Седмичен хороскоп 7-13 юни 2021

2021 6 7 на 10 юни

Долен съвпад Слънце-Меркурий

от 11 юни

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Изминалата седмица беше забележителна, напълно в тон с очакванията. Преминахме средата на коридора на затъмненията, неговата най-динамична точка. Предстои ни второто от пролетните затъмнения – слънчевото. Интересното при него е включването на ретроградния Меркурий, който прави последователно точни съвпади с Луната и Слънцето в рамките на половин ден.

В понеделник Луната е в Телец и преминава през позицията на Уран. Съвпадът Луна-Уран ще донесе сюрпризи на определена група хора, както и промяна във вече развиващи се ситуации. Както знаем, в година под влияние на меркуриевата вибрация 5 можем да очакваме обрати в уж наглед стабилни уговорки, мнения и обстоятелства. Ретроградният Меркурий в квадрат с Нептун успешно разбърква картите и внася заблуда,след заблуда. При доминиране на въздушния и воден елемент нищо не е както изглежда, заради емоционалната мъгла, която разстилат водата и въздуха. Когато са в стихията си те образуват смерчове и урагани, които сега са в сферата на информацията. Опозицията на Марс и Плутон в кардиналните знаци на 5 юни изстреля стартовия сигнал. Лидерите на две от големите сили почти едновременно, на 4-5 юни, отправиха своите послания. Съвпадът на Луната с Уран в понеделник припомня квадратът на двете мощни планети, който предстои да стане точен, за втори път, на 15 юни. За средата на юни има планирани няколко важни световни активности. През изтеклата седмица имахме събитие, което илюстрира този квадрат- отказът на Русия от долара.

Най-важното астрологично събитие през тази седмица е пръстеновидното слънчево затъмнение на 10 юни в 13:52 ч. бг.време, в 19°47’Близнаци. Ще се наблюдава най-добре от северните райони, от Канада, Гренландия, Русия и дори от северния полюс, нещо което се случва веднъж на 18 години. Земя-Луна-Слънце застават на една линия, както при пълното слънчево затъмнение, но Луната е по-далеч от Земята и дискът и не закрива изцяло Слънцето, а остава светъл пръстен от него да грее. Луната дава шанс на слънчевите лъчи и не ни откъсва напълно от тях, но Меркурий се включва.

Ретроградният Меркурий в дните на затъмнението е в долния съвпад, намира се между Земя-Луна и Слънцето. Луната и Меркурий препречват връзката, застават между Земята и Слънцето, отблъскват и изкривяват. Така образуваният стелиум при затъмнението е в квадрат с Нептун от Риби и в тригон със Сатурн от Водолей. Двата аспекта водят към различни нагласи, постъпки и събития. Затъмненията бележат периоди от време, в които ние осъзнаваме, даваме си сметка за причинно следствени връзки и с това си обясняваме какво, и защо се случва. Затъмненията също така се случват в периоди, когато е назрял момента обществено значима истина да се прояви, да и се даде гласност, за да могат хората да я видят и осъзнаят, тези които могат. Видяхме го това много добре изразено в дните от лунното затъмнение на 26 май насам и през изминалата седмица, когато Слънцето направи съвпад със СЛВ, началото на новия 19 годишен цикъл. Близостта на съвпада Слънце-Луна до СЛВ дава по-голяма сила на слънчевия аспект, на позитивното начало, на истината, на увереността, че доброто ще победи.

Стелиумът планети и съпътстващите го аспекти влияят най-силно на хората, с рождени дни през тази и първата половина на следващата седмица. При тях сега е в пика си нептуновата криза. Точният квадрат на Слънце-Нептун е съвсем в началото на следващата седмица, на 14 юни, но ще се усеща още през тази. Наслагването на двете влияния, особено слънчево затъмнение близо до рожденото слънце и нептунов квадрат, води до сложни вътрешни процеси на лутане и погрешни избори. Подобно, макар и по-слабо, е влиянието и върху другите знаци на подвижния кръст- Риби, Дева и Стрелец, средната декада. Транзитният квадрат Слънце-Нептун прави хората, които са под негово влияние, да се вживяват прекалено в ролята на спасители, когато са искрено загрижени, или да преиграват, когато прикриват с това други намерения.

Което започне като процес, породи се, възникне спонтанно, в зоната на слънчевото затъмнение, ще намери проявление в следващите пълнолуния, но най-значимо по време на това в същия знак, което за тази година е на 19 декември.

Доминирането на въздушно водната дисперсия ще намалява с включването на огнената енергия. Това става в края на седмицата, в петък, на 11 юни, когато Марс премине в Лъв и подбужда хората към реакция и активност, за сметка на празните приказки, и безплодните спорове. Транзитът на планетата воин през знака на Слънцето ще бъде до 29 юли и ще мотивира тези с планети и върхове на домове в огнените знаци.

В Лъв Марс подбужда към бунтарство, но укрепва волята, кара хората, които управлява да доказват, че „и сам воинът е воин“, защото далечна планета в огнен знак не се движи до края на годината и съответно няма значима подкрепа. Така в сатурновата си криза лъвовете ще бъдат оставени сами на себе си. Началото на месец юли е арена на тежки сблъсъци, когато Марс почти едновременно прави опозиция със Сатурн, на 1 юли, и квадрат с Уран, на 4 юли, тоест включва се в двойна, тао, квадратура с двете мощни планети. Опозиция с Юпитер предстои в края на месец юли. Венера, крехката планета на любовта и красотата, идва на помощ, преминавайки в Лъв на 27 юни. Лечебният съвпад Венера-Марс ще бъде на 13 юли.

В неделя, Луната е първата, която прави аспект с Марс. Съвпадът и с него е на фона на хармоничен аспект на Венера и Уран, обнадеждаваща конфигурация за края на седмицата.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на повече финансови ангажименти и грижи по здравето. Слънчевото затъмнение при вас попада в зоната на информационния обмен. Възможно е да се подведете в погрешна посока, ползвайки неточна или некоректно поднесена информация. Самолечението понякога помага, друг път не, затова образовайте се по темата, търсете достоверна информация и обмисляйте добре всяка своя стъпка. В края на седмицата, в петък, Марс преминава в Лъв. От зоната на блясъка, и славата, на творчеството и любовта, планетният управител ще ви вдъхновява и поощрява до края на месец юли. Малък знак ще получите в неделя, когато и Луната се озовава в Лъв и придава романтичен отенък на последния ден на седмицата.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои професионално ангажирана седмица. В понеделник неочаквана среща може да ви насочи в нова посока, да получите интересно предложение за нова работа. Седмицата на слънчево затъмнение, с включен към него ретрограден Меркурий, не е най- подходящото време за дългосрочно обвързване. Договори за съвместна работа приемайте само ако са за временна работа или кратък ангажимент. Но по време на слънчевото затъмнение може да си припомните някои стари идеи, ваши или на партньора, неща върху които сте работили, но са спрени, а сега да ги погледнете от друг ъгъл и да им вдъхнете нов живот. В петък, 11 юни, Марс идва в знака ви, нещо което прави през две години. Марсовото влияние укрепва самочувствието, мотивира и амбицира, подкрепя ви да се борите за своите неща, да отстоявате позицията си, и така до края на месец юли.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица на слънчево затъмнение в срещуположния знак Близнаци. След лунното затъмнение във вашия знак на 26 май, това е второто затъмнение за годината и по оста Близнаци-Стрелец. Периодът на затъмнения е време за промяна, която включва както лични нагласи и планове, така и външни обстоятелства, които насочват живота в една или в друга посока. Включването на ретроградния Меркурий от зоната на партньорството дава превес на второто, но също така, заради квадрата му с Нептун от Риби, и голяма доза несигурност. Затова към съществена промяна трябва да се подхожда много внимателно и след прецизно обмисляне на детайлите. В петък, на 11 юни, Марс преминава в Лъв. Планетата на волята и амбицията в огнен знак е силен вдъхновител и мотиватор за действие.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в Телец. Имате амбиция и воля да налагате собственото си мнение, а и Уран от вашия знак засилва желанието за изява и привличане на вниманието с оригинални идеи и нестандартно поведение. Слънчевото затъмнение, в компанията на ретроградния Меркурий, е в зоната на притежанията. При някои е възможно да се отворят ниши за реализация, да дойдат приходи от професионален ангажимент. При други нептуновото влияние върху затъмнението предполага някои разочарования. В петък, на 11 юни, Марс преминава в Лъв. Планетата мотиватор и активатор на волята и амбициите ще се движи в този знак до края на месец юли. За това време ще направи квадрат с вашите слънце/асцендент и това могат да бъдат дни изпълнени с противоречия в най-близката среда, застрашаващи комфорта и чувството ви за стабилност.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в другия земен знак Телец. В понеделник неочаквани обстоятелства ще ви ангажират с пътуване или преместване в друго населено място. Въпроси свързани с образование и подобряване на квалификацията могат да се окажат в центъра на вниманието. Слънчевото затъмнение с включен ретрограден планетния управител е важен акцент не само за тази седмица. Случвайки се в зоната на кариерата, той, както и съвпадът на Слънцето със СЛВ от предходната седмица подсказва значима промяна при вас, но също така и при партньора ви. Марс минава в Лъв в петък, а с това се увеличават и противоречията, с които трябва да се справяте. Част от тях са скрити, или са създадени от хора, които не познавате. Позитивната страна на този марсов транзит е активирането на вътрешния живот, на интуицията, на сетивата извън познатите пет.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои романтична седмица. Луната от другия земен знак Телец, заедно с Уран там, ви подканя за активност в зоната на личните дела. Като външен допълнителен стимул се явяват Венера от зоната на партньорстовото и по-късно Марс от Лъв. Слънчевото затъмнение в Близнаци,в четвъртък, 10 юни, създава зона на промени в работната среда. Слънчевата активност макар и заглушена, и дори изкривена от ретроградния Меркурий, може да освети някои обстоятелства. Възможно е да се досетите сами, или да ви бъде помогнато, как да капитализирате ваша идея, да получите полагащото ви се, но не дадено. Някои аспекти на здравето също могат да бъдат разгледани по нов начин. Добър момент да се откажете от вреден навик, да обмислите стратегия за създаване на нов, полезен, както и за други мерки подобряващи здравето.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои слънчево затъмнение в Близнаци. Седмицата започва със сюрпризи отдалеч. Във вторник вечерта Луната влиза във вашия знак, отправяйки се към съвпад със Слънцето. Слънчевото затъмнение е в четвъртък, 10 юни, в 20-я градус на знака. Попада в зоната на слънцата на родените през тази седмица. Включването на ретроградния Меркурий и Нептун с квадрата помежду им усложнява картината и поставя под съмнение всеки ход, независимо от подбудите. На някои може да им звучи смешно, но препоръчвам: не изказвайте категорично мнение, стъпвайте на пръсти като през минно поле. В петък Марс преминава в Лъв като това укрепва съпротивителните сили. Но планетата воин е все още в обсега на опозицията с Плутон, затова внимавайте при пътуване.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои слънчево затъмнение в другия въздушен знак Близнаци. Активността в тази зона, от месец насам, ви изпълва с вдъхновение, с желание да сте в центъра на информационния поток, да улавяте идеите във въздуха, и да бъдете в тон с времето. Ретроградният Меркурий и още повече квадратът му с Нептун, изкривяват правите линии на вашите намерения,което понякога води до неочаквани резултати. Периодът е по-скоро подходящ за доработка и преработка на стари концепции, за редактиране и поправяне на грешки, но също така за извличане на ценен опит от тях. Венера, планетният управител, от своята позиция в Рак, в зоната на кариерата, в хармонична връзка с Уран от практичния Телец, ви прави находчиви и готови да извлечете полза дори от неблагоприятните ситуации. Марс внася свежа енергия в петък,когато премине в Лъв. От огнения знак, планетата воин ще ви подтиква да преминете от съзерцание и анализи към конкретни действия, въвличайки и други хора.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на слънчево затъмнение в сродния по стихия въздушен знак Близнаци. Оста Близнаци-Стрелец за вас активира зоните на личните отношения – формални и неформални. Затъмненията там създават условия за важни промени. Слънчевите затъмнения са заредени с новост, нови идеи, начинания, планове и проекти – плод на лично творчество и амбиции. Сегашното е с променени показатели, заради включването на ретроградния Меркурий в квадрат с Нептун,планетата на илюзиите. Не тръгвайте към новото с големи очаквания. Имайте търпение и изчакайте по-благоприятен момент. Това слънчево затъмнение може да освети някои скрити страни в личните отношения, да ви отвори очите за истини, от които сте бягали досега. Марс влиза в зоната на партньорството в петък, 11 юни, като до края на месец юли ще ви създава безпокойства с околните. Амбициите, които поражда планетата войн, могат да настроят известен брой хора срещу вас,поне до момента,когато умиротворителката Венера не се настани там в края на месец юни.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на приятелството и подкрепата. В понеделник от едно място ще я получите, от друго ще ви бъде отказана. Дните на затъмнение се отразяват провокиращо на емоционалната ви природа. Слънчевото затъмнение с включването на ретроградния Меркурий към него, може да ви постави в сложна ситуация, с много плюсове и минуси, когато ще ви бъде трудно да се ориентирате и да изберете правилния подход. В сатурновия период на личната година, съвпадът на Луната и Слънцето подсилва интуицията и прозорливостта. Включването на Нептун от водния знак Риби играе важна роля в това отношение. Можете да преоткриете стари истини и да им вдъхнете нов живот. Венера от вашия знак е в хармонична връзка с реформатора Уран и ще ви помага да намирате най-прекия път, а заедно с Марс от Лъв да подобрите материалното си състояние.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Телец. Съвпадът и с Уран там прави понеделник много оживен и изпълнен с неочаквани ситуации. Слънчевото затъмнение в четвъртък, 10 юни, в Близнаци, активира зоната на тайните и драматичните преживявания. Възможно е да стигнете до умозаключение, или да ви се предостави информация, за нещо важно, но скрито до сега от вниманието. Затъмненията осветяват тъмните ъгли и потайните намерения. Включеният ретрограден Меркурий дава знак, че се касае за стари, известни преди неща или повтарящи се обстоятелства, за които вече имате опит. Венера от Рак ви подканя за пътешествия, но Марс, който влиза в Лъв в петък, 11 юни, е този,който ще ви накара да ги реализирате. Също така ще раздвижи и някои застояли теми в професионалната сфера, които имат нужда от освежаване и вливане на огнена енергия.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои подвижна седмица. В понеделник интересни новини ще освежат началото на седмицата. Слънчевото затъмнение е в зоната на дома, семейството,близката среда от която получавате сили и подкрепа. Новолунието тук задава стартов момент за промени,но сегашното е особено. Освен че е затъмнение, към него е добавен и ретроградния Меркурий, който управлява знака, в който то се случва – Близнаци. Така на новото се слагат ограничения. Слънчевата енергия осветява възможности, които се крият в стари, изживяни ситуации, в които опитът не е бил добре усвоен, а сега се дава нова възможност за това. Вместо да се местите в ново жилище, може би е по-добре да ремонтирате старото. От петък Марс от Лъв ще ви зарежда с ентусиазъм и огнена енергия за постигане на по-трудоемки цели.

Дати на някои астрологични събития

На 10.06.2021/13:52/в19°47’Близнаци новолуние и пръстеновидно слънчево затъмнение

Слънце 0 Меркурий на11.06.2021

На 11.06.2021/13:33/Марс в Лъв

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Телец и Лъв, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

8.06.2021 18:07 – 8.06.2021 21:47

10.06.2021 20:37 – 11.06.2021 10:22

13.06.2021 14:16 – 13.06.2021 21:22

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

За лични консултации ми пишете на

mussydacheva@abv.bg или на mussy.dacheva@gmail.com

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии