Седмичен хороскоп 8-14 юни 2020

2020 6 8

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни седмица силно повлияна от Нептун. Планетата на илюзиите и фантазиите, състраданието и прошката, на вярата и духовността, е в собствения си знак Риби, окончателно за период от 14 години, от февруари 2012 година насам. За това време Марс и Нептун са се срещали в Риби, Слънцето е било в квадрат към Нептун от Близнаци, но по различно време. За пръв и единствен път по време на настоящия транзит на Нептун през Риби, той ще направи почти едновременно двата аспекта – съвпад с Марс и квадрат със Слънцето. И това се случва през тази седмица.

В периода сме между две затъмнения, лунното и слънчевото, в зоната на намаляваща Луна, която в понеделник е в Козирог, а в края на седмицата – в Овен. В началото на седмицата Луната се включва активно към групата ретроградни Плутон, Юпитер, Сатурн, правейки стелиум в края на Козирог и началото на Водолей. За тези, които имат рождени планети в края на кардиналните знаци, Козирог, Овен, Рак, Везни, и в началото на неподвижните – Телец, Лъв, Скорпион, Водолей, началото на седмицата подкрепя убедеността в собствената правота, категоричността в оценката на хора и обстоятелства. Те ще прибягват до методи за справяне в сложна ситуация, които преди време са им давали резултат. Да повтаряш старите си грешки е едно от проявленията на ретроградните планети. Тъй като сега имаме изобилие от ретроградни планети, то спектъра на тяхното влияние е изключително широк и разнообразен.

След тригона на Слънцето и Луната в сряда, във въздушните знаци Близнаци-Водолей, картината значително се променя. Всяка убеденост може да премине в своето отрицание. Това което ни е изглеждало като абсолютна истина, може да се окаже добре маскирана лъжа.

Двата аспекта към Нептун, квадрата на Слънцето и съвпада му с Марс, провокират отрицателната страна на нептуновото влияние. В четвъртък, на 11 юни, е квадратът на Слънцето към Нептун в 20-я градус на Близнаци-Риби. Квадратът повлиява предимно тези с активност в подвижните знаци като ги поставя в условия на недоверие и неискреност. Неистини, лъжи и манипулации, размиване границите между причина и следствие, умишлено въвеждане в заблуждение на много хора, създаване и разпространение на фалшиви новини и др.подобни. При някои, квадратът Слънце-Нептун активира сетивата за разкриване на истина, за вникване в манипулациите и разобличаване ходовете на определени хора, или организации.

В събота е съвпада на Марс и Нептун в Риби, аспект който се случва през две години, но единствено сега в комбинация с квадрата Нептун-Слънце. Това от своя страна подсилва ефекта на неяснота и лъжовност, на самозаблуди и вкопчване в собствени вярвания, които са далеч от реалността. Съвпадът Марс-Нептун прави някои хора фанатично привързани към човек или кауза, напълно неспособни да мислят обективно и да отчитат реалността такава каквато е. В събота Луната прави втори стелиум, вече с Марс и Нептун в Риби, и в квадрат към Слънцето. Коварна комбинация за тези, при които срещата се случва в кардинален дом на рождения хороскоп.

За хората с неуравновесен характер и психични проблеми напрегнатите аспекти на Нептун са отключващ активен период момент. Нептун влияе силно върху човешките слабости и зависимости. Под негово управление са упойващите вещества, анестезията, медикаментите, психотерапията, течностите, алкохола, различните видове дрога, безсимптомно протичащите заболявания, алергиите, отровите и така нататък. Затова в тази седмица на акцент върху неблагоприятното негово влияние, нека правим възможното да предпазим себе си, близките си и тези, които имат нужда от нашата подкрепа.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои активна в професионално отношение седмица. Луната в Козирог преминава през зоната на кариерата и през намиращите се там Плутон и Юпитер. В началото на седмицата е възможно да получите предложения, които си струва да обмислите. Планетният управител е в особена астрологична среда – в квадрат със Слънцето и отива към съвпад с Нептун. От него е възможно да идват в повече съмнения и неувереност, както и упорито прекалено привързване към идея, или поведение, които смятате за единствено правилно. Реалистичната преценка отстъпва пред емоционалната и това, което силно желаете. В края на седмицата всичко може да се усложни от наглед дребни неща. Луната е в компанията на Марс и Нептун, и заедно в квадрат към Слънцето. Не оставяйте за това време договаряне с хора, организиране на пътуване или на преместване на офис, или на жилище.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с активност по темата имоти и собственост. Луната в Козирог ви прави настойчиви да постигнете това, което сте планирали. Към същото ви насочва и квадрата между планетния управител и Марс, но с добавянето на нови участници рискувате да заемете неправилна позиция, да вземете страната на някой, който не е прав, или не заслужава вашата подкрепа. Споделянето на собствените притеснения и страхове с близки хора може допълнително да влоши ситуацията и да ви създаде нови грижи. В края на седмицата може да има теч на интимна информация чрез ваш приятел.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои седмица, в която финансови въпроси ще поддържат висок градуса на емоциите. Те са в основата на проблеми в партньорските отношения, които са силно повлияни от аспектите на Нептун през тази седмица. В стремежа си си да не обидите някого, вероятно ще се опитате да прикриете истина, която ви уличава в простъпка. Или в желанието си да се придържате към истината може да станете прекалено откровени и да усложните още повече отношенията си. Аспектите на Нептун размиват границата между истина и лъжа, между правилно и неправилно. Затова премисляйте добре преди да кажете или направите нещо, за което после да съжалявате. Идеите ви за самостоятелен офис, или отделен бизнес, сега могат да получат подкрепа.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в другия земен знак Козирог. Подкрепа имате за неща, които могат да ви дадат по-голяма перспектива, по-широк поглед върху дадено събитие или обстоятелство, което ангажира в последно време мислите ви. Предложения и възможности няма да липсват, но бъдете внимателни какво избирате. Съвпадът на Марс и Нептун в Риби размътва мислите и подвежда към плаващи пясъци, особено ако разчитате на други хора да вършат вашата работа. Във финансово отношение също има риск да бъдете подведени да разкриете намеренията си, от които впоследствие някой друг да се възползва.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои напрегната седмица. Напрегнатите аспекти в подвижния кръст мотивират за действие и бързо решаване на възникналите проблеми. Предстоящият ретрограден Меркурий ви „диша във врата“. Това което можете да свършите през тази, не отлагайте за следващата седмица. Има риск да сбъркате заради напрегнатите аспекти на Нептун с Марс и Слънцето, но ако сте както обикновено прецизни в детайлите, и аналитични, той може да бъде значително намален. Съвпадът Марс-Нептун може да внесе недоверие в партньорските отношения, да открехне вратата за съмнения и ревност, за неказани досега истини и необявени намерения.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в Козирог. Това определя началото на седмицата достатъчно мотивиращо за предприемане на важни стъпки, планирани от предходната седмица. Но от сряда нататък степента на увереност намалява под влияние на аспектите на Нептун със Слънцето и Марс. Бъдете внимателни с думите – изречени, или написани, те могат да бъдат разбрани по различен от вашето намерение начин, изтълкувани погрешно. Особено силно ефекта се отразява на отношенията в работната среда. Упражненията по откровеност могат да имат и положителен, и отрицателен ефект, в зависимост от нагласата на отсрещната страна. Краят на седмицата е добър за пътуване и смяна на средата макар за кратко.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои финансово ориентирана седмица. Луната в Козирог началото, в понеделник и вторник, ви поставя в положение да търсите начини за решаване на въпроси, касаещи задължения, собственост, покупко-продажба, наемни отношения или инвестиции, обмисляни с партньор или съдружник. Възможно е да се появи подходящият наемател, или клиент, да попаднете на имота, който търсите, или на платежоспособен купувач на това, което предлагате. Съвпадът на Марс и Нептун в Риби, в квадрат към Слънцето във вашия знак обаче предупреждава да избистрите намеренията си, да уточните границите на възможностите си, било те физически или финансови. В професионалната сфера през тази седмица е възможно да попаднете на информация, или обстоятелства, които разочароват и объркват плановете.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои семейно ориентирана седмица. Отношенията с най-близките са на преден план в първите дни. В сряда е въздушния тригон между Слънцето и Луната, което се отразява позитивно на делата ви в този ден. С една уговорка, заради квадрата на Слънцето и Нептун – да си дадете сметка за някои навици, които ви пречат да напредвате, и да се опитате да ги коригирате. В края на седмицата има продължение от съвместното влияние на квадрата и съвпада на Нептун и Марс. Дали подхождате по точния начин към собственото здраве е едното на което ще трябва да обърнете внимание, и също така здравословни ли са отношенията в работната ви среда, или са претоварени от излишни емоции от негативния спектър.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои противоречива седмица. От вторник Луната е във вашия знак, подобрявайки тонуса и повишавайки самочувствието. Пълнолунието в Стрелец от предходната седмица ви караше да мислите повече за общите дела, отколкото за себе си. Сега ситуацията по-различна, чувството за себесъхранение по-силно. Недоверието в определени хора, или съмненията в избрана кауза, се засилват под влияние на аспектите на мистичния Нептун със Слънцето и Марс. През втората половина на седмицата това може да доведе до конфликти с хора от вашия кръг, особено ако засяга личните финанси. В края на седмицата добрата интуиция може да ви насочи към възможност за увеличаване на доходите.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Козирог. Вниманието ви ще бъде ангажирано предимно с партньора, неговото здраве, неговите проблеми в професионалните отношения и кариерата. Средата на седмицата предлага противоречива, дори нереална, картина на действителността. Ще разберете, че сте се заблуждавали, или сте били въвеждани в заблуждение относно важни за вас въпроси. Не приемайте за истина случайно подхвърлени обещания и такива, които не могат да бъдат облечени в писмен договор. Съвпадът на Марс и Нептун в другия воден знак Риби провокира към откровения, но за да оформите мнение, търсете фактите и истинните доказателства. Следвайте интуицията си.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционална седмица. Предложения за пътуване или преместване е вероятно да получите още в понеделник, но не бързате да давате окончателен отговор, преди да сте съгласували идеята с близките си. Напрегнатите аспекти на Нептун от другия воден знак Риби внасят известен дискомфорт в отношенията ви с близък на сърцето ви човек. Те засягат както личните отношения, където внасят безпокойство, ревност, недоверие, така и финансовите дела. Под някаква форма някои ваши финансови начинания ще бъдат обект на внимание на други хора или институции. Възможно е да бъдете подтиквани към определени стъпки, което е препоръчително да обмислите много добре предварително.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои вълнуваща седмица. Отново планетите от вашия знак са в основата на случващото се. Дали искате или не, вероятно ще бъдете включени в семейна драма, в която е по-вероятно да играете ролята на виновна страна. До четвъртък ще ви бъде трудно да отстоявате своята позиция, но когато Луната след обяд стъпи на ваша територия, самоувереността ви ще се възвърне и дори засили. Съвпадът на Марс-Нептун във вашия знак, в събота, ще ви даде сила да се изправите срещу някой, който ви е тормозил и мачкал досег, и когото сте търпели по принуда, или от добро сърце.

Дати на някои астрологични събития

Слънце квадрат с Нептун на 11.06.2020 /12:37

Марс в съвпад с Нептун на 13.06.2020 17:13

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Козирог и Овен, през трета и четвърта четвърт.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии