Седмичен хороскоп 9-15 май 2022

Retr-Merk16Меркурий ретрограден от 10 май

от 11 май

Слънце-Сатурн в квадрат

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

В седмицата преди пълнолунието-затъмнение в Скорпион астрологичната картина е неспокойна. Каквото на небето, това и на земята. Започваме седмицата от 9 май, понеделник, с егоцентрична Луна в Лъв, в квадрат към Слънцето с много наранени чувства и драматизъм. На парад като на парад. Едни ще се възхищават, други ще търсят кусури.

Във вторник втора планета, след Плутон, става ретроградна. Меркурий тръгва назад на 10 май. Повече от друг път това е важно, защото малката планета, вече писах за това, излезе първа от „кошарата“. Планета на мисленето, общуването, на младите хора, на промяната, тя повежда хорото на инакомислието. Пробойните са много и все повече гласове се чуват различни, в дисонанс, с хоровото пеене. Навлизайки в ретроградната си фаза Меркурий ще фокусира общия поглед върху несъответствията, върху несъстоятелността на нечии решения. Пробойните ще се разширяват и ще дърпат към дъното кораба все по силно.

Ретроградността на Меркурий в Близнаци влияе върху комуникации, слово и мобилност. Хора, които имат проблеми с концентрацията, ще усетят това най-силно. Там, където фокусирането в отделни елементи, детайли, чертежи, карти, сметки, разчети, таблици, графики, планове, графици, е важно, ще се усети дефицит и ще се констатират грешки. Това естествено поражда спорове и разгръща словесни битки. Благодатен терен за тези,които обичат да търсят грешките на другите, но те също не са застраховани. Играта на „развален телефон“ най-добре се играе при ретрограден Меркурий в Близнаци. Периодът не е добър за инвестиране в неща, които се движат, без значение по шосе, вода или въздух.

Ретроградността на Меркурий е между 10 май и 3 юни, за това време планетата ще се върне от 4 градуса Близнаци до 28 градуса Телец. До 23 май вестоносецът на боговете се движи в Близнаци, това е периода на ревизия на идеите. Когато се върне в Телец практицизмът надделява и тогава ще се търсят резултатите, и на тях също ще се гледа ревизионистично. Двете ретроградни планети Плутон и Меркурий заедно могат да внесат корекции в плановете на някои от новата нормалност да управляват начина, по който хората мислят.

След Венера, която на 2 май влезе в Овен и насити дипломацията с повече огън, идва Юпитер. Планетата гигант сменя знака, сменя и подхода. На 11 май Юпитер влиза в Овен.

На всеки около 12 години Юпитер влиза в огнения знак и започва нов кръг на обиколката си по зодиака. Ингресията на Юпитер в Овен е съпроводена с няколко кармични аспекта между останалите планети, Марс-Плутон, Венера и Юпитер към Слънцето, Меркурий и Сатурн, което прави картината силно компресирана и значима. Преходът му през Овен е на пауза между 28 октомври и 20 декември, когато се връща в Риби за релакс и зареждане. Гигантът-планета, движейки се през кардиналния знак, е освободен от значими аспекти с далечните планети. Ще се срещне с Марс в края на месец май, в квадрат със Слънцето е в края на юни и в опозиция в края на септември, с вътрешните планети прави квадрати и опозиции през юли и септември. Ретроградната му фаза започва на 28 юли от 8 Овен, завършва я в 28Риби на 24 ноември.

Юпитер в Овен сгорещява кръвта и разгаря страстите, кара хората да искат повече, да мечтаят и да се борят за идеалите си, да следват самоотвержено избраната кауза. Силата от водата преминава в огъня и това още по-ясно ще се усети,когато и Марс влезе в Овен на 25 май. Това което е породено в тихи води, ще гръмне като тапа от шампанско в края на месеца. Време е след каненето и обещанията да се премине към действия.

Очаква ни мощно пълнолуние, съчетано със затъмнение, лунно. То ще бъде в понеделник, на 16 май, но трескавици ще има от средата на тази седмица.

На 13 май Слънцето среща СЛВ в 22Телец, при квадрат със Сатурн. Тази конфигурация ще се запази няколко дни. Тя упражнява мощен тласък към управленските институции. Слънцето е държавния глава, а Сатурн управлява изпълнителната власт. Конфронтацията е неизбежна с влизането на Юпитер в Овен на 11 май.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои бурна седмица. Началото полага Луната в огнения Овен, която подкрепя амбициите ви. Сложната конфигурация, в която се намира, в квадрат със Слънцето и л.възли, и в опозиция със Сатурн, поставя много пречки на пътя ви. Трудно ще намирате подкрепа, Меркурий е стационарен в понеделник, а във вторник вече ретрограден, може да ви вкара в несигурни и подвеждащи доверието отношения. Многото кармични аспекти в сряда, 11 април, създават хлъзгав терен. На него се появява в блясъка си Юпитер. Планетата гигант ви посещава за пръв път от 12 години насам. Влиянието му е предимно позитивно, но има и сенки, с които ще трябва да се справяте. Юпитер и Венера в знака ви, ще надуят егото и могат да ви откъснат от реалността, отправяйки ви като балон в небесата.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. Тя ви повежда да следвате амбициите си, но пречките не са малко. Предимно административни. Използвайте понеделник за комуникация с учреждения, макар Меркурий вече да е стационарен, все още не е тръгнал назад. Това става във вторник, в 13:47 часа. Ретроградната фаза на планетата на комуникациите преминава в зоната на приятелството и подкрепата, на дистанционните връзки и социалните мрежи. „Разваленият телефон“ ,който съпътства фазата му в Близнаци, ще ви създава поводи за ярки емоционални преживявания. Юпитер идва приятелски настроен в огнения Овен. Пред вас се разстила чудесно време на големи планове, нови значими цели, но и много разпиляване, което ще отнема голяма част от енергията ви. В края на седмицата се старайте да хармонизирате отношенията си с близките ви хора.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва емоционално с Луна в другия огнен знак Лъв. Претенциите на други хора към вас ще ви поставят в ситуация да се отбранявате. Във вторник Меркурий става ретрограден от зоната на партньорството. Много неща могат да се объркат в отношенията с другите. Затова бъдете внимателни, проверявайте факти, данни, сметки, разчети, всичко, което планетата на информацията може да размести и обърка, фигуративно казано. Проблемът е в нас и решението също, повече контрол върху социалните изяви. Юпитер е благосклонен към Стрелец. Транзитът през другия огнен знак Овен е благословия, която се случва веднъж на 12 години. Време за изява, за любов и творчество.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои семейно ангажирана седмица. Луната в зоната на дома, в квадрат със Слънцето и други аспекти, подклажда страсти и амбиции за контрол върху близките. Като инертен знак имате склонност да се вкопавате в убежденията си и трудно излизате от удобството на собствения си коловоз, но промяната идва. Ретроградността на Меркурий е в полето на принципи и притежания. Той ревизира и разчопля завехналите рани, като ви кара да търсите ново решение на стари проблеми. Юпитер влиза в задния ви двор, така както преди 12 години. Очаквайте духовна подкрепа и напътствия на сън и наяве.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата е забележителна с ретроградността на планетния управител. Меркурий тръгва назад във вторник, 10 май, в 13:47 часа. В полето на професионалната изява ретроградния Меркурий ще разбърка добрите ви планове. Бъдете внимателни в комуникацията с колеги и шефове, често „разваленият телефон“, съпътстваш ретрограден Меркурий в Близнаци води до грешки и недоразумения. В личните отношения, това може да се случва нееднократно с важен за вас човек. Вторник и още повече сряда са силните видни през тази седмица, когато Луната е в Дева. Юпитер добавя своята сила към тази на Венера в зоната на материалната подкрепа, наследствата, съвместните инвестиции, партньорските начинания. С негова помощ по-лесно ще ви бъде да намирате нужните средства за проектите си.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои финансово ангажирана седмица. Луната в Лъв, напрегната от аспектите с други планети, ви прави чувствителни към темата пари и инвестиции. Ретроградността на Меркурий, която започва във вторник, също касае собствености и ангажиментите свързани с тях. Поправки, ремонти, освежаване, разширение или свиване са теми за ангажиране на ума в следващите три седмици. Юпитер влиза в зоната на дома и отношенията с най-близките, където заедно с Венера правят домашната среда по-важна за вас. Навлизате в период добър за разширяване, за купуване на жилище, за отделяне в самостоятелно пространство, за разширение на семейството. За свободните сърца, чудесно време за обвързване, годеж и брак, но след 3 юни.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои комуникативна седмица. Трудно ще се застоявате на едно място. Планетният управител става ретрограден на 10 май, вторник. Във вашия знак ще премине повече от половината от ретроградната му фаза, на 23 май се връща в Телец, а на 3 се обръща. Отново ще бъде в знака ви от 13 юни до 5 юли. Ретроградността на планетата на информацията провокира грешки в словесното изразяване, писмено и говоримо. Ще ви трябва повече съзнателен контрол върху изразяване и концентрация. Не е добре да поемате ангажименти, на които слагате личен подпис. Когато се договаряте за нещо, стоки, услуги, отношения, бъдете прецизни, обръщайте внимание на всеки детайл. Сега повече от всякога важи нашата поговорка:„малкото камъче обръща колата“. С встъпването си в Овен, Юпитер идва в съюзническия лагер. Имате подкрепата му с всичките и плюсове и минуси.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, предстои седмица на приятелите. В понеделник стресираната Луна в Лъв може да ви въвлече в неразбирателство с някои хора. Но нали приятелите се разпознават в трудни времена. Меркурий, в ретроградната си фаза, 10 май-3 юни, също ще ви даде индикации, на кои хора да имате доверие и от кои да се освободите. Някои спомени или стари грешки ще излязат наяве. Комуникацията с институции може да бъде затруднена от неточни данни, некоректни сметки, забавени документи. Добра новина е навлизането на Юпитер в полето на партньорството. Разширяването на социалните контакти сега и в следващите месеци ще ви позволи разгръщане на дейността и повече свобода в избора на партньор/и. За свободните сърца идва добър период за брак, след 3 юни разбира се.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Лъв. Партньорската зона е активирана, очаквайте искания, претенции недоволство в първите дни. Меркурий привлича внимание с ретроградността си, която започва във вторник, 10 май и ще продължи до 3 юни. В другия въздушен знак Близнаци движещата се планета на комуникациите назад е като „трън в петата“. Ще ви създава безпокойство и недоразумения с близки на сърцето ви хора. Стара любов може да потропа на прага ви. Някои планове ще искат съществени промени. Юпитер подсилва зоната на комуникациите, в която се изявяваше дипломатичната Венера. Повече приятели, повече подкрепа и новости.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои седмица на решаване на финансови въпроси. Понеделник може да бъде напрегнат в това отношение. Във вторник Меркурий става ретрограден в полето на подсъзнателните импулси и нагласи. Много спомени и връщане към минал начин на действие, на добри опитности, ще ви помагат да намирате решение на сегашни проблеми. Отношенията с хора отдалеч, или такива много различни като манталитет от вас, ще бъдат в изпитание. Юпитер добавя мощна позитивна вълна към тази на Венера в зоната на кариерата. Имате два месеца и половина, докато е на прав ход, да спечелите от благоволението му.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои динамична в професионално отношение седмица. Луната в Лъв в понеделник създава известно напрежение в работната среда. Меркуриевата ретроградност се развива в полето на инвестициите, финансовата подкрепа, наследствата, дълбоката емоционална обвързаност. Някои стари рани ще закървят отново. Недобър период за каквито и да са интервенции в тялото, освен по спешност. Юпитер от Овен през следващите месеци е благоприятен за собственостите, за разширяване на сътрудничество и увеличаване на персонала. Всякакви терапевтични техники и лечебни процедури са с тенденция да дадат добри резултати, стига да бъдете целенасочени, постоянни и търпеливи.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешна седмица. Меркурий става ретрограден във вторник, 10 април. Ще се движи назад, в по-голямата част от времето, в зоната на дома и семейството. Ще ви се налага разместване, преместване, разчистване за идването на нови хора в семейната среда. Периодът обаче не е много добър за начало на ремонт. Договарянето с майстори иска много време и търпение, както и готовност за изненади и неустойки. Юпитер напуска знака ви след едногодишен период на подкрепа. Настанявайки се в зоната на финансите, благодатната планета ще продължава да ви дарява вниманието си, сега подкрепяйки ви да увеличите личните си доходи.

Дати на някои астрологични събития

На 10.05.2022/13:47/ от 4°Близнаци

На 11.05.2022/1:21/Юпитер в овен

Слънце 90 Сатурн на 15.05.2022/ 20:49

Луната е без курс на:

9.05.2022 15:38 – 10.05.2022 1:53

12.05.2022 6:59 – 12.05.2022 9:34

14.05.2022 11:07 – 14.05.2022 13:34

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии