която ви касае, може да достигне до вас и индиректно, но тогава бъдете внимателни да не става дума за дезинформация. Чистотата на това, което идва, зависи от източника и неговите намерения спрямо вас. В период сте на важна промяна в професионалната сфера. Може да ви бъде възложена важна задача, да се натоварите с повече отговорности, да поемете контрол и ангажименти върху работата и на други хора, или на повече отколкото сте ръководили досега. Вторник е много важен в това отношение. Периодът е добър и за начало на обучение, за включване във форма за повишаване на квалификацията.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, седмицата започва повече от чудесно. Новина, очаквана или не, ще раздвижи духовете около вас. Има над какво да се замислите, защото настъпват важни промени, които ще изискват ново отношение, нови планове и повече амбиция вложени в тях. Напрежението в кардиналния кръст, което доминираше последните две седмици, постепенно затихва. Но въпреки това ще напомни за себе си в понеделник и в петък. Венера,която сменя знака и навлиза в зоната на огнения Стрелец, насища с емоции работните взаимоотношения. В голяма степен това е позитивна промяна, носеща хармония и добронамереност във връзките с колегите. Преди това обаче има едно препятствие в сряда и още повече в четвъртък, когато някой няма да се окаже на висотата на вашето доверие. В неделя ви очаква интересно запознанство.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои успешна седмица. В понеделник Луната е във вашия знак и преминава през тройния съвпад на Меркурий-Сатурн-СЛВ, с което задейства важни за вас процеси. Вашата информираност, надеждност и личен авторитет са много важни за успеха на дейностите, в които се включвате. Самите те могат да ви донесат дивиденти, да ви поставят в изгодна позиция и да ви дадат перспектива за развитие. От понеделник Венера е в Стрелец, а това за вас се свързва с раздвижване в сферата на личните доходи. Очакванията са добри. Но не и до четвъртък, заради квадрата на Венера с Нептун. Не договаряйте заплащане в тези дни, защото е възможно да бъдете подведени. Втората половина на седмицата е по-благоприятна в това отношение.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, събота и неделя.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата може да се определи като късметлийска. Само за това обаче, което е плод на личните ви усилия. Личните доходи, участия в начинания от финансово естество също са подкрепени. Но там, където други „дърпат конците“, където сте изпълнител на чужда воля, където ще влагате и чужди средства или ще ангажирате други хора със съответни задължения, бъдете внимателни и сдържани. Не разпилявайте това, което друг е събрал. Четвъртък може да се окаже критичен ден за отношенията в служебната сфера. Някой ще ви иска отчет, или реванш, ще предяви претенции към вас, които могат да са тенденциозни или да ви поставят в неловка ситуация. Венера от началото на седмицата е в огнения Стрелец, откъдето ще повлияе по своя си начин работните дела, подтиквайки ви към сътрудничество и отстъпки в полза на общите начинания. През втората половина на седмицата приятел ще има нужда от вашата помощ. В почивните дни обаче си дайте време за повече спокойствие и почивка насаме.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, сряда и петък..

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 7.10.2013 г., в 20:53 ч. Венера преминава в Стрелец, като ще остане там до 5.11.2013 г.

Меркурий в съвпад със Сатурн на 8.10.2013 г.

Венера в квадрат с Нептун на 10.10.2013 г.

Слънце в квадрат с Юпитер на 12.10.2013 г.

Луната през тази седмица се движи между знаците Скорпион и Водолей, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

8.10.2013 г., в 7:54 ч. – 8.10.2013 г., в 15:21 ч.

10.10.2013 г., в 13:10 ч. – 10.10.2013 г., в 18:17 ч.

12.10.2013 г., в 3:04 ч. – 12.10.2013 г., в 21:00 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

ЗИМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ !

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 15 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката, и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

Заявка направете във  формата за поръчка  on line.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии