Седмичен хороскоп 8-14 ноември 2021

es21 11Седмичен хороскоп 8-14 ноември 2021

Меркурий-Марс, Сатурн и Уран в тао квадрат

Слънце -Нептун в тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през сложна в астрологично отношение седмица. Луната е нарастваща, изминавайки пътя между двата огнени знака Стрелец-Овен, през квадрат със Слънцето в четвъртък и тригон с него в неделя. Както вече знаете, с навлизането на Меркурий, а преди него на Марс в Скорпион, фокусът на астрологичната картина се настани в зоната на неподвижния кръст. Когато те застанат в опозиция с Уран от Телец, до средата на месеца, цялото планетарно войнство се разполага в половината на зодиакалния кръг, между 12-я градус на Телец и 12Скорпион. И от половината ще намалява, и намалява.

Марс като куче пазач в следващите месеци, преминавайки през Скорпион, Стрелец и Козирог, ще гони стадото в кошарата, ограничавайки го все повече и повече във все по-малък отсек на зодиакалния кръг. И така до месец март 2022 година, когато ще предаде щафетата на Венера, за кратко, и на Плутон за дълго време. Под охраната на Плутон и Уран ще бъдем до 18 април, когато Меркурий пръв ще напусне „телената ограда“, седмица преди Великден. Ще ни се налага да имаме голямо търпение и разбиране на случващото се в следващите пет месеца. Много неща ще се променят и в светла, и в тъмна посока. Предстои точния, трети и последен за серията, квадрат Сатурн-Уран преди Коледа, но Рубикона е преминат и мнозина го усещат.

Сгъстяване на боите имаме в средата на седмицата, когато аспектите стават точни. Меркурий и Марс правят съвпад в сряда, на 10 ноември. В същия ден и на следващия, в четвъртък-11 ноември, двете планети преминават през квадрат със Сатурн. Тази двойна квадратура се случва в 7-я градус на Водолей Скорпион. Ще се отрази по специфичен начин на хора, които имат планети, и/или ъглови върхове на домове в наталните карти, около 7-я градус. Там където има квадрати или опозиция към рождено Слънце, е възможно продължително главоболие, световъртеж и общ дискомфорт. Словесните битки някъде ще преминават във физически. Меркурий и Марс се движат бързо, много над средната си скорост, а Сатурн напротив много бавно, това е буквално. Смислово е същото. Меркурий и Марс пришпорват процесите, много хора под тяхно влияние ще искат нещата да се случват бързо, реакция да има веднага, разрешението на проблемите да става в кратки срокове. Сатурн обратно, като изразител на властта и закона, забавя, пречи, задържа, ограничава. Новите и младите бързат, старите и опитните забавят. Много ярка илюстрация на борбата между старото и новото, но на повърхността. Меркурий и Марс са в Скорпион, знакът на манипулацията и задкулисието, докато Сатурн е във Водолей, средата на прогреса, новото и технологиите. Оттам и объркването, подвеждането и насочване в погрешна посока. Нищо от това, което виждаме на пръв поглед, не е истинно в дълбочина.

Част от истината ще видим, когато се включи Уран в уравнението, в края на седмицата. Най-напред Меркурий прави опозиция с Уран в събота, на 13 ноември, а през следващата седмица, на 17-ти, това прави Марс. По този начин четирите планети, участници в тао квадрата, работят заедно. В зоната на неподвижните знаци те ще провокират изразяването на дълбоко скрити, прикрити, затворени, затлачени, процеси. Фокусът е в Лъв, 5-15 градус. Ще бъдат засегнати нечии амбиции, идеи, начинания, его. Може би и благородни намерения, но представени по неподходящ начин. В седмицата преди двойните избори играта загрубява, меко казано.

Аспектите към Уран предполагат сривове в техниката на глобално и на местно ниво. Възможни са пътни аварии, дефекти в електрониката, в машини, съоръжения, офис техника. Свлачища и срутища, характерни за този сезон, могат да се проявят, но също така проблеми във въздуха, при авиолинии и въздушен транспорт.

Лъч надежда носи водният тригон на Слънцето и Нептун в петък/събота, подсилен от Луната в Риби. Разбиране, приемане, опрощение са в основата на този фин аспект, който ще стигне до определена категория хора. Последван е веднага от изпълващия с разочарования квадрат на Слънцето и Юпитер в края на тази и началото на следващата седмица.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои седмица на динамика в професионалната сфера. В първите дни не пропускайте да обърнете внимание на интересните предложения, които ви отправят. Планетите, които образуват сложната тао квадратура в неподвижните знаци, катализират процеси в сферата на финансите. Някои обстоятелства свързани с приятел, или човек, на когото сте гласували доверие, могат да нарушат доверието помежду ви. И да се стигне до раздяла или разпад на връзка, съюз, екип. Краят на едно нещо е начало за друго. Пред вас се отварят нови възможности. В събота и неделя обръщайте внимание на сънищата си и на знаците, които ви подава съдбата.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои напрегната седмица. Претоварването с ангажименти и проблеми на широк кръг от хора, ви объркват и поставят в готовност за отбрана. Най-отчетливо тази тенденция ще се прояви в средата на седмицата, когато четирите планети се подредят в ъглите на двойния квадрат. Участието на Марс в Скорпион създава несигурност в средата на най-близкото обкръжение, или в неща, които сте считали досега за стабилна основа, на която да се опрете. Подкрепата на партньора също не е сигурна и още по-малко безусловна. А Уран от Телец предполага претенции и провокации от висшестоящ, или някой от когото нещо важно зависи. Приберете се на тихо и спокойно място, в края на седмицата Слънцето огрява и вашия хоризонт.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои финансово ангажирана седмица. Паричните дела ще ви вълнуват по различни начини. Дали като приходи, разходи, или като щети нанесени от хора или институции, при всеки различно. Някои ще имат добри предложения от платежоспособни поръчители. Седмицата не е от най-подходящите за пътуване, особено в сряда и четвъртък. Сложната ситуация в зоната на неподвижните знаци може са се прояви като грижи за здравето,ваше, или на близък човек. Избирайте внимателно консултанти, съветници, лекари, лечители, терапевти. Искайте и друго мнение, не се втурвайте към лекарства, препарати, лечение, диета, без да обмислите добре плюсовете и минусите. В събота могат да ви дойдат добри идеи.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои успешна седмица. Луната в първите дни се движи през другия земен знак Козирог, съюзявайки се с Венера и Плутон. Това е подходящото време да разгърнете познанства и връзки, контакти и възможности за такива. В средата на седмицата, напрегнатите аспекти в неподвижния кръст могат да провокират някои притеснения. Три планети в зоната на партньорството, включая Марс, катализират явната опозиция и противостоене, директно казаното мнение, несъгласие и дори поведение на отхвърляне. Възможно е да попаднете в ситуация „царят дава, пъдарят не дава“. В края на седмицата имате нужда и ще получите заслужена приятелска подкрепа и окуражаване.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои романтична седмица. До сряда Луната е в зоната на любовта, съзидателните стремежи, творчеството, изявата. Срещайки там планетата на любовта Венера, и на страстта Плутон, могат да се очакват вълнуващи преживявания за скромната ви откъм емоции природа. По-дълбоки и дълготрайни ще са ефектите, предизвикани от планетите в неподвижните знаци, формиращи тао квадратура. Обърнете внимание на средството,с което се придвижвате. Възможни са аварии на път, разстройство на електрониката в машини, съоръжения, офис техника. Работа с документи, писане на възражения, жалби, декларации, е препоръчително за края на седмицата.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, добро начало на седмицата обещава Луната, която прави съвпад с Венера от вашия знак. Привличате симпатии, радвате се на хорското внимание, за което спомага и съвпадът на Меркурий и Марс в зоната на социалната подкрепа. В средата на седмицата е в силата си напрегнатата конфигурация тао квадрат в неподвижните знаци, която може да ви изведе от тази венерина зона на комфорт и да ви предизвика да се включите в битки за отстояване на принципите си. В края на седмицата емоциите утихва ти това може да бъде много продуктивен за вас период.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на търсене на истината. В първите дни Луната в Козирог ще ви ангажира с финансови въпроси, с търсене на отговори за отправени предизвикателства и парични задължения. Напрегнатата конфигурация разположена в неподвижни знаци свързва зони касаещи здравето. Тук еднозначни отговори няма. Ако сте попаднали в омагьосан кръг от предположения и противоречиви данни, мнения и диагнози, не бързайте да предприемате рисковани крачки. Не се претоварвайте с информация, емоции и физически упражнения. В края на седмицата внасят спокойствие, облекчение, и утеха.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на ангажираност с най-близките. „Моят дом, моята крепост“ важи с пълна сила в следващите дни. Сигурността на жилището и тази на семейството ще ви подтиква към конкретни стъпки. Напрегнатите аспекти в неподвижните знаци задействат необходимост и ангажираност със средства, с които да покриете нуждите си, и тези на любимите хора. Марс в зоната на личните доходи е силен мотиватор за действия и търсене на решения. През цялата, но повече в средата на седмицата, Сатурн налага ограничения, и санкции дори, върху разхищения и злоупотреби. Благоприятно развитие на финансов проблем – в края на седмицата.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица с много предизвикателства. Напрегнатите аспекти в неподвижните знаци ви поставят в условия на изисквания и провокират естествената водолейска съпротива. Отвън, най-вече от професионалната сфера, или от средата на важни за вас хора, бързите планети Марс и най-много Меркурий, настояват за спешност, бързина, отреагиране на момента. А Уран от домашната среда, вашият планетен управител, повече пречи отколкото да помага. Бъдете внимателни при работа с уреди, електроника, остри, режещи предмети. Не бързайте, доверете се на бавния сега Сатурн от вашия знак, и обмисляйте добре всяка стъпка, дори буквално, когато ходите пеш. В края на седмицата ще имате награда за усилията, и уменията.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица ориентирана към другите. Партньорството е винаги важно за вас, но в началото на седмицата ще бъдете подтикнати да се фокусирате в нуждите на другите. Ако търсите работа, във вторник е възможно да се появи добра оферта. Средата на седмицата предполага повече емоционални вълнения. От новолунието в другия воден знак Скорпион се задействат процеси, които сега при квадрата на Луната и Слънцето в средата на седмицата, ще изискват отношение, заемане на позиция, взимане на решение. В края на седмицата Нептун и Слънцето внасят хармония в отношенията с близки на сърцето ви хора.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои напрегната седмица. Меркурий и Марс се срещат във вашия знак, но в същото време в квадрат ги контрира Сатурн, а в опозиция Уран. Тази трудна астрологична формация повлиява личните дела най-вече, но също така тези, касаещи партньор и семейство, особено когато се разчита на тяхната подкрепа. Силни страсти, включващи неудовлетвореност, гняв, ревност, завист, горделивост, отмъщение… ще пълнят емоционалната палитра на мнозина от групата от вторник до петък поне. Слънцето е във вашия знак, както и силата да владеете чувствата си. Тригонът му с Нептун ще внася успокоение и разбиране през втората половина на седмицата в душите на тези, които могат да усетят фините вибрации на този аспект.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на приятелите. Понеделник и вторник са време за срещи и сладки приказки. Активността в Скорпион, с три планети, които се движат там, предполага много контакти, нови запознанства. Напрегнатите аспекти в неподвижния кръст създават особена атмосфера в средата на седмицата, в която хем ще трябва да бързате, хем да изчаквате и хора, и формалности да се случат. Безпокойството идва и от многото неизвестни. В края на седмицата картината се прояснява. Планетният управител е в тригон със Слънцето от Скорпион, аспект който се случва всяка година, и който носи лекота, спокойствие и опрощаване, в двете посоки.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 0 Марс/10.11.2021/ 14:56

Меркурий 90 Сатурн/ 10.11.2021/ 19:04

Марс 90 Сатурн/11.11.2021/ 1:14

Слънце 120 Нептун/12.11.2021/ 18:23

Меркурий 180 Уран /13.11.2021/ 17:56

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Стрелец и Овен, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

9.11.2021 20:51 – 10.11.2021 6:03

11.11.2021 22:52 – 12.11.2021 10:53

14.11.2021 8:40 – 14.11.2021 18:48

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

2 коментара so far »

  1. Василева каза,

    Писа на ноември 10, 2021 @ 11:13

    Г-жо Дачева, нарастващата луна на 14 е без курс почти целия ден, това ще доведе ли до разнопосочен и “заблуден/объркан” избор? Или пък до избор, за който после да се съжалява от народа/луната? Благодаря

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 11, 2021 @ 0:52

    Василева,
    ще ни обърква не само Луната без курс, тя все пак е до 17:48ч. Меркурий и Уран, планетите управляващи мисленето, но и технологиите, са в опозиция. Марс-Сатурн в квадрат активират мошениците. Слънцето и Юпитер в квадрат, провокират безчестие. Много фактори, които влияят. И като се има предвид кандидатите, на много хора няма да им се ходи до урните. Но, докато не променят закона и не се сложи долна граница на изборна активност, негласуването не си струва.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии