Седмичен хороскоп 9-15 ноември 2020

2020 11 15Меркурий в Скорпион от вторник

Съвпад Юпитер-Плутон на 12 ноември

Марс директен от 14 ноември

на 15 ноември

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица е меко казано неспокойна. Започва с опозиция на планетите на страстта- Венера и Марс, и завършва с новолуние в Скорпион. Между тези две немаловажни астросъбития се разполагат две много важни такива. Хронологически пръв е съвпадът на Юпитер и Плутон-трети поред на 12 ноември, следван от обръщането на Марс на 14-ти.

Двете планети в свои знаци, на трон, изправени една срещу друга. Венера от Везни и Марс от Овен, но все още ретрограден, застават в точна опозиция на 9 ноември в 18:08 ч. Всяка планета разчита на своите оръжия. Венера е царица на дипломацията, и това е главното и оръжие. Венера от Везни ще се старае да намира допирни точки там където противоречията са твърде силни. Венера ще настоява за компромиси, ще използва изпитани начини да постигне своето. Тъй като в понеделник Меркурий е все още във Везни,то дипломатически совалки ще циркулират на много места, там където се отвори възможност за преговори. Ретроградният Марс ще насърчава вътрешните противоречия в групите, и двойките, и ще остава глух за призивите на Венера за помирение. Още повече, че във вторник, на 10-ти, Меркурий навлиза в Скорпион и всичко, което се казва е с цел, и придобива дълбок смисъл.

Меркурий ще бъде в Скорпион до 1 декември, за който период най-важният му аспект ще бъде опозицията с Уран на 17 ноември. Време за журналистически, и не само, разследвания.

Началото на седмицата е под омекотяващото, благотворно влияние на тригона Слънце-Прозерпина към Нептун, и бисекстила им с Юпитер. При някои хора – завишена интуиция и прозорливост, умение да се вниква в развитието на сложни процеси. Юпитер е много активен през тази седмица и склонява към самодоволство. Прави секстили със Слънцето и Нептун, но му предстои прегръдка, повече приличаща на сблъсък, с Плутон. Юпитер не отива „на първа среща“ с Плутон, затова и големите очаквания рязко се променят в зоната на съвпада. А той е през тази седмица.

В зоната на Козирог са главните събития през 2020 година. Плутон е домакинът, тъй като престоят му в знака е най-дълъг, а и най-рядко се случва. Цикълът на Плутон е около 250 години, с голям толеранс, заради изтеглената орбита, по която се движи. В Козирог Плутон навлезе в края на ноември 2008 година и ще остане до май 2025 година. За последно се е движил през този знак между януари 1762 и октомври 1779 година. Плутон престоява в един знак около 17 години, достатъчно време да срещне Юпитер, на който цикъла е 12 години, два пъти.

Предишният съвместен цикъл на двете планети е започнал през 1771 година, със съвпади през февруари и септември. В началото на този цикъл, пет години от началото, когато Юпитер е бил в срещуположния знак Рак, на 4 юли 1776 година, са създадени САЩ.

Новият цикъл Юпитер-Плутон, начеващ през тази година, е на три стъпки. Съвпадите, както вече знаете, са на 5 април и на 30 юни, вече преминали, и предстоящия на 12 ноември, в юпитеровия ден на седмицата-четвъртък.

Юпитер е планета на големите мащаби, на разширението, на експанзията, на глобалистиката в широк смисъл. Юпитер/Зевс е господар на небето, върховен бог и гръмовержец. Плутон/Хадес обратно, е владетел на дълбините, на подземното царство, на всичко скрито, конспиративно, граничните състояния, тези между живота и смъртта.

Както писах в годишния хороскоп 2020 „Козирог е знакът на властта и закона. Сатурн-Плутон в този знак, като темата се развива още от 2008 година, откакто Плутон стъпи в Козирог, и става все по-очевидна. Властта не е на Закона, а на този/тези които владеят Закона. С влизането на Юпитер в Козирог това става видно и за най-големите оптимисти.“

Двете планети в кардинални знаци съпътстват историята на пандемиите, писах го в Плутон и пандемиите. И това не е случайно. Не е случайна настоящата пандемия. Козирог е знакът на властта, а и Сатурн е в него сега. Съвпадите на Юпитер и Плутон през април и юни бяха съпътствани с обявен рекорден брой засегнати, и съответно затягане на мерките. Сега е третият важен момент от глобалната диаграма, пик на манипулацията и злоупотребата с влияние. Но обектът на влияние сега е подозрителен и резервиран, ще са необходими повече усилия и нови трикове.

Юпитер е и планетата на желанията, не на мечтите и фантазиите както е Нептун, а на конкретните желания свързани с живота на физическото поле, богатството, благоденствието, храненето, удобствата. Юпитер е планета на елита, на елитарното мислене и живота в охолство. Когато преминава през Козирог, през 12 години, елитът заявява желанията си за промени в правилата. Плутон в Козирог е изразителят на дълбоките,скрити промени в реда, порядъка, закона. През 2008 година, тази на ипотечната криза, Юпитер и Плутон бяха едновременно в Козирог, но се разминаха, нямаше съвпад. Сега, след 12 години, моментът настъпи.

Преминавайки през съвпада Юпитер-Плутон, този Рубикон обаче, ще имаме по-ясна представа какво се случва. Ще се даде шанс на Сатурн в Козирог да си каже думата по отношение реда и закона.

На Юпитер ще му трябва време да се отдалечи от влиянието на Плутон и да се подготви за срещата със Сатурн в края на годината, но във въздушния Водолей. Излизането на двете планети от знака, в който е Плутон, ще повлияе благоприятно справянето с епидемията.

Другото важно събитие през седмицата, очаквано не по-малко от обръщането на Меркурий в Скорпион,, е това на Марс. Ретроградността на планетата на комуникациите си каза думата по време на изборите зад океана. Бюлетини по пощата при ретрограден Меркурий е добър замисъл, който със сигурност обърква и най-обрата организация, но също така въвежда в заблуждение и тези, чиято идея е.

Планетата воин направи епично преминаване през собствения си знак, с кръгом на 10 септември. На 14 ноември, събота, Марс тръгва в права посока от 15-я градус на Овен. До края на годината му предстои само един напрегнат аспект, квадрат с Плутон на 23 декември.

Марс е планета активатор, катализатор, а в Овен и подстрекател на решаването на проблемите със сила. Задържаната енергия в периода на ретроградност предстои да бъде пусната като вода през шлюз на язовирна стена. Ще освободи напрежение, но и ще залее каквото се изпречи на пътя и. Последната фаза на Луната,в дните преди новолуние, е време за разчистване.

В неделя, 15 ноември, е новолунието в Скорпион. За родените в 11-та зодия започва новата астрологична година. Началото е твърде емоционално с квадрата на Венера и Плутон, който става точен часове след съвпада на Слънцето и Луната в 23-я градус на Скорпион. Изключително емоционален край на седмицата. Плутоновата енергия, която я владее, освен дълбоко трансформиращата си насока, носи очакване за освобождаване, за възраждане, като въздигането на птицата Феникс, която възкръсва от пепелта.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои напрегната седмица. Венера и Марс застават един срещу друг в понеделник. Противоречията с някои хора могат да стигнат критична точка, ако не сдържате желанието си да приложите сила. Меркурий преминава в зоната на тайните във вторник и ви готви изненади. Съвпадът на Юпитер и Плутон в зоната на кариерата е обещание за нови възможности, за растеж и развитие. Директният планетен управител от 14 ноември нататък е силен мотиватор на движение и постигане на амбиции. Ако сте пестили сили до сега, то настъпва време за по-голяма активност. Разчистете си задълженията преди новолунието в неделя. Новата Луна обещава финансова подкрепа.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с луна в Лъв. В понеделник не пропускайте да заявите себе си, да си изкажете мнението, да проявите инициатива. Опозицията Венера-Марс ще внесе колорит и емоционално разнообразие в отношенията ви с хора от близкия кръг-роднини, приятели, съседи. Съвпадът Юпитер-Плутон повлиява някои планове за придобиване на собственост. Активното участие е много важно в случай,че се прибягва до ползване на правни услуги. Директният Марс от Овен ще ви развърже ръцете с освобождаване от някои административни ограничения. Новолунието в Скорпион отваря нова страница в отношенията в домашната среда. Навлизате в период добър за промени, премествания, смяна на жилище.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Лъв. В началото на седмицата избягвайте противоречията с близък на сърцето ви човек. Настройте се опрощаващо и по дипломатичен път да решавате спорове. Комуникацията с хора отдалеч ще стане по-интензивна. Възможно е да създадете и нови приятелства. Планетният управител през тази седмица е много активен в зоната на личните доходи. Имате възможност за увеличаване на приходите. Предстоят и някои предизвикателства към разбиранията ви за справедливост, чест и морал. В края на седмицата вероятно ще сънувате по-интензивно, помнете сънищата си, записвайте ги.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои емоционална седмица. Венера и Марс в опозиция в понеделник ще зададат приповдигнат тон в отношенията ви с околните. Във вторник Меркурий навлиза в Скорпион. От зоната на партньорстото, планетата на комуникациите ще изисква повече внимание към това какво ви казват другите и съобразяване с чуждото мнение. Съвпадът Юпитер-Плутон в Козирог ви прави ангажирани с действията на други хора, особено на такива с по-висока обществена позиция и власт. Разчистете недоразуменията и погрешните стъпки в отношенията с други хора преди новолунието в неделя, в Скорпион. В меркуриевия период на годината сте, навлизате в зона на значими за вас събития.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои подвижна седмица. В понеделник финансови тревоги ще държат ума ви в бойна готовност. Във вторник Луната е вече във вашия знак и ви дава силата да решавате какво, къде, как. Меркурий сменя знака. Планетният управител прехвърля енергията си в зоната на комуникациите. Тук предстои новолуние в края на седмицата. Разчистете пречки, недоразумения, грешки в документи или друго, което може да ви попречи да договаряте условия по сключване на сделка. Ако не можете да приключите до сряда, отложете за следващата седмица.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои успешна седмица. Напрежението в кардиналните знаци от опозицията на Венера и Марс създава някои емоционални неудобства в началото на седмицата. Отлагайте решаването на конфликти за вторник и сряда, когато Луната е в хармоничния за вас знак Дева. Съвпадът на Юпитер и Плутон на ваша територия ви прави твърде сигурни в позицията си, дори самодоволни, което вероятно ще предизвика инакомислещите. Директният вече Марс от Овен ще повлияе благоприятно домашните дела, ще ви мотивира за промени, които отлагате от доста време. Новолунието в Скорпион дава отправна точка за нов екип, нова група по интереси и хобита.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои динамична седмица. В понеделник е вероятно спешно пътуване. Във вторник, Меркурий сменя знака. В скорпион планетният управител внася раздвижване в работната среда. Ежедневният график ще търпи непрекъснати промени. Грижете се за здравето си, нервното напрежение може да окаже влияние в дните преди новолунието. Директният вече Марс, от събота нататък, от зоната на приятелите ще ви дава все повече подкрепа и самоувереност. Новолунието в Скорпион дава възможност за нови работни ангажименти.

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, неспокойно начало на седмицата. Венера от вашия знак в опозиция с Марс е голямо изпитание за стремящата се към равновесие, и хармония, натура. Чувството ви за справедливост може да бъде провокирано от нечии претенции. Меркурий от Скорпион ще ви кара да обръщате повече внимание на финансите си. Разчистете тази зона, за да се реализира успешно новолунието в Скорпион, и да ви радва в следващите седмици с повече парични постъпления. Директният Марс от зоната на партньорството ще намали напрежението там, но ще ви държи будни за конкуренция и съперници, с които ще трябва да се справяте до края на годината.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, предстои ангажирана с другите седмица. Опозицията на Венера и Марс ще ви постави в отношения на избор на страна по спорни въпроси в началото на седмицата. Ретроградният Марс, ако не му попречите, ще ви включва в спор заради спорта. Меркурий от Скорпион внася раздвижване в професионалната сфера. Тук предстои новолуние в края на седмицата. Разчистете в следващите дни недоразумения, ако ги има, с колеги и шефове. Отварят се нови възможности за развитие в кариерата през следващите седмици.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак,седмицата започва с решаване на финансови въпроси. Някои противоречия с най-близките ще се окажат сериозни и ще изискват да им отделите повече време. Съвпадът Юпитер-Плутон в зоната на партньорството носи противоречиви послания. Всяка нова възможност ще бъде съпътствана със сериозна пречка, и взимане на важни решения. Марс от зоната на кариерата, вече директен, от 14 ноември нататък, освобождава задържана енергия за реализация и напредък, на която се дава зелена светлина. Новолунието в Скорпион, в неделя, е начален момент на промени в личния живот.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои професионално ориентирана седмица. Меркурий идва във вашия знак за три седмици, време през което ще ви прави активни и отворени за по-динамична комуникация с околните. Директният Марс от Овен става ваш съюзник в борбата за по-добра физическа кондиция, за повече движение и здравословен начин на живот. Новолунието във вашия знак прави слънчевия период на личната година още по-динамичен, изпълнен с предизвикателства и възможности.

За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои седмица на новолуние в сродния по стихия знак Скорпион. В юпитеровия период на личната година, новолунието става начало на важни житейски промени. През седмицата обаче ви предстои разчистване на отношения с хора, с които ви свързват наследствени, и/или финансови въпроси. Ще ви се налага да правите някои отстъпки и да се съобразявате с интересите на другите. Съвпадът Юпитер-Плутон ви вдъхновява да се включвате активно в групи по интереси, да правите първа крачка към сближаване и сприятеляване. Новолунието в Скорпион дава старт на нови идеи за обучение и развитие, промяна в някои планове и набелязване на нови цели.

Дати на някои астрологични събития

Венера опозиция с Марс на 9.11.2020/ 18:08

На 10.11.2020/ 23:55/Меркурий в Скорпион

Юпитер съвпад с Плутон на 12.11.2020/ 23:38

На 15.11.2020/7:07/Новолуние в 23°Скорпион

През тази седмица Луната се движи между зодиакалните знаци Телец и Лъв, през трета и четвърта четвърт.

Луната е без курс на:

9.11.2020/ 13:05 – 9.11.2020 /15:30

11.11.2020 /12:58 – 11.11.2020 /18:09

13.11.2020 /13:32 – 13.11.2020 /18:19

15.11.2020/ 13:12 – 15.11.2020 /17:47

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии