Седмичен хороскоп 7-13 февруари 2022

koki4eta84

Меркурий-Плутон в съвпад

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Навлизаме в една относително спокойна, от астрологична гледна точка, седмица. Между 4 февруари, когато Меркурий стана директен, до 29 април, когато Плутон ще навлезе в ретроградната си фаза, нито една планета не се движи назад. Малко са значимите напрегнати аспекти, само няколко квадратури.

През февруари продължава доминирането на земната енергия. До средата на месеца пет планети се движат в земни знаци. Това позволява на процесите да се развият в хоризонтална посока, да се разширят и затвърдят позиции, да се създадат граници и рамки. Този процес на структуриране и изграждане е неравномерен, на приливи и отливи, на импулсивни завихряния и резки спадове, поради включването на енерго емките и енергоразхищаващите планети като Марс и Уран, които дори и в земната стихия носят семената на промените. Юпитер е активен участник със секстили в оформящия се бисекстил между съвпада Венера-Марс в тригон с Уран. Енергията на промяната преминава като мощна тръпка по земята, подобно на хоризонтален земен трус.

Периодът е благоприятен за бизнеса. Нарастващата Луна и липсата на ретроградни планети е подкрепящият фактор за всяка добра сделка.

 

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои финансово ангажираща седмица. Нарастваща Луна в знака, но и в зоната на парите, е фокусираща върху потребността от финикийски знаци. Някои ще получат заплата, възнаграждение по споразумение, хонорар, а други приход, който не са очаквали. Периодът е добър да искате увеличение на заплатата или да предявите претенции за нещо, което не са ви отчели. Добър период за сключване на сделки и за договаряне на условия по работни ангажименти. Единствено присъствието на Уран в зоната на притежанията е препъни камък, заради импулсите на показност, които предизвиква в и без това експресивната ви натура. В почивните дни отделете повече време за близките си.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои динамична в професионално отношение седмица. Нарастващата Луна преминава през зоната на кариерата в първите дни, до сряда. Обръщайте внимание на знаците, които ви се дават, най-вече за новости и предстоящи промени. Периодът е добър да направите важна крачка напред и нагоре. Имате да придобивате нови умения, да се настройвате към нови изисквания и условия. Да поемете нови и по-големи отговорности. Четвъртък и петък са благоприятни дни за преговори, интервюта и сключване на договори.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на добрите идеи. Активността в земните знаци ви дава добри шансове да намерите решение на някои финансови, а и чисто битови, проблеми и през следващата седмица, в дните на лъвското пълнолуние, да събирате плодовете на труда си. Юпитер в Риби създава подкрепяща близка среда. Аспектите му с Уран и Венера-Марс, обединени в бисекстил, са извор не само на идеи, но и на конкретни стъпки за тяхното изпълнение. В четвъртък и петък въздушният тригон на светилата ще създава лекота в общуване, преговори и договаряне.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. С подкрепата на още пет планети в земни знаци и при нарастваща Луна, вие сте в стихията си. Яхвайте вълната и осъществявайте съкровените си планове. Уран от вашия знак е пълен с грандиозни идеи, а тригонът му с Марс и Венера ще бъде продължителен. Така тази и следващата седмица предлагат наистина чудесни условия за осъществяване на намисленото, на това, в което сте вложили пословичното си търпение, и средства разбира се. Използвайте пълноценно дните от понеделник до сряда, когато луната е във вашия знак. Лекота ще усещате и в следващите дни-четвъртък и петък,когато тя прави тригон със Слънцето и Сатурн. Почивните дни са чудесни за кратки пътувания с цел, или за разходка в природата.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои седмица на предизвикателствата. Като земен знак получавате голям дял от вниманието към вас, и от подкрепата за себе си и за плановете ви. Някои обстоятелства могат да ви се сторят странни, да бъдете изненадани от развоя на на пръв поглед предсказуеми ситуации, и да ви се налага да взимате несвойствени решения. Можете да разчитате на обичта и безрезервната подкрепа на близки на сърцето ви хора. Много добър период за бизнес и напредък в кариерата. Четвъртък и още повече петък са най-благоприятните дни за седмицата.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои поредната успешна седмица. Астрологичната картина е още по-подкрепяща в първите дни, с всичките шест космични тела в земни знаци, включая растящата Луна. Тригонът Марс-Венера и Уран, и с подкрепата на Юпитер, е мощен и ако му се доверите, е в състояние да ви изкара от тупик, от затлачена ситуация или от положение, от което искате да излезете с достойнство. Въздушният тригон на светилата ще ви помага през втората половина на седмицата, и с негова помощ може да настъпи позитивна промяна в материалното ви състояние. В почивните дни бъдете сред повече хора, включете се в светски събирания, или в начинания включващи повече хора.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, нарастващата Луна ви прави много активни на външно ниво. Но в първите дни на седмицата, до сряда, имате да свършите много вътрешна работа, да осмислите ситуации, да си направите равносметка, да си набележите пътища, по които да минете в следващите дни. В четвъртък и петък, когато луната е във вашия знак, тя прави тригони със Слънцето и Сатурн. В същото време планетният управител е в съвпад с Плутон в знака на властта. Двете влияния ще се противопоставят, едното ви вдъхва самоувереност и желание да се освободите от задължения и зависимости. Другото обратно, цели да ви наложи още по-големи ограничения.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата позволява раздвижване в някои житейски сфери. Нарастващата Луна в Телец до средата на седмицата канализира въздушната ви природа в определена посока, където трябва да съсредоточите енергията си, да задълбаете, да търсите корени, източници, основания и така в крайна сметка да намерите важни за вас отговори. В четвъртък и петък с повече лекота можете да приемете, или да отхвърлите, нечии предложения за подкрепа или ангажимент. Венера в съвпад с Марс и заедно в тригон към Уран е генератор на безкрайно количество идеи, в които ще ви бъде трудно, но не и невъзможно, да се ориентирате. В марсовия период на годината си ще имате куража да го направите, и то с вдъхновение.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица ангажирана с домашни дела. След новолунието във вашия знак от миналата седмица сега ви предстоят едно след друго квадрат и тригон на светилата. Вторник е напрегнат по тази причина и изисква повече решителност в отстояване на намерение или конкретни стъпки в дадена посока. В края на работната седмица, в петък, е въздушния тригон на светилата, когато добри новини ще ви разведрят и мотивират за повече действия. Планетният управител е хармонично свързан с Юпитер от зоната на доходите, което зарежда с очаквания за финансов просперитет.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на изненадите. Нарастващата Луна в Телец в първите дни е в подкрепа на всички планове, които ви правят по-сигурни в себе си и гарантират това в бъдеще. Възможни са неочаквани предложения от познати и приятели, особено ако търсите нова работа или нова среда за развитие. Практичната земна енергия, която преобладава ви води към начинания подобряващи материалния ви статус. Седмицата е добра за бизнес, за договаряне на стоки и услуги, за купуване и продаване, за наемане и отдаване под наем. В почивните дни Луната е във вашия знак и това ви дава самостоятелност и много свобода на действие.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на динамика в партньорските отношения. Нарастващата Луна в срещуположния знак Телец,правейки поредица от бързи аспекти, увеличава чувствителността ви за това какво се случва при другите, особено при хората, с които сте обвързани с договор или с брачна клетва. Периодът е добър за оглеждащите се за нова работа. Ходете на срещи и интервюта, включвайте се във възможни форми на обучение и подобряване на квалификацията. Някои възможности ще бъдат пред очите ви, но за други ще трябва да поработите повече и по-задълбочено.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои подвижна седмица. Нарастващата Луна ви прави активен участник в групови дейности, като привлича към вас хора с близки разбирания. Вашата мъдрост и разумен начин на подход към случващото се внушават доверие. Юпитер, съуправител на знака ви, е активно включен с аспекти с революционно настроените Марс и Уран. Енергията на промяната завладява и вашия сравнително спокоен и уравновесен темперамент. Вторник може да бъде напрегнат и конфликтен ден. В петък обаче страстите са значително по-малко като въздушният тригон на светилата ви дава повече спокойствие и сигурност.

Дати на някои астрологични събития

Марс 120 Уран на 8.02.2022 /16:57

Меркурий 0 Плутон на 11.02.2022/ 16:04

Луната е без курс на:

6.02.2022 19:21 – 7.02.2022 0:52

9.02.2022 6:48 – 9.02.2022 12:27

11.02.2022 10:22 – 12.02.2022 1:26

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии