Седмичен хороскоп 9-15 януари 2023

2023 1 9Тригон Меркурий-Уран

Тригон Венера-Марс

Марс директен от 12 януари

Квадрат Венера-Уран на 15 януари

Муси Дачева

Обща характеристика на периода

Емоционално начало на седмицата с Луна в Лъв. И Лилит в Лъв. Стойте далеч от хората със Слънце в Лъв или асцендент там, особено в първите градуси,защото те са готови да реагират остро на всяка критика, или заплаха. Всъщност началото на седмицата е относително миролюбиво. В първите часове на понеделник Меркурий и Уран са в тригон. Двете планети,владеещи ума и мисленето, са в земни знаци и ретроградни, което прави хармоничната връзка интелектуално прагматична,задълбаваща и дори зацикляща в някои теми. Трудно се излиза от този дълбок мисловен коловоз.

На помощ се притичват Венера и Марс. Двойката планети на страстта са в точен въздушен тригон в понеделник след обед. В него планетата на красотата има водеща роля, Марс е застинал почти на място, очакващ обръщането си след няколко дни.

Спокойната астрологична картина през по-голямата част от седмицата се допълва от секстила между Слънцето и Нептун.

Пасторалната зимна картина се оцветява в червено в сряда, когато Венера застава в квадрат към лунните възли. Знаете вече, че когато планета застане в такава позиция, това е знак за взимане на узряло решение, твърдо и категорично. Преминавайки през времевия мост минало – бъдеще Венера,макар и със средствата на дипломацията, или може би въпреки тях, ще разбуни духовете с поставяне на категорични изисквания, с взимане на значимо решение, в името на справедливостта, хармонията, баланса.

Четвъртък е един от най-благоприятните дни през седмицата. В юпитеровия ден, Слънцето и Луната са в тригон, който с включването на Меркурий и Уран се разширява до голям земен тригон. Влияе добре и подкрепя опити да се постигат съгласие, договаряне, съвместни начинания, както между отделни хора, така също между групи, организации.

В четвъртък, на 12 януари, Марс излиза от ретроградност. Планетата воин тръгна назад на 30 октомври 2022 година от 25 градуса Близнаци. Сега, Марс тръгва напред от 8 градуса на въздушния знак, до края на седмицата е стационарен,бавно увеличавайки скоростта си.

През тази седмица ни предстои първият от двата „петък 13“. Вторият за годината 2023-та е през октомври.

Ако не се постигне разбиране и нещата не се случат с добро в средата на седмицата, то следва ярко продължение в края на седмицата, при директен Марс. В неделя Венера прави точен квадрат с Уран, в неподвижните Водолей-Телец. Процесите в неподвижните квадрати текат видимо бавно и тихо,но с голямо натрупване на енергия под повърхността, след което идва вулканично избухване.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, седмицата започва с Луна в Лъв. От зоната на сърдечните дела Луната ви мотивира за повече романтика и мили жестове към човека, който обичате. Но имайте предвид, че и Лилит започна своя преход през тази зона. Бъдете внимателни и не се поддавайте на нейните провокации. В сферата на кариерата и социалните отношения имате подкрепата на двата най-силни хармонични аспекта на седмицата. Меркурий,който се движи там, е все още ретрограден, но Марс изправя ход. Планетата управител тръгва напред в четвъртък,след 2,5 месеца назадничавост,но можете да разчитате на нея от следващата седмица нататък. В силна позиция, с аспектите си, ви поставят както Юпитер от вашия знак, така и Сатурн от Водолей.

За родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, седмицата започва с Луна в Лъв. Един път всеки месец получавате това предимство. Но сега то е в комбинация с Лилит, която кацва в знака ви. Движението и е по-бавно от това на Меркурий, но по-бързо от на Венера. Изминава по 3 градуса на месец, а целият знак ще прекоси за 9 месеца. Така влиянието и сега е само върху първите градуси на Лъв, ако там е Слънцето или асцендента. Сръчква, подстрекава, провокира, прави човек остър и арогантен. Марс се изправя,което повлиява добре отношенията с приятели, колеги, партньори по бизнес, съекипници. През втората половина на седмицата Венера „яхва метлата“, в началото е „бяла и добра“, но в сряда първо притиска към взимане на решение, а в неделя направо реже и разрушава.

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, седмицата започва с Луна в другия огнен знак Лъв, което прави началото ведро и обнадеждаващо. За доброто настроение и високия дух спомагат и няколкото хармонични аспекти между планетите, както и придвижването на Юпитер през другия огнен знак Овен. Зоната на партньорството въздъхва облекчено в четвъртък, 12 януари, когато настанилият се там на 20 август и обърнал се на 30 октомври, миналата година, Марс най-сетне тръгва в права посока. Отношенията с другите стават по-открити и честни, можете да бъдете максимално наясно кой ви е приятел, и кой не е. В края на седмицата отношенията с някои родственици могат да станат твърде сложни.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, фокус на вниманието през по-голямата част на седмицата е домът, семейството, най-близките. Творчески импулс имате още в началото, когато Меркурий и Уран от вашия знак са в приятелския аспект тригон. Във вторник, а още повече в сряда Луната обединява земната енергия по много съзидателен начин. Прави ви инициативни и продуктивни. Като венерин човек, в този ден ви се полага изпит по самоопределяне. Взимането на решение е трудно понякога, когато имате много за и също толкова много против. Венера в квадрат към възлите ще ви постави в условия да избирате между собствените си интереси и тези на другите. Изправянето на Марс ще ви даде повече свобода на маневриране,както и повече възможности да подобрите материалното си състояние. В неделя, контролирайте гнева си.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, започвате седмицата в сянката на събитията, или на някой друг. Трябва да проявите инициатива, да заявите желание, за да се включите във вихъра на големия земен тригон от първата половина на седмицата, в който се включва все още ретроградния планетен управител. Сряда е вашият ден, когато Луната е в знака ви и личността ви привлича повече външно внимание. Изправянето на Марс в четвъртък, 12 януари, е важен момент в кариерното ви развитие. Тригонът на светилата също е тогава. Процеси, които са ви изглеждали умишлено задържани от някого, или от така сложили се обстоятелства, сега добиват импулс да се придвижат напред и да се развият. В края на седмицата финансови въпроси могат да станат препъни камък в личните отношения.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, предстои динамично начало на седмицата. Меркурий и Слънцето от вашия знак се свързват хармонично с Уран. Това предполага нови идеи, нови възможности за лична изява. В сряда и четвъртък, когато Луната е в другия земен знак Дева събира планети в ъглите на голям тригон, можете да се обедините с други хора около важна цел и да предприемете реални стъпки за постигането и. Марс става директен в четвъртък, а през другата седмица отпадат и задръжките, съпровождащи ретроградността на Меркурий, така пътят лека полека се разчиства. В края на седмицата нечие разточителство може да предизвика недоволство и реакция.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, предстои забележителна седмица. Началото е белязано от тригона на Меркурий и Уран,ретроградни и в земни знаци, в най-тайнствените зони на слънчевия хороскоп. Предстои ви да узнаете тайна, или да получите информация за важни неща, които ви касаят индиректно. Общуването е много важно през тази седмица. Научете си урока, напишете си домашното, за да бъдете уверени в себе си, точни в изказа и най-важното, добре разбрани от тези, към които отправяте казаното. Венера ви тегли към пътувания е забавления. Марс от вашия знак, още не е готов. Почти неподвижен през цялата седмица, но завъртащ се на пета и сменящ посоката. От 12 януари е директен, а това е много важно за вас и личните планове, които постепенно се задвижват и набират скорост.

За родените под знака на Вeзни, или с асцендент във Везни, през седмицата приятелската подкрепа се оказва най-важният елемент от пъзела. Луната в Лъв ви прави честолюбиви и чувствителни към похвали и критики. Планетният управител променя нагласите си от добронамереност в началото към конфликтност в края, заради аспектите си с другите планети. В петък сутринта Луната влиза във вашия знак. Така ви се дават лостове, с които да управлявате битието си. Марс е вече директен, макар и бавно движещ се. Той, хармонично свързан с Венера, ви дава посока и нови цели, в които да вложите амбициите си. В края на седмицата планетата на любовта, в зоната на любовта, е в квадрат с Уран. Възможни са неприятни ситуации с близък на сърцето ви човек.

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, седмицата започва с Луна в противоположния знак Лъв. Другите са важни за вас и начините да ги достигнете и привлечете вниманието им са много в началото на седмицата. Тригонът на планетите на ума и иновациите в понеделник ви кара да си припомните нещо старо, учено или практикувано, което сега да намери приложение като новооткрито. Приятелският тригон на Венера от вашия знак с Марс увеличава харизмата и привлекателността ви. Ефектът е още по-силен, когато Марс излезе от ретроградността си в четвъртък В края на седмицата обаче Венера привлича неприятности с квадрата си с Уран, а Луната в Скорпион подсилва ефекта.

ВОДНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Рак, или с асцендент в Рак, седмицата слага акцент върху отстояване на собствените принципи. Финансови аспекти също ще бъдат обект на засилено внимание. Във вторник и сряда има раздвижване. Предстоят ви активно общуване, много срещи, разговори, изяви. Личните отношения могат да бъдат твърде интензивни през втората половина на седмицата. Опитът да изяснявате отношения, да уточнявате причини и вина, могат да доведат до влошаване на климата. Задълбаването до края на седмицата може да ви вкара в междуличностна спирала и рязко да влоши отношенията ви.

За родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, в центъра на вниманието е професионалната сфера. С влизането на Лилит в тази зона хармонията в отношенията с работодател, шеф, важен за вас човек, навлизат в труден период, с първи връх през месец май. В понеделник Луната в Лъв ви поставя ребром въпрос за решаване. Сряда и четвъртък са хармонични за вас дни. Общувате с лекота, намеренията се осъществяват без сериозни затруднения. Марс тръгва в права посока в четвъртък и това е важна новина за планетния управител. За някои ангажименти и задължения ще намирате по-добри решения. Краят на седмицата се очертава конфликтен.

За родените със Слънце, или асцендент, в зодиакалния знак Риби, през тази седмица се дава път на добрата организация и стриктното спазване на първоначалния план. Трудна задача за повечето от групата. Помощници има, и то не малко, като всеки внася стил и колорит. Сряда и четвъртък са дни за обединение в името на нещо добро и значимо. Марс от Близнаци става директен, а това оказва освобождаващо влияние върху отношенията с най-близките. Някои пречки отпадат почти веднага, на други им е нужно малко време, поне още седмица, докато и Меркурий се изправи. В края на седмицата имайте търпението да съберете цялата информация преди да се притеснявате.

Дати на някои астрологични събития

Меркурий 120 Уран на 9.01.2023 в 1:23

Венера 120 Марс на 9.01.2023 в 17:21

Венера 90 Уран на 15.01.2023 в 3:22

На 12.01.2023 в 22:55 ч Марс директен от 8°Близнаци

Луната е без курс на:

10.01.2022 9:23 – 10.01.2022 16:47

12.01.2022 21:39 – 13.01.2022 5:08

15.01.2022 4:21 – 15.01.2022 18:10

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Всички права запазени.

Препубликация само с писмено съгласие на автора.

Етикети: ,

4 коментара so far »

  1. Виолета Станчева каза,

    Писа на януари 9, 2023 @ 12:53

    Благодаря, г-жо Дачева за много приятната астрологична прогноза за тази седмица. От доста. време насам ми се случват много изнервящи събития и сега си казвам ” дано” , както се пее в песента.
    Благодаря също , че приехте поканата ми за приятелство , защото ние бяхме фейсбук приятели , но едно ноемврийско утро фейсбук не ме допуска и ми казва ” не сте вие”. По-късно мои близки ми казаха , че профила ми има друго име , всичко. мое – името Виолет Чарлз… и затова сега съм Вили Станчева.
    Пожелавам Ви Божие благоволение над дома и близките Ви и дълги години ползотворен живот , обичана от деца и внуци!

  2. Василева каза,

    Писа на януари 9, 2023 @ 17:55

    Здравейте, г-жо Дачева в сряда стартира подписката за референдум. Да приемем, че е “узряло, твърдо и категорично решение”, по-важното е ще доведе ли до поставените цели – т.е. осъществяване на референдум, резултат в полза на Лева и решение на властимащите за отлагане приемането на чужда валута? Навярно ще зависи и от последващи карти, но според тази на 11.01.2023 – (10) каква е тенденцията? Благодаря.

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 10, 2023 @ 22:21

    Василева,
    тя темата референдум за лева узря, та презря.
    При ретрограден Меркурий и Марс в Близнаци ретрограден какви да са очакванията.
    Организаторите като орел, рак и щука, отвън факторите работят по-добре,отколкото отвътре.
    Съмнявам се тази подписка да има голям успех. Но нагласата е ярко срещу еврото, така че темата може да се самозатвори.

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 12, 2023 @ 14:15

    Анастасия Гешева
    Главната задача на България за тази година е НЕДОПУСКАНЕ приемането ни в еврозоната и преминаването ни към разплащане в евро. Събитие, насрочено за 1 януари 2024 година, буквално виси като меч над главите ни. Основната опасност не е, че ще поскъпне битието ни, а че ще бъдем вкарани във вътрешността на тоталитарната система на глобализма с всички произтичащи многобройни негативи, които ще бъдат толкова сериозни, че ще засегнат до 4 поколения след нас. Следователно въпросът за борба срещу това зло е основен и на дневен ред, като по всичко изглежда, че това е заплаха от историческо национално значение, трудно съизмерима с други световни заплахи, с които България се е сблъсквала в историята си. Моята преценка е, че това събитие е съизмеримо единствено с падането ни за 500 години под чужда народностна и религиозна система на власт, култура и морал.
    По тази причина е от изключително важно значение провеждането на референдум за запазване на лева, да не кажа, че е направо катастрофално важно кой и с какви мотиви организира допитването. Няма да правя анализ на борбите и ежбите по повод организацията на референдума, информация има изобилно. Ще посоча враговете на инициативата. Това са българската държава, която е в ръцете на евро-атлантическата върхушка, политическият елит от всички партии, чуждите евро-атлантически посолства, ЕС, медиите и журналистите, всички НПО, финансирани с американски средства.
    Ще кажа също, че към момента се случиха някои много смущаващи неща, които не са изненада за мен.
    И накрая ще посоча моите изводи и моето мнение за случващото се по този, повтарям, най-сериозен въпрос за бъдещето на българската нация.
    Инициативата е много хубава, с широко обществено доверие и с огромен потенциал за успех, което може да означава и отваряне на врата за Булекзит. Което означава мощна обществена енергия за политически процес, каквато не се е отваряла от 25 години насам. В резултат не съм учудена от простия факт – Костадин Костадинов и Възраждане да обсебят инициативата изцяло с позволени и непозволени средства. Инициативата не е тяхна по произход. Освен това икономическите им експертност и са в начален стадий на формиране, което прави Възраждане тежко неспособни да ръководят подобен мащабен процес, това се вижда с просто око от парламентарната им работа.
    Но най-сериозният аргумент против тяхното обсебване на референдума е, че аз лично не съм сигурна и никога не съм била сигурна, че те работят за интереса на България и българския народ! Има множество досадни и притеснителни примери, че Възраждане в парламента не работи за България, а за глобалисткия чужд политически концлагер. Тези неща за мен са били ясни и неведнъж съм ги критикувала. Но настоящата ситуация, с темата за еврозоната, тема от жизненоважно значение и при положение, че ИНСТИТУЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ РАБОТЯТ ЗА ИНТЕГРИРАНЕТО НИ КЪМ ЕВРОЗОНАТА, обсебването на референдума и откровеното готвено поредно предателство към България, този път от Възраждане, ми се струва бреме, което обществото много трудно ще понесе! Референдум задължително трябва да има! И този референдум в никакъв случай не бива да бъде обсебен от Възраждане! Те ще го провалят, вече го провалят и саботират.
    Но дори и да е късно, дори и нищо да не можем да постигнем, всеки българин, който иска да бъде за пореден път изпитан на чия страна застава, трябва да се подпише против еврото. Всеки подписал, се е подписал в книгата на бъдещето.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии