Ти имаш право на избор. Но другите – също.

dr M.Njutn“Спомени от отвъдното” на д-р Майкъл Нютън

Много хора се подлагат на ЖМП хипнотерапия от желание да узнаят дали някога ще срещнат духовните си партньори. Следва историята на млада жена, която наскоро е срещнала своя. Но този път, вместо да бъдат заедно, той се е появил в живота й като катализатор за промяна. В хода на сеанса откриваме, че всъщност това е вторият му опит да й помогне да се пробуди и да усвои духовните уроци, с които се е борила в няколко живота.

Саша е тридесет и две годишна жена, родена в Северна Европа. След дванадесетгодишна връзка с Марк – първия и единствен мъж в живота й, двамата започнали да кроят планове за приказната си сватба. Две седмици преди сватбата се появил духовният партньор на Саша – Раул, и разтърсил целия й свят. Не знаейки как да постъпи, тя продължила с плановете за женитбата и се омъжила за Марк. Въпреки че изпълнила обещанието си към него, вътрешно се разкъсвала и започнала да го отблъсква. Не можела да изпита истинска интимна близост с Марк и няколко месеца по-късно заминала да живее и работи в Португалия, за да е далеч от него.
Били разделени близо шест месеца. През това време пътят й отново се пресякъл с този на Раул. Имали кратка любовна връзка, а после той продължил напред. Саша била съкрушена.

Дойде за сеанса, измъчвана от чувство за вина и объркана. Това, което иска да узнае, е дали трябва да бъде с духовния си партньор Раул, или да остане омъжена за съпруга си Марк. Иска съвет от своите водачи и напътствия за душата си.
По време на ЖМП сеанс обикновено връщаме клиента към най-скорошния му минал живот. Понякога, когато има по-ранен живот от голямо значение, самият клиент се насочва към него, вместо към последното си прераждане. Така се развиха нещата и в този случай.

Първата сцена от минал живот на Саша е в египетски храм. Тя е жрица на име Шарун, заета с духовните си учения. Разговорът ни за това прераждане протича по следния начин:
Саша: Изучавам духовността, но и манипулирам хора, които не работят в храма. Успявам да оказвам духовно и енергийно въздействие върху тях.
Пол: Помогни ми да разбера как ги манипулираш.
С: Карам ги да бъдат покорни, да вярват в каквото аз искам. Правя го, като създавам и внушавам образи. Изграждам мисловен образ на това, което искам да направят, и го изпращам. Те го виждат и усещат. Много е мощно! Лесно е да им въздействам.
П: Пренеси се напред в този живот на духовни учения и манипулиране. Какво се случва?
С: Убиват ме. Да, убиват ме.
П: Как става това?
С: Има вражеско нашествие. Враговете влизат в храма и избиват всички наред. И аз съм сред убитите.
П: Какво преживяваш по-нататък? Каква е връзката ти с физическото ти тяло?
С: Бързо го напускам. Само наблюдавам. Виждам как в храма влизат още хора. Но не чувствам тъга, а спокойствие. Приемане.
П: Къде отиваш и какво правиш?
С: Издигам се все по-нагоре. Гледам отвисоко. Виждам светлина над мен, вляво. Понасям се към нея. Придвижвам се без усилие. Всичко е много спокойно.
П: Какво се случва, когато достигаш до тази светлина?
С (изненадана): Не съм много религиозна, но виждам образ на свят човек с широко разперени ръце, който ме посреща. Зная, че това е символ на любов и благословия. Сега виждам, че това е моят водач. Чувствам сигурност. Водачът ми се казва Аратон. Той ми казва, че всичко е наред. Че се справям добре. Приема ме, подкрепя ме и ме обича. Слива се с мен; двамата сме едно цяло. Невероятно е! Това е начин да усетя неговите вибрации. Толкова е мъдър и изпълнен с радост, толкова светъл и чист.
П: Защо водачът ти се слива с теб по този начин?
С: За да познавам вибрациите му и по-късно, когато се нуждая от помощта му или медитирам, да зная, че той е с мен. Да чувствам неговото спокойствие и радост.
П: Къде те отвежда после?
С: Намираме се в красива градина с рози, седим на пейка. Има алеи за разходки. В края на пътеката има сграда. Бяла е. Когато я поглеждам, зная, че мога да отида там и да задавам въпроси, но се боя да го направя.
П: Как реагира Аратон на това, че не се осмеляваш да зададеш въпросите си?
С: Казва, че не е нужно да ги задавам сега, ако не се чувствам спокойна. Казва, че мога да го направя по-късно.
Ще проведем кратък лечебен сеанс. Трябва да го последвам. Странно е. Зная, че той излъчва любов, но не мога да я почувствам. Казва, че можем да поправим това.
Озовавам се в лечебна камера. От тавана нещо като машина излъчва разноцветна светлина. (Саша затреперва на стола.) Усещам, че започвам да вибрирам. Не е нужно да правя нищо. Просто се случва. Чувствам се много спокойна. Заструява нежна розова светлина, която прониква навсякъде и пречиства тялото ми. (1) П: От какво се пречистваш?
С: Все още имам някакъв страх в корема (на ефирното си тяло), от който трябва да се освободя, и това е свързано с любовта. Заради него не мога да почувствам любовта на Аратон.
П: Откъде произтича този страх, свързан с любовта?
С: От много прераждания.
Това лечение и вибриране продължава известно време, докато Саша казва, че е завършило.
П: След този лечебен сеанс, ако поставим голямо огледало пред теб, как би изглеждала?
С: Чиста. Синя на цвят, с леки розови оттенъци.
П: Знаем, че водачът ти се казва Аратон, а как е твоето безсмъртно духовно име?
С (Дълга пауза.): Чувам нещо подобно на Кайя, но не съм сигурна.
П: Можеш ли да попиташ водача си?
С: Той казва, че това е име от минал живот. Безсмъртното ми духовно име звучи като Кашияпея.
П: Когато лечението завършва, къде те отвежда водачът ти?
С: Заставам срещу група същества; петима са. Намираме се в кръгла стая. Чувствам се толкова сигурна! Аратон е с мен. Стои от едната ми страна, леко зад мен. Отначало всички изглеждат в еднакъв кафяв цвят, но онзи, който е в средата, става бял, а един от другите – червеникав.
П: Какво се случва тук?
С: Просто чакам. Те ме приветстват с “Добре дошла”. Искат да ми помогнат да изживея живота си пълноценно.
Клиентката ми се явява пред тази група същества, които са нейните съветници, често наричани “старейшини” или “мъдреци”. Тук настъпва дълга пауза, докато Саша събира мислите си и визуализира как членовете на съвета се подготвят за работа с нея.
П: Какво ти показват?
С: Вдясно има някаква стена. Всъщност е екран. Виждам три сцени. В първата, изглежда, че раждам, и до мен стои някой… мъж, когото не познавам. Не желая да гледам това.
П: Каква е причината за нежеланието ти?
С: Мъжът в сцената, която наблюдавам, не е нито съпругът ми, нито Раул. Това не ми харесва. Искам да бъде Раул.
Показват ми три сцени. Първата е тази с непознатия мъж, в която раждам дете. В средната съм с Раул и тя е много ярка, въпреки че не е най-вероятната или най-хубавата. Просто зная, че е така, но не разбирам защо тази сцена е по-ярка от другите два избора. Изплашена съм. (2) В сцената отдясно съм със съпруга си Марк.
О, разбирам. Те ми показват, че имам избор! Мога да избера да бъда със съпруга си или с другия мъж. Мога дори да избера да бъда с Раул. Странно е. Имам три възможности.
П: Искаш ли да ги попиташ коя е най-добрата за душата ти?
С (Дълга пауза.): Попитах, но няма да ми я разкрият. Казват, че трябва да реша сама, без тяхното влияние.
Тук съветът кара Кашияпея, която в миналия си живот е била Шарун и е манипулирала много хора, да осъзнае колко важно е човек да бъде свободен да избира в живота. И както често се случва, й помагат да усвои този урок, като разговарят с нея, но и като й дават възможност да изживее избора, освободена дори от тяхното влияние.
П (Поставям един от въпросите, които Саша е повдигнала пред мен преди началото на сеанса.): Може би искаш да ги попиташ защо Раул се е появил в живота ти.
С: За да ми покаже как да се отпускам и да изживявам радост. Дойде, за да ми помогне да отворя сърцето си… за другите хора. Най-близкият ми приятел винаги е бил Марк. Винаги сме били заедно и не сме имали други приятели. Живели сме в нещо като черупка или пашкул, затворени и отдалечени от другите, в свой малък свят. Раул дойде в живота ми, за да ме събуди и да разчупи черупката. Дойде като катализатор за промяна! Дойде, за да ми помогне да се науча да обичам. Затова сега имам много приятели и пътувам по света във връзка с работата си. Това ме доведе тук. (3) П (Задавам още един от въпросите на Саша преди сеанса.): Искаш ли да им кажеш колко виновна се чувстваш заради връзката си с Раул?
С: Казват, че няма нищо страшно. Това чувство ще бъде заличено. Вече се освобождавам от него. Казват, че няма за какво да се чувствам виновна. Че е било необходимо, за да бъда дълбоко разтърсена, да взема решения и да направя промени в живота си.
П (Поставям още един от въпросите на Саша.): Съветват ли те да се върнеш при съпруга си?
С: Не. Не ме съветват да се върна. Казват, че изборът е мой. Имам свободата да избирам.
П: Може би искаш да ги попиташ кое е най-доброто за израстването на душата ти.
С: Много е странно. Сега се чувствам тъжна и изплашена. (След пауза Саша продължава.) Да приема нещата такива, каквито са. Да ги оставя да следват хода си, без да се опитвам да ги контролирам. Да не манипулирам хората, а само да наблюдавам, да виждам какво се случва. Свързано е с живота ми на жрица и манипулаторка.
Страшно е. Не зная дали ще мога да бъда с Раул. Зная, че искам да бъда с него, но той също има свободна воля! Не зная дали иска да бъдем заедно.
Показват ми на екрана какъв може да бъде животът ми с Раул. Хубав е. Духовен и пълноценен. Виждам две деца. Не съм сигурна коя е държавата. Този живот е много спокоен и щастлив, но той също трябва да го желае.
П: Можеш да ги попиташ каква е вероятността за този живот.
С: Само двадесет-тридесет процента. Двадесет.
Страхувам се, че това няма да се случи. Проблемът е, че аз го искам, а той – не. Той също има свободна воля и не бива да го манипулирам. Сам трябва да го поиска. Толкова е трудно!
Духовни уроци като този често са трудни за усвояванe и Кашияпея наистина трябва да положи много усилия. Толкова упорито си е втълпила, че трябва да стане това, което тя желае, че е неспособна дори да види другите възможности за живота си и да възприеме урока, който й разкрива съветът. Понякога са нужни няколко прераждания за преодоляване на определени склонности, които носим в душите си, и този живот се оказва повратен момент за Кашияпея.
С: Отново ми говорят за избори. “Ти имаш право на избор. Но другите – също”. Това не ми харесва; не зная защо. Не искам да се случи. Много се страхувам.
П: Като ти разкриват тези възможности за избор, какво се опитват да ти кажат?
Дълга пауза, докато все още се съпротивлява срещу това, което й показват.
С: Всички тези животи (симулирани като настояще) накрая се срещат в една точка, но са различни (пътища).
П (Задавам следващия от въпросите на Саша преди сеанса.):
Искаш ли да ги попиташ дали някой от тримата мъже, които ти показват, е от твоята духовна група?
С (Дълга пауза.): Не зная. Страхувам се да видя.
За Кашияпея е толкова трудно да приеме това, което съветът се опитва да й помогне да разбере, че нейният водач Аратон се намесва. Предлага да се разделят със съвета засега, като я уверява, че ще може да се върне, когато пожелае. Веднага я отвежда при духовната й група.
С: Вече сме тук! Виждам майка си, Раул и другите. Виждам осем души, застанали в две групи – четири отляво и четири отдясно. Майка ми е в средата на групата отляво. А в групата отдясно са Марк, Раул и Анди (нов близък приятел).
П: Кой пръв излиза напред?
С: Майка ми се приближава да ме поздрави и се връща обратно. После идва Раул. Разменяме няколко шеги. Закача се с мен. Не зная за какво говори, но е много забавно и ми носи истинска радост. (5) Казва: “Спокойно. Не насилвай нещата. Следвай сърцето си. Спокойно приеми съветите”. Толкова съм изплашена. Казвам му, че искам да бъда с него. Чувствам болка. “Може би, може би, скъпа”, шегува се той. Ядосвам се.
П: Попитай го защо се е появил в живота ти сега.
С: Това е била последната ми възможност да променя живота си – да отворя съзнанието си и да видя, че има много други пътища. Била съм затворена и сляпа и той ми е помогнал да прогледна. Опитал се е да стори същото и в предишен живот. Тогава съм била твърде резервирана и не съм могла да отворя съзнанието си за него. Не съм останала с него. Бил е дълбоко наранен. Това е една от причините да не желае да бъде с мен този път. Страхува се, че ще го напусна и отново ще остане сам. Казва, че не би го понесъл още веднъж.
П: За какво сте се разбрали двамата преди сегашния ти живот?
С: Понякога сме заедно, понякога не. В този живот има моменти, когато сме заедно, и моменти, когато не сме. Ще има и период на раздяла, а може би след известно време и друг, в който ще бъдем заедно, но той също преценява други възможности. Трябва да изчакам, докато вземе решението си. Не мога да контролирам това. Трябва сам да избере. Казвам му, че го обичам. (Заплаква, дълга пауза.) Прегръщаме се.
После напред излиза Марк. И Марк, и Раул са от моята духовна група. Той се радва, че съм тук, но тъгува заради раздялата ни. Аз също се натъжавам. Казвам му, че съжалявам, че съм го наранила. Казвам му, че го обичам.
П: А какво е споразумението ти с него?
С: Да бъдем заедно. Да се обичаме и подкрепяме. Да научим толкова, колкото можем един от друг. Да бъдем приятели. Прегръщаме се.
Объркана съм. Отново изпитвам тази тъга и страх. Майка ми и приятелят ми Анди са там, просто стоят и ме гледат. Чувствам обичта и подкрепата им. Искам да продължа напред, но там, в групата отдясно, е мъжът от третата възможност, която ми беше показана от съвета. Не желая да разговарям с него. Близо е до мен, но ми е трудно да го видя. Толкова се боя, че не е подходящ за мен. Водачът ми Аратон предлага да ми помогне и пита дали искам да поговорим. Казва, че с когото и да съм, ще бъда добре. Животът ми ще бъде пълноценен. Не желая да чувам това, но Аратон ми казва да поработя върху приемането. Имам свободна воля и различни възможности, но не съм сигурна коя да избера. Не разбирам. Той ми казва, че трябва да се върна при съвета. (Пауза.) Вече сме там. Питат ме какъв въпрос искам да им задам.
След първата й среща със съвета и намесата на духовната й група Кашияпея е много по-готова да чуе дълбокото послание на съвета.
С: Отново е въпрос на приемане. Случва се това, което е най-добро за мен. Все още не разбирам дали да оставя нещата просто да се случват, или аз да градя съдбата си? Дали да правя избор, или да чакам изборът да бъде направен? Понякога можем да избираме, а друг път просто трябва да позволим друг да избере. В тази конкретна ситуация мога да избера да напусна Марк и да бъда с Раул, но не зная как ще стане това, ако той не го желае. Независимо от всичко, трябва да уважавам избора на другите, а не да ги манипулирам, за да получавам това, което искам.
П (Задавам още един от предварителните въпроси на Саша.):
Какво е нужно да направиш на този етап от живота си?
С: Да медитирам и да се успокоя. Да изпращам любов. Да приема неговата (на Раул) свободна воля.
Питам съвета дали могат да ми покажат картини от бъдещия ни съвместен живот. Да видя възможностите и да отворя съзнанието си за тях, но без емоционални пристрастия и без да ги внушавам на другите, за да им влияя.
Казват, че имам склонност към прекалено упорство и трябва да положа усилия да продължа напред, а не да тъпча на едно място. Трябва да продължа живота си, като следвам интуицията си. Казват, че вече зная какво да правя. Никой няма да ми каже как да постъпя. Трябва да давам на другите право на свободен избор, а не да ги манипулирам. Казват, че мога да задам въпроси, ако имам. Мога да имам всичко, което искам. Много съм изобретателна. Трябва да уважавам свободната воля на другите. Има баланс между избиране и манипулиране. Трябва да градя съдбата си с любов и смирение. Скоро ще получа отговор къде да живея и какво да правя. Показват ми, че мога, ако искам, да се преместя от Португалия в друга страна – на по-студено място в Европа. Ще бъда добре. Ще имам добра работа и деца.
Интересно е, че шест месеца след този сеанс, докато транскрибирах записа за тази глава, Саша ми се обади и ми съобщи чудесни новини за положението си. Със съпруга й Марк са се събрали отново. Тя се подготвя за завръщане в Северна Европа.
Саша ми каза:
Освободих Раул. Приех този урок, престанах да се опитвам да контролирам нещата и започнаха да се случват чудеса. Най-сетне разбрах какво са искали да ми кажат. Уча се на приемане. С Марк отново сме заедно, с повече любов и подкрепа откогато и да било преди. Скоро се връщам в Северна Европа. Започнах собствен бизнес и се чувствам по-силна. Винаги съм мислила, че нямам свободна воля – че някой ще ми дава напътствия за живота и ще ми казва какво да правя. А всъщност имам силата да избирам и вече давам и на другите свободата да избират. Избрах смирението.

***

Майкъл Дъф Нютън е доктор по философия, сертифициран хипнотерапевт и членува в Американската асоциация на консултантите. Членува и във факултетите на няколко висши учебни заведения, като в същото време има активна частна практика в Лос Анджелис. Той е считан за пионер в разбулването на загадката на живота след смъртта посредством спиритуалната под хипноза. Понастоящем обучава други напреднали хипнотерапевти в своите методи. През 1998 г. д-р Нютън получава ежегодната награда за “Най-уникален принос на хипнотерапевт”, присъждана от Националната асоциация на трансперсоналните хипнотерапевти, а през 2001 г. “Следите на душите” получава наградата “Ню Ейдж книга на годината” по време на ежегодното книжно изложение на Америка. Д-р Майкъл Нютън е световноизвестен със своите новаторски техники за духовна , които връщат пациента под хипноза назад към пребиваването му в духовния свят. Бестселърите му “Пътят на душите”, “Следите на душите” и “Спомени от отвъдното” събуждат у милиони читатели желанието да открият своите собствени предишни животи, своите спътници и духовни наставници, както и целта на настоящия си живот. Книгите му са преведени на повече от 30 езика. Д-р Нютън има международна репутация на изследовател в областта на духовната , който картографира непознатата територия на нашия живот между преражданията. Участвал е в много радио и телевизионни програми, лекции и семинари, посветени на нашето безсмъртно съществуване в духовния свят.

Източник:

http://www.svetlosenki.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1059%3Az&Itemid=66

Етикети: , , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии