Силна подкрепа за Телец, Козирог и Дева

Седмичен хороскоп

15 – 21 декември 2008 г.

Муси Дачева

Земни знаци

Телец
Венера е във Водолей от миналата седмица и това ви носи известно успокояване на напрежението в работната среда. За голяма част от родените в Телец или с асцендент в Телец, дните се насищат с романтика и красиви надежди. Не пренебрегвайте най-близките си заради служебните си ангажименти, защото подкрепата и опората, която ви дават са много важни в този момент. Юпитер продължава да дава с щедри шепи овации на артистичните изяви на Телец. За част от родените в края на знака, през тази седмица има условия за професионално издигане, за получаване на големи правомощия и знаци на доверие от висшестоящи. На родените в първите градуси на Телец, Плутон изпраща своята подкрепа за справяне с голямо и продължително натоварване, но трябва да положите повече усилия да се харесате на хората, на чиято подкрепа разчитате. Дните 15-16-ти са неблагоприятни за здравето, не планирайте операции или каквито и да са медицински манипулации в тези два дена.

Дева
През тази седмица родените под знака на Дева както и тези с асцендент в Дева ще трябва да поемат част от ангажиметите на други хора, ако искат работата да бъде свършена в срок. По-голямото натоварване, на което се обричате в последните дни на годината, може да навреди на отношенията ви с най-близките ви хора. Ще трябва да изтърпите известни неудобства в бита и ежедневието. Обезопасете добре дома си и офиса, защото има опасност от . Проверете си финансовата документация и проконтролирайте човекът или хората, които ви водят сметките, тъй като има вероятност да бъдете подведени. Във вторник родените на 13-14 септември, ако дадат всичко от себе си и не се жалят, могат да постигнат изстрадан, но заслужен успех. В четвъртък и петък родените в последните пет градуса на Дева, т.е. от 18-ти до 23-ти, имат шанс да спечелят в надпревара срещу голяма конкуренция или в игри на късмета.

Козирог
До края на седмицата четири планети, включая Слънцето, ще бъдат във вашия знак. За родените в първата декада на Козирог или с асцендент в тази зона, периодът е благоприятен за обмисляне на нови неща. Идеите, които ви се въртят в главата имат нужда от отлежаване, пък и към този момент има твърде много неизвестни. Затова по-добре е старта да бъде даден на Нова Луна, в първите дни на Новата година. Използвайте времето, за да си укрепите защитите. Квадрата на Марс и Сатурн в съчетание с Меркурий във вашия знак, може да ви даде през тази седмица предимството да разберете плановете на хора, които работят срещу вас. Възможни са удари от най-неочаквано място и въвличане в интриги против волята ви. Но времето работи във ваша полза, в събота Слънцето влиза в Козирог и ще ви дарява своята подкрепа.

Огнени знаци

Овен
През тази седмица родените под знака на Овен или с асцендент в този знак ще бъдат под силното влияние на бъбривия Меркурий. Ще ви завърти активна кореспонденция, много разговори и обсъждания по различни нови и стари теми, необходимост от бърза и адекватна реакция на провокиращи събития в предстоящите дни. За родените в последните градуси на знака ще е по-лесно да намерят общ език с партньорите си. Разчитайте на приятели и колеги от женски пол. За родените в първата половина на знака обаче препоръката е да броят до 5 и тогава да говорят, защото под влияние на Меркурий,вероятността да кажат нещо ненамясто е голяма.

Лъв
За част от родените под знака на Лъва и за част от тези с асцедент в Лъв седмицата започва с любовен скандал. За някои това може да се окаже повратен момент в отношенията с интимния партньор и да доведе до раздяла. За други да е поредното скарване, последвано от любовно сдобряване. Марс, провокиран от Сатурн, ще ви прави много действени и енергични. Вложете тази енергия в нещо конструктивно и съзидателно. Моментът може да бъде много вдъхновяващ за артистичната ви природа. Може би ще установите по-близки отношения с хора, които досега са ви били чужди, но които към този момент са готови да ви дадат своята подкрепа. Организирайте сами или се присъединете към хора, които подготвят подаръци за деца, особено за такива в неравностойно положение.

Стрелец
За родените в знака Стрелец и с асцендент в Стрелец настоящата седмица ще бъде подобна в много отношения на миналата – напрегната и непредсказуема. Марс,който се движи през Стрелец в понеделник, вторник и сряда е в квадрат към Сатурн, който е в основата на сатурновата криза на огнения знак. На родените във втората половина на Стрелец това ще донесе притеснения в предприемаческата дейност и разочарования от хора, от които произтичат ограничения в дейността. Усилията положени за ускоряване на процесите не водят до желания резултат. Възможни са конфликти с хора на власт, с контролиращи органи, бюрократични пречки и налагане на санкции. Затова работете според закона и не си позволявайте волности и минаване по кривите пътечки … поне през тази седмица. Има опасност за здравето ви, вероятни са травми и инциденти, особено за родените на 13-14 декември.

Въздушни знаци


За родените под знака на Близнаци или с асцендент в Близнаци седмицата предлага не по-малко напрегнати мигове от предходната. В работната среда са възможни проблеми, които в някакъв момент могат да изглеждат непреодолими. Това се усеща по-силно в началото на седмицата, на 15 и 16-ти, когато Марс и Сатурн са в квадрат. Техниката излиза от строя, налага се спешен ремонт, настъпват ситуации, които изискват бърза реакция и ясна мисъл. Грижи могат да ви създадат и близки хора, макар и не нарочно. Ако имате доверие в интуицията си и направите нужните проверки, сигурно ще успеете да избегнете едно подвеждане или откровена измама.
Родените между 10 и 13 юни, трябва да бъдат особено отзивчиви в отношенията си с колегите и с родителите. Бъдете внимателни като участници в движението по пътищата – пазете себе си и тези около вас.

Везни
За родените под знака на Везни или с асцендент в този знак седмицата минава на бегом. Ще срещате много хора, но няма да можете да им отделите достатъчно време, защото то все няма да ви достига. Вниманието ви е съсредоточено върху това да се покажете като добре организиран и отговорен човек, но не винаги това ще се получава. Обективната причина идва от Меркурий, който е в Козирог, и на родените в първата половина на Везни ще създава проблеми с концентрацията, ще спъва желанието им да се покажат интелигентни и компетентни в дадена област. За учащите се от втората половина на знака астрологичната обстановка подкрепя доброто представяне в последните за тази година изпити. За тях седмицата е добра и за явяване на интервю.

Водолей
За родените в знака Водолей или с асцендент във Водлей, седмицата предлага голяма активност в колектива, в средата, в която работите. На вас може би са възложени или сами сте се нагърбили с организирането на празнично мероприятие. На вашата инициатива и енергия разчитат много хора. Но не превишавайте правата си, защото това ще ви донесе голяма съпротива и направо саботиране от страна на някои хора. Венера, която се движи през вашия знак, ще ви помага да намерите верния тон и да бъдете както обикновено център на вниманието на околните. За родените във втората и третата декада на знака Водолей астрологичната обстановка благоприятства задълбочаването на отношенията с партньора на едно по-високо духовно ниво.

Водни знаци

Рак
Началото на седмицата за родените под знака на Рак или с асцендент в Рак, не е особено благоприятно. Квадратът на Марс и Сатурн напряга отношенията с колегите, особено с тези, които са под ваше ръководство. Възможни са производствени аварии, проблеми с техниката, скандали с некоректни длъжници, неприятности с домашни любимци. Претенциите ви за подобряване на условията на труд и за повишаване на възнаграждението към този момент няма да бъдат уважени, но ще бъдат взети под внимание. Присъщата ви интуиция в края на седмицата ще ви помогне да намерите верният път в отношенията с партньори от чужбина или с хора към които изпитвате повече от симпатия.


На родените в първата половина на знака Скорпион вляят две много различни планети. Плутон в Козирог задава продължителен астрологичен фон на себеконцентрация, на твърда воля и силна мотивация за професионален успех. Меркурий от своя страна през тази седмица носи успех в обществените и професионални отношения, подкрепя създаването на нови и полезни контакти, облегчава, намалява стреса от наложителни промени в местоживеенето.
За родените във втората половина на Скорпион или с асцендент в тази зона на Зодиака първите дни на седмицата са наситени с твърде много и противоречива информация, което създава неяснота и напрежение. На помощ както обикновено ще дойде вашата силна интуиция, за да разгадаете плановете на конкурентите си, за да отсеете зърното от плявата и да решите по кой път да поемете.


За родените под знака на Риби или с асцендент в него, динамиката на тази седмица може да ви дойде в повече и в края й да се чувствате твърде уморени. Но няма как, ще трябва да приемете и тази доза физическо и психическо натоварване. Квадратът на Марс и Сатурн ще предизвика напрежение предимно в професионалната сфера, но може да засегне и партньорските, в частност брачни, отношения, особено ако партньорът ви е роден със Слънце в подвижните знаци – Риби, Дева, Близнаци или Стрелец.
На родените в средата на зодията, голяма подкрепа могат да окажат приятели или близки меркуриев тип, от зодиите Близнаци или Дева.
За Рибите, родени между 10 и 20 март, е препоръчително да бъдат внимателни при физически натоварвания и в дейности, в които има риск от нараняване. Възможни са проблеми с краката, особено тазобедрените стави и със зъбите. Можете да разчитате на навременната подкрепа от влиятелни приятели и покровители.

***

Луната през тази седмица се движи през знаците Рак, Лъв, Дева и Везни в трета и четвърта фаза.
На 21 декември в 14 часа бг. време, Слънцето навлиза в знака Козирог. Това е моментът на зимното слънцестоене, когато денят е най-къс, а нощта най-дълга.

Представяне на седмичния хороскоп от мен,

както и разговор по теми от астрология, номерология или психология,

можете да гледате на живо всяка седмица в понеделник в предаването “Каталог”,

с водеща Лили Бързева,

по Евроком България,
между 9 30 и 11 00 часа.

Темата в понеделник, 22-ри декември, е

“Подаръци според зодията”


Повторението е между 17 50 – 18 30 часа.

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 коментара so far »

  1. нели каза,

    Писа на януари 14, 2009 @ 10:05

    Здравей Муси,има ли съвместимост между мене Дева-01.09.1968 г,и Козирог 16.01.1961 г

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 15, 2009 @ 12:01

    нели,
    да, има съвместимост между двете рождени дати, както в астрологията така и в номерологията. Но базата на привличане е повече в духовната сфера, отколкото на физическо ниво.

  3. Galina Stefanou каза,

    Писа на декември 17, 2009 @ 0:26

    ЗДРАВЕЙ И ОТ МЕН!ЗНАЧИ АЗ ИСКАМ ДА ТЕ ПОМОЛА ДА МИ КАЖЕЩ ЗА ВРАЗКАТА С МЕН-16.01.1958 И САПРУГА МИ-04.07.1963 И АКО НЕ Е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ И ВРАЗКАТА НА СИНАТ МИ-28.01.1977 И НА ЖЕНАТА-16.05.1972.ТОВА КОЕТО ВИЖДАМ Е РАЗЛИКАТА ОТ 5 ГОДИНИ КАТО ЖЕНАТА Е ПО ГОЛЯМАТА И В ДВАТА СЛУЧАЯ.ЖЕЛАЯ ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ТЕБ И БЛИЗКИТЕ ТИ!ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА!

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на декември 17, 2009 @ 1:33

    Galina Stefanou,
    вероятно имате въпроси и за други близки хора, но всички те се обсъждат в лична астроконсултация.
    Благодаря за пожеланията :)
    Весели празници и на вас :)

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии