Седмичен хороскоп 7-13 септември 2015

2015-9-13Тригон на Марс и Уран

В неделя в Дева

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Седмицата, която се намира между двете ретроградности на вътрешните планети Венера и Меркурий, се очертава да бъде забързана и вдъхновяваща. Основният акцент е тригонът на Марс и Уран, който става точен на границата между вторник и сряда. Всяка година Марс и Уран застават в тригон един към друг. От 2010 година насам, откакто Уран навлезе Овен, в редицата на огнените тригони в едната година Марс е в Лъв, а в следващата е в Стрелец. Последният подобен аспект бе на 14 септември 2013 година,когато Марс и Уран бяха хармонично свързани в 11-я градус на Лъв-Овен. Сега точният тригон Марс-Уран ще бъде на 8.09.2015 година в 22:54 часа,съответно в 20-я градус на Лъв-Овен.

Огненият тригон е тонизиращ аспект, който оказва влияние върху волевите процеси, върху мисленето и енергетиката на тялото, върху предприемчивостта и амбицията за себедоказване. Много хора той ще подтикне към действие, особено за начинания, за които смелостта им не е била достатъчна досега. Тригонът Марс-Уран влияе силно върху IT сферата, новите технологии, нестандартните решения, странните на пръв поглед идеи.

След като Венера излезе от ретроградната си фаза, през тази седмица и предстои хармоничен аспект с Меркурий – секстил. Той се развива до края на седмицата, но нито през тази, нито през следващата ще стане точен, защото Меркурий забавя ход, за да навлезе в ретроградната си фаза на 17 септември. Благоприятният аспект Меркурий-Венера в средата на мъжките знаци Лъв-Везни обаче е факт и той синхронизира влиянието си с тригона Марс-Уран. Така желание и възможности се обединяват, повишават креативността, и реализацията на дарбите, за да доведат до значими постижения в изкуството, и приложните занаяти.

Добра седмица за находчивите и сръчните! Последното има сила и в негативен аспект, когато се отнася за тези,които обичат да взимат „назаем“ чуждото. В сряда Меркурий, който е бог и на мошениците, прави квадрат с Плутон. Така той пренася енергия между двата малфактора Плутон и Уран, с който ще направят опозиция (неточна) през следващата седмица. На фона на опозицията Юпитер-Нептун ще се разгърнат нови схеми на подвеждане на хората и измами.

В края на седмицата предстои второто за годината слънчево затъмнение, на 13.09.2015 г в 9:41 ч. То е частично, лунната сянка ще премине през южното полукълбо. Срещата на светилата е на 20 градуса Дева. Новолунието в Дева е стимул за трудолюбивите, то ще подтикне много хора към търсене на начини и средства за повишаване на продуктивността, за по-добра организация на времето при пестеливо използване на ресурсите, за по-голяма ефективност и смисленост на вложените усилия. Подвижните знаци Близнаци, Стрелец и Риби могат да се чувстват притиснати от обстоятелствата и недооценени. Позитивите са най-вече за земните знаци Дева, Телец и Козирог, към които и Юпитер отправя подкрепа. Водните знаци Рак и Скорпион също ще имат „попътен вятър“.

Слънчеви и топли есенни дни!

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои предизвикателна седмица. Като огнен знак в следващите дни сте под силното влияние на тригона на Марс и Уран, който се движи през знака ви. Импулсивната нотка на характера ви ще бъде стимулирана и някои неща ще говорите и/или правите „без много да му мислите“. В повечето случаи късметът ще е на ваша страна. В сряда и Луната влиза в Лъв, което ще ви прави още по-забележими и привлекателни. Ако искате да направите впечатление някому, било то в личен или в професионален аспект, използвайте двата дни -сряда и четвъртък. С новолунието в Дева в края на седмицата, идват и добри възможности да промените към добро работната си среда, да намерите подходящия за вас екип, подкрепящата среда, добронамерените колеги.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, петък и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, вълненията от предходната седмица продължават и през тази. Мнозина от групата правят важна житейска крачка и са на прага на съществена промяна. Силата, която ви дава Марс, движещ се през вашия знак, сега е увеличена и канализирана в определена посока от хармоничния аспект между него и Уран. Промените в професията, към които ви насочваше Уран от момента, в който стъпи на територията на огнения знак Овен, от 2010-та насам, сега са в ход. Едно след друго отпадат ограниченията,налагани от Сатурн в последните 3 години, и сега можете да навлезете в съвсем нови територии, където да покажете способностите си, правейки нещо, което ви харесва. Новолунието в неделя, съчетано със слънчево затъмнение,може да ви даде един нов поглед върху вашите доходи, с цел тяхното увеличаване.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои силна седмица. И как иначе с чудесния тригон в огнените знаци Лъв и Овен. Най-чувствителни към неговото влияние ще са родените със Слънце близо до 20-я градус на Стрелец, между 10 и 13 декември. По този начин големият огнен тригон ще стане катализатор на важни събития в личния живот,семената на които са посяти през пролетта на тази година. Всичко трябва да става много бързо, за успеха на което ще помагат добре разположените лични планети Венера и Меркурий. Предстои, през следващата седмица, Сатурн да ви дойде на гости за дълго време, което ще намали значимо усещането ви за свободен избор и контрол над обстоятелствата. Затова обръщайте внимание на възможностите, които се появяват с новолунието в Дева в края на седмицата.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, отново добра седмица. Тригонът Марс-Уран в огнените знаци Лъв-Овен ще разпали страстите в домашната среда. Директната вече Венера, управителката на знака ви, ще помага за хармонизиране на семейната обстановка, за повече разбирателство и намиране на средното положение по спорни въпроси, най-вече касаещи дома, обзавеждането или обгрижването на децата. Ако не сте започнали все още домашния ремонт, сега е момента. Не отлагайте за следващата седмица,това което можете да свършите през тази. Защото наближава ретроградността на Меркурий, когато много планове могат да се объркат. А предстоящото новолуние в сродния по стихия знак Дева дава „зелена светлина“ на вашите забележителни идеи.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои забележителна седмица. Предстоящото новолуние във вашия знак носи предчувствието за нови неща в живота ви. Сетивата ви са изострени, интуицията работи на пълни обороти. Възможно е да имате пророчески сънища или да ви се случват неща, за които сте имали предчувствие, че ще се случат. Може би някаква тайна ще ви се открие в следващите дни, или разбиране за нещо в неговата цялост и дълбочина. Седмицата попада изцяло в последната лунна фаза, което е добро място за приключване на стари теми и отваряне място за новите. Новолунието е съчетано със слънчево затъмнение, в близост до северния лунен възел. То може да бъде отправна точка за по-голяма лична свобода, за повече самостоятелност по важни аспекти от живота ви.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, събота и неделя.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в срещуположния знак -Рак. Това слага фокуса на внимание в нуждите и потребностите на другите хора, партньора или колегата. Огненият тригон на Марс и Уран ще ви извежда от рутината на ежедневието, по-често отколкото можете да понесете. Огнената енергия в повече около вас може да ви прави нервни и напрегнати, но добрите резултати от вложените усилия ще бъдат вашата награда и успокоение. Стремете се към яснота, сега тя ви е много нужна. Новолунието в сродния по стихия знак Дева ще ви помогне да я постигнете макар и за кратко. През следващата седмица Сатурн, управителят на знака, преминава в Стрелец, в зоната на скритите за вас процеси, на тайнствата и подсъзнателните импулси1 както и на неразплатените дългове.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои противоречива седмица. Меркурий, планетният ви управител, който се движи през въздушните Везни, е активиран от аспектите с някои планети. Хармоничните отношения с Венера ще ви помагат да намерите най-верният тон във всяка ситуация, но също така да бъдете достатъчно бързи, за да не изтървете шанса си. Имате подкрепата на огнения тригон Марс-Уран, който ще ви дава сила както на мисловно, така и на физическо ниво,за да се захващате за по-енергоемки неща. Можете да намерите подкрепа от приятели, реални и виртуални, такива от социалните мрежи,които да приемат присърце ваша идея, да се включат в инициирано от вас начинание. Съдействието от най-близките обаче може да не е според очакванията, ще ви се налага да се съобразявате с обстоятелства, които са извън вашия контрол. Новолунието в Дева носи промени в домашната среда.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и неделя.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои въодушевена седмица. Първият акцент – тригонът на Марс и Уран в огнените знаци Лъв и Овен внася страст и емоции във взаимоотношенията ви с хора от близкия приятелски кръг и колегите. Ентусиазмът ви може да бъде твърде завладяващ и да увлече повече хора към ваше начинание. Моментът е добър за присъединяване към група, екип или среда, в която да се чувствате добре приети и оценени. Меркурий е във вашия знак и засилва комуникативните ви умения, както и това да намирате най-удачното за всички решение на всяка проблемна ситуация. В сферата на личните взаимоотношения имате чудесната възможност за нови запознанства, но също така и за трансформиране на едно старо приятелство в нещо много повече. Новолунието със слънчево затъмнение в неделя ще ви донесе прозрение за посоката,която трябва да поемете.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, четвъртък, събота и неделя.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои вълнуваща седмица. Марс аспектира управителят на знака ви – Уран и това внася безпокойство в близката ви среда. В голяма степен позитивно и укрепващо връзките с родственици, брачен партньор, приятели. Тези, с които си съперничите за идея, проект, позиция, или човек, също отправят своите претенции. Яснотата в позициите ще ви помогне да стигнете до корена на проблемите и да направите нужните корекции навреме. С новолунието в Дева,съчетано със слънчево затъмнение, може да ви бъде отговорено утвърдително на молба за финансова подкрепа. Ако разполагате със собствени средства имате благоприятно,но кратко време, за да решите къде най-добре да инвестирате парите си.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои неспокойна седмица. Луната е във вашия знак до сряда и това ви кара да поемате върху себе си много работа и много отговорности. Тригонът между Марс и Уран ще ви прави по-смели и предприемчиви, ще ви дава кураж да се захващате с неща, от които очаквате повече професионални възможности, но и по-големи доходи. Позволете си бягство, макар и за кратко, от скуката и еднообразието. Скоро Сатурн ще навлезе в зоната на работните взаимоотношения и това ще ви се случва все по-рядко. Новолунието в Дева ви дава подкрепа за работа върху нови и интересни проекти. Ако имате намерение да подобрите квалификацията си, сега е момента да го направите. Най-напред като намерение, а от понеделник нататък до ден два, преди Меркурий да тръгне назад, и като конкретни стъпки.

Благоприятни дни през тази седмица – от понеделник до четвъртък и неделя.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на промените. Те могат да бъдат както в плановете и намеренията, така и в тяхната реализация. За разлика от предходната седмица, техните контури сега са значително по-ясни и определени. Тригонът Марс-Уран ще ви помогне да намерите точния фокус, най-добрата формулировка на целите си, както и необходимата за това добра организация. В работната среда имате нужда от повече свобода, а също така и от промяна на екипа, или на мястото на упражняване на дейността. Нужни са ви нови приятели, нови съмишленици, нещо което ще усетите по-отчетливо в дните около новолунието в Дева, съчетано със слънчево затъмнение.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда, четвъртък и събота.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои динамична седмица. Заредени с огнената енергия на тригона Марс-Уран някои сфери от живота ви ще претърпят промени, бързи и ефектни. Ако не се носите по течението и успеете „да уловите мига“, ще се радвате на ярки и запомнящи се преживявания, споделени с хора от приятелския кръг, или от работната среда. Новолунието в срещуположния ви знак Дева, съчетано със слънчево затъмнение, може да положи началото на удовлетворително партньорство както в професионалната сфера, така също и в личния живот. Може да ви раздели с едни хора, и да ви събере с други, по-подходящи за вас, или за момента.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Solar sistm

Марс в тригон с Уран на 8.09.2015 г.,в 22:54 ч.

Меркурий в квадрат с Плутон на 9.09.2015/ 22:28

На 13.09.2015 г в 9:41 ч частично слънчево затъмнение в 20°Дева

Луната през тази седмица се движи между знаците Рак и Дева, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

9.09.2015 / 4:28 – 9.09.2015 / 5:36

11.09.2015 / 16:03 – 11.09.2015 /16:55

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии