Седмичен хороскоп 8-14 януари 2018

Stel 9 1 2018Стелиум в Козирог

от четвъртък

Слънце и Венера в квадрат с Уран

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Втората седмица на 2018 година ни предлага разнообразна астрологична картина. В първите дни се оформя стелиум от планети в Козирог. В голям съвпад са Венера, Слънцето и Плутон в 19 градуса Козирог, който става точен във вторник,между 9 и 11 часа. Съвпад на Слънце и Плутон има всяка година, както и съвпад на Венера и Плутон. Но голям съвпад между трите планети се случва през определен интервал от време, през 8-9 години. Последният стелиум Слънце,Венера и Плутон е бил на 27 декември 2009 година.

Енергията на съвпада е много мотивираща хората с амбиции във властта. Той е стимул за постигане на цели, за упражняване на контрол върху хора и обстоятелства. В годишните хороскопи на тези, които са родени през седмицата, стелиумът показва точката на прилагане на силата, често и манипулацията.

Потайната страна на Плутон е осветена от Слънцето,което може да изкара на показ скрити истини за хора на управленски позиции, или да доведе до разкриване на тайна със значим социален ефект,тъй като стелиумът прави хармоничен аспект със съвпада Юпитер Марс в Скорпион. Освобождаването на енергията ще става на принципа на изригването на вулкан, внезапно и на импулси, с подстрекателството на квадрата с Уран от Овен.

Седмица на откровения и изповеди, на казани истини и полуистини. Представителите на Козирог ще бъдат под светлината на прожекторите, обсъждани, но и с право на глас. Когато и Меркурий влезе в Козирог в четвъртък, този не много разговорлив знак, ще бъде необичайно активен и споделящ.

Успешна януарска седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Везни. Седмицата е силно ориентирана към професията, към дейността с която се занимавате сега. Стелиумът от планети в Козирог е катализатор за професионалните ви амбиции. Сатурн ви притиска да правите промени, да търсите нещо по-добро. Сега е момента да изградите своята стратегия,да набележите цел, както и начините за постигането и. Плутон и Сатурн ще се задържат дълго време в Козирог, достатъчно да изминете пътя от идеята до нейната реализация. А с идеите ще ви помогне и Меркурий, който в четвъртък също преминава в Козирог. За някои работната среда може да се окаже твърде взискателна, да се налага да доказвате компетентност, или да се представите добре на изпит, който е важен за бъдещето ви. Имате финансова подкрепа, за която сте предявили претенции, или която ви се полага по право.

Благоприятни дни през седмицата – четвъртък, петък, събота и неделя.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои подвижна седмица. Стелиумът в Козирог прави изключително активна работната среда. На преценка и обсъждане са поставени вашите организационни умения. В период сте на съставяне на планове и графици за вас и за хората, с които сте свързани. Вероятно трябва да наемате нови хора и да преглеждате десетки сивита, да помете отговорност да вземете, или да отхвърлите някого. Синхронизирането във времето на всички участници е трудна задача, както и разпределянето на работата така че да няма напрежение. Опрете се на досегашния си опит, търсете подкрепа от семейството, от близките. За някои е добре да преминат на работа „от вкъщи“, или да си устроят офис у дома, с което ще направят труда си по-ефективен. За романтиката и веселото в ежедневието до четвъртък се грижи Меркурий. След това до края на месеца планетата на комуникациите е в сдържания Козирог.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои бизнес седмица. Струпването на планети в зоната на личните доходи и притежания активатор на предприемаческия ви дух. Планирайте, чертайте линиите на бъдещето в големи мащаби, защото имате подкрепата на Сатурн и Плутон от Козирог. Към тях сега се включват Венера, Слънцето, а в четвъртък идва и Меркурий. Може би това, което имате, при добро управление, може да бъде увеличено и разгърнато. Парите не винаги са само пари, понякога те дават свободата да правиш това, което искаш. А сега и Уран от Овен е включен в квадратура към стелиума, затова добре премисляйте финансовите си операции. Сатурн подсеща за пестеливост и умереност в харчовете, а съвпадът му с Меркурий през втората половина на седмицата носи мъдрост при взимане на важни решения в тази област.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои динамична седмица. Струпването на планети в другия земен знак Козирог е предизвикателство за съзидателната страна на личността ви. Това са идеи и възможности, които сега в началото на годината определят какво да планирате, и в какво да насочите средства и усилия. Организирайте курсове и школи, включвайте се в обучителни програми, семинари, онлайн обучение. Някои ще попаднат на добри оферти за работа в чужбина. Недоразумения с партньора ще можете да омекотите в сряда и четвъртък, както и да намерите удачната форма за сдобряване. Говорете, обсъждайте проблемите, търсете решения. За това ще ви помага Меркурий, който в четвъртък навлиза също в Козирог и ще се движи там до края на месеца. Периодът е добър за взаимно обвързване, за даване на обещания, за поемане на ангажименти с дълъг срок на реализация.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои романтична седмица. За това са се погрижили цял отбор планети. В зоната на любовта, романтиката, съзиданието, децата, обединяват енергиите си Слънцето, Венера и Плутон. Експлозията от емоции може да преекспонира чувствата, да направи някои обстоятелства в личния живот още по-полярни и контрастни. Плутон и последвалата квадратура на Слънце-Венера и Уран, са като „лъжица катран в кацата с мед“, провокатори на недоверие и подозрителност към близки на сърцето хора. В професионално отношение седмицата носи предложения и възможности за нова работа, за промяна в предварителни планове за устройване, и местене. Някои договори могат да бъдат преразгледани на база нови условия и променени. В това отношение подкрепа имате от Меркурий, който в четвъртък преминава в Козирог и прави съвпад с намиращия се там Сатурн, една добра основа за разумни намерения, съобразени с практиката и възможностите към момента.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои силна седмица. Струпването на планети във вашия знак ви прави интересни и привлекателни за хорското внимание. Ще се радвате на добри думи и подкрепа, но и на оценки и критика, която може да изкара някои ваши тайни на показ. Планетите във вашия знак обаче ви дават нужната сила и умение да се справите с всяко предизвикателство. Сега е момента да направите нещата по своя начин, да прокарате своя идея, да убедите другите в своята правота. Присъствието на Меркурий във вашия знак от четвъртък нататък е в помощ на това да освежите контактите си, да разнообразите изразните средства, да намерите верния тон и подход към другите, да изразите поясно и разбираемо мнението и идеите си. Имате силна приятелска подкрепа и тази на екипа, с който работите. Но от страна на семейството е възможно да имате някои несъгласия в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда, четвъртък и петък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои емоционална седмица. Една промяна в работните условия, може да създаде куп проблеми в партньорските взаимоотношения, да ви извади от равновесие, да ви провокира към множество въпроси, на които да търсите отговори. Стелиумът от планети в Козирог е силен момент в случващото се през тази седмица. Предстои ви да разберете тайни, към които е важно как ще подходите, дали да ги задържите за себе си, или да им дадете гласност и да търсите сметка на свързаните с тях лица. „Помощ от приятел“ в случая е несигурен жокер, който може повече да попречи, отколкото да помогне. Меркурий, който в четвъртък преминава в Козирог ще допълни картината с повече подробности, и идеи за разрешаване на заплетени ситуации. В средата на месеца Венера, а два дни по-късно и Слънцето преминават в другия въздушен знак Водолей, което обещава повече свобода на възприятията и възможностите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна във Везни. Имате дадени лостове за управлявате делата си в началото на седмицата, конфронтирайки с авторитет, или родител. За отстояване на собствената позиция дава гласа си и стелиумът от планети в зоната на дома и семейството. Съвпадът на Слънцето,Венера и Плутон е изключително енергетизиращ и властолюбив. Ще има борба на мнения в близката среда, на „мерене на мускули“ и доказване кой е „по-по-най-“. Някои материални доводи могат да ви бъдат от полза, както и оценка на приноса на всеки, за да има равновесие и основание за претенции. Сряда и четвъртък са добри дни за договаряне, и за решаване на имотни спорове. С влизането на Меркурий в Козирог и последвалия съвпад със Сатурн разумът надделява над чувствата и се стига до приемливи за всички решения.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и петък.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои седмица на преобразяването. Стелиумът от планети се разполага в най-скритата зона на слънчевия . Енергията на трите планети може да изкара на повърхността събития и спомени дълбоко заровени във вашата памет, които не искате да преживявате отново. Терапевтичният смисъл от конфигурацията обаче е точно в това да се изправите лице в лице със страховете си, да преживеете станалото и да се освободите от товара, който носите и който ви потиска. Изхвърлете ненужното, оставете доброто и полезното, а когато и Меркурий се добави към групата планети, от четвъртък нататък, ще намерите и най-добрият начин за справяне. Друго проявление на стелиума е във това да приемете някои възможности за промяна, които изискват категорична раздяла с някого, или нещо, пълно отдръпване и затваряне на тази страница от живота ви. Имате подкрепата на някой,който много държи на вас.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,сряда, четвъртък и петък.

Ra12За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак,предстои романтична седмица. Юпитер и Марс продължават съвместното си движение през зоната на любовта, творчеството и децата. Хармоничната им връзка със стелиума от планети в Козирог ви дава всичката подкрепа да се радвате на добри отношения във връзката, да правите съвместни планове, да си поставяте нови общи цели. Това, което се случва при партньора, сега е много важно. Струпването на планети в зоната на партньорството е указание да не откъсвате очи от възможностите, които ви се предлагат, като нова работа, нов договор с подобрени показатели, или обратното с не малката вероятност да бъдете поставени в условия без избор. Преминаването на Меркурий в срещуположния знак също носи промени, които могат да ви помогнат да намерите най-добрият начин за изразяване на мнение, недоволство, корекция, да поставите някой на мястото му, да съгласувате поведението си с друг, да намерите най-верният тон, за да успокоите напрежението.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,сряда, четвъртък и петък.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои комуникативна седмица. Големият съвпад на Слънцето, Венера и Плутон се случва в зоната на ученето и общуването с хората от най-близкия кръг. Не избягвайте контактите с роднини, приятели от детството, съседи, с хора,с които учите заедно, на които преподавате. Те ще бъдат много смислени и обогатяващи. Някои добри идеи могат да ви дойдат на ум, подсказани от нещо речено или направено от друг. От сряда до петък Луната се движи през вашия знак, допълнително активирайки другия важен съвпад,този на Юпитер и Марс,като по този начин засилва вашата самоувереност и амбиция да постигнете целите си. Приключете задълженията си, изисквайте си заплащането и в петък ще го получите. Меркурий също преминава в Козирог, в четвъртък. Някои оферти за пътуване, или за транспортиране на стоки ,може да се окажат добри за последващо сключване на договор.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък и петък.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата е ориентирана към приятелите. Струпването на планети в зоната на приятелството и социалната подкрепа е указание за активна комуникация, обмяна на мнения, информация от всякакъв порядък. Преценявайте добре какво да пуснете в информационния поток, и какво да задържите за себе си. Някои тайни,ваши или на приятели, могат да бъдат в основата на драматични взаимоотношения през тази седмица. Особен риск се крие във виртуалните комуникации, заради намесата на Уран от Овен. Някои излишни думи, разкрити пароли, тайни в документи, могат да ви ангажират както емоционално, така и финансово. В същото време периодът е добър за обединение с хора, с които имате общи интереси, или сте съпричастни с каузата им.

Благоприятни дни през седмицата сряда, четвъртък и петък.

 

Дати на някои астрологични събития

Слънце в съвпад с Венера на 9.01.2018 / 9:02

Венера в съвпад с Плутон на 9.01.2018/ 11:03

Слънце в съвпад с Плутон на 9.01.2018/ 11:33

На 11.01.2018/7:08 часа Меркурий преминава в Козирог.

Меркурий в съвпад със Сатурн на 13.01.2018 / 9:03

Венера в квадрат с Уран на 13.01.2018/ 21:08

Слънце в квадрат с Уран на 14.01.2018 /22:45

 

През тази седмица Луната се движи между знаците Везни и Козирог, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

9.01.2018/18:12 – 9.01.2018/ 22:05

11.01.2018 /16:53 – 12.01.2018 / 9:04

14.01.2018 /10:48 – 14.01.2018 /21:42

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: 
www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии