Седмичен хороскоп 4-10 ноември 2013 година

Венера в Козирог

Юпитер ретрограден

Меркурий директен

Муси Дачева

Обща характеристика на седмицата

Астрологичната обстановка през тази седмица обещава стихване на страстите. Съвпадът на Слънцето и Сатурн в сряда слага отпечатък върху цялата седмица. А с навлизането на Венера в Козирог в понеделник можем да се надяваме, че разумното, сериозно отношение към житейските проблеми, ще преобладава както в личните взаимоотношения, така и в обществените.

Венера преминава в Козирог на 5 ноември, вторник. Подобно на Меркурий в Скорпион, Венера ще се задържа в Козирог продължително време, заради ретроградната си фаза,която попада изцяло в този знак. Достигайки 28-я градус на Козирог, на 21 декември тя става ретроградна, като ще измине 15 градуса назад до края на месец януари 2014-та. За последен път Венера е била ретроградна в този знак в началото на 2006 година.

Пребиваването на Венера в Козирог през следващите четири месеца ще повлияе върху социалните взаимоотношения по един отрезвяващ и балансиран начин. Ще бъдат изоставени фойерверките и емоционалните изблици за сметка на търсенето на прагматично и експертно решение на наболелите въпроси.

Юпитер навлиза в ретроградната си фаза от четвъртък. Планетата, наричана „голямото щастие“, става ретроградна всяка година, когато наближи тригона си със Слънцето, и се движи назад около четири месеца. Сегашната ретроградност на Юпитер продължава от 7.11.2013 г., до 6.03.2014 г.. Юпитер ще измине десет градуса назад през зодиака започвайки 20°Рак.

Ретроградността на Юпитер успешно се съчетава с Венера в Козирог, като това води до извеждане на социалната полза, на естествената логика и разумните доводи пред емоционалните пристрастия. Ретроградността на Юпитер насочва към преразглеждане на целите и оптимизиране на разходите за тяхното постигане. Това е време за търсене на сметка за изпълнение на дадените обещания.

Меркурий извървява последната седмица в обратна посока. В неделя късно вечерта той става директен до следващото навлизане в ретроградната си фаза.

Спокойна и успешна седмица!

ЗИМНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ !

Комплект

НОМЕРОЛОГИЧЕН КАЛЕНДАР

+ ПОДАРЪК Лични календари за 5 години

+ НОМЕРОЛОГИЧЕН ИМЕННИК в електронен вариант

на цена 15 лв.

+доставната такса до удобен за вас офис на ЕКОНТ

http://www.econt.com/offices/

В поръчката си посочвайте офиса на Еконт, от който желаете да си получите пратката, и обезателно ваш телефон за връзка.

Ако не е посочен офис на Еконт, книгите се изпращат на посочения от вас адрес. Отново, необходим е телефон за връзка.

Заявка направете във формата за поръчка  on line.

ОГНЕНИ ЗНАЦИ

На родените под знака на Овен, или с асцендент в Овен, планетите предлагат интересни преживявания. Управителят на знака – Марс продължава да поддържа разнообразни и дружески отношения с повечето планети, което ви подсигурява активност в комуникациите и в голяма степен удовлетвореност от това, което правите. В понеделник Венера навлиза в зоната на вашата професионална активност и ще се задържи там, движейки се напред, после назад, после пак напред, така до началото на месец март следващата година. Това при всички случаи влияе добре на взаимоотношенията ви с хората от професионалния кръг. И не само това. Венера в Козирог може да ви подтикне да бъдете по-креативни в служебните дела или да добавите още нещо към ангажиментите си, което да ви носи повече позитивни емоции. Нещо, с което сте се занимавали странично, едно ваше хоби, сега може да получи нужното внимание. Жените ще имат специално място в работните взаимоотношения. Повече внимание ще изискват и домашните дела. Юпитер става ретрограден и ще постави отново на семейната маса за обсъждане важен делови въпрос, свързан със собствено жилище, имоти, решаване на проблем свързан с наследство, делба, дарение, покупко-продажба, преместване в по-удобно, или по-евтино жилище и др.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

На родените под знака на Лъв, или с асцендент в Лъв, струпването на планети в разположения на квадрат знак Скорпион продължава да оказва влияние. Особено силно е това на съвпада на Слънцето и Сатурн, който ви поставя пред важен житейски избор. Във вторник Венера навлиза в Козирог и в зоната на работните взаимоотношения. Тук тя ще се задържи точно 4 месеца и ще прави възможното да хармонизирате отношенията си с хора, с които споделяте една и съща работна среда, работите по общ проект или взаимоотношенията ви са на принципа работодател-наемен работник. Друга важна тема, която поставя на дневен ред Венера е здравословното хранене, здравословният начин на живот като цяло и конкретно ритъмът работа -почивка. Ако усещате, че се преуморявате и имате нужда от почивка, направете го сега. Моментът е добър да отделите време на занимание, което ви носи радост, на любимото хоби, на творческа работа, която ви доставя удоволствие. В края на седмицата Меркурий става директен и това ще доведе до успокояване на отношенията с най-близките.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник и сряда.

 

За родените под знака на Стрелец, или с асцендент в Стрелец, астрологичната картина има два важни акцента. Венера ви напуска във вторник. Преминаването и в Козирог е добър знак за вашите лични доходи. Ако в последно време те са бележели спад, то сега ще усетите раздвижване и увеличаване. Венера ще се задържи в зоната на вашите финанси 4 месеца, като за част от времето ще бъде ретроградна. За този период планетата на любовта ще ви прави чувствителни не само към паричните дела, но също така и по въпроси отнасящи се до етиката и морала, до правилата, към които се придържате и считате за важни. Юпитер,управителят на знака, от четвъртък е ретрограден, за същите 4 месеца. Някои от вашите планове и намерения ще претърпят забавяне, ще имат нужда от преразглеждане и преработване. Особено внимание ще изискват общите финанси, съвместните инвестиции, заемите, начинанията и партньорските сметки. В тази област ще трябва да вложите повече интелект и креативност, да оптимизирате разходите и да избистрите идеите.

Благоприятни дни през тази седмица – вторник, сряда и четвъртък.

ЗЕМНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Телец, или с асцендент в Телец, акцентът на седмицата е смяната на знака, в който се намира Венера. От вторник тя навлиза в сродния ви по стихия знак Козирог. В него ще се задържи продължително време, до 5 март, и там ще прекара цялата си ретроградна фаза от 21 декември до 31 януари. По този начин, в даден период от тези четири месеца ще получите своя планетарен бонус, когато Венера застава в тригон към рожденото ви Слънце. Отношенията ви с хора от далеч навлизат в благоприятен период. Възможно е през зимните месеци и пролетта да задвижите общ проект с ваш близък, от който да имате взаимна изгода. За договаряне на дългосрочен ангажимент обаче не бързайте. Изчакайте и тази седмица,за да приключи ретроградната фаза на Меркурий. В много благоприятен период ще бъдете през следващата седмица, когато Слънцето и Юпитер ще са в тригон и ще подкрепят бизнес отношенията.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник,четвъртък и неделя.

За родените под знака на Дева, или с асцендент в Дева, астрологичната картина се прояснява. Акцент в нея от вторник става Венера, която преминава в сродния по стихия земен знак Козирог. Настава благоприятно време за личния ви живот, за интимните взаимоотношения, за всичко свързано с любов и забавления. Последното е добро пожелание за напрегнатото ви ежедневие предпоставено от стелиума в Скорпион. През следващите 4 месеца,един относително рядък по продължителност период, Венера, а също и Марс от Дева,ще ви помагат да намирате верния тон във взаимоотношенията си, да се съсредоточите върху важни за вас лични проблеми, решаването на които ще укрепи връзката ви. Периодът е благоприятен за забременяване. За тези,които са сами, Венера готви приятни изненади. Някои проблеми в образованието могат да бъдат успешно преодолени през следващата седмица, когато Меркурий тръгне в права посока.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, четвъртък и петък.

За родените под знака на Козирог, или с асцендент в Козирог, астрологичната обстановка е все още относително напрегната. Макар да няма неблагоприятни точни аспекти през тази седмица, квадратът на Уран-Плутон е бавно разпадащ се и силен по влияние, стелиумът в Скорпион също. Светъл лъч идва от Венера, планетата на любовта, която преминава на ваша територия. Обикновено това се случва един път годишно за период около месец и малко повече. Сега обаче Венера ще ви бъде на гости за един относително дълъг период от време, за 4 месеца, като между 21 декември и 31 януари тя ще е ретроградна. Но дори и във времето,когато ще се движи назад, за вас Венера ще носи романтика, любов, добронамереност. Венера ще ви прави привлекателни за околните, но също така ще ви подтиква да правите някои неща, които да засилват харизмата ви. Тя ще привлича вниманието не само върху вашата личност, но още повече върху вашите идеи, особено ако те имат социален характер. Така, в обозрим срок, ще получите и необходимите ви средства за осъществяването им.

Благоприятни дни през тази седмица – понеделник, вторник и четвъртък.

ВЪЗДУШНИ ЗНАЦИ

За родените под знака на Близнаци, или с асцендент в Близнаци, промените при двете благодатни планети Венера и Юпитер ще отправят предизвикателства. Венера навлиза в Козирог и особеното е, че ще се задържи в този знак много повече от обикновено – цели четири месеца. През целия този период Юпитер ще бъде ретрограден в противоположния знак Рак. Така двете планети ще влияят предимно положително върху вашите финанси, личните доходи, инвестициите, общите партньорски начинания и тяхното материализиране. До месец март с общи усилия можете да постигнете голямата цел, с цената на много труд, но също така с повече разум и интелект вложени в реализацията на проекта. Ителигентното управление на личните доходи и умелите взаимоотношения с администрация и данъчна служба ще ви бъдат от голяма полза. В личния си живот можете да разчитате на чар и обаяние, още повече като добавите добри маниери и разбиране на потребностите на отсрещната страна.

Благоприятни дни през седмицата – сряда, четвъртък и неделя.

 

За родените под знака на Везни, или с асцендент във Везни, динамиката от предходната седмица се прехвърля и в тази. Понеделник е белязан от професионална активност и безпокойство. Венера, управителката на знака, навлиза в сериозния Козирог във вторник и постава за решаване наболели въпроси както в дома, така и на работното място. За период от четири месеца Венера ще ви ангажира с любовните дела на хората около вас,ще изисква да вземете страна, да защитите правата на някого. Втората половина на тази и следващата седмица са благоприятни за служебните дела. Ще успеете да се договорите с шефа си за по-добри условия на работа или за по-добро възнаграждение, но трябва да бъдете конкретни и да сте наясно какво точно искате. Периодът е добър да направите така, че домът ви да е по-красив, приветлив и гостоприемен.

Благоприятни дни през седмицата – вторник,сряда и четвъртък.

 

За родените под знака на Водолей, или с асцендент във Водолей, периодът е добър за професионалните ангажименти. Стелиумът от планети е все още активен и при нарастваща Луна ще ви носи все повече дивиденти. Можете да се възползвате от редица обстоятелства и да разширите обхвата на своята работа, да работите на две и повече места дори. Личните дела засега ще бъдат оставени настрани, но само засега. Венера „засяда“ в зоната на Козирог за четири месеца и това е време на узряване на отношения, които бихте искали да скриете от очите на околните. Някой близък на сърцето ви човек може да замине надалеч, или за да се свързвате с него/нея ще е необходимо да преодолявате граници, или административни пречки. В следващите дни ще се нуждаете от подкрепата на приятел (и) и ще я получите. В събота и неделя почивайте според личните си предпочитания, имайки предвид,че ви предстои още една усилна работна седмица.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, сряда и четвъртък.

ВОДНИ ЗНАЦИ

Родените със Слънце в Рак, и с асцендент в Рак, навлизат в позитивна седмица, дори само заради растящата Луна в сродния по стихия воден знак Скорпион. Напрежението от предходната седмица сега се заменя с надежди и очаквания за нещо хубаво, което предстои да се случи. И то е на прага ви, защото Венера се настанява за продължително време, за период от 4 месеца,в срещуположния ви знак Козирог. Оттам на приливи и отливи тя ще ви помага да внесете повече романтика в служебните дела, но също така и повече сериозност в личните. В последните засега Меркурий носи неяснота и известна тревожност заради ретроградността си, но тя приключва в края на тази седмица. Юпитер е изцяло на ваша страна, тръгвайки назад в четвъртък, и поставяйки въпросите на етиката и морала точно пред очите ви. За последен път Юпитер е бил ретрограден в Рак преди 12 години,спомнете си какво ви се е случвало тогава и търсете известна (но не едно към едно) аналогия с настоящия момент.

Благоприятни през тази седмица – понеделник и четвъртък.

Родените под знака на Скорпион, или с асцендент в Скорпион, са все още в обсега на влияние на стелиума. Той внася разнообразие от подтици, желания, планове,които в следващите дни, седмици и месеци ще са в центъра на вниманието ви. Венера, която във вторник преминава в Козирог ще ви постави в приятелска среда, откъдето можете да получите подкрепа на плановете си. За следващите 4 месеца можете да разчитате на нейната добронамереност и усилия да направи живота ви по-интересен и удовлетворителен. По същото време Юпитер от срещуположния знак Рак ще ви подтиква към изяви, но с изискването да бъдете по-целенасочени и определени, да не се разпилявате в дреболии, а да вложите усилията си в едно направление, което да доведе до краен висок резултат. Следващите 4 месеца са много благоприятни за обучение, включете се в подходящ курс, школа, група, за да добиете важни за вас умения, с които да повишите квалификацията си или за да имате нужния ви ценз.

Благоприятни през тази седмица – сряда и четвъртък.

.


За родените със Слънце в зодиакалния знак Риби, или с асцендент в Риби, предстоящата седмица е изпълнена с очаквания. По някакъв начин зависите от това какво планират, какво правят други хора и изчаквате да дойде вашият момент за действие. Той не е точно през тази седмица, поне докато Меркурий не излезе от ретроградната си фаза. Но това не значи, че сте в застой, напротив, има много какво да се прави без да се „вдига пара“. Навлизате в период на по-голяма социална активност,който се води от Венера в Козирог. Симпатиите ви към определен човек ще получават потвърждение или ще ви вкарват в периоди на съмнения, но като цяло тенденцията е да постигате съгласие и равновесие. Разширявате кръга си на общуване, познатите – реални или виртуални, стават повече,което ви носи доста емоции. Около децата ви се случват интересни неща, и колкото те са по-големи, толкова по-интензивни са емоционалните връзки с тях.

Благоприятни през тази седмица – понеделник, вторник и сряда.

Дати на някои астрологични събития през тази седмица

На 5.11.2013 г., в 10:42 ч. Венера влиза в Козирог

Слънце в съвпад със Сатурн на 6.11.2013 г.

На 7.11.2013г.,в 7:02 ч. Юпитер навлиза в ретроградната си фаза от 20°Рак. Тя продължава до

6.03.2014г.

Марс в секстил със Сатурн на 9.11.2013 г.

Меркурий в тригон с Нептун на 9.11.2013 г.

На 10.11.2013г. в 23:11ч Меркурий от 2°Скорпион излиза от ретроградната си фаза.

Луната през тази седмица се движи между знаците Скорпион и Водолей, през първа четвърт.

Луната е без курс на:

4.11.2013 г., в 6:23 ч. – 4.11.2013 г., в 22:14 ч.

5.11.2013 г., в 18:48 ч. – 6.11.2013 г., в 23:44 ч.

8.11.2013 г., в 9:39 ч. – 9.11.2013 г., в 1:30 ч.

10.11.2013 г., в 7:57 ч. – 11.11.2013 г., в 4:36 ч.

В тези отрязъци от време не се препоръчва започване на нещо ново и предприемане на важни житейски стъпки.

*******************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможетеда поръчате on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2. Посочен  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник: www.temura.net

Етикети:

6 коментара so far »

  1. megi каза,

    Писа на ноември 4, 2013 @ 21:21

    Муси, благодаря за новата вълна от мисли и въпроси, с които ни зареждаш.
    Моят въпрос е за скорпионите – съвпадът на Слънцето и Сатурн в сряда означава някакво ключово събитие предполагам. Как го тълкуваме – с оглед на дома, в който попада или каква е връзката със СЛВ?… Има ли някаква всеобща тенденция на “задържане” – Марс ще е ретрограден мноого дълго във Везни, Венера (управител на Везни) също – 4 месеца. Самият Сатурн е ограничаващ… Задава ли се нещо на хоризонта като тенденция в този ред на мисли? Моят асцедент е Везни. Хиляди благодарности!

  2. nerto каза,

    Писа на ноември 5, 2013 @ 11:18

    аз съм стрелец и съм забелязал че на ретрограден юпитер ми се забатачват нещата,поне миналата зима бе така

  3. Сиси каза,

    Писа на ноември 5, 2013 @ 11:23

    Като Скорпион мога да кажа че при мен нещата са повече от добре,особено сега при този стелум както го наричате.Очаквах от Сатурн неприятности но слава богу и да чукна надърво да не стане сакатлък, но съм в приповдигнато настроение и дано да е все така.Благодаря ти Муси,че ни захранваш с оптимизма си. Да ти върви по вода! :)

  4. Антония каза,

    Писа на ноември 7, 2013 @ 13:50

    Муси, здравей! Искам да те питам провеждаш ли курсове? Изготвяш ли лични хороскопи? Може и да има такава информация на сайта,но не я видях. Благодаря :)

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 7, 2013 @ 15:10

    Антония,
    такива въпроси отправяйте на mussydacheva@abv.bg

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 13, 2013 @ 12:05

    Сиси,
    Благодаря! :)

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии