Седмичен хороскоп 8-14 декември 2014 година

Zodii zdrЮпитер ретрограден от понеделник

Венера в Козирог от сряда

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Най-важното астрологично събитие през тази седмица е обръщането на Юпитер. В понеделник Юпитер навлиза в ежегодната си ретроградната си фаза. Тя продължава точно четири месеца, от 8 декември до 8 април. За това време планетата ще се придвижи назад от 22°Лъв до 12°Лъв. По този начин влиянието ще бъде по-осезаемо за родените в първа и втора декада на знаците Лъв, Стрелец, Овен, както и на Телец, Скорпион и Водолей.

В своето движение в даден знак на зодиака Юпитер, през осем месеца на годината, се движи напред като подтиква към разширение и експанзия. През останалите месеци на годината, когато се движи назад, настъпва време за туширане на импулсите и освобождаване от излишъка. Ако сте натрупали повече килограми, то ретроградната фаза на Юпитер е добър период за намаляване на теглото, но повече с активни движения отколкото с диети, на които Юпитер не е привърженик. Ако сте обещавали повече отколкото можете да изпълните, сега това ще стане очевидно, и ще ви се наложи да преминете на друг режим, доказвайки всичко с делата си. Ретроградният Юпитер изисква повече обмисляне преди да се действа, преди да се вземат важни решения.

В обществените отношения важи същият принцип – разширение, раздуване, преувеличение на амбиции и очаквания по време на директната фаза, последвано от тяхното оптимизиране и привеждане към по-нормални стандарти по време на ретроградната фаза. Юпитер в Лъв, от юли насам, прави всичко по-ярко и драматично.

Другият акцент на седмицата е смяната на знака на Венера. Планетата на любовта преминава от огнения Стрелец в земния Козирог в сряда – 10 декември. В емоционално отношение това води до отрезвяване на чувствата там където огънят е бил в повече, до по-сериозно отношение към взаимните ангажименти и изграждане на надеждна база за тяхното реализиране.

През втората половина на седмицата влиза в силата си отново Голям огнен тригон между Слънце-Меркурий, Юпитер-Луна и Уран-ЮЛВ, най-силно проявен в четвъртък. Влиянието му е благоприятно за огнените знаци, особено тези от втората декада на Стрелец, Овен и Лъв.

 

Спокойна и успешна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, добрите тенденции от предната седмица продължават и в тази. Но това не важи за понеделник, когато Луната, придвижваща се през Рак, прави за пореден път напрегнати аспекти с Уран и Плутон от дългата кардинална квадратура. Домашни проблеми, грижи по близък човек, могат да ви държат в напрежение почти през целия ден. Силният период за вас през тази седмица е от сряда след обяд, четвъртък и петък, когато Луната от Лъв задейства хармоничните аспекти на Слънце-Меркурий и Юпитер. Последният през тази седмица обръща своя ход, но с тригона си дава подкрепа на родените в третата декада на знака, или с асцендент там. Юпитер навлиза в ежегодната си ретроградна фаза за период от точно 4 месеца. С навлизането му през юли в сродния по стихия знак Лъв, късметът кацна на рамото на мнозина от тази група. Юпитер в Лъв повлиява благоприятно всички области, в които можете да вложите нещо от себе си, творчеството в неговите разнообразни измерения. Може би в определени моменти сте се чувствали по-самонадеяни от обикновено, и сте казвали или правили неща, надхвърлящи собствените ви очаквания, и теза на най-близките. Голяма част от вниманието ви е била заета с децата, с тяхното обгрижване и помощ, както физическа, така и морална. Ретроградният Юпитер няма да промени по същество това си влияние, дори може да го задълбочи, и всичко да стане по-лично, по-ярко и драматично. Или да проявявате по-голяма чувствителност към очаквания свързани с децата ви, или с тези, които възприемате като свои подопечни. Някои въпроси свързани с печалби, приходи от дейност,сега могат да бъдат обект на преразглеждане . Някои ще трябва да погледнат с нови очи на връзката си, още повече, че в сряда Венера сменя знака си,преминавайки в Козирог. В зоната на професионалната изява Венера ще ви кара да проявявате повече внимание и такт в служебните дела, ако искате да постигате своето.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстоящата седмица е забележителна с обръщането на Юпитер. Благодатната планета, която ви радва с присъствието си от месец юли насам, сега навлиза в ежегодната си ретроградна фаза. Тя ще продължи от 8 декември до 8 април, точно четири месеца, през което време планетата ще се върне назад с 10 градуса, от 22-я до 12-я градус на вашия знак. За да бъдете в тон с ретроградния Юпитер, и за да ви бъде той най-полезен, ще трябва „да успокоите топката“, да преразгледате с един по-реалистичен поглед някои лични планове, на които вероятно придавате твърде голямо значение. Или да не се нагърбвате сами с проекти, които са за двама, че и за повече. Особено докато Сатурн се движи все още в Скорпион, а това е до Коледа. След това от Стрелец той (Сатурн) ще подкрепя амбициите ви, поне тези, които са реално изпълними. В сряда Венера напуска комфортната за вас зона на веселия Стрелец, и отива на гости при сериозния Козирог. По хармоничен начин тя ще повлияе работните взаимоотношения, работната среда, като ще ви подтиква там да насочите внимание и ресурси. Някои подобрения в офиса сега, в края на годината, могат да се окажат подходящи и навременни. От сряда до петък Луната е във вашия знак и това ви дава правата на инициатор и главно действащо лице.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. Вашият планетен управител сменя посоката си на движение. Разбира се не буквално, а от гледна точка на нас, земните наблюдатели. Ретроградната фаза на Юпитер е всяка година за около четири месеца, нещо което налага своеобразен ритъм в неговото влияние – при движение в права посока, и при движение в обратна. По този начин това, което е направено в повече, което е плод на прекомерни амбиции, което е в резултат на пренебрегване на някои общоприети правила и норми, или е от алчност, направено във фазата на прав ход, сега търпи промяна. Тя може да бъде не толкова явна, и да се налагат малки корекции. Но в случаи, където е злоупотребено със закона например, в ретроградната фаза на Юпитер това ще излезе наяве и ще трябва да се справяте с резултата от действията си. Планове свързани с пътувания надалеч по време на ретрограден Юпитер също трябва да бъдат добре обмислени. Проекти свързани с преподаване, или с издателска дейност, могат да бъдат подобрени и освободени от баласта точно сега по време на ретрограден Юпитер. В понеделник и вторник някои може да имат проблеми във финансовата сфера, особено по отношение общи сметки, или фирмени такива. В сряда обаче Венера ви идва на помощ като финансов съветник, а тя е планета добре повлияваща материалните дела.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с вълнения около предстоящо пътуване. За някои то може да дойде като идея, или поръчка, съвсем внезапно. Понеделник е неспокоен ден в това отношение, особено за тези от третата декада на Телец, бъдете внимателни при пътуване, а също и при пресичане на пътното платно, пък макар и на пешеходна пътека. Темата пътувания, и пътешествия, ще се развива и в следващите дни, особено след като в сряда Венера премине на територията на другия земен знак – Козирог. Всичко това на фона на ретроградния Юпитер. От влизането си в Лъв през лятото на тази година, благодатната планета повлиява в голяма степен позитивно всичко свързано с дома, устройване на жилищното пространство, разширения, подобрения, преместване в нов дом, купуване, продаване на имот, и др. подобно. Сега за четири месеца напред в тази сфера ще ви се наложи да промените някои параметри от начинанията си, или да спрете процес, за който нямате достатъчно ресурс. Може би не трябва да продавате, или ако искате да купите, да промените района на търсене, ценовият диапазон, степента на завършеност. Обръщайки поглед навътре, по време на ретроградния Юпитер, някои могат да намерят нови възможности за себереализация, на които да се даде ход през пролетта. Или да се изяснят отношенията с хората, с които споделяте един покрив, дали ще продължите заедно, или всеки ще хване своя посока.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък, събота и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с изпитание на приятелството. Може би подкрепата, на която сте разчитали, не идва когато и както сте очаквали. Или приятел отправя прекомерни претенции към вас, но конфликт може да възникне и по най-незначителен повод. Можете да разчитате на близките си, на идеите и решенията, които те ще ви предложат. В понеделник преминава в ретроградната си фаза,като първите дни е стационарен. В рамките на четири месеца, до април, планетата ще се движи в най-скритата и загадъчна зона на слънчевия ви . Това е период, в който ще се чувствате по-уязвими и нуждаещи се от съпричастност и подкрепа. Често ще разчитате на интуицията си, ще можете да разширите познания и опитности от по-високо ниво, да навлезете в материя, колкото интересна, толкова необходима и полезна за вашето израстване. В сряда Венера навлиза в зоната на любовта. Вашият личен живот ще придобие специално значение, ще имате потребност да давате и получавате повече, и повече, знаци на внимание, в емоционалната връзка да има повече романтика и нежност. Четвъртък и петък са чудесни дни в това отношение, а в събота Луната е във вашия знак.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, акцентът на седмицата е Венера. Тя преминава на ваша територия в сряда – 10 декември, и ще ви гостува до 3 януари на следващата година. Венера ще внесе повече романтика в ежедневието и сега, когато сте в сатурновия период на годината си, може да раздвижи някои пластове на сатурновата ви душа, които се нуждаят от любовен импулс. Към тази тема има принос и Юпитер, който се движи през най-скритата и дълбоко интимна зона на слънчевия хороскоп. От знака Лъв няколко месеца вече Юпитер ви подтиква да се освободите от някои свои задръжки в сферата на емоциите, да преодолеете ограничения, които сами сте си наложили, или са плод на средата, в която сте израснали. От понеделник Юпитер става ретрограден и ще се движи назад до месец април. В рамките на тези четири месеца, ако положите и малко усилия, може да придобиете опитности, изискващи известен риск и личностно преодоляване. В сферата на материалните дела неговото влияние може да бъде отрезвяващо по отношение някои инвестиционни планове, чието начало да бъде отложено за пролетта.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с грижи около доходите. Или по повод ограничения, наложени върху тях. Доверете се на това, което ви съветват партньор, съдружник, търсете решение в обединените усилия с друг човек. Имате силната подкрепа на Меркурий,планетният управител,който прави съвпад със Слънцето и е в тригон с Юпитер. Така с немного физически усилия, но с повече интелект, ще успеете да решите общ проблем. От сряда Венера е в зоната на инвестициите и финансовите „инжекции“, така втората половина на седмицата се явява по-добра за решаване на въпроси от материален характер. Някои ще имат повече ангажименти по ремонт на кола, или друга техника с подобно предназначение. По време на ретроградната фаза на Юпитер, от вторник до месец април на следващата година, някои обстоятелства,касаещи близки роднини, приятели, съседи, ще изискват повече внимание. За учащите периодът е подходящ за пренареждане на образователна програма, за промяна на специалност, или за смяна на учебно заведение.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва предизвикателно. А за някои конфликтно. Луната, придвижвайки се през кардиналния Рак, ви включва в ситуации на борба за власт и надмощие. Подобно е положението във вторник. От сряда Венера, управителката на знака, е на нова територия, в Козирог. Домашната среда отново ще придобие важно значение, ще имате повече желание, и възможности, да направите подобрения, за да бъде по-комфортно и уютно място за почивка. Ретроградността на Юпитер, която започва от понеделник, и ще продължи четири месеца, привлича вниманието към приятелската среда. С участието на Юпитер, мнозина разшириха кръга от приятели, познати, съмишленици, фенове, симпатизанти. С тяхната подкрепа сте имали шанс да постигнете някои свои лични цели, както и такива, обвързани с обща кауза. Ретроградността на Юпитер в следващите месеци ще ви помогне да постигнете съгласуваност в тази посока, да погледнете по нов начин на някои взаимни уговорки, обещания, поети ангажименти за работа в екип.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда, четвъртък и петък.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, астрологичната картина предлага разнообразие от преживявания. Съвпадът на Слънце-Меркурий в средата на Стрелец ви прави привлекателен събеседник за много хора. В период сте, добър за увеличаване както на броя, така и на качеството на приятелските контакти. Към оптимизация ще ви подтикнат някои обстоятелства в понеделник и вторник. От юли насам Юпитер в срещуположния знак Лъв е важен фактор в социалната ви активност, помага ви да намерите нужните хора, с които да установите партньорски взаимоотношения. В личен план влиянието му също е позитивно и подкрепящо. От понеделник Юпитер е ретрограден и ще се движи назад до месец април. Това е период от време, в което бихте могли да задълбочите отношенията си с партньора, но не е препоръчителен за сключване на брак. В полето на работните взаимоотношения сключването на трудов договор, или поемането на важен дългосрочен ангажимент, е добре да става съобразно съответните правни изисквания. Търсете юридически съветник при по-сложни ситуации, свързани с работодатели. В сряда Венера преминава в Козирог като за около четири седмици ще ви прави по-потайни по отношение личния живот, дискретни и дистанцирани. Натрупаното ще намери израз в началото на следващата година.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, или с асцендент в Рак, началото на седмицата е особено. Луната е във вашия знак и отново активира квадрата Уран-Плутон,който касае най-вече работните взаимоотношения. Проявявайте повече толерантност и разбиране, ако не искате да си развалите отношенията с човек, на когото държите. И най-важното, не приемайте прекалено лично всяко възникнало противоречие с околните. Юпитер,който от лятото е в зоната на вашите лични доходи и притежания, сега навлиза в ретроградната си фаза, която трае точно четири месеца. За това време,в зависимост и от други планетни влияния разбира се, той ще ви кара да бъдете по-предпазливи във финансовата сфера. На някои планове за увеличаване на притежанията, като ценности, имоти, или др. подобно, може би е необходимо да се погледне по нов начин, и привеждане в съответствие с променени условия. Зоната,в която се движи Юпитер,в слънчевия ви хороскоп, е свързана и с ценностната система, с онази лична морално-етична рамка, към която се придържате по важни житейски въпроси. Времето на ретрограден Юпитер вероятно ще ви даде възможност да коригирате някои лични етични параметри,особено такива свързани с личния живот. От сряда Венера е в зоната на връзките и там в следващите дни, до края на годината, могат да настъпят благоприятни промени.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с новини отдалеч. Някои обстоятелства около хора, които са в чужбина, с които имате взаимоотношения, или към които имате отправени очаквания, могат да се окажа предизвикателни и нелеки за преодоляване в понеделник и вторник. От сряда на помощ ви идва планетата на красотата и хармонията -Венера, която преминава в земния знак -Козирог. От тази зона на зодиака тя ще ви помага да намирате общ, и по-важното дипломатичен като форма, но изпълнен със съдържание, език на общуване. Влиянието е благоприятно за тези, които учат, или имат такова намерение, които търсят възможности за нова работа, особено такава свързана с комуникации, с посредничество, или преподаване. Юпитер, който от лятото ви дава рамо за растеж в професията, навлиза в своята ретроградна фаза. Това е период от време,точно четири месеца, в който ще ви е необходим преглед на поставените цели, тяхното редуциране, ако са повече, и съсредоточаване в най важното, и достижимото, съобразно конкретните условия.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и събота.


На родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои поредната добра седмица. Понеделник идва с известно напрежение, но и с обещание за благоприятно развитие на ситуации, свързани с членове на семейството. Децата ще бъдат източник на известни притеснения, но и на резултати, на които да се радвате. В работната сфера ще има раздвижване, по причина на ретроградното движение на Юпитер. Някои започнати дела ще трябва да бъдат по-прецизно огледани и изчистени от излишни, отежняващи ги като време и ресурси, обстоятелства. Вероятно ще се наложи да откажете някои поръчки, които преценявате,че не бихте могли да изпълните в изискваните кратки срокове. Периодът не е добър за наемане на нови хора,които да работят с вас, или за вас. Промяна в емоционалния живот идва от Венера, която преминава в земния знак Козирог. Може би приятелската ви среда има нужда от нови попълнения, от по-интересни и забавни хора. Или в личния живот нещата така се слагат, че приятелството е водещо, и не се очаква задълбочаване в отношенията.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник, четвъртък и събота.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Слънце в съвпад с Меркурий на 8.12.2014/11:51 ч.

На 8.12.2014 г.,в 22:41 ч. Юпитер става ретрограден от 22°Лъв. Ретроградната фаза продължава до 8.04.2015 година.

На 10.12.2014 г.,в18:41 ч. Венера преминава в знака Козирог.

Меркурий в тригон с Юпитер на 12.12.2014 г.

Слънце в тригон с Юпитер на 14.12.2014 г.

7.12.2014/19:34/Луна в Рак

10.12.2014/5:14/Луна в Лъв

12.12.2014 /17:18/Луна в Дева

През тази седмица Луната се движи през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

10.12.2014/ 2:14 – 10.12.2014/ 5:14

12.12.2014/14:48 – 12.12.2014/17:19

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. az каза,

    Писа на декември 9, 2014 @ 18:53

    Интересува ме дали 05.01.2015 е подходяща за започване на нова работа и сключване на договор?Предварително благодаря.Ако не задавам въпроса си на подходящото място се извинявам.

  2. РОСИЦА БРАТОЕВА каза,

    Писа на декември 10, 2014 @ 10:32

    Здравейте,моля да ме извините,но имам голям проблем с дъщеря си.Тя е род. на 12/03 1973г. в Русе.По настоящем живее в Острава-Чехия.Съкратиха я от работа,а има 2 деца за отглеждане,за които се грижи почти сама,освен това не е и здравословно добре,знам ,че тази год. е в Сатурнов период,и че Плутон ще чисти из корен
    неща при нея,поне това съм чела.Какви и са перспективите за ново работно место/по професия е лекар/,а и здравословно как да се стабилизира.Ще ви бъда много благодарна,ако ме посъветвате и дадете насоки! Хубав ден!

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии