Седмичен хороскоп 9-15 май 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA директен от понеделник

Голям земен тригон

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Отново сме на прага на хармонична в астрологично отношение седмица. Точни напрегнати аспекти няма, но се усеща фоновото влияние на дългите позиции Сатурн-Юпитер-Нептун, двойния квадрат в подвижните знаци Стрелец-Дева-Риби и кардиналната квадратура Уран-Плутон в Овен-Козирог. Земната стихия продължава да бъде в центъра на вниманието, поради придвижването на пет от планетите, включая Слънцето, в земните знаци Телец, Дева и Козирог. Преднина има Телец и хората със сила в този знак, като рождени планети и важни астроточки, ще бъдат облагодетелствани от благоприятното планетно влияние.

Стелиум (голям съвпад) от три космични тела – Венера Меркурий и Слънцето в Телец ще се развие в средата на седмицата. С негово участие и това на Юпитер и Плутон се оформя Голям земен тригон, подкрепящ трудолюбието, грижата за земята и нейните обитатели, хармонията във взаимоотношенията, разбирателството между хората, обединението в името на полезни и дългосрочни цели.

Групата на петте ретроградни планети се разпада с излизането на Юпитер от нея. Гигантът на слънчевата система напуска ретроградната си фаза в понеделник, малко след 15 часа. От 8 януари 2016 година, когато тръгна назад от 23-я градус на Дева, за четири месеца, Юпитер измина 10 градуса, достигайки 13-я градус на знака. Предстои му преминаване през директната фаза на цикъла като на 9 септември ще премине от земната Дева във въздушните Везни.

През ретроградната фаза на планетата мнозина са забелязали задържане в сферите, които тя управлява в рождения им . Разбира се не може да се очаква веднага раздвижване и прогрес там, защото Юпитер е бавна планета и му трябва време да достигне средната си скорост. До края на седмицата той е стационарен, затова насочете очакванията си за следващата седмица. В това отношение подкрепа имаме и от нарастващата Луна, която в събота и неделя е също в Дева и преминава през зоната, в която се намира Юпитер, правейки тригон със Слънцето. Така в края на седмицата отново Големият земен тригон ще бъде в силата си.

Бъдете сред природата в почивните дни, сближете се с земята, водата, с птиците и животните. Природата сега се съживява и ни показва пролетната си красота.

Слънчева ползотворна седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, в началото на седмицата може да има изненади и необходимост много бързо да пренаредят графика си. Новолунието в Телец през отминалата седмица зададе като основна темата за личните ви доходи, начина на печелене на пари, ефективността на труда, умението да си правите добре сметката и да „се простирате според чергата си“. Големият земен тригон ще ви подкрепя в тази посока, но да не подценяваме ретроградния Меркурий, който е в състояние да обърка и най – прецизния план. Във вторник и сряда повече внимание отделяйте на семейството и особено на определен негов член. Четвъртък и петък са дни за добри идеи и намиране на най-добрият начин за тяхното реализиране.

Благоприятни дни през седмицата – вторник,четвъртък, петък и неделя.

 


La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв,
предстои резултатна работна седмица. Новолунието в Телец от предходната седмица за мнозина от групата ще стане отправна точка професионални постижения, за заемане на по-висока служебна позиция. Срещата на светилата в зоната на професионалната изява се случва един път годишно и е особен момент в кариерното ви развитие. Очаква ви успешна изява, печелене на обществено внимание и признание както в следващите дни, така и в близките седмици. Възможностите за „осребряване на труда“ се увеличават с тръгването на Юпитер в права посока. Така също и получаване на повече свобода на изразяване, по-голяма независимост и отпадане на материални и емоционални ограничения.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник,четвъртък, петък и неделя.

 

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстои забележителна седмица. Управителят на знака ви -Юпитер излиза от ретроградната си фаза. Мнозина са усетили задържащия ефект от ретроградното движение на планетата, започнало на 8 януари тази година. Влиянието се простира върху социалните контакти, работните взаимоотношения, договарянето и изпълнението на взаимните задължения. Сега, с тръгването на Юпитер напред, можете да разчитате на повече свобода на избора. Стремежите ви за повече самостоятелности независимост ще бъдат подкрепени. Още повече, че Юпитер участва в Големия земен тригон, който преумножава позитивната му енергия. Новолунието в Телец от изминалата седмица също слага положителен знак на работата в екип и повишаване на ефективността на положения труд.

Благоприятни дни през седмицата – вторник,четвъртък, петък и неделя.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои забележителна седмица. Стелиумът Венера-Меркурий-Слънцето във вашия знак ви поставя в центъра на вниманието на околните. Искате или не, прожекторите ви огряват, възможностите се появяват, получавате подкрепа, радвайте се на момента и благодарете за всичко, което получавате. Големият земен тригон работи за вас през цялата седмица. Моментът е добър за промени в някои страни от живота ви, които да доведат съответно до промяна в начина, по който ви възприемат околните. Направете някои изменения във външния си вид, в гардероба си, снабдете се с неща, които привличат окото и ви правят по-интересни.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, събота и неделя.

 

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои невероятна седмица. Новолунието от предходната седмица, в сродния по стихия знак Телец, бележи важен етап в живота ви. За някои може да даде старт на планове свързани с чужбина – пътешествия, командировки, обучение или обмяна на опит, смяна на местоживеенето. За други, дава добрата възможност за популяризиране на свой творчески проект, или нова насока на целите, ново жизнено поприще, което да носи голямо удовлетворение. С тръгването напред на движещия се през вашия знак – Юпитер, пътуванията, срещи с хора, различни от обичайната ви среда, сега и в следващите седмици, и месеци, ще внасят съществено оживление в живота ви. Големият земен тригон през тази седмица обещава късмет и практическо приложение на това, което досега е било фантазия, мечта или просто идея.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои уникална седмица. Големият земен тригон ще ви даде възможност да постигнете успех, там където сте вложили усилия и очаквания. Оставете настрани песимизма, отворете очите и сърцето си за хубавото, което се случва и му се радвайте. Големият земен тригон се развива в зоната на 13-24 градус, и по-силно ще повлияе живота на тези от втората и третата декада. За първата декада също ще има подаръци,особено в края на седмицата, когато и Луната навлезе в земния знак Дева. Докато Юпитер се движи през Дева, а това е до 9 септември тази година, ви се дава подкрепа да развиете своя бизнес, да започнете нов,но след като и Меркурий изправи посоката си на движение, или да разширите стария.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои подвижна седмица. В понеделник Луната е във вашия знак,което и кара да бъдете активна страна в случващото се. Луната обаче е без курс, така някои намерения могат да бъдат отложени за реализация, или да не получат очакваната подкрепа. От вторник нататък можете да разчитате на директния Юпитер за благоприятно развитие на обстоятелства около близки хора. Някои въпроси свързани с бащин дом, наследство, недвижима собственост, купуване или продаване на жилище, ще търпят развитие в следващите дни,седмици и месеци. Ремонти, които досега не сте успели да придвижите, с подкрепата на директния Юпитер, можете да намерите нужните ви специалисти и да се договаряте. Вторник, и отчасти сряда, дават надежди за добри доходи.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и четвъртък.

 

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои емоционално приповдигната седмица. В понеделник Луната е в сродния по стихия знак Близнаци,което активира въздушната ви природа. Новолунието в Телец от предходната седмица отваря врати за повече реализъм и практицизъм в сферата на бизнеса. В следващите седмици и месеци ще можете да намерите удачно място за инвестиции или за влагане на спестяванията в перспективни начинания. В това отношение ще имате силната подкрепа на Юпитер, който от понеделник става директен. Може да имате невероятен шанс в сферата на финансите, да получите изгоден заем, материална подкрепа или дарение на имот от възрастен роднина, да се сдружите с подходящ партньор. Бизнес идеите ви могат да намерят радушен прием в сряда и четвъртък. За някои обаче интимната страна на живота в следващите дни ще бъде приоритетна и може да измести тази свързана с кариера, и професионална реализация.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, сряда и четвъртък.

 

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, началото на седмицата е въодушевено. Ще ви се наложи бързо да навлезете в работен режим и да се отърсите от спокойствието на отминалите почивни дни. Новолунието от предходната седмица поставя някои важни въпроси за решаване. Те са свързани най-вече с дома, устройването на ново място, или преустройването на сегашното жилище в по-удобно и комфортно такова за живеене. Близките ви хора-родители, братя, сестри, деца и други роднини отправят към вас известни очаквания. В дома ви през следващите месеци вероятно ще влезе нов човек, или ще се сдобиете с нов член на семейството. За необвързаните,периодът от шест месеца напред, изключая времето на ретрограден Меркурий, е благоприятен за създаване на семейство и сключване на брак.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник и неделя.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои комуникативна седмица. Големият земен тригон обединява енергиите на зоните, свързани с общуването – формално и неформално, от вашия слънчев хороскоп. Ще ви бъде много по-лесно в запознанства и създаване на по-близки взаимоотношения. От понеделник след обяд Юпитер е вече директен в Дева, движение което ще се отрази благоприятно на социалните ви контакти, разширявайки периметъра на общуване и ангажименти. За тези,които учат, има приятни изненади, повече възможности за напредък и практическо приложение на знанията. Имайте куража да изразявате открито своето мнение. Мнозина ще попаднат в една по-благоприятна среда на хора, които се интересуват от тях, от техните интереси, работа, хобита, мнения. Ретроградният Меркурий ще ви припомня стари опитности и грешки, активирайки вашата предпазливост, затова адаптацията към нова среда може да изисква повече търпение и настойчивост.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

.

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои социално активна седмица. Новолунието на 6-ти май беше в противоположния ви знак Телец, в меркуриевия период на личната ви година. Това насочва вниманието ви върху интимния партньор или партньорите в служебен план. Необходимо е много повече съобразяване с мнението, вижданията, преценките и изискванията на другите. Периодът е добър да поставите личните си отношения на нова основа. В това отношение ще намирате подкрепа от най-близката среда, приятелите, роднините, съквартирантите, хората, с които споделяте жилищното си пространство. Изправянето на Юпитер прави усилията ви да навлезете и в нова социална среда, по-успешни. Големият земен тригон, който се развива през тази седмица, може да ви „отвори врати“, които са били затворени до сега за вас.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои вълнуваща седмица. Планетата на късмета, която се движи в срещуположната зона на слънчевия ви хороскоп, излиза от ретроградната си фаза. Периодът на задръжки в партньорството, в начинанията и в социалните взаимоотношения е към края си. Сега Юпитер е подкрепен от големия земен тригон, включващ още четири планети и СЛВ, затова неговата сила е още по-голяма. Яхнете „гребена на вълната“, начертайте личните и партньорски планове с едри щрихи, настройте се за позитивни преживявания. Навлизате в период на изкачване на ново стъпало в духовното си развитие. Включвайки се активно в информационния поток, можете да бъдете проводник на нови идеи, да изберете нова посока, да изберете нови приоритет и да си поставите нови цели.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, четвъртък и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в съвпад с Меркурий на 9.05.2016 /18:12 часа.

На 9.05.2016 /15:13 часа Юпитер става директен от13°Дева.

Венера в тригон с Юпитер на 10.05.2016 / 22:00 часа.

Меркурий в тригон с Плутон на 13.05.2016 / 5:45 година.

Меркурий в съвпад с Венера на 13.05.2016 / 22:10 година.

Венера в тригон с Плутон на 14.05.2016 / 5:20 година.

Луната през периода се движи между знаците Близнаци и Дева, през първа и втора четвърт.

Луната е без курс на:

9.05.2016 / 7:15 – 9.05.2016 /20:24

11.05.2016 /10:34 – 12.05.2016 / 0:32

13.05.2016 / 20:02 – 14.05.2016 / 8:52

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , , ,

1 коментар so far »

  1. Муси Дачева каза,

    Писа на май 15, 2016 @ 13:33

    Да припомня,че България е под знака на Козирога :) “За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои уникална седмица. Големият земен тригон ще ви даде възможност да постигнете успех, там където сте вложили усилия и очаквания. Оставете настрани песимизма, отворете очите и сърцето си за хубавото, което се случва и му се радвайте.”
    http://offnews.bg/news/Kultura_33/Poli-Genova-Blagodaria-vi-hora-parvi-sme-v-Evropa_629365.html
    Поли Генова: Благодаря ви, хора, първи сме в Европа!
    Искам да кажа едно огромно благодаря на хората, които гласуваха за нас, и на целия екип с мен. Благодаря и на българската общност в чужбина. Хората са прекрасни, те ни дадоха шанс да влезем не само в топ 5, но и в топ 4.

    Това каза Поли Генова пред БНТ минути след като се класира на рекордното за страната ни четвърто място в конкурса.

    “Благодаря и на всичките си колеги, които застанаха за нас в социалните мрежи, те ни подадоха ръка. За пръв път попмузиката в България се събра и направи една огромна колегия. За мен беше много важно това, че усещах духа на цялата публика, да ги видя как всички танцуват. Това беше напълно достатъчно да знам, че всички се забавляват и харесват нашата песен”, заяви още певицата.

    “Ние сме щастливи, че според зрителите сме първата страна от Европейския съюз с толкова висок вот. Хора, ние сме първи в Европа, благодаря ви”, обърна се Генова към екипа си. Първото място на Евровизия взе Украйна, второто място е за Австралия, а третото за Русия с 491 точки.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии