Седмичен хороскоп 9-15 декември 2013 година

Юпитер и Сатурн в тригон

Меркурий и Уран в тригон

Петък 13-ти

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Предстоящата седмица ще премине под знака на тригона на Юпитер и Сатурн. Двете социални планети се намират във втората част на цикъла си, започнал със съвпада им през 2000 година и преминал през опозицията им през 2010-2011 година.

Заради ретроградното движение, тригонът между Юпитер и Сатурн се случва три пъти в рамките на около година. Първият тригон бе на 17.07.2013 г., вторият е през тази седмица в петък 13-ти, а третият точен тригон ще бъде на 24.05.2014 година.

Хармоничният аспект между Юпитер, разгръщането, благоденствието, късмета и Сатурн, властта, консерватизма и практицизма се очаква да се отрази подкрепящо бизнеса, но също така и администрацията, разумното управление и изразходване на ресурсите. Тригонът Юпитер-Сатурн,съвместно с Марс във Везни, дава шанс на законодателната и изпълнителната власт да работят в синхрон през тази част на месец декември.

На личностно ниво тригонът Юпитер-Сатурн ще се усети най-добре от тези, които имат аспект между двете рождени планети, било то благоприятен или неблагоприятен. Там, където Юпитер и Сатурн са в напрегнати аспекти в натала, настоящият период 2013-2014 година влияе благоприятно в бизнес делата. Най-добре ще се възползват от хармоничната връзка на Юпитер и Сатурн, тези, при които те са в благоприятен аспект, секстил или тригон, в рождените карти, дотолкова обаче, доколкото позволява икономическата криза.

По-кратък като влияние, но също хармоничен, е аспектът между Меркурий и Уран във вторник. Двете планети влияят върху мисленето, върху обработването на информацията и стигането до важни умозаключения, върху взимането на най-рационалните за дадена ситуация решения. Особено добре се повлиява сферата на новите технологии, научните търсения, откривателството и рационализаторството в различните им проявления, социалните мрежи, интернет.

Третият акцент по важност за тази седмица е денят Петък 13-ти.

През 2013 година датата 13 попада в два петъка – през септември и през декември.

„По общото мнение страхът от „Петък 13-ти“ датира отдавна, още от средновековието, когато на 13 октомври (петък) 1307 година, по нареждане на френския крал Филип IV и папа Климент V започва гонението срещу ордена на темплиерите. За това защо точно на датата 13 и защо в денят Петък, дали умишлено или случайно е бил избран момента за начало на религиозната война, има различни хипотези. Корените вероятно са в еврейската традиция, където престъпниците били наказвани по-често в Петък, денят преди свещения сабат (събота), затова Иисус е разпънат в Петък.

Каквато и да е причината, религиозният акт на насилие, оставя дълбок отпечатък на фатализъм в паметта на западния човек, което до ден днешен поддържа суеверието и страха от “Петък 13-ти”. Генериран този страх дори си създава и собствено име в психиатрията- болестта параскевидекатриафобия – от гръцкото paraskevi (петък), dekatria (тринадесет) и phobia (страх).“

Повече в „Отново е петък 13-ти“

Желая ви предпразнично весело настроение през цялата седмица!

ЗИМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ !

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 15 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката, и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна работна седмица. Астрологичната обстановка е подкрепяща, възползвайте се от шанса, който ви се дава. Каквото можете, договаряйте, уточнявайте, привеждайте в изпълнение сега. Ако трябва отлагане, то нека да бъде не по-късно от края на следващата седмица. Времето работи за вас сега. Намирате се в най-силния в професионално отношение период на личната си година – юпитеровият,в който попада тригона на Юпитер и Сатурн. Във вторник Луната е във вашия знак, а Меркурий и Уран са в точен тригон. Времето е подходящо за активна умствена работа, за намиране на точните решения и най-кратките пътища за разрешаване на сложни житейски и още повече професионални задачи. Луната ще е при вас до четвъртък, имате водеща роля в повечето от ситуациите, в които попадате. Отреагирайте адекватно на новите предложения за партньорство и ангажименти. В петък, макар и 13-ти, можете да постигнете успех в преговори, касаещи заплащане за настоящ, но и за бъдещ период.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои седмица на изненадите. Бъдете готови да отреагирате на всяко предизвикателство по адекватен начин. В някакъв момент може да се наложи да преглътнете гордостта си, но в замяна да спечелите приятел и подкрепа. Очакванията за финансова помощ или допълнителни предколедни добавки има голяма вероятност да се оправдаят. Периодът е добър за общуване индиректно, по телефон или интернет. Можете да намерите приятели, съмишленици, човек или хора със сходни на вашите интереси и предпочитания. Ако участвате в представително мероприятие, явявате се на конкурс, изложба, представяне на проект или артистично участие, разчитайте най-вече на интелекта си, на знанията и на умението си да мислите и реагирате бързо, но преди всичко на точния и конкретен изказ. Отдайте се на физическо и духовно пътешествие през тази седмица, събирайте впечатления, създавайте контакти, работете за собственото си бъдеще.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, продължава благоприятната тенденция от предходната седмица. Юпитер, управителят на знака, придвижващ се през най- домошарския знак на зодиака – Рак, за втори път през тази година застава в точен тригон към Сатурн от Скорпион. Началото на седмицата може да е съпроводено с повече грижи около близък човек или с такива по изхранване на семейството. Периодът е отличен за бизнес начинания, за добиване но повече увереност в собствените възможности на основата на високи резултати. Сигурно е, че ще се справите с всичко, с което сте се натоварили, но не е необходимо да го правите сами. Ангажирайте и другите, създайте добра организация, за което ви съветва Сатурн. Бъдете оригинални и находчиви, избирайте най-ефективните начини, така че с по-малко ресурси да постигате същите резултати. Към това ви подтиква Меркурий, който се движи уверено през знака ви, и във вторник прави точен тригон с Уран. Грижата, която проявявате към другите, ще бъде оценена през втората половина на седмицата. Играйте по правилата, спазвайте нормите и се придържайте към вашият личен морален кодекс.

Благоприятни дни през тази седмица – сряда и четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, успехът в следващите дни, зависи от това, доколко могат да правят отстъпки. Готовността за сътрудничество и разбирателство, за компромис по маловажните противоречия, ще ви подсигури подкрепата, от която се нуждаете. Моментът не е подходящ за задкулисни игри, за договаряне „зад гърба“ на партньора. Напротив, честното и директно поведение е това, което ще ви подсигури нужните средства за разширението на бизнеса, за въвеждане на нови технологии, за всички онези преобразувания, които планирате. Не отказвайте покани за културни мероприятия, разширявайте социалните си контакти и полезните връзки, подготвяйте почвата за скока, който ви предстои в началото на следващата година. В емоционално отношение седмицата също е добра, Венера, макар и в края, е все още в сродния по стихия знак Козирог и оттам прави лесни всички опити за сближаване с партньора и подобряване на интимния живот.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

Родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, навлизат в уникална седмица. Меркурий, управителят на знака, застава в точен тригон към Уран, неговата по-висша (по-духовна) октава. Всичко каквото правите през тази седмица, е ориентирано към вашето бъдеще. И не толкова към сбъдването на личните ви планове и стремежи, колкото към тези,свързани с друг човек, или други хора. Делегирайте права на някого, освободете се от излишно натоварване, прехвърлете част от ангажиментите на някой, който би ги приел с желание и би се справил почти като вас. А за себе си оставете най-важното. Другият тригон, развиващ се тази седмица, между Юпитер и Сатурн, задава добра основа за делови проекти, особено такива, свързани с образование, обучение, консултиране, преподаване, разработки по линия на европейското финансиране и др. подобни. Тук най-голяма подкрепа от влиятелни хора ще имат родените във втората декада на знака.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, петък и събота.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстоящата седмица дава възможност за отдръпване от активна дейност и изтощително натоварване. Само възможност, но в действителност едва ли ще останете безучастни към това, което се случва около вас. Точният тригон на забавния Юпитер с вашия управител – Сатурн, ще ви измъква от „изолатора“ и може да ви вкара в среда, в която да се чувствате повече от добре. Все пак идват празници и коледният дух витае навсякъде. Някои бизнес идеи през тази седмица могат да претърпят позитивно развитие. Ако формулирате добре въпросите си, ще получите конкретни и ясни отговори. Или сами ще имате прозрение за това какво и как да направите. Тригонът Меркурий-Уран няма да ви остави на спокойствие, ще ви кара да проучвате в дълбочина и да търсите най-доброто решение. Марс в зоната на кариерата ви насочва към високи цели и с напредване през Везни ще ви прави все по-амбициозни.

Благоприятни дни през тази седмица – четвъртък, петък и събота.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои въодушевена седмица. Тригонът на Меркурий, управителят на знака, с неговата висша октава -Уран, ви носят усещане за полет, разширяват границите на мечти и планове, настройват ви на по-високи вибрации, дават ви ментален тонус и мотивация. В понеделник не подминавайте колега, който има нужда от подкрепа и съпричастност. Денят е добър за делови преговори и сериозен разговор с шефа. Във вторник можете да си позволите повече оригиналност и фриволност в изказвания и постъпки. През втората половина на седмицата обаче придайте на плановете си по-реалистична форма, съсредоточете се върху неща, които гарантират устойчив прираст на вложените ресурси – материални и нематериални. С навлизането на Марс във Везни, в личния живот настъпват някои промени. Проблемните места в тази сфера ще изискват повече внимание, изправяне „лице в лице“ и заемане на определена позиция.

Благоприятни дни през седмицата – от понеделник до неделя.

 

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни,предстои делова седмица. Астрологичната обстановка подкрепя предимно професионалните изяви. Повечето от групата ще бъдат изключително ангажирани в следващите дни. Ще ви се наложи да прилагате някои хитрини, за да насмогнете навсякъде, и да се справите с всичко. Но сега е краят на годината и за мнозина е „време за прибиране на реколтата“. Понеделник е много важен ден, не отлагайте това, което сте си намислили да свършите. Марс, който напредва през вашия знак, ще ви мотивира и подкрепя с ентусиазъм. Седмицата минава под знака на два важни тригона, на Юпитер и Сатурн, и на Меркурий -Уран, които са ориентирани предимно към бизнеса и комуникациите, които носят професионален успех, престиж, преки и косвени печалби. Имате шанс да попаднете в полезрението на подходящите хора, с които да развиете съвместна дейност в бъдеще.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, сряда и петък.

 

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, продължава добрата тенденция от предходната седмица. Дори нещо повече. Във вторник Уран ,управителят на знака, е в точен тригон с Меркурий, чиято висша октава е. На вашите духовни търсения сега се предлагат добри възможности за просперитет. Можете да попаднете на подходящото място сред интересни хора, да си създадете приятелства, които да ви изпълват с възторг и нови планове. Докато първата половина на седмицата е ориентирана повече към идеите, то втората половина, от четвъртък нататък, е предимно практическа,реалистична и полезна. Това е заради хармоничната връзка на другият управител на знака ви – Сатурн, който застава в точен тригон с Юпитер, планетата на благоденствието. В личния живот също има някои нови обстоятелства, най-вече свързани със запознанството с някой отдалеч, вероятно през интернет, който привлича вниманието и възбужда въображението.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, сряда и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, ще се чувстват оценени и обичани в следващите дни. Е, не от всички, но поне от хората, на чието мнение държите. Ако не получите очакваното извинение, не се „впрягайте“, не се гневете. Астрологичната обстановка в този момент подкрепя разбирателството и постигането на съгласие там, където е имало противоречия. Юпитер във вашия знак, хармонично свързан със Сатурн, точно в този момент ви подтиква да мислите стратегически, да си поставите дългосрочна цел, която да формулирате конкретно и ясно, знаейки какво точно и по какъв начин да направите. Една от опорните времеви точки може да бъде месец май 2014 година, когато е следващият тригон на Юпитер-Сатурн. Марс напредва във Везни и родените в първата декада на знака трябва да бъдат внимателни за всичко свързано с дома, поддържането му, сигурността и стабилността в отношенията.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои силна седмица. В период сте на голяма делова активност, в който сега Юпитер и Сатурн,заедно, ви дават своята подкрепа. Юпитер ви подтиква към планиране на мащабни начинания и разгръщане на възможностите. А Сатурн от своя страна, във вашия знак, ви кара да избирате от многото възможности най-реалистичната, тази която можете да постигнете с най-малко ресурси. Другият тригон, на Меркурий и Уран, от своя страна ви кара да си правите добре разчетите и да изберете най-икономичния, но и най-интелигентен път за стигане до целта. Авторството, защитата на правата ви върху изделие, продукт, идея дори, ще ви вълнува в следващите дни. Първата половина на седмицата е по-емоционална и вероятно ще има драми около вас, интерес, разпити, обяснения във вярност и честност, в любов и преданост, може би ще ви бъде трудно да отделите истината от лъжата в следващите дни. Но вашите резултати говорят най-красноречиво, бъдете над дребнавостите и продължавайте напред.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, астрологичната обстановка и през тази седмица ще ви мотивира и подкрепя. В понеделник Луната е във вашия знак и това ви кара да се ангажирате с проблемите на другите. Вашата отзивчивост и съпричастност ще намерят поле за изява, и ще ви дадат поредната доза удовлетворение. Може да изпитате силен импулс да наставлявате, да „четете конско“ някому, да давате непоискани съвети. За втори път тази година в зоната на вашия воден слънчев знак се случва чудесен астрологичен аспект. Тригонът на Юпитер, вашият съуправител, и Сатурн във водните Рак и Козирог отправя към вашата група най-силната си подкрепа. Особено силна е тя за тези, които са родени в средата на зодията, през първата десетдневка на месец март.. Възползвайте се умело от предимствата, които ви дава астрологичната обстановка в следващите дни, спазвайте правилата, определете се какво искате, и ще го получите.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, сряда, четвъртък и неделя.

 

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

Меркурий в тригон с Уран на 10.12.2013 година в 19:05 ч.

Юпитер в тригон със Сатурн на 13.12.2013 година в 2:00 ч.

Луната през тази седмица се движи между знаците Риби и Близнаци, първа и втора четвърт.

 

Луната е без курс на:

10.12.2013 г., в 8:41 ч.- 10.12.2013 г., в 15:05 ч.

12.12.2013 г., в 17:37 ч.-12.12.2013 г., в 22:40 ч.

15.12.2013 г., в 4:54 ч.- 15.12.2013 г., в 8:41 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

5 коментара so far »

  1. ДАНИЕЛА каза,

    Писа на декември 12, 2013 @ 11:56

    МУСИ,ВЕЧЕ 5 ГОДИНИ ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ТВОИТЕ ХОРОСКОПИ!МНОГО СА МИ ПОЛЕЗНИ БЪДИ ЗДРАВА И УСПЕХ В ДЕЛАТА ТИ!!!!

  2. Хриска В. каза,

    Писа на декември 12, 2013 @ 21:43

    Имам книгата ви Номерологичен календар и съм много доволна от нея, помагала ми е във важни моменти от живота ми за което съм ви много благодарна. Чакам и аз хороскопите за 2014 г с нетърпение.Желая ви спорна работа и все така да ни помагате.

  3. compadre каза,

    Писа на декември 13, 2013 @ 11:51

    Това дето сте го написали за петък 13 ми хареса с една забележка че който си няма късмет си го няма,без значение на каква дата е роден. Според мен, така че на 13 могат да се родят много щастливи хора и успешни като Бойко и Дянков, ама успешни за себе си.

  4. Мария Лилкова каза,

    Писа на декември 14, 2013 @ 12:30

    Аз съм родена на 13 то число и вчера си изкарах чудесно!!! Муси, благодаря ти за хороскопите, ти си ми съветника, очаквам всяка седмица с нетърпение. Бъди жива и здрава!!!

  5. Мариела каза,

    Писа на декември 21, 2013 @ 18:32

    Здравейте ,

    Аз живея в български и аз наистина никога не съм виждал доброта доказано, че ме толкова много в живота си , както аз съм бори майка с три деца и аз се минава през много трудни моменти в живота ми и моето име е Мариела и във всичко това трудно пъти , по-лош инцидент, настъпили в живота ми , както аз загубих работата си , която е само на моите средства за оцеляване и нещата станаха наистина зле, колкото аз трябваше да плащам сметки и последната ми син страда от контузия в коляното , направени след като падна от едно дърво и лекарите ме информира, че той се нуждае от хирургическа операция за коляното му , така че той може да ходи отново и в този момент , животът е безполезно за мен , както аз нямам семейство и никой не може да работи до и всяка нощ , аз ще седна и да плача до почивката от сивокафяв , докато един ден , аз чета една обява при Yahoo отговори на човек, който заяви, че той може да помогне на хората в моите обувки със заеми и в отчаяна моята ситуация , аз нямах избор , но аз трябваше да опита и така шокиращо и изненадващо , че е като невъзможност превръща в реалност , аз имам заем в размер на $ 75,000.00 дори с моя лош кредит в рамките на 48 часа, а синовете ми операция беше направено и благодаря на Бога , че е успешен и сега , аз съм добре и живеят в комфорт с децата ми и аз казах да моята самостоятелно , аз никога не съм виждал този вид чудо в живота и аз реших, че ще го кажа на целия див свят и имам нужда от всеки един , за да благодарим на Бога за Mr.Dam Честност , човекът GOD използва за мен и семейството ми спаси дори когато всяка надежда е загубена и отишъл и аз ще кажа на всеки един , без значение колко тъмно и грешен свят е днес, все още има GOD опасяващи и надеждни хора на земята , и ако сте в бившия моята ситуация или изискват заем законно , аз ще ви съвет свържете този заем заемодателя и можете да я достигне чрез azsammo6enik@yahoo.com и аз искам всички да се молим за този човек за мен.

    Благодаря,
    Мариела

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии