Седмичен хороскоп 9-15 януари 2017

ПЛ 12 1 17 в четвъртък

Меркурий в Козирог от четвъртък

Венера в съвпад с Нептун в четвъртък

Петък 13-ти

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Астрологичната картина през тази седмица блика от емоции. И това е най-вече заради активната водна енергия с Венера-ЮЛВ, Нептун, Марс и Хирон в Риби.

Пълнолунието в Рак допълва с емоционален фокус в кардиналния кръст с Голям квадрат. Тази тежка и динамична планетна конфигурация ще влияе през цялата седмица. Пълнолунието в Рак дава амбиции за постижения на водните и на земните знаци.

Във вторник Слънцето, движещо се през Козирог прави точен квадрат с Уран, на фона на активната опозиция Юпитер-Уран. И без намесата на Луната тази конфигурация е достатъчно критична, активираща притихнали заради празниците, противоречия.

В четвъртък Слънцето прави точен квадрат с другия участник в опозицията – Юпитер. Така дните до пълнолунието ще са изпълнени с екстремни събития по света, и у нас. Пълнолунието в Рак подбужда чувството за себесъхранение, кара хората да не стоят безучастни, когато са застрашени здравето и живота на близките им. Втората опозиция, макар и по-краткотрайна, е тази на Плутон и Луна. Отново интересите на властта, елита, силовите организации, символизирани от Плутон в Козирог, ще бъдат противопоставени на интересите на масата от хора, в символиката на Луната в Рак. Много конфликти могат да възникнат на тази основа, когато всеки защитава своята територия, и своето право, своя етнос, своя народ, своята страна. Страхът може да бъде основа за обединение срещу реална или мнима заплаха, реална или виртуална.

Големият кардинален квадрат ще бъде като „дамоклев меч“ както сега, така и през следващите месеци, всеки път, когато Луната в Рак минава през зоната на разгръщане на двойния квадрат Юпитер-Уран-Плутон.

Също в четвъртък, на 12 януари, Меркурий влиза в зоната на кардиналните знаци – в Козирог. Директният вече Меркурий може да отприщи сдържани в ретроградната му фаза енергии, и амбиции за надмощие. Отправяйки се за среща с Плутон и квадрат с Уран, планетата на комуникациите, до края на месеца, може да е в основата на IT война, хакерски нападения, вирусни атаки и друго в този порядък.

Пълнолунието и директният Меркурий дават подкрепа на бизнеса, за сключване на договори, за учредяване на фирма или сдружение, за сключване на сделки. От 8 януари до 6 февруари на небосклона няма нито една ретроградна планета, единственият „чист“ период на годината.

И отново в четвъртък, на 12 януари, но вечерта, се случва нещо важно, като хепиенд на планетарен трилър. Венера прави съвпад с Нептун в Риби. Това толкова красиво събитие се случва в точния момент, за да успокои страстите и да внесе хармония там, където тя е нарушена. Лечебната енергия на Венера-Нептун може да донесе утеха на страдащите, да приласкае нещастните и да ни нашепне да вярваме в чудеса, в дните до края на седмицата.

Снежна, но по-топла януарска седмица!

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

 

Ov12За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, предстои успешна седмица. Луната в подвижните Близнаци, в началото на седмицата, активира предприемчивата ви натура. Меркурий е вече директен и имате „зелена вълна“ на светофарите на живота, за да приведете в изпълнение вашите планове. Уран от вашия знак стимулира чувството за свобода и отърсване от прекомерни ангажименти. Юпитер от балансьорът Везни търси най-доброто за вас, а Плутон и Слънцето в Козирог са ви покровители и наставници. Всичко щеше да бъде перфектно, ако те не се конфронтираха и те „дърпат чергата“ към себе си. Най-уязвима остава зоната на дома и семейството, в която се настанява Луната в средата на седмицата,предявявайки и тя своите претенции. Така в средата на седмицата имате голямата дилема „накъде?“, така че да уравновесите големия кардинален квадрат. Очакват ви трудни решения, но с голямо житейско значение. Слушайте сърцето и интуицията си.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда, петък и събота.

La12За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, предстоящата седмица предлага разнообразни вълнения. Всяко пълнолуние е предизвикателство към емоционалната природа, противопоставяйки подсъзнателните стремежи и осъзнатите действия. Напрежението в кардиналния кръст активира зоната на грижа за здравето, собствено или на близки хора. Възможно е постъпване в болница, и активна комуникация с лекарското съсловие. Преминаването към специален хранителен режим може да се окаже разковничето за някои здравословни проблеми. Седмицата не е от най-благоприятните за пътувания, нито близки, нито далечни, и то не само заради усложнената метеорологична обстановка. Фокусирайте се върху активности в близката среда, помогнете на приятел или съсед, правете планове за бъдещи инвестиции. В четвъртък и петък, и до края на седмицата, Венера и Нептун ще ви помагат за стопляне на отношенията в двойката, за по-интензивна интимност.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, петък и събота.

St12За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, предстоящата седмица предлага предизвикателства към интуитивната ви и прозорлива природа. Пълнолунието във водния знак Рак подтиква към задълбочени анализи и търсене на причини за неща, които вече са се случили. Вероятно мнозина ще изкарат на повърхността стари тревоги за близките си, ще се ровят в миналото, за да търсят предисторията на ситуации от настоящето. Моментът е добър „да изтупате от прахта“ стари идеи,на които да дадете нов живот. Напрегнатата астрологична картина в кардиналния кръст прави всичко по-поляризирано и противоречиво, изпълва ви с подозрения и недоверие към околните. Финансовото обезпечаване на инвестиционните ви намерения може да се окаже под въпрос. С навлизането на Меркурий в Козирог ще се сдобиете с надежден съветник.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък и събота.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

 

Te12За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, предстои подвижна седмица. Пълнолунието в Рак подсказва промяна, която назрява от известно време. Сега, при напрегнатата астрологична картина от големия кардинален кръст, за някои тази промяна може да се стори принудителна и нежелана. Тя обаче ще разтовари натрупана енергия и ще ви освободи от неясноти и угризения. Имайте готовност за нови идеи и нови подходи, за съвсем различен поглед върху обстоятелства, които досега са изглеждали стабилни и непоклатими, или основаващи се на ваши закостенели разбирания и предразсъдъци. Пълнолунието предполага действие, затова имайте готовност за движение, премествания, контакти с повече хора, независимо от метеорологическите условия. Разчитайте на подкрепата на приятели през втората половина на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, сряда, събота и неделя.

De12За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, предстои комуникативна седмица. Пълнолунието в Рак задава тонът,който е по-сантиментален и ориентиран към другите, към приятелите, към екипа, с който работите. Пълнолунието е време за реализация, но и за сбъдване на желания и мечти. Напрегнатите аспекти радикализират отношенията и вероятно нищо няма да върви гладко, но е важен крайният резултат. А той е да разделите своите от чуждите, добрите от лошите, тези на които имате доверие от тези, към които нямате. В деня на пълнолунието – четвъртък, планетният управител сменя знака. Меркурий в сродния по стихия знак Козирог отваря нова страница в личния живот. За свободните сърца краят на седмицата обещава интересни срещи и нови запознанства.

Благоприятни дни през седмицата – вторник, петък, събота и неделя.

 

Ko12За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои напрегната седмица. Като знак от кардиналния кръст сте под влияние на развиващите се в този период аспекти между Слънцето и Плутон от вашия знак, Уран от Овен, Юпитер от Везни и Луната, която влиза в Рак в сряда, а в четвъртък преминава през критичната зона. Пълната Луна в Рак е указание за случване на нещо, върху което сте работили в последните месеци. Препъни камък може да бъде дисбалансът между професионалните амбиции и семейните ангажименти, между вашите лични планове и проекти, и тези на партньора. В дните около пълнолунието противоречията изпъкват най-ярко, давайки сигнал, че трябва да намерите решение за тях. Може би трябва да прехвърлите някои от ангажиментите си на друг, запазвайки само контролни функции. В четвъртък Меркурий ви идва на гости и, за повече от месец, ще внесе подвижност и разнообразие в живота ви.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, петък, събота и неделя.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

 

Bl12За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, седмицата започва с Луна в Близнаци. Луната във вашия знак ви прави център на внимание за околните. Но също така ви натоварва с очаквания и отговорности, от които не можете да се измъкнете. Предстоящият голям квадрат от планети няма да ви го позволи. От вас се изискват позиция и действия, а не само намерения и обещания. Вашата самоувереност ще бъде подкрепена в дните на пълнолунието, когато Меркурий, планетният управител премине в сериозния Козирог. Директният Меркурий подкрепя сдружаването, договарянето, сключването на сделки, подписване на трудов договор, особено в този период, в зоната, между 8 януари и 6 февруари, когато Юпитер става ретрограден. Големият кардинален квадрат активира зоната на личния живот, формалните и неформални връзки, отношенията с децата. Някои финансови въпроси също изискват навременно решаване.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък, петък и събота.

Ve12За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, предстои напрегната седмица. Пълнолунието в Рак отправя предизвикателство от зоната на професионалната изява. Доколко ясна визия имате за бъдещето си, доколко сте следвали целите си с труд и постоянство, такива ще бъдат и резултатите. Макар че не винаги има права пропорционалност между труд и резултати. Напрегнатите аспекти в кардиналните знаци на мнозина ще покажат слабите места и пропуските. При някои ще има разочарование и несбъднати надежди. За други, идва мигът на славата и популярността. В партньорските взаимоотношения също има поляризация, която при някои може да доведе до сериозен разрив. В четвъртък превключете на режим „фина дипломация“, за да предотвратите излишно изостряне на отношения и отправяне на упреци. В края на работната седмица ще получите потвърждения за лоялност и подкрепа.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, петък и събота.

Vo12За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с позитивна нагласа. Луната в сродния по стихия знак Близнаци ви носи добри очаквания и емоционална подкрепа в първите дни на седмицата. Пълнолунието в Рак, което задейства големия кардинален квадрат в четвъртък ще даде израз на някои противоречия в работната среда. Взаимоотношенията ви с хората, с които работите, ако има такива разбира се, могат да станат твърде напрегнати в средата на седмицата и особено в четвъртък. Открояват се някои пропуски в организацията, в съставените графици, в разпределението на работата. Завършване на работа по проект,може също да бъде съпроводена с неуредици, които влошават работната атмосфера. Ако се чувствате претоварени, намерете начин да балансирате графика си с редуване на работа и почивка.

Благоприятни дни през седмицата – понеделник, вторник, сряда и събота.

ВОДНИ ЗНАЦИ

 

Ra12За родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, предстои пълнолуние в Рак. Пълнолуние в собствения знак се случва един път в годината и само по себе си е важно астрологично събитие. Но сега има допълнителни фактори, които му придават още по-голяма значимост и сила. Големият кардинален квадрат, който включва Луната в Рак в четвъртък, по осите на двете опозиции, противопоставя личните интереси и амбиции на тези на партньора. Някои противоречия помежду ви ще намерят ярък израз в сряда и четвъртък. Другата ос, опозицията между Уран и Юпитер, противопоставя промените в работната среда, професионалният ви растеж на домашния комфорт и семейната ангажираност. Всички заедно създават напрегнат астрологичен фон, на който напълно е възможно да се сбъдне отколешно желание, и така да се разместят житейските пластове, че да навлезете в един нов етап от своя живот.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и събота.

 

Sk12За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, предстои емоционално приповдигната седмица. Пълнолунието в сродния по стихия знак Рак е особен момент през годината, време за радост от постигнатото, за реализация на планираното, за търсене на нови възможности и посоки. Това пълнолуние обаче попада в напрегната астрологична ситуация, когато са възможни изненади и неочаквано развитие на предварително добре планирани начинания. Седмицата не е добра за пътуване, поради риска от травми и аварии, който пораждат напрегнатите аспекти. Напрежението в отношенията с хората може да бъде по-неприятно и трансформиращо. Не се поддавайте на първия импулс, проверявайте източници и информация преди да заемете позиция,да изкажете мнение, или да направите крачка. За необвързаните има позитивни очаквания за романтични срещи в края на седмицата.

Благоприятни дни през седмицата вторник, сряда, събота и неделя.

Ri12За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстои успешна седмица. Струпването на планети във вашия знак само по себе си създава привличане на вниманието на околните върху вашата личност и това, с което се занимавате. Но пълнолунието в другия воден знак Рак е това, което слага акцент, придава значимост, осветява най-добрата ви страна. Личният момент е много силен, защото пълната Луна е в зоната на любовта, страстта, творчеството и успеха. Напрегнатите аспекти в кардиналния кръст е възможно да изострят противоречията ви с хора, които харесвате, или обичате. Или да ви подтикнат да кажете, или направите нещо, което да предизвика хорското недоволство. Съвпадът на Венера и Нептун в Риби ще заглуши дисхармонията с добри новини и позитивна нагласа за приятни събития – лични и такива в най-близкото обкръжение.

Благоприятни дни през седмицата петък, събота и неделя.

Дати на някои астрологични събития

Слънце в квадрат с Уран на 10.01.2017 / 18:22

На 12.01.2017 /16:03 ч. Меркурий влиза в Козирог

На 12.01.2017/13:33 ч. Пълнолуние в 22°Рак

Слънце в квадрат с Юпитер на 12.01.2017 / 6:43

Венера в съвпад с Нептун на 12.01.2017 / 23:54

Луната през периода се движи между знаците Близнаци и Дева, през втора и трета четвърт.

Луната е без курс на:

8.01.2017 / 4:23 – 9.01.2017 / 0:06

10.01.2017 / 23:38 – 11.01.2017 / 0:49

12.01.2017 / 13:34 – 13.01.2017 / 2:08

14.01.2017 / 17:17 – 15.01.2017 / 5:52

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии