Седмичен хороскоп 9-15 март 2020 година

2020 3 9 в понеделник

от вторник

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Предстои ни да преминем през динамична астрологична седмица. В началото е пълнолунието в Дева. В понеделник в 19:47 часа Луната застава срещу Слънцето в 19 градуса на Девата. Така началото на седмицата е под влияние на импулса за ред и чистота, който ще тласка част от хората да гледат грешките на другите под микроскоп, подценявайки своите собствени. Девата е пословична с аналитичността и привързаността към детайлите. Тя се взира в кората на дървото, но и е трудно да обхване с един поглед цялата гора. Всичко, което може да бъде посочено като недостатък и грешка, ще бъде. В насаждания от 30 години нихлизъм у нас, фокусирането в недостатъците ни като нация стана национален спорт. Сега на пълнолуние в Дева кой каквото има да казва, да го казва. Още повече, че в началото на седмицата продължават влиянието два важни съвпада, на Венера-Уран и на Слънцето с Нептун,в женските знаци Телец и Риби. Така женският принцип е в апогея си, по времето и няколко дни след осми март.

Оста Дева-Риби е тази на болест-лечение, на здравето и милосърдието. Пълнолунието в Дева ни кара да се фокусираме в темата здраве. И главната към настоящия момент е тази за вируса с корона. Както изкуствено бе създаден и преднамерено пуснат, така и разгръщането му в световен мащаб изисква изкуствено дишане, тоест раздухване, докато се постигне това, което се очаква от него. В картата на пълнолунието се вижда съвпадът на Нептун, фармацевтичната индустрия, със Слънцето-елита срещу Луната-народа. Това е опростен поглед, но ясен. Планетите в Козирог правят астрологична оттечка на енергията, което е в посока на здравия разум и естествения имунитет като начин за преминаване през истерията на деня.

Добрата страна на пълнолунието в Дева е внасянето на ред в някои забатачени (объркани) страни от живота ни. По-добра организация в ежедневието, в дома, на работното място, в отношенията с околните. По-добри хранителни навици, които да ни правят здрави и жизнеспособни. Да се научим да бъдем повече полезни на другите, да се научим да се грижи един за друг. Простота и ефективност във всяка човешка ангажираност. Не бива да се пилее енергия в празни работи като надуване на свирката на парния локомотив, а нека парата да отива за движение напред. Без много шум да си вършим работата, след като сме подредили собствените си мисли, дома си и отношенията си. Няма напразен труд.

В помощ на импулса за излизане от неуредиците идва изправянето на Меркурий. Във вторник, 10 март, в 5:48 часа, планетата преминава през нулевата точка на скоростта си и тръгва в права посока, видно за нас, земните жители. Началото на директната част от пътя на планетата на комуникациите е в 28 градуса Водолей. В най-хуманния и ориентиран към бъдещето знак на зодиака, Меркурий може да направи много за подобряване на международния климат, за изясняване на позициите и пристъпване към изпълнение на обещанията.

Директният Меркурий във Водолей до края на седмицата влияе добре за излизане от омагьосания кръг на бюрократщината и премахване на пречките, които спират започването, реализацията, или приключването на проекти.

През тази седмица големият съвпад в Козирог има още един участник. С Марс стелиумът става от четири планети, много силен, както в съграждането, така и в разрушението. Градивната сила е значителна, заради хармоничната връзка със съвпада Слънце-Нептун.

В края на седмицата е тригонът на светилата, когато те ще бъдат в подкрепа на планетите от Козирог за разум в отношенията ни,за повече взаимно разбиране и взаимно зачитане.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои ангажирана седмица. Пълнолунието в Дева дава храна за придвижване напред на ваши проекти, които са били в застой. Имате нужда от добро планиране и строг график, за да успеете с всичко, с което сте се ангажирали. В сатурновия период на личната година сте също така и на финала на вече започнати дейности. В това отношение Меркурий, който тръгва в права посока от вторник, с напредване на дните ще ви бъде все повече в подкрепа. Както и някои ваши доверени приятели. Във вторник и сряда ще ви се налага да бъдете по-решителни и неотстъпчиви. Седмицата е добра за материалните дела, за имоти и собствености, особено дните четвъртък и петък.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстои финансово ориентирана седмица. Пълнолунието в Дева задава тон за тази и следващата седмица. Финикийските знаци, притежанията ви- движими или недвижими, ще бъдат обект на специално внимание. Както и на други хора, с които сте обвързани. Ще и се наложи да бъдете по-критични към финансовите си възможности, като ограничите излишните разходи, или тези, които не са актуални към момента. Обръщането на Меркурий във вторник освобождава от някои задръжки- лични или институционални партньорските взаимоотношения. Намерението за промяна на дейността, на местоработата, или на работодател сега е добре подкрепено и може да даде резултат.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия подвижен знак Дева. В Дева е и пълнолунието в понеделник. Пълната Луна в Дева внася раздвижване в професионалната сфера. Мнозина ще получат своя звезден миг. Окръглената Луна се свързва хармонично с Марс, което повлиява зоната на личните доходи. При някои се очакват приходи в повече, или ангажименти за бъдещи такива. Меркурий става директен от зоната на Водолей, което дава шанс на уговорки, устни или писмени, да излязат от зоната на условностите и да добият характера на дългосрочен договор, с подписи и печати. Ще се радвате на подкрепата на приятели и на хора, с които обединявате усилията си в името на обща цел.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, седмицата започва с Луна в сродния по стихия знак Дева. По отношение личните дела пълнолунието носи много позитиви, подкрепата на близки на сърцето ви хора, развитие в интимните отношения, сближаване и синхрон в предпочитанията. В професионалната сфера влияят два неблагосклонни фактора-ретроградният Меркурий и Сатурн. Меркурий в понеделник почти е спрял движението си, което забожда на дъската на графика нещо изпаднало от него, но важно, което имате да свършите. От вторник тръгва бавно напред и с времето ще наваксате забавянето. Сатурн все още не е във Водолей, това предстои да стане на 22 март. Господарят на кармата обаче вече отправя своите изисквания, следвайте знаците. Четвъртък е важен ден в това отношение.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, седмицата започва с Луна в Дева. В понеделник е и пълнолунието в Дева, нещо което се случва един път в годината. За вашият скромен в основата си знак, е истинско предизвикателство да заявите себе си, да изтъкнете качества и принос, който другите не оценяват. Но обстоятелствата налагат да излезете от сянката на самохвалците и да сложите ред в хаоса. Планетният управител също помага да се спуснете смело в начинанията. От вторник той е директен, във Водолей, акумулирал множество идеи и потенциал, който очаква подходящ момент да се разгърне. Големият стелиум в Козирог, поотделно и заедно планетите в него правят тригони към рождените слънца на тези от втората декада. Попътният вятър е по петите ви, не пропускайте възможностите.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои динамична седмица. Пълнолунието в другия земен знак Дева е предизвикателство към консервативната ви природа. Движение и пак движение, обмисляне на нови цели, разширяване на кръгозора самостоятелно или с помощта на учител, както и уточняване на приоритетите за следващите няколко месеца. Марс от вашия знак се свързва хармонично с темата на пълнолунието, зареждайки ви с енергия и мотивираност. Придвижвайки се към съвпада си с Юпитер, той прави стелиума от планети във вашия знак още по-мощен. Силата му е голяма, но и противоречива. Може да ви изстреля в желана от вас орбита, но също така да разруши съграденото досега. Осланяйте се на позитивизма и очакването доброто да надделее.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои домашно ориентирана седмица. Пълнолунието в Дева раздвижва пластове в близката среда, сред всичко онова, което ви кара да се чувствате стабилни до този момент. От вас се изисква силна, искрена вяра в доброто, а не просто приказки и показност. Слънцето и Нептун подкрепят от Риби, но са силни индикатори за фалш и лицемерие. Пълнолунието в Дева може да усили желанието ви за съществена промяна в домашната среда, за смяна на жилище, или на местоживеене. Пълната Луна в Дева засилва критичността към близките и може да ви създаде затруднения в общуването, или да ви ангажира за по продължително време със здравето на близък роднина. Важен в това отношение е вторник, когато Луната преминава в кардиналните Везни, навлизайки в зоната на напрегнати аспекти с планетите в Козирог. От вторник, планетният управител се обръща. Меркурий тръгва в права посока от Водолей, което носи облекчение и позитивни очаквания.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, седмицата започва с Луна в предходния знак Дева. Тук е и пълнолунието в понеделник. Ако за другите зодиакални знаци препоръката е за активност и реализация в дните на пълнолунието, то за вас отдръпването от света е най-доброто,което можете да направите за себе си. Дайте си време да огледате и обмислите живота си в последните седмици, релаксирайте, медитирайте, задавайте въпроси, търсете отговори. Пътят към себепознание преминава и през такива периоди, когато изключвате външния шум, за да слушате само вътрешния си глас. Директният, от вторник, Меркурий обещава чистота и яснота на сигнала.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с пълнолуние в Дева. Активирането на оста Дева-Риби ви поставя в условия на научаване на чужди тайни, и избора дали да им придадете значение или да подминете. Друго влияние на пълната Луна през тази седмица е в зоната на финансите, на споделените ресурси, на фирмените средства, общите сметки, и задължения. Понеделник не е добър ден за взимане на решения, но във вторник ситуацията се променя. Меркурий става директен от вашия знак а в следобедните часове Луната е във въздушните Везни. Това, което казвате, ще бъде по-добре разбрано, това което правите, по-добре прието. „Зад гърба“ ви се събира голям отбор, голям стелиум от четири мощни планети. Обръщайте поглед назад, наострете сетивата си.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, предстои подвижна седмица. Имайте готовност да пътувате, за да не бъдете изненадани. Но наблизо, в квартала или до съседния град. Пълнолунието в Дева ви поставя в центъра на събития, които касаят съседите и най-близките роднини. Вероятно се явявате изразител на общо недоволство, от вас се очакват конкретни и ефективни действия. По тази, или друга подобна причина, е възможно във вторник и сряда да попаднете в конфликтна ситуация, в която категорична да отстоявате своята и общата позиция. Меркурий става директен във вторник. До края на седмицата ще се движи във Водолей, което за някои е свързано с откриване на тайна, на неща, които са скривани, вероятно с добри намерения. В четвъртък и петък астрологичната картина е значително по-благосклонна към вашия знак.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои седмица на приятелите. Пълнолунието в Дева подчертава ролята на приятелството в живота ви. Малко, но истински, е вашето разбиране за приятелския кръг. Пълната Луна в Дева активира и екипа, в който работите, давайки ви усещането за общност, за обединена сила, която може да се справи с препятствия и ограничения, които засягат всички. Пълната Луна в Дева може да разкрие неформални отношения, които не искате да са на показ. Меркурий става директен от вторник, като дава възможност някои недоразумения в домашното обкръжение да се изяснят. Намеренията ви за промени, или премествания, добиват актуалност в края на тази и през следващата седмица.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, седмицата започва с Луна в срещуположния знак Дева. В понеделник е пълнолуние в Дева,което дава тласък на партньорските взаимоотношения. В слънчевия период на личната година сте, време подходящо за стратегическа себереклама. С тръгването на Меркурий в права посока, във вторник, навлизате в добър период за бизнеса си, за сключване на сделки, за промени в договорни отношения, за нов трудов договор, за нови партньорски споразумения… Четвъртък и петък са най-благоприятните дни в това отношение.

Дати на някои астрологични събития

На 9.03.2020/19:47/Пълнолуние в 19°Дева

На 10.03.2020/5:48/ Меркурий директен от 28°Водолей

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Дева и Стрелец, втора четвърт.

Луната е без курс на:

10.03.2020 /10:32 – 10.03.2020/ 12:03

12.03.2020 /10:12 – 12.03.2020 /11:28

14.03.2020 /12:06 – 14.03.2020/ 13:09

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии