Седмичен хороскоп 8-14 юли 2013 година

Новолуние в понеделник

Сатурн директен

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстои една относително спокойна астрологична седмица, бедна на значими аспекти, но с два важни акцента. Първият е Новолунието в Рак, в понеделник. Срещата на светилата става преди обяд, в 16-ия градус на Рак, след като Слънцето е направило хармонични аспекти към Лунните възли.

Новолунието в Рак насочва вниманието към обикновените, делнични неща. Домът, семейството, родителите, грижата за най-близките ни, сигурността, която можем сами да си създадем, или разчитаме някой друг да ни я предостави. Семейната тема се подсилва и от ретроградният Меркурий в Рак, който ще ни връща към старите спомени, ще ни кара да търсим из чекмеджетата документи за собственост и пожълтели снимки, ще ни среща със стари приятели и ще ни прави носталгично приказливи за всичко, което ни прави съпричастни, добри и щастливи. В сферата на обществените отношения ретроградният Меркурий в Рак и съвпадът му със Слънцето във вторник ще поставят на обсъждане отново стари проблеми със силен социален ефект.

Другото важно астрологично събитие през седмицата е излизането на Сатурн от ретроградната му фаза. Да си припомним, че тя продължава около пет месеца всяка година, а настоящата ретроградност започна на 18 -ти февруари. Ретроградната фаза на Сатурн е период, в който господарят на времето ни кара да забавим забързания си ход, да усетим ограниченията на своите собствени предразсъдъци и задръжки, да осъзнаем значимостта на външните ограничения и необходимостта да бъдем отговорни за себе си и за постъпките си.

С директния Сатурн, който управлява Козирог, знака под който е България, ще се усети импулс за възраждане и обединение, мотивация за социална активност които през следващите седмици ще бъдат подкрепен от Юпитер в Рак навлизащ в зоната на Голям воден тригон между Сатурн-Нептун-Юпитер. Енергията на този Голям воден тригон ще се изрази най-пълно през следващата седмица, от 15-ти до 19-ти юли. Това е златният шанс по мирен път, намирайки общите допирни точки да се решат много спорни въпроси. Като например да се стигне до съгласие между протестиращи и правителство, което всъщност значи доброволна оставка на правителството.

Астрологичната картина е подвижна и променлива. Това, което сега задава хармония и благоразположеност, само след седмица-две ще направи летните дни още по-горещи.

В събота Марс преминава в кардиналния Рак. В тази зона войнствената планета е остро непримирима, подтиква към опозиционерство, противопоставяне на всеки и на всичко, отхвърляне на правила и авторитети и агресивност у хора, с нисък праг на контрол над емоциите. В неделя Луната е във Везни и отново в кардиналния кръст настъпва напрежение, което ще нараства в следващите дни, особено в понеделник, когато се образува за пореден път Голям квадрат от четири космични тела, между Луната-Меркурий-Уран-Плутон.

В края на юли и през август Марс и Юпитер ще „включат“ квадрата Уран-Плутон по много по-остър и запомнящ се начин.

Надеждата е в планетите от Големия воден тригон, Юпитер-Сатурн-Нептун да внесат разум, и най-вече силен импулс към обединение за Доброто на всички.

Успешна седмица, много радостни и запомнящи се моменти!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои изпълнена с емоции седмица. Новолунието в понеделник задава успешен старт на много от плановете ви. То ще постави в центъра на вниманието всичко онова, което ви кара да се чувствате сигурни и на мястото си, и в най-голяма степен взаимоотношенията с най-близките. Някои обстоятелства в работната среда ще изискват от вас повече време и енергия. При все още ретрограден Меркурий е важно да вниквате по-задълбочено в проблемите, да правите по-сериозен анализ, да обръщате внимание на подробностите. Множество битови въпроси излизат на дневен ред и очакват да се ангажирате лично, особено такива с поправки и ремонт в жилището. Вече директният Сатурн, от понеделник нататък, ще ви помага да организирате добре както своята работа, така и тази на другите. Марс сменя знака си в събота, а това значи, че при вас настъпва смяна на приоритетите. Придвижването на Марс през Рак ще ви постави в нови условия, ще се чувствате притиснати от обстоятелства, претенции, недостатъчно време, липса на ресурси и всичко необходимо, за да се чувствате ефективни и удовлетворени. А това ще напряга сетивата и емоциите ви през следващите седмици, особено в дните, когато Марс прави квадрат с рожденото ви Слънце. Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои една относително спокойна седмица. Новолунието в понеделник в предходния ви знак Рак раздвижва скрити процеси, за които сега не си давате сметка. Съвпадът на светилата сега ви подтиква повече към пасивност, към отдръпване от активна комуникация със света около вас, към повече съзерцателност и спокоен размисъл. Периодът е подходящ повече за почивка, отколкото за активна работа. Новолунието в сатурновия период на личната ви година е време за разчистване на обстоятелства, които задържат напредъка, които ви поставят в условия на подчиненост и зависимост. Периодът е отличен за съставяне на планове, за работа по проекти, които ще се реализират в бъдеще. В това отношение голяма помощ идва от Сатурн, който движейки се директен ще ви даде нужната подкрепа от най-близките. Предстоят ви интересни запознанства, част от тях са свързани с уреждане на някои належащи въпроси от финансово естество. Благоприятни дни през тази седмица - сряда, четвъртък и събота.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои интересна седмица. Новолунието във водния Рак може да предизвика емоционалната страна на вашата личност и да ви провокира към действия, в които доминират чувствата. Личните взаимоотношения, това което се случва между вас и партньора ви, в следващите дни ще излезе на преден план. Потребността да получавате и да давате подкрепа и съпричастност ще ви постави в особено положение, от което ще бързате да излезете, стъпвайки на здрава основа. Новолунието в понеделник отваря врати за умели решения в сферата на бизнеса. Някои ще намерят подходяща сфера за своите инвестиции, а други ще вложат спестяванията си при по-добри банкови условия. Обединяването на усилията в семейния кръг, за една обща цел, ще даде резултат в следващите месеци. В края на седмицата Марс от Рак може да предизвика някои конфликтни ситуации с родственици. Благоприятни дни през тази седмица – от вторник до събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои активна седмица. Новолунието в Рак в понеделник ви поставя в центъра на информационния поток. Или ще ви се иска да бъде така, да виждате, чувате и знаете за всичко, което се случва около вас. Ще имате силен импулс да се включвате в различни начинания и активности, там където има много хора, да бъдете посредник, медиатор, свързващ хора и идеи. Вашите знания по даден въпрос са необходими някому, можете да бъдете консултант, експерт в дадена област или просто приятел-съветник, който идва на помощ в подходящ момент. Ролята на ретроградният Меркурий в случая е много важна. Той може да помогне за по-задълбоченото вникване в проблемите, за подобряване на ефективността на работа, особено в сферата на науката, образованието или на книгоиздаването. Времето няма да ви стига, затова планирайте добре ангажиментите си и следвайте стриктно графика си. Моментът е добър за започване на обучение- в школа, в курс, в колеж или във висше училище. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и събота.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои активна седмица. Новолунието в понеделник в Рак ви поставя в средата на хора, които се интересуват от вас, от вашите интереси, работа, хобита, мнения. Кръгът от познати ще се разширява в следващите дни, седмици и месеци, било то индиректно в социалните мрежи, или директно чрез лични контакти и срещи. Това ви поставя в позиция да се интересувате повече за мнението на околните, за техните предпочитания, там където имате допирни точки или общ път, професионален или личен. Ретроградният Меркурий ще ви помага да постигнете нужната дълбочина на емоционални преживявания с хора, с които сте вече близки, но може да ви пречи при обмена на информация с нови познати. Влизането в нова общност, група, клуб по интереси, може да изисква повече търпение и настойчивост. Бъдете дискретни по твърде лични теми. За важни начинания, особено касаещи повече хора, изчакайте излизането на Меркурий от ретроградната фаза след около седмица. Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък, петък и събота.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои силна седмица. Новолунието в понеделник се случва в противоположния знак Рак. Това по особен начин насочва вниманието върху интимния партньор или партньорите в служебен план. Общата тенденция е,че трябва да отчитате мнението, вижданията, преценките и изискванията на другите, преди да взимате важни решения. Излизането на Сатурн от ретроградната му фаза и поемането в права посока, в понеделник, е в голяма степен освобождаващо и подкрепящо сатурианската ви природа. Навлизате в период,благоприятен за сдружаване, за обединяване с други хора в името на голяма цел, за активно включване в обществена дейност, в политиката, за една по-изразена социална активност. С навлизането на Марс в срещуположната зона на зодиака ще се увеличат опонентите, конкурентите, хората, които са на различно мнение от вашето. Ретроградният Меркурий ще ви връща към разглеждането отново и отново на стари проблеми, към търсене на взаимноизгодно решение. Новолунието от своя страна дава възможност за излизане от „омагьосания кръг“ на взаимните обвинения и поставяне най-вече на личните отношения на една нова основа.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. Новолунието в Рак, което задава тон както на тази седмица, така и на един по -продължителен период от няколко седмици до няколко месеца, ще постави пред вас важни въпроси. Основната тема са личните ви доходи, начина на печелене на парите ви, ефективността на труда, умението да си правите добре сметката и да „се простирате според чергата си“. Новата Луна дава шанс за намиране на нов източник на доходи, за увеличаване на приходите, за промени, които да ви поставят в позиция да имате основания да искате увеличаване на заплатата, или на финансовата подкрепа, която получавате от друг човек или институция. Решителната крачка обаче планирайте да направите, когато Меркурий тръгне напред, след 20 юли, за да сте сигурни, че няма да се повтори неприятна ситуация от преди известно време. Марс, който в събота навлиза в зоната на вашите лични доходи, ще ви прави много по амбициозни и настойчиви в това отношение. Благоприятни дни през тази седмица – от сряда до събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои успешна седмица. Новолунието в понеделник, в Рак, може да стане за вас отправна точка на нови професионални постижения, за заемане на по-висока служебна позиция. Срещата на светилата в зоната на професионалната изява е особен момент в кариерното ви развитие. Възможностите за успешна изява, за печелене на обществено внимание и признание са големи в следващите дни, но също така и в близките седмици, като на траен резултат можете да разчитате в рамките на следващите шест месеца. Можете да заслужите доверие и подкрепа с нещо, върху което работите от много време- идея, проект, изделие, дреха, книга или песен, всичко в което са вложени човешка мисъл и труд, както и частица от креативната ви личност. В събота Марс идва в Рак и това е като „червен плащ за бика“, време за избуяване на амбициите и отправяне на претенции към висшестоящите, както и на „хвърляне на ръкавицата“ към конкурентите. Ретроградният Меркурий обаче напомня да не правите стари грешки, които да ви отклонят от целта.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои динамична седмица. Новолунието в понеделник задава акцент върху работната си среда, условията в които се трудите, натовареност, безопасност, заплащане, отпуски и обезпеченост. Ще изплуват на повърхността някои нерешени въпроси, стари проблеми, които сега могат да получат своето разумно решение. За това ще даде подкрепа и Сатурн,който ще се движи вече в права посока в зоната на кариерата. Вашите амбиции нарастват, а и времето сега е благоприятно да дадете знак,че искате възможност за изява и че сте готови да поемете по-голяма отговорност на плещите си. Някои от групата е възможно да се чувстват уморени след Периодът е подходящ да предприемете някои профилактични мерки за подобряване на физическата си и емоционална кондиция. Планирайте престой на място, където да се разтоварите от грижите. Неделя и следващия понеделник са неблагоприятни за пътуване.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои забележителна седмица. Срещата на светилата във вашия знак, в понеделник, задава приповдигнат тон на цялата седмица, и много очаквания, които да намерят реализация след шест месеца. Новата Луна във вашия знак дава импулс да се съсредоточите върху личен проект, своя ценна идея или важно намерение. Преди всичко обаче обърнете внимание на себе си, на това какво харесвате, или не харесвате в себе си, как изглеждате в очите на околните и какви положителни промени можете да внесете тук. Моментът е добър да направите промени във външния си вид, в облеклото, в маниерите си. Всички усилия, вложени сега, особено в посока на подобряване на имиджа ви, ще дадат съвсем скоро резултати. Съвпадът на светилата във вашия знак и с ретроградния Меркурий представя много възможности за комуникация с околните, за създаване на нови връзки, за опознаване на нови хора и места. Всъщност не всичко ще бъде съвършено ново. Ретроградността на Меркурий ще ви връща към някои стари контакти, на които ще можете да погледнете по нов начин. Сега, от позицията на вече директния Сатурн, ще успеете да намерите най-правилното решение за себе си и за живота си занапред. Под строгия но добронамерен надзор на стария учител Сатурн ще успеете да постигнете напредък и реални резултати във важна за вас област,стига да сте търпеливи и постоянни в усилията си. На помощ идва Марс, който в събота навлиза във вашия знак. Той ще ви зареди с онази физическа енергия и мотивация, които са ви необходими точно сега в началото на вашата нова астрологична година.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои резултатна седмица. С вдъхновение ще се захващате за трудни и сложни задачи. Мотивацията и амбицията са пряко свързани със Сатурн, който ще се движи вече директно през вашия знак. Ще отпаднат някои страхове и задръжки, които са ви държали в статично положение. Сега Новата Луна в сродния по стихия знак Рак ще привлече във вашето русло нови енергии, нови идеи и съответно нови върхове за покоряване. На дневен ред, при някои от групата, ще бъдат планове свързани с чужбина- пътешествия, командировки, обучение или обмяна на опит. При мнозина могат да напреднат преговори за сключване на договор за популяризиране на творчески проект- издаване на книга, песен, филм, участие в изложба или модно ревю,организиране на курс за обучение, семинар, конференция, конгрес. За приключване на сделки от този порядък обаче, и за поемане на дългосрочен ангажимент, изчакайте Меркурий да тръгне в права посока. Силен импулс за личностна реализация ще внесе Марс,от събота нататък, когато навлезе в Рак, знак през който ще се движи до 28-ми август.

.


Родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, продължават да бъдат галеници на съдбата и тази седмица. Новолунието в сродния по стихия знак Рак е отправна точка за някои ваши начинания, които ще се радват на подкрепа през следващите месеци. Късметът който съпровожда придвижването на Юпитер в зоната на креативността, идеите , плановете и ресурсите за тяхното осъществяване. Особено силно повлияна ще бъде сферата на емоционалния живот. Нова любов, съдбовно привлечен към вас човек, ще задържа вниманието ви в следващите месеци. Юпитер може да ви предостави повече от една възможност и това донякъде да бъде объркващо. Мащабните замисли провокирани от Юпитер в личния живот, но не по-малко и в социалния и в кариерата, ще намират подкрепа в конкретни действия от тръгващия в права посока Сатурн. Всичко онова ново, което започнете в този период, разбира се след като Меркурий стане директен, ще даде богати плодове след няколко месеца.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 8.07.2013 г.в 8:12 ч. Сатурн от 4°Скорпион излиза от ретроградната си фаза.

На 8.07.2013 г.в 10:14 ч Новолуние в 16°17’Рак

Венера в тригон с Уран на 8.07.2013г.

Слънце в съвпад с Меркурий на 9.07.2013г.

На 13.07.2013 г., в 16:22ч. Марс навлиза в Рак.

Луната през тази седмица се движи между знаците Рак и Везни, през четвърта и първа четвърт.

Луната е без курс на:

8.07.2013 г., в 14:44 ч. – 9.07.2013 г., в 13:48 ч.

11.07.2013 г., в 22:54 ч. – 12.07.2013 г., в 1:12 ч.

13.07.2013 г., в 18:26 ч. – 14.07.2013 г., в 10:41 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

10 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на юли 8, 2013 @ 6:15

    Муси,а как се изразява юпитеровата опозиция?Транзитен към натален?Скоро ще стане точна.Транзитен в 12ти,натален в 6ти.

  2. А. каза,

    Писа на юли 9, 2013 @ 21:54

    Здравейте, г-жо Дачева,

    Как бихте тълкували тр. Юпитер съвпад нат. Лилит в 5-ти дом? Предстои и възврат на Лилит.

    Благодаря!

    Поздрави :)

  3. moon_in_taurus каза,

    Писа на юли 12, 2013 @ 6:23

    Муси,виждам,че мунданно за рибите,транзита на юпитер, попада в 5 ти дом.А в комбинация с 12ти,както е индивидуално при мен по транзит,няма ли според теб да ми донесе някоя нова любов??? :))

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 15, 2013 @ 15:58

    А.,
    Юпитер в 5 дом е обещание за весело прекарване на времето и много забавления, но дали ще се “пуснете” по това течение е въпрос на личен избор. Лилит в 5 дом има друго значение. Там трябва да внимавате с любовта и ревността,които често са неразделни.Транзитът на Юпитер може да преувеличи поводите за ревност, и да създаде допълнителни емоции.

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 15, 2013 @ 16:00

    moon_in_taurus,
    не винаги е забележимо, това все пак е възрастов фактор. Зависи какви аспекти прави и с кого.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 15, 2013 @ 16:01

    moon_in_taurus,
    ако не сега, кога? При тоя чудесен Голям тригон, Рибите са успешни плувци, и ловци :)

  7. moon_in_taurus каза,

    Писа на юли 17, 2013 @ 14:40

    Абе задали са се подобни чувства към един скорпион :))))
    Но дали той усеща същото…….остава да разберем :)

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 18, 2013 @ 11:15

    moon_in_taurus,
    дано да има емоционален отговор! :)

  9. moon_in_taurus каза,

    Писа на юли 21, 2013 @ 6:51

    За жалост не Муси…….здрави да сме :(

  10. moon_in_taurus каза,

    Писа на юли 22, 2013 @ 14:46

    Муси да не си в отпуска??:))

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии