Седмичен хороскоп 8-14 май 2023

2023 5 8Слънце-Уран в съвпад в Телец

Венера-Сатурн в тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през последната седмица на ретроградната фаза на Меркурий и през последната седмица на коридора на затъмненията. След седмицата на остра поляризация навсякъде и за всичко, на обезумели стрелящи по деца, на атентати и коронация, идва седмица на осмисляне на свършеното и несвършеното, и на отрезвяване.

За доброто ни пролетно настроение се е погрижила Луната в позитивния огнен знак Стрелец, която прави поредица от хармонични аспекти през първата половина на седмицата.

На забележителната дата 9 май Слънцето е на среща с Уран. Този силно енергетизиран съвпад преживяваме всяка година, а откакто Уран е в Телец, от 2018-та, това се случва през пролетта. Миналогодишният точен съвпад беше на 5 май. Съвпадите на Слънцето и Уран са като светкавици, озаряващи нощно небе. В тези части от секундата се излива мощен енергиен поток, който изгаря всичко по пътя си, докато се влее в земята. Ако се улови, както е правил Тесла, може да произведе полезното ни електричество. За тези части от секундата можем да видим скритото в облаците.

Уникалното в съвпада Слънце-Уран през тази година, което няма да се повтори в обозримо бъдеще, е точната му опозиция с Прозерпина, което става в 18 градус по оста Телец-Скорпион. За Прозерпина имам една статия отпреди 10 години, когато беше съвпада и със Сатурн. И тъй като Меркурий и Сатурн умело се включват в таз седмичната астрологична картина със секстил помежду си, прилагам цитат.“Така докато Меркурий е конкретното, логическо мислене, разбирането и интелекта, а Сатурн задава когнитивни граници, форма и структура, то Прозерпина е проникновение, вътрешно виждане отвъд материята, осъзнаване на цялото от един негов дребен детайл, качествено преобразуване, регенерация и възраждане. Прозерпина е връх на алхимичното майсторство, но не толкова в материален, колкото в духовен аспект. Прозерпина е светлината в тунела, визията как да се излезе от сложна ситуация, да се намери път към изхода от лабиринта.„

Много ни е нужен този свръх поглед, тази острота на мисълта и духовно проникновение точно сега. Опозицията Уран-Прозерпина се заформи преди по-малко от месец, когато реформаторът навлезе в едноградусовата орбиса. а богинята на анализа вече беше ретроградна. Ще има силно влияние още две седмици, а фоновото ще продължи поне още година. По оста Телец-Скорпион, Уран е промените, осъзнати и неосъзнати, вътрешни и външни, по отношение индивидуалната ценностна система, обратите в отношението към притежанията, ресурсите, личната морално-етична рамка. Прозерпина води към осъзнаване на надграждащата ценностна система, с всички подробности и детайли, но и с прозрение за преобразуване и дълбока, алхимична трансформация. Малко мъгляво изглежда, но с две думи, на единия полюс е Аз, Мене, Моето, на другия полюс е Ние, Нашето-Тяхното… Точният аспект премина, беше в края на април. Сега Слънцето в съвпад с Телец натежава на единия полюс. Слънцето осветява истината за нечии егоистични стремежи, алчност и безразличие към общностните. Опозицията не просто демонстрира поляризацията и разминаването,но в нея е зародиша на намирането на съгласуваност. А казано е, че който търси-намира.

В сряда е тригонът на Слънцето и Луната. През втората половина на седмицата Марс става активен участник. От кардиналния Рак прави напрегнати аспекти и подтиква към съпротива , протести и самоуправство.

Венера е също във вихъра на танца, особено в почивните дни. Насочва към сериозни връзки, повече споделяне и емоционална съпричастност. Водната стихия е доминираща,с пет планети в нея. Време за прошка, за повече разбиране на другия, за красиви планове и скок в бъдещето, когато Меркурий преди изгрев в понеделник тръгне напред.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Стрелец. Добро начало и до средата на седмицата ще бъде така. Някои ще получат интересни предложения. Съвпадът Слънце -Уран е в полето на личните притежания и моралните задръжки. „Девет пъти мери, един път режи“ преди да се впуснете в някаква авантюра. Планетният управител е в напрегнати отношения и готов да се противопоставя на всички за всичко. В почивните дни ще ви дойдат добри идеи и разумни решения.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с въодушевление с Луната в Стрелец. Позитивната вълна ще ви носи така до средата на седмицата, с помощта на което ще преминавате с лекота през натрупаните работни ангажименти. Съвпадът на Слънцето и Уран ще ви помага да намирате решение и на най-заплетените проблеми. Директният ви подход обаче ще среща съпротива,заради доминирането на водната енергия. Мекота в отношенията и скритост в намеренията са отличителната черта да водния подход при решаване на спорни въпроси.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в Стрелец. Чудесно начало на една богата на емоции седмица. Планетният управител е все още в зоната на идеите и творчеството. Съвпадът на Слънце и Уран подсилва съзидателният елемент. Търсите и намирате решение на сложни за други ситуации. Противоречия могат да предизвикват теми касаещи собствености, наследства, инвестиции. Не бързайте с решенията. Най-продуктивни в това отношение ще бъдат последните дни на седмицата-събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец,предстои интересна седмица с ураново влияние. Някои неочаквани възможности могат да ви изненадат още в първите дни. Контактите с хора отдалеч стават по-интензивни във вторник и сряда. Отнякъде идват интригуващи предложения. Бъдете с отворени сетива, за да приемате информация по всички възможни канали. В петък има очаквания отправени към вас. Трябва да се определите и да вземете решение. В почивните дни слушайте вътрешния си глас и Венера. С добро се постига повече.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с много ангажименти в домашната среда. Неработният ден не означава ден без работа, нали. Но ще ви спори, особено в сряда при земния тригон на светилата. Съвпадът на Слънцето и Уран в противовес на Прозерпина ще ви изпълва с идеи и адекватни, бързи решения. Може да са стари, вече изпробвани, но ефективни. В почивните дни фокусът е върху партньора, колегите, съдружниците. Вслушвайте се в мнението на другите, оценявайте техния принос.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог,работната седмица започва с Луна в Козирог. Тригонът на светилата и хармоничните аспекти на планетния управител подкрепят изявата на лидерските ви умения, както и способността да разсъждавате, да стигате до корена на проблема, и да предлагате адекватни решения. В личния живот на мнозина от групата настъпват промени.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в противоположния знак Стрелец. Потребността от приемане и съгласуваност с другите ще бъде водеща през първата половина на седмицата. В четвъртък и петък въздушната стихия ви носи в полето на мечтите и фантазиите. Планетният управител е ретрограден до края на седмицата. В събота и неделя се срещате с надеждни хора, приемайте съвети, обменяйте практични идеи, в които да вложите енергията си от понеделник нататък.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с кратко пътуване и много срещи. Венера е в зоната на кариерата и това прави по-голямата професионална активност необходима. Двете планети на страстта там провокират различен тип поведение, а оттам привличат различни хора и различни обстоятелства. Противоречия вероятно предизвикват и общи собствености, фирмени инвестиции, наследства. В четвъртък и петък някои отлагани решения ще трябва да бъдат взети. В почивните дни бъдете сред хора, споделящи вашите хобита.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на приятелството. Ангажиментите ви с познати и близки ще станат още по-значими в следващите дни. С нечии планове ще ви запознаят в средата на седмицата. Мнозина ще посрещат гости. Някои ще се подготвят за радостни семейни събирания. В домашната среда предстоят преобразувания, ремонти, премествания. Мислете, чертайте, планирайте. Втората половина на месец ма е благоприятна за такъв род начинания.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои емоционална седмица. Двете планети на страстта са в знака ви. Венера ви прави привлекателни и с добра нагласа към света наоколо. Марс от своя страна мотивира за настъпление и отстояване на своето. Индивидуализмът, към който насочват двете планети, може да ви постави в неудобни ситуации в средата на приятели, или колектива, в който работите. Доминирането на водната енергия ще усещате по лекотата, с която ви се оправдават очакванията и се случват желанията.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на ангажираност с финансови въпроси. През първата половина на седмицата ще възникват множество идеи за подобряване на материалното състояние. В четвъртък и петък на някои ще се наложи да заявят определено мнение и да отстояват територията си. Почивните дни се очертават благоприятни за отношенията с близки на сърцето ви хора. Ще постигате с лекота разбирателство и хармония.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, предстои седмица на социалната изява. По някакъв начин ще бъдете в центъра на събития които ви касаят. Натоварването с повече отговорности може да не е сред желанията, но обстоятелствата го налагат. Работната седмица може да е кратка, но с това работата не намалява. Урановото влияние е добре дошло за активно мислещите. Венера от зоната на сърдечните дела ще ви помага да възстановявате бързо душевния си баланс. През цялата седмица доминира водната стихия, ще плувате в свои води. А почивните дни, когато Луната е в Риби,са изцяло под ваш контрол.

Дати на някои астрологични събития

Слънце 0 Уран в 18Tелец на 9.05.2023 в 21:56

Венера 120 Сатурн на 13.05.2023 в 8:57

Луната е без курс на:

8.05.2023 23:28 – 9.05.2023 2:33

11.05.2023 2:52 – 11.05.2023 5:05

13.05.2023 6:15 – 13.05.2023 7:39

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Няма етикети.

14 коментара so far »

  1. Мариана каза,

    Писа на май 7, 2023 @ 23:42

    Следя прогнозите Ви от години, доверявам се и се осланям на тях!Благодаря Ви! Бъдете здрава!

  2. Мими каза,

    Писа на май 8, 2023 @ 0:54

    Аз не виждам нищо забележително в датата 9 май…

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на май 8, 2023 @ 12:08

    Мими,
    това смешка ли трябваше да бъде?

  4. Василева каза,

    Писа на май 9, 2023 @ 16:23

    Благодаря ви за погледа нагоре!
    Пусть всегда будет солнце!

    …От един телец – 19,35 градуса :)

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на май 9, 2023 @ 19:45

    Защо 9 май е забележителна дата в календара?
    За тези, които са бягали от час по История, или пък са облъчени прекалено много от ТВ екрана пиша този коментар, а на другите, които знаят – за памет.
    Това е денят на тоталната военна победа над нацистка Германия.
    Денят на Победата е празник по случай победата на СССР над Нацистка Германия във Великата Отечествена война.
    Установен е с указ на президиума на Върховния Съвет на СССР от 8 май 1945 и се празнува всяка година на 9 май и до днес.
    Съюзниците от Втората световна война обаче честват на различни дати. Причината за това е разликата в часовото време и усложнената процедура по капитулацията на Германия. Затова в Европейския съюз и САЩ Денят на победата над Германия се празнува на 8 май, а в Русия – на 9 май.
    На 8 май 1945 г. в 23,16 ч в превърнатия в развалини град под прожекторите на съюзническите медии началникът на генералния щаб на Вермахта фелдмаршал Кайтел, влязъл в залата с маршалски жезъл и монокъл на окото, подписва германската капитулация в сградата на военноинженерното училище в берлинското предградие Карлсхорст. От страна на съюзниците имената си слагат маршал Жуков, британският маршал от авиацията Тедър, американският генерал Спаац и френският генерал Латр дьо Тасини.
    Тук демонстриращият до този момент прусашко самообладание фелдмаршал Кайтел не издържа: “Как, и французите ли?! Само това липсваше!”, се възмущава той. И не без основание, като се има предвид позорната капитулация на Франция през 1940 г. и сътрудничеството на режима на Петен с Хитлер.
    На практика капитулацията се подписва два пъти, с два акта подписани от двете страни.
    Първата е на 7 май във френския град Реймс.
    Първа точка от подписания от тях
    “АКТ ЗА ВОЕННА КАПИТУЛАЦИЯ”
    “ Ние долуподписаните, действайки от името на Германското Върховно Командване, се съгласяваме за безусловната капитулация на всички наши въоръжени сили на суша, на море и във въздуха, а също всички сили, намиращи се в настоящия момент под немско командване, предаваме на подчинение на Върховното Главно командване на Червената Армия и едновременно на Върховното Командване на Съюзническите експедиционни сили”.
    Съгласно акта германските войски е трябвало да прекратят военните действия в 23,01 ч. Централноевропейско време на 8 май, което е 1 ч 1 мин. на 9 май 1945 г. московско време.
    На 9 май отбелязваме Денят на Европа!
    Пет години след края на ВСВ, на 9 май 1950 година е огласена Декларацията на Шуман,външен министър на Франция по това време.
    Защо точно на 9 май не е трудно за досещане. Декларацията съдържа проект за обединяване на Германия и Франция в производството на стомана и въглища и довежда до създаването на Европейска общност за въглища и стомана (ЕОВС). Тази общност надграждана и разширявана впоследствие става днешния Европейски съюз.
    Но 9 май не става ден на Европа тогава, а 58 години по-късно, през 2008 година.Една година след като ние и други страни ставаме членове на ЕС.
    През 2008 година, освен световната банкова криза, започва активна работа по откъсване на бившите страни от източниа блок и придърпването им в орбитата на западните държави и САЩ. Затова е ясна причината поради, която се омаловажава ролята на Съветския съюз за победата над нацистка Германия. Защото на Германия се гледа като на новия стар съюзник и главно острие в борбата с Русия.
    Откъдето и да я погледнеш,която и страна да заемеш, датата е забележителна.
    Марс и Меркурий в екип, 9 5 / 5
    Няма да има спокойствие около нея никога.

  6. Venera каза,

    Писа на май 10, 2023 @ 12:49

    Госпожо Дачева, хората, които пишат такива коментари – визирам госпожата, която не виждала нищо забележително в датата, са така наречените полезни идиоти. Явно без тях не може, щом се налага да се обяснят исторически факти….

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на май 10, 2023 @ 13:30

    На сенилните европейци да припомним. ·
    Николай Сисоев:
    По повод 9 Май, руският актьор Василий Лановой разказва: „В Европа журналистите ме питаха с подигравка: „Какво толкова сте се хванали за вашата победа? Ние вече забравихме.”
    Попитах ги: “Колко дни вашите страни се съпротивляваха на Хитлер?” а те мълчат.
    И продължих: Полша беше завладяна за 28 дни и за същите 28 дни в Сталинград германците успяха да превземат само няколко къщи. Дания издържа точно един ден, а цяла Европа беше покорена за три месеца, и нашите войниците трябваше да я освободят. И на каква цена! Милиони животи на съветски войници, пожертвани за освобождението на европейците от фашизма.
    Но Европа избра да забрави за това!”
    Ние няма да забравим!
    Когато се опитват да покрият нашата Победа, да я забравят, да я изтрият от паметта на цели поколения и народи, е полезно да си припомним, че през Втората световна война те устояват срещу германските войски:
    Дания – 6 часа;
    Люксембург – 1 ден;
    Холандия – 5 дни;
    Югославия – 11 дни;
    Белгия – 18 дни;
    Гърция – 24 дни;
    Полша – 27 дни;
    Франция – 1 месец и 12 дни;
    Норвегия – 2 месеца и 1 ден.
    Къщата на Павлов в Сталинград издържа 58 дни. При отбраната на дома на Павлов защитниците убиват повече германци, отколкото те губят при превземането на Париж.
    Съветският съюз издържа четири години (1418 дни) и сложи край на войната във вражеската бърлога – Германия капитулира.
    Всеки трябва да помни това. Трябва да разкваме на нашите деца и внуци, за да помнят!

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на май 10, 2023 @ 13:37

    Venera,
    да, същите, с маските и призивите за ваксиниране, а сега със синьо-жълти знаменца на фесбук профилите си.
    Не е нужно да правят IQ тестове,достатъчни са тези три показателя и коментари от подобен род.
    Жялко,че поникнаха навсякъде, особено в телевизиите и радиата, където се очаква да има мислещи хора, но не, нали се издържат от реклами, а кой поръчва реклами е ясно. Платено мислене.

  9. SVedZki каза,

    Писа на май 11, 2023 @ 3:46

    Здравейте Муси,
    Много благодаря, че споделяте тези изключително интересни и безценни факти от историята на XX век и ВСВ. Някои неща знам, други тепърва научавам и виждам колко много човек има да учи и да знае, стига да иска. По този повод препоръчвам поредицата на М. Ташева, “Потулената история”, вече излязоха пет лекции с факти, документи, снимки и пр., които няма къде другаде да се видят или открият. Ето и линк към последното предаване, което разглежда точно датата 9-ти май и показва кадри от хвърлянето на 100 нацистки знамена от руските войници в краката на Освободителя, заслужават да се видят и знаят, https://youtu.be/0qBzXUJ9FOM. Другите две рубрики на М. Ташева също мога горещо да препоръчам, “Срещу течението” и “Отвъд заглавията”. В тези времена на пълно обезличаване критичността и будността стават основно средство за съпротива.
    Искрени поздрави и благодарности, че поддържате истината и знанието.

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на май 11, 2023 @ 22:38

    И още нещо по темата ВСВ- финската война, за която са пуснати много спекулации.Две неща са, от различни автори.
    На 31 март 1940г. Неочаквано приключи тежката и истерична съветско-финландска война. След подписването на Московския мирен договор Финландия отстъпва около 10% от територията си на Съветския съюз. С други думи, първоначалните изисквания на СССР към тази страна всъщност бяха изпълнени. Много е лесно да се направят аналогии между тези събития и сегашните. Както е сега, тогава СССР знае за дейността на ултранационалистически финландски организации, които си поставят за цел „връщането“ на съветска Карелия. Москва се притесняваше от едностранното сближаване на Финландия със западните страни и преди всичко с Германия. Финландският президент П. Е. Свинхуфвуд заявява в Берлин през 1937 г., че „врагът на Русия винаги трябва да бъде приятел на Финландия“. В разговор с германския пратеник той каза: „Руската заплаха за нас винаги ще съществува. Затова е добре за Финландия, че Германия ще бъде силна. Резултатът от националистическата политика на финландската държава тогава е образуването на Карело-Финландската ССР на 31 март. А самата Финландия за дълго време се превърна в една от най-лоялните към СССР страни.

    Dimitar Ganchev ·
    Всички сме чували за пакта Рибентроп-Молотов, сключен между Германия и СССР през август 1939-та година (годината помня, месецът го проверих в Гугъл, но е важен заради поредността на събитията). Знаем, че това е договор за ненападение между Германия и СССР. Чували сме също, че СССР бил изненадан от “вероломното” нападение на Вермахта над СССР две години по-късно.
    Това, което не знаем, защото не се учи в часовете по история е, че СССР хич даже не е бил изненадан. Той е знаел, че Германия ще го нападне. Притеснявайки се, че Финландско-Съветската граница е твърде близо до Лениград (Санкт Петербург) и може да бъде директно обстрелван от артилерия, разположена на финландска територия, СССР прави ултимативно предложение към Финландия: дайте да преместим границата на място, от което не можете да ни обстрелвате, а ние ще ви компенсираме със същата по площ територия в Карелия. Германия вече има оръжия, които ако разположи на ваша територия, ще достигат до Ленинград, а ние това не можем да си го позволим.
    Финландия не е особено впечатлена да разменя територии и се обръща към Великобритания и Франция. Те ѝ казват да не приема никакви ултиматуми, а ако СССР реши да я нападне, те ще я защитят, а на СССР ще бъдат наложени “чудовищни санкции”. Даже имат договор колко войника да прати Великобритания (100 000) и колко Франция (35 000). Октомври (това е малко след август) 1939-та година, Финландия отхвърля съветския ултиматум.
    През ноември (това е малко след октомври) СССР напада Финландия и с цената на много жертви (320 000), премества границата на място, от което Ленинград не може да бъде обстрелван. Разбира се, без да предостави обещаната компенсация в Карелия. Великобритания и Франция не пращат нито един войник, но всички връзки със СССР са прекратени. Толкова са възмутени, че даже изключват СССР от Обществото на народите (тогавашното ООН). Да те изключат от ООН означава да не те признават за държава изобщо.
    СССР поема този риск, дава огромен брой жертви, “отлъчват” го от всички международни организации, обаче премества границата и спасява Ленинград, чиято обсада малко по-късно щеше да успее, а от там и цялата световна история щеше да е различна. Те най-вероятно щяха да загубят държавата си.
    Има няколко извода, които човек може да си направи. Първият е, че когато не разбираш мотивите на някого за нещо, това не означава, че той няма мотиви. Доста е вероятно той да знае нещо, което ти не знаеш. Два месеца след подписването на пакта за ненападение, те предприемат превантивна защитна война, защото знаят, че ще бъдат нападнати, даже знаят къде. Само не знаят точно кога. Правят го въпреки цената, която знаят, че ще платят.
    Вторият е, че историята трябва да се учи. Буквално миналата седмица се опитах безуспешно да го обясня на дъщеря ми (15 г.), която беше убедена, че този предмет никога няма да ѝ бъде полезен в живота. Всъщност, тя е права, защото предметът я учи на дати и факти, а не на смисъла на тези дати и тези факти. Не е достатъчно да знаеш, че през ноември 1939-та година СССР “вероломно” нахлува във Финландия, трябва да знаеш защо. Тогава ще можеш сам да си правиш паралелите между миналото и настоящето.

    Послепис: тъй като този пост продължава активно да се споделя, обръщам внимание, че е написан на 22-ри януари 2022-ра година, един месец преди началото на войната в Украйна.

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на май 11, 2023 @ 22:40

    За повече интересна и коректна информация освен тук на сайта, ме следвайте във Фейсбук- Муси Дачева
    както и в телеграм https://t.me/MusyD2022

  12. SVedZki каза,

    Писа на май 12, 2023 @ 5:27

    Много интересно наистина; когато човек разбира какво и защо се прави (или в миналото), може да види логиката във всяко събитие, дори и в тези, които на пръв поглед изглеждат уж проста случайност.
    П.С. Да, да, следваме Ви и в (Телеграм-)канала, за нищо на света не бих пропуснал постинги от сорта на “Пазете природата чиста..”,

  13. SVedZki каза,

    Писа на май 12, 2023 @ 5:29

    Базик е това, разбира се ..

  14. SVedZki каза,

    Писа на май 12, 2023 @ 5:32

    Смехът нещо не излезе .. ;) :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии