Седмичен хороскоп 9-15 декември 2019 година

ПЛ 12 12 2019Меркурий в Стрелец

Венера в съвпад със Сатурн и Плутон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е изпълнена със събития. Хронологически първото е преминаването на Меркурий от Скорпион, където се задържа два месеца и направи ретроградност, в Стрелец в понеделник.

Меркурий, който царува в Близнаци, в срещуположния нему знак се намира в зоната на своето падение. Ще му се налага да бъде по-порядъчен, последователен и отговорен за действията си. И ако не го прави съзнателно и по собствено желание, ще бъде принуден от външни фактори и от по-силни от него. Това се отнася и за неговите хора, върху които той има силно влияние.

Позитивните страни на влиянието на най-близката планета до Слънцето, макар и приглушени, също ще бъдат изразени. Меркурий силно влияе върху взимането на решения за промяна на мнение, поведение, за преместване на друго работно място, или друго токова за живеене. Меркурий в Стрелец, при Юпитер в Козирог, можем да очакваме да повлияе нагласите към някои правила, норми и закони, дори само за да се спечели време. Когато Меркурий се движи през огнения юпитеров знак, хората стават много активни в разговорите, лесно влизат в спорове, но предпочитат да обсъждат проблемите по същество, да говорят за принципи, а не просто за спор, заради спора.

При транзита през Стрелец, планетата на комуникациите ще направи само един значим аспект. На 20 декември Меркурий застава в квадрат с Нептун, и то в зоната на влияние на последващото слънчево затъмнение на 26-ти. Аспект на коварството, който ще влоши отношенията на немалко хора. Аспектите на Меркурий са краткотрайни като влияние, но те задават импулс с характеристиките на двете планети, енергията на който се разгръща впоследствие. Тези които имат меркуриево възвръщане, ще усетят най-силно това влияние.

Другата вътрешна планета е по-активна през тази седмица. Венера прави последователно два съвпада с далечните Сатурн и Плутон, образувайки с тях стелиум. Срещите и са в Козирог, знака на властта и закона, със Сатурн в сряда, на 11-ти, а с Плутон в петък 13ти. Между тези два аспекта се разполага пълнолунието в 19Близнаци, и по този начин групата аспекти има обединено влияние.

Пълнолунието в подвижния знак Близнаци, в четвъртък, внася известна лекота в общуването и дава възможност за обединяване по групи, там където има ясно обозначена цел. Пълнолунието носи реализация на стремежи, отправени отпреди няколко месеца, но иска бързина и гъвкавост. Преодоляването на различията е важно условие, като се изчистят дребните камъчета, които пречат на колата да се движи по избрания път.

Тези които се занимават с политика, трябва да си напишат домашното, и да са наясно, че строгият учител- историята не гледа към тях с добро око. Времето на лъжите и на манипулациите свършва. Трите силни планети в Козирог Юпитер-Сатурн-Плутон и приходящите по-близки,заедно със Слънцето няма да оставят пласт не разбутан и променен. Ще копаят дълбоко, докато стигнат златната жила на Истината и Правдата.

Стелиумът Венера-Сатурн-Плутон ще постави на изпитание чувството ни за ред и законност, създавайки поредица от вълнения на кардиналните знаци, и не само на тях. През втората половина на седмицата, в дните на пълнолунието, този стелиум прави хармонична връзка с тригона Марс-Нептун, формирайки бисекстил, конфигурация на замисъла и неговото изпълнение, както и на силната интуиция за скритите неща. Изостря чувствителността на хората към неискреност и фалш, към сплетни, заговори и интриги. Също в петък 13-ти Хирон, учителят на боговете, излиза от петмесечната си ретроградност и ще започне проверката на тестовете от изпитите най-вече на кардиналните знаци.

Един друг, много рядък аспект, ще влияе през цялата седмица, макар да става точен в неделя. Тригони между Юпитер и Уран има през около четири години, но точно този в Козирог-Телец се случва в интервал от 82-84 години. За последно това се е случило през декември 1936 година. В нея година биват изнесени, по един забавен начин с фейлетон, секретни данни за неправомерно харчене от страна на правителството, наливане на пари в кухи проекти. Сега също ще става дума за пари, как се харчат народните пари, и дали някой ще почервенее от срам, това дефицитно в днешно време чувство.

Тригонът Юпитер-Уран е с позитивни характеристики по принцип. Носи свежи идеи, намиране на оригинални пътища за справяне с назрели проблеми, а сега особено добре влияе на материалните дела, макар да кара хората да изместват фокуса от личния интерес към този на групата, общността. Двете планети подкрепят прогреса и рационалния подход към случващото се. И носят късмет. Така за някои от земните знаци, и важни астроточки в тях, седмицата може да се окаже късметлийска.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Динамичната астрологична картина ще ви държи в „бойна готовност“ през цялата седмица. Меркурий от сродния по стихия знак Стрелец ви носи изненади с много информация и неочаквани постъпки на хора, с които сте ангажирани. Част от това е пътуване, планирано или не, но свързано с важни за вас обстоятелства. Пълнолунието в Близнаци слага акцент на отношения с хора от близката среда, както и с решаването на въпроси, касаещи комуникация и придвижване. Планетният управител е в много добра позиция и ви подтиква към ситуации и хора, които да ви съдействат, да ви помогнат да намирате подходящите за момента решения. В паричните дела ви очакват добри изненади, и голяма доза късмет.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак- Телец в опозиция с Марс. Ще ви бъде сложно да разпределите вниманието си между служебните ангажименти и домашните задължения. В понеделник Меркурий навлиза в Стрелец. От зоната на любовта, децата и творчеството находчивият господар на комуникациите ще ви ентусиазира за повече динамика в общуването, за повече идеи реализирани в практиката и по-голяма публичност на това, с които се занимавате. Пълнолунието в Близнаци ви поставя начело на екип, или като човек със специални правомощия. Общият успех ще ви се отрази благоприятно и в края на седмицата може да получите интересни предложения.

Благоприятни дни през седмицата –понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои изпълнена със събития седмица. В понеделник Меркурий ви идва на гости за три седмици напред и сетивата ви се отварят за всичко, което се случва около вас и по земята. Езикът ви става по-образен, и откровен, което не винаги допада на околните. С две планети във вашия знак ставате притегателни за другите, обект на коментари и обсъждане. Пълнолунието в четвъртък е в зоната на партньорството, което бележи удачен период за договаряне и сключване на сделки, за сдружаване, и за обвързване. Имате повече от една възможност за избор. Планетният управител е в особени отношения с авантюриста Уран през тази седмица. Сигурно има нещо, което много искате , или бихте се радвали да ви се случи. Е, чудесата са около нас. Отворете сърцето си за да ги видите.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, събота и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна Телец. Но в опозиция с Марс. Затова, макар да имате водеща роля в определени ситуации, не злоупотребявайте с властта си. Вслушвайте се в това, което ви казват партньори, съдружници, но още повече опоненти и конкуренти. Така по пълнолуние ще съумеете да осребрите идеите и труда си. Възможно е да сте се захванали с твърде много неща и да надвишавате лимита на силите си. Прехвърляйте задачи и на други, или изоставяйте това, което не е належащо сега. Моментът е подходящ за съсредоточаване на силите ви върху наистина важни дела. Общуване и работа с хора отдалеч ви носят полза. В края на седмицата ви очакват приятни изненади.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, започва с Луна в другия земен знак Телец. Както денят се познава от сутринта, така седмицата- от понеделник. В този ден Меркурий сменя знака, това означава промени във важни страни от живота. Като начало пригответе се за пътуване, при някои наблизо, при други надалеч. Планетният управител ще се движи три седмици през зоната на дома, семейните отношения и тези с родителите. От тази позиция Меркурий подканя за намаляване на темпото, за освобождаване от твърде много задължения, и отделяне повече внимание на малките радости в живота. Към същото, но с повече блясък и страст ви насочва отборът от планети в зоната на любовта, творчеството и децата. Пълнолунието в другия меркуриев знак ви кара да прекарате през ситно сито приоритетите си, да си изясните какво е най-ценно за вас. През цялата седмица, но особено в края и, Юпитер и Уран ви правят изненади, отключвайки късмета, затова не пропускайте шанса си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, седмицата започва с Луна в другия земен знак – Телец. Добро начало за една твърде динамична седмица. Меркурий навлиза в най-скритата зона на слънчевия хороскоп. Това ви кара да бъдете по-сдържани и да не споделяте някои ваши желания и предпочитания. В противовес на това влияние, е голямата група от планети във вашия знак, която кипи от амбиции да се изявява и да търси вниманието на околните. Пълнолунието в Близнаци поставя за разрешване пред вас въпроси касаещи здравето, физическата и душевна кондиция. Имате добрата възможност да направите някои промени, за да подобрите здравния си статус. Също така да отделите време, и да вложите средства за подобряване на външния вид, на имиджа. Тригонът на Юпитер от вашия знак и Уран от Телец е благословия за вашите нестандартни идеи, и изглеждащи невъзможни за реализация, начинания. Шансът да направите пробив в неразработени територии е на ваша страна.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои седмица на пълнолуние в Близнаци. От понеделник Меркурий навлиза в противоположния знак на зодиака – Стрелец. От зоната на партньорството планетата на комуникациите ви вкарва в разнообразни взаимоотношения с околните. Някои от тях ще се изразят силно в дните на пълнолунието във вашия знак, което може да внесе известни опасения и разочарования през втората половина на седмицата. В зоната на съвместните притежания имате солидно присъствие и това няма как да не е основна тема за размисъл и действия. Като най-находчивия и гъвкав от всички зодиакални знаци ще намерите своите решения, но те в голяма степен ще бъдат насочвани и зависещи от други хора.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на пълнолуние в сродния по стихия знак Близнаци. Чудесен период в годината, когато мечтите се сбъдват. От понеделник Меркурий от Стрелец внася раздвижване в близката среда, което ви прави много търсен приятел и събеседник. Някои ще се чувстват претоварени от домашните ангажименти и ще прибягват често, за разтоварване, до компанията на други хора. Отличен период, до 29 декември, за необвързаните да срещнат подходящ за себе си човек. Пълнолунието в Близнаци прави реалност желанието ви да отлетите нанякъде, на екскурзия, почивка, гостуване, през близките дни и до края на годината. Необвързаните могат да попаднат в среда, където да намерят подходящ за себе си партньор. Връщайки се в реалността, Юпитер-Уран в комбинация, ви дават добри шансове за успешен бизнес, особено в сферата на недвижимите имоти.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и неделя.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак Телец. Опозицията и с Марс от Скорпион прави началото на седмицата противоречиво и в известна степен напрегнато. Меркурий в понеделник сменя знака, преминавайки в Стрелец, в зоната на приятелите, социалните мрежи и новите идеи. Можете да разчитате на приятелска подкрепа, на обединени мисли и действия в името на обща цел. За необвързаните, настъпва период на голяма активност, нови запознанства, по-голям избор, и възможности. Пълнолунието в Близнаци подсилва тези влияния и прави личните отношения, колкото романтични, толкова и поляризирани, поставени пред избора да бъдат, или да не бъдат. Марс и неговите аспекти през седмицата са водещи в професионалната сфера, където освен битки, ви очакват одобрения и победи. Последното е в голяма степен очаквано, заради чудесния аспект, развиващ се през тази седмица, между планетния управител и планетата -благодетел Юпитер. Здравето е също под благоприятното влияние на планетите.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на пълнолуние в предходния знак-Близнаци. В понеделник Меркурий преминава в Стрелец и ви подсеща да направите някои важни промени, било то в навиците, особено хранителните, било то в ежедневния график, където вече нямате място за времеядни ангажименти. По пълнолуние бъдете критични към това, което ви заобикаля – вещи, хора. Има неща, от които е крайно време да се освободите. В зоната на партньорството е твърде много населено. В Козирог се движи стелиум и в допълнение Юпитер,който наскоро влезе там. Отношенията ви с околните са много динамични и изчерпващи силите, особено ако се стремите да бъдете винаги харесвани. Сложете някакви граници и лимит на достъп, за да си освободите време и сили за истински важните неща, които ви предстоят.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, седмицата започва с Луна в другия неподвижен знак-Телец. Добро начало на една много динамична в социално отношение седмица. Имат да се справяте с куп противоречия с околните, както и с претенциите на хора, които не мислят като вас. След дълъг, двумесечен заедно с ретроградната фаза, транзит през вашия знак, в понеделник Меркурий ви напуска, за да поеме през Стрелец. До 29 декември планетата комуникатор ще ви бъде надежден съветник за всичко свързано с финанси и притежания, но най-вече как да балансирате бюджета си в настоящия период на големите харчове. Пълнолунието в Близнаци задава нов импулс в интимните отношения. За необвързаните- удачен момент за интересни запознанства. Това може да бъде персона от близката среда- приятели, приятели на приятели, колеги, съседи, съученици. Пуснете в действие вашите очи-скенер и ще попаднете на точния човек.

Благоприятни дни през седмицата понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои динамична в професионално отношение седмица. Меркурий в понеделник преминава в Стрелец. В зоната на кариерата планетата на комуникациите ще се движи до 29 декември. Благоприятен триседмичен период за много контакти и бързи промени в работната среда. Имайте готовност да реагирате бързо на появилите се възможности. Пълнолунието в Близнаци ви прави много ангажирани с всичко свързано с близката среда- семейството, родителите, домашните условия. Необходимо е повече приемане, отколкото промени, или опитване на различни варианти и възможности. Изчистването на напрежението в отношенията е добре да стане сега, преди празниците. Включването ви в групови дейности носи повече позитивни емоции и настроение.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

На 9.12.2019/11:41/Меркурий преминава в Стрелец

На 12.12.2019 /7:12/ пълнолуние в 19°51’Близнаци

Марс в тригон с Нептун на 13.12.2019 /13:55/

Юпитер в тригон с Уран на 15.12.2019 /21:01/

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Телец и Лъв, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

10.12.2019 / 3:13 – 10.12.2019 /18:47

12.12.2019 / 7:12 – 13.12.2019 /1:23

14.12.2019 /17:56 – 15.12.2019 / 5:56

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени. Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени.

2.Посочен Автор: Муси Дачева

3.Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии