Седмичен хороскоп 7-13 септември 2020

Mars RРетрограден Марс от 10 септември

Директен Юпитер от 13 септември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Ще преминем през марсово доминирана седмица. Ретроградността на Марс, от която мнозина се плашат, ще започне в четвъртък, на 10 септември.

На всеки две години и два месеца Марс започва новия си цикъл по зодиака, навлизайки в своя знак Овен. Ретроградностите му също следват този ритъм, на всеки 26 месеца планетата воин навлиза в ретроградна фаза, но в различен знак. Движейки се назад, Марс изминава между 10 и 20 градуса. Понякога това се случа в един и същ зодиакален знак, а друг път в два като започва в един, а завършва фазата в предходния.

За последно Марс е бил ретрограден в Овен, но частично,преди 32 години, от 26 август до 24 октомври 1988 година. Родените в този период имат в натала. Също така и тези, родени между 30.10.1973 и 26.11.1973 година, като някои от тях ще имат ретроградно марсово възвръщане.

В този период, на 14 септември, историята отбелязва един сериозен пътен инцидент, сблъсък на два влака на гара Илиянци, с убити и ранени, последваща оставка на транспортния министър. Сложна астрологична картина, подсказваща самонадеяност и невнимание. Марс, ретрограден в квадрат с Нептун от Козирог, при съвпад на Уран и Сатурн Стрелец и в квадрат със Слънцето, плюс квадрат на Венера и Плутон.

Изцяло в Овен обаче Марс е бил ретрограден, както вече писах, преди 79 години, между 6 септември и 10 ноември 1941 година,времето на ВСВ и блокадата на Ленинград, започнала на 8 септември. Същият астрологичен акцент- съвпад на Сатурн и Уран съпътства ретроградността.

Откакто Марс влезе в Овен в края на месец юни, повечето хора усетихме това най-вече в увереността, с която заявяваме мнението си. Естествено всяка твърда позиция предизвиква ответна реакция. Казвам, правя, искам. Във всичко това се проявява категоричността на Марс в Овен. Моето мнение е най-правилното. Правя каквото трябва. Знам какво искам, и го искам сега. Тази категоричност на Марс в Овен,която съзнаваме или не, пропива навсякъде и предизвика безброй полемики, скандали, напрежение, повиши претенции, и агресивността през последните месеци. Марс е планета воин изключително свързана с военните, органите на реда, охранители, частни бойци и всички,които обичат и носят оръжие. Той обича битките, съперничеството, състезанията и победите. Марс в Овен обича битката заради самата битка. Ще остане в знака си до края на годината и малко след това.

По това къде е разположен в рождената карта, можем да преценим как човек използва физическата си енергия, накъде предпочита да я насочва, в каква посока, с каква цел. Хората с Марс в Овен се отличават от околните по вътрешния огън и безпокойство, които трябва да изнесат навън, запалвайки чергата на други хора. Че Гевара например има рожден Марс в Овен. Ленин също.

Писала съм преди няколко години „Ретрограден Марс“, когато планетата се движеше изцяло назад в противоположния си знак Везни и ретроградната фаза бе от 1.03.2014 до 20.05.2014 година.

Ретроградната фаза на Марс в Овен започва на 10 септември 2020 в 1:21 ч., от 28-я градус на знака. Приключва на 14 ноември 2020 в 3:35 ч., когато планетата е в 15-я градус на Овен, относително кратка в сравнение с останалите, но не най-кратката. За около 65 дни Марс ще се върне назад, изминавайки 13 градуса от знака си.

Ретроградността на Марс в Овен ще се усети най-значимо от хората, които имат планети, АС, МС в кардинални знаци. Квадратът на Марс към Слънце или Марс води до намаляване на жизнения тонус, отпадналост и неувереност, следствие на което е промяна на целите, снижаване на амбициите или вкопчване в неосъществими проекти. Прословутият инат и упоритост на Овена, при ретрограден Марс в него, създават силен фокус, който обсебва и направлява изцяло живота на човека.

И тук ключова роля за разгръщане ефекта на играят съпътстващите астрологични обстоятелства. Ретроградната фаза на Марс, 10 септември-14 ноември 2020, се съвместява частично с ретроградните фази на Юпитер, до 13 септември, на Сатурн до 29 септември и на Плутон до 4 октомври. Ретроградната фаза на Марс се съвместява изцяло с тази на Уран,който се движи назад до края на годината и малко след това, а също така и с ретро фазата на Нептун, която е до 29 ноември. Между 14 октомври и 3 ноември се добавя ретроградната фаза на Меркурий. По този начин ситуацията през септември-октомври-ноември наподобява тази през първата половина на годината, през май-юни, когато имаше струпване на ретроградностите на шест планети, без Уран, но с Венера. Наблюдавахме това явление в световен мащаб с разгръщането на страха, когато като че ли се движехме на автопилот, оставени друг да ни води без да знаем посоката, и целта. Ще бъде направен втори опит за оплитане в мрежите на страха, за което ни подготвят с послания и внушения как нещо страшно ни очаква през есента. Да, очаква ни дезорганизация и разделение, привнесени отвън.

Движейки се през третата декада на Овен, през август и септември, Марс поддържа близки отношения с Лилит и Ерис, за което писах вече. В тази нездрава среда планетата ще продължи да бъде и в ретроградната си фаза, поддържайки квадратурите със Сатурн и Плутон, които също се движат в третата декада на Козирог. Това без съмнение увеличава нивото на агресия, което виждаме у нас и в редица други държави, активно подклаждано с манипулативни цели. И това ще продължи докато Слънцето не премине през опозицията с Нептун, която става точна през тази седмица, на 11 септември. И докато двете социални планети Юпитер и Сатурн не влязат в „правия път“, тоест не излязат от ретроградните си фази. Юпитер излиза в края на тази седмица, в неделя – на 13 септември, а Сатурн на 29-ти.

През тази седмица, в сряда – 9 септември, в 17-я градус на земните знаци Дева и Козирог, символизиращи разума и практичността, Слънцето и Юпитер застават в точен тригон. Слънцето прави тържествено преминаване от тригона си с Уран към този с Юпитер, запазвайки връзката и с двамата. Много креативно-позитивна конфигурация, чието пълноценно и добронамерено използване, може да доведе до събития, които биха зарадвали много хора.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои забележителна седмица. Планетният управител прави нещо, което не е правил за по два месеца през `88-ма и `73-та година, тръгва в обратна посока във вашия знак. Ако сте на подходящо по-голяма възраст, вероятно имате спомени и можете да направите аналогия. Ретроградният Марс може да ви създаде главоболие, в пряк и преносен смисъл. Марс и Овен управляват главата, лицето, мозъка, затова пазете се от травми, и не позволявайте интервенция в тази зона. Планетата в такава позиция и с подстрекателството на Лилит и Ерис подтиква към реваншизъм. Отмъщението не е добра идея тъй като ви вкарва в омагьосан кръг, от който излизането е болезнено. Венера е в Лъв и ще ви помага да трансформирате страстите в позитивни чувства.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои професионално ориентирана седмица. Съвпадът на Луната и Уран в зоната на кариерата предлага някои възможности, върху които ще трябва да помислите добре, промяната чука на вратата ви. Ретроградният Марс в другия огнен знак Овен е изпитание за борбената ви природа през следващите два месеца. На някои ваши проекти ще бъде наложено ограничение отвън, други ще забавите сами, заради промени в целите, или някои техни параметри. Бъдете внимателни при пътувания. Венера е във вашия знак, хармонично свързана с Меркурий, което ви прави харизматични, дипломатични и гъвкави в общуването с околните. В края на седмицата Слънцето и Юпитер предлагат решение за подобряване на материалните условия.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с добри идеи и намиране на точните решения. Венера от Лъв ви подкукуросва да загърбите всички задължения и да използвате циганското лято за пълноценна почивка. Ами послушайте я. Ретроградният Марс за два месеца напред ще сложи ограничения на забавленията и прахосването на времето. При някои ще се намеси във връзката, провокирайки партньорите към претенции и взаимно недоверие. Четвъртък е неспокоен ден. Но в края на седмицата планетният управител ви прави подарък. Слънцето и Юпитер представят позитивен завършек, слагат последните щрихи на големия земен тригон с нещо запомнящо се.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои напрегната седмица. Луната е във вашия знак, дава ви подкрепа и предимство пред другите. Съвпадът с Уран ще ви помогне да се включите в полезни за вас инициативи. Ретроградният Марс обаче от четвъртък нататък може да внесе объркване в ежедневието. Хора и неща, на които сте разчитали, е възможно да не отговорят на очакванията и дори скрито да ви се противопоставят. Ще ви бъде трудно да скривате тревожността и умората. Търсете ефективни начини за почивка. Търсете подкрепа от близките си. Венера е в зоната на домашните дела и ангажирането с преустройство, разкрасяване и подобряване на домашната среда ще ви се отразява добре.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва динамично със съвпада на Луната и Уран в другия земен знака Телец. Чудесен аспект на вдъхновението за важна житейска промяна. Излизате „на въздух“, или се освобождавате от ограничения, които са спирали полета ви досега. Или започвате нещо ново и вдъхновяващо. Избързайте с формалностите до средата на седмицата, преди Марс да стане ретрограден. Движението на планетата-воин назад може да ви накара да преразгледате някои текущи планове за инвестиции, лични или съвместно с партньор. Или да спрете захранването на обща сметка, заради съмнения в некоректност. Големият земен тригон продължава да се развива и през тази седмица. Изправянето на Юпитер носи добри очаквания от неделя нататък. Личната инициатива в материалните дела е ключов фактор за успеха им.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва обнадеждаващо с Луна в другия земен знак Телец. Тя подсилва ефекта на големия земен тригон, който се развива през предходната и през тази седмица. В професионално отношение това е добър период за реализация на проекти, за събиране на реколтата. С Меркурий в зоната на кариерата и с иновативния тригон Слънце-Уран генерирате много идеи, както и нов поглед върху стари проблеми и умствена динамика, която ви кара да се чувствате успешни и полезни. Ретроградният Марс ще вършее в домашната среда. Там е ахилесовата ви пета за два месеца напред. Ще ви се иска домът ви да е по-сигурно място. Някои имотни дела ще ви карат да преодолявате значими пречки и да заемете по-категорична позиция. С изправянето на Юпитер от вашия знак в неделя ще имате повече свобода на действие.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. Планетният управител е благосклонен от зоната на любовта и изявите, в хармонична връзка с Венера, което обещава дни за разтоварване и приятни изживявания. Ретроградният Марс от зоната на приятелите и неформалните връзки обаче е предизвикателен и ще нарушава баланса, постигнат досега. Някои приятелства ще бъдат подложени на сериозни изпитания, възможно е да се разкрият и отношения, които бихте искали да останат скрити. Големият земен тригон продължава да се развива и за вас предлага добри решения на имотни казуси. За твърди уговорки обаче изчакайте краят на седмицата, когато Юпитер ще стане директен.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, началото на седмицата ви носи интересни новини. Тайните на другите са забавни докато не стигнат до вашата врата. Като кардинален знак сте в сатурнова криза, към която се добавиха влиянията на Юпитер и Плутон. Сега и Марс дава своята лепта. Ще са и необходими много душевни сили, разбиране и огромно търпение, за да устоите на изкушенията да престъпите границите на вашите разбирания за редно и нередно. Меркурий е във вашия знак приятелски подкрепен от планетния управител,затова думите и стъпките ви могат да бъдат пример за подражание. Ретроградният Марс ще ви насочва към индиректни начини за справяте с конкурент или съперник.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои семейно ориентирана седмица. Домът и обстоятелствата в него са във фокуса на вниманието още в понеделник. Планетният управител, който се движи в тази зона, е много активен от началото на септември. Големият земен тригон, в който той е главно действащо лице/планета,предлага добра среда за практическо приложение на гениалните му идеи, респективно на вашите. Те препоръчват значими промени домашната среда, ремонти, а може и преместване. Сферата на недвижимата собственост става много подвижна. В сферата на комуникациите обаче се включва ретроградния Марс, възможни са ограничения на общуването ви с други хора, особено с роднини. Ограничения и в мобилността също, с потребност от промяна на начина на придвижване. Избягвайте конфликти в превозни средства.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на оценка на приятелствата. Ще имате поне един приятел, на когото да сте благодарни за нещо. Може да не е този, когото смятате за най-добър. Промяната в оценките към другите ще засегне най-вече професионалната сфера. Тук ретроградният Марс, Лилит и Ерис продължават да държат висок градус на емоциите. Нестабилността в работната среда и отношения може да ви подтикне към значима промяна, още повече, че като кардинален знак сте и под силното сатурново влияние от Козирог. За някои сериозни промени условията назряват и по време на ретроградността на Марс ще ви се избистри идеята какво да правите, и как да продължите напред. Изправянето на Юпитер от неделя нататък отваря нова страница в партньорството, в отношенията с работодатели.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на партньорството. Възможно е да получите добро предложение за нова работа, за сдружаване или промяна на договорени досега условия. Някои идеи на партньора ви могат да се окажат удачни и навременни. Ретроградността на Марс през следващите два месеца изисква да се отнесете сериозно към обстоятелства касаещи здравето ви. Не е добър период за операции. Всяка терапия трябва да бъде добре обмислена и щадяща тялото. Заниманията с фитнес е добре да бъдат под наблюдение от специалист. Към прилагането на драстични диети ретроградният Марс не е толерантен, Всичко с мярка.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с информация която може да бъде полезна за вас, или за ваш партньор. Слънцето в противоположния знак Дева огрява зоната на деловите взаимоотношения и поставя редица изисквания към вас. Мнението на другите е важно и ще се налага да се съобразявате с него, особено в средата на седмицата, когато Слънцето прави точна опозиция с ретроградния Нептун от вашия знак. От големия земен тригон ви идва подкрепа, която ще стане по-ярко изразена в края на седмицата, когато Юпитер, който участва в него, стане директен. Ретроградният Марс в зоната на личните доходи ще ви създава известни грижи в следващите два месеца.

Дати на някои астрологични събития

Слънце тригон Юпитер на 9.09.2020 /18:04

На 10.09.2020 /1:21/Марс ретрограден от 28°Овен

На 13.09.2020 / 3:40/ Юпитер директен от 17°Козирог

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Телец и Лъв, трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

8.09.2020 /15:46 – 9.09.2020 / 0:27

11.09.2020 / 7:48 – 11.09.2020 /11:23

13.09.2020/ 15:05 – 13.09.2020 /18:32

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

3 коментара so far »

  1. Варта каза,

    Писа на септември 7, 2020 @ 7:19

    СВАЛЯМ ВИ ШАПКА, МУСИ! И – БЛАГОДАРЯ!

  2. МАРИЯ каза,

    Писа на септември 7, 2020 @ 9:56

    Хиляди благодарности за информацията , която получавам всяка седмица!!! Бъдете здрава!!!

  3. Maria Mavrudieva каза,

    Писа на септември 9, 2020 @ 5:04

    Благодаря ви! Чакам с нетърпение всяка седмица да прочета хороскопа си.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии