Транзитен Сатурн в Стрелец в домовете на натала II

TemSatrSrlТранзитен Сатурн в Стрелец в домовете на натала част II

Муси Дачева

прави една обиколка на зодиака за около 29,5 години. Същият период на завъртане планетата прави и през рождената карта на всеки човек. На всеки 2-3 години сменя знака. За периода от  23 декември 2014 до 20 декември 2017 година той се придвижва през Стрелец.

Вижте в коя част на вашия рождествен хороскоп е разположен огнения знак Стрелец,  и в кой дом от него. Докато зодиакалните знаци заемат точно 30 градуса от зодиака, то домовете са различно скроени, освен ако не се работи с равнодомна система.

Един дом на натала може да обхваща по-малко от един зодиакален знак, или да е разположен от края на един знак, следван от цял знак и началото на трети. Така един дом може да се простира върху три зодиакални знака. може да започне своя път в един дом и да го завърши в следващия. Затова е важно да знаете къде точно през вашата натална карта се движи той за периода от  23 декември 2014 до 20 декември 2017 година.

Когато се придвижва през Стрелец, Сатурн прави аспекти към вашето рождено Слънце. Те могат да са най-разнообразни. Ако са от напрегнатия спектър – съвпад, квадрат или опозиция, то вие сте в сатурнова криза. Това са знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Ако са тригони, то вие сте в сатурнов подем. Отнася се за знаците Овен и Лъв.

В един и същи натален дом за различните зодиакални знаци Сатурн прави различни аспекти Ако те са напрегнати – съвпад, квадрат, опозиция негативното проявление на преминаването се усеща по-силно. Обратно, при сатурнов подем, се проявяват позитивните страни на транзитирането на тази част от рождения хороскоп.

Ретроградностите на Сатурн също оказват влияние при преминаването през даден дом. Обикновено ретроградната фаза е период,в който сферите, управлявани от Сатурн търпят повече задръжки и изискват допълнителна трансформация. За периода си на преминаване през Стрелец Сатурн е ретрограден между 14.03.2015 и 15.06.2015 година, между 25.03.2016 и 13.08.2016 година, и между 6.04.2017 и 25.08.2017 година.

Поради големият обем на статията, тя е разделена на три части по четири дома. 

Сатурн в Стрелец преминава през Пети дом на натала

Вашият асцендент е разположен в някой от знаците Рак, Лъв или Дева. В своето преминаване през Стрелец, от 23 декември 2014 до 20 декември 2017 година, Сатурн транзитира пети дом на натала, целият или част от него, и оказва влияние на някои аспекти от живота ви.

Пети дом е най-слънчевата и креативна зона на вашия рождествен хороскоп. Тук се случва всичко онова което ви кара да бъдете горди със себе си. Тук са творчеството и любовта, децата, новите идеи, рисковите начинания, печалбите, късмета.

Когато Сатурн транзитира този дом жизненият тонус намалява, по-често се чувствате отпаднали, потиснати и неудовлетворени. Като тежест се приемат грижите по реализация на свой проект, трудно се придвижват документи, всичко се движи с по-бавни темпове от очакваното. Увеличават се проблемите с децата, грижите по тях заемат повече време и изискват по-голямо количество енергия и ентусиазъм, който в този период е на изчерпване.

Ретроградната фаза на планетата е време за забавяне,което може да ни покаже грешките и недостатъците в начинанията, и да ни даде възможност за преразглеждане и рестарт,когато планетата стане директна.

Трансформацията, на която сме подложени от строгия учител, цели избистряне на идеите, отхвърляне на ненужното, съсредоточаване върху стойностни неща, които представляват ценност както за нас, така и за околните. Учи ни на търпение и отдаденост на избраната цел. Изпитанията с децата ни правят по-уверени родители, знаещи и можещи.

В благоприятен период попадаме, когато Сатурн застава в тригон към асцендента ни. Тогава това, върху което сме работили упорито, системно и отдадено, получава своя шанс за развитие и реализация, виждаме и берем плодовете на нашия труд.

При този транзит често се улеснява зачеването при двойки с проблеми. Родителската роля, която играем, е начин да станем по-отговорни и зрели. Необвързаните получават шанс да намерят точният човек, с когото да изградят трайна връзка.

 

Сатурн в Стрелец преминава през Шести дом на натала

Вашият асцендент е разположен в някой от знаците Близнаци, Рак или Лъв. В своето преминаване през Стрелец, от 23 декември 2014 до 20 декември 2017 година, Сатурн транзитира шести дом на натала, целият или част от него, и оказва влияние на някои аспекти от живота ви.

Шести дом на рождения хороскоп оказва влияние в две основни направления на живота – здравето и ежедневието, работно и лично.

По отношение здравето Сатурн в Стрелец отначало ще ни фокусира върху някои притеснителни симптоми. Хората склонни да се фиксират в здравето си и да „правят от мухата слон“, могат да си докарат допълнителни болежки. Хипохондрията има сатурново влияние. Сатурн в Стрелец обаче ще търси истината и ще ви накара да проучите всичко свързано с реално или предполагаемо заболяване. Ще ви направи критични към активно рекламирани панацеи и ще ви подтиква сами да се справите с проблемите си, по вашият си начин, без да разчитате на лекари или лечители. През този период някои могат да бъдат ангажирани със здравето на близък човек и за него да търсят ефективни решения на здравословни проблеми.

В ежедневието Сатурн в Стрелец ще изисква от вас да се справите с хаоса и разпиляността, както у дома, така и на работното място. Някои належащи промени ще изискват от вас повече усилия, добро планиране и отлична организация. В началния период е възможно да имате напрегнати отношения с хората от работната среда и това да ви кара да напускате работа, да промените ритъма, времетраенето ѝ, да смените месторабота или колегиалната среда, да се отделите и да работите за себе си, или да си направите работен кът от дома. Тенденцията е по-драматична, ако същевременно Сатурн прави напрегнати аспекти с рожденото ви Слънце.

Урок, който учим при преминаването на Сатурн през шести дом, е този на отговорното отношение към собственото тяло. Нашето тяло е храм за Душата ни.

Друг урок е да бъдем организирани и мотивирани за промени в ежедневния ритъм, които ни правят по-ефективни,когато работим, за да имаме повече време за почивка и забавления.

Сатурн в Стрелец преминава през Седми дом на натала

Вашият асцендент е разположен в някой от знаците Телец, Близнаци или Рак. В своето преминаване през Стрелец, от 23 декември 2014 до 20 декември 2017 година, Сатурн транзитира седми дом на натала, целият или част от него, и оказва влияние на някои аспекти от живота ви.

Седми дом представя взаимоотношенията ви с другите. Това е домът на дългите връзки, на партньорството – както семейно, така и професионално, на договорните отношения с работодатели и съдружници. Седми дом наричаме огледалото на нашата личност, в него се проектират онези черти, които харесваме, или не харесваме в себе си, но ги виждаме по-ясно отразени в другите.

Когато Сатурн транзитира седми дом, той поставя на изпитание качеството и здравината на връзките ни с околните. Намирайки слаби звена, той ги разрушава. Под влияние на Сатурн виждаме себе си и партньора си по различен начин, ставаме по-критични и взискателни, проявяваме повече мнителност и недоверие към лоялността на другите към нас.

Чувството на неудовлетвореност от брачния живот се проявява най-силно при транзита на Сатурн през седми дом. Това се случва веднъж на 30 години, тоест един или най-много два пъти по време на брака. През останалото време подобен ефект има, когато Сатурн прави напрегнати аспекти с рождена планета, намираща се в седми дом. Много по-отчетливо ще се усети това, ако, и по времето, когато Сатурн от седми дом прави напрегнати аспекти с рожденото Слънце.

Проблеми с работодатели, напускане на работа поради неудовлетвореност от условията, или заради напрегнати отношения с колеги, както и трудно намиране на работа, са обстоятелства повлияни от Сатурн движещ се в рождения седми дом.

Докато си мислим,че всички са срещу нас, че изискванията са прекалено големи, а оценките за работата ни несправедливи, всъщност причината е в нас, нашата гледна точка е променена. Себеоценката ни е нереалистична, по-често завишена, очакванията прекомерни, чувстваме се обидени и неоценени.

Когато Сатурн в Стрелец транзитира седми натален дом, се засилва чувството ни за справедливост. Може да попаднем в интрига, в капан, в клюкарска сага или „в устата на хората“ с или без повод, да преживеем несправедливост, да се борим дълго и безрезултатно за да докажем правотата си. При през седми натален дом се случват сътресения и раздели както в брачните връзки, така и в бизнес съдружията.

Разрушителното влияние е последвано от оздравително. Сатурн, преминаващ през седми дом, ни подтиква да станем по-отговорни във взаимоотношенията с другите, да поемаме своя дял, от брачните или дружествените, задължения, да спазваме правилата във връзките с колегите, да изпълняваме поетите ангажименти, да отчитаме мнението на другите,за да имаме успешно съдружие.

За необвързаните Сатурн в Стрелец, преминаващ през седми дом, може да изиграе ролята на сватовник и да подтиква към обвързване в брак. Често привличането е към по-възрастен партньор, или такъв с по-активен житейски опит, по-разумен и улегнал, или стара Душа.

 

Сатурн в Стрелец преминава през Осми дом на натала

Вашият асцендент е разположен в някой от знаците Овен, Телец или Близнаци. В своето преминаване през Стрелец, от 23 декември 2014 до 20 декември 2017 година, Сатурн транзитира осми дом на натала, целият или част от него, и оказва влияние на някои аспекти от живота ви.

Осми дом е свързан с ценностите и притежанията на другите, към които ние имаме отношение, посредством съсобственост, съдружия, работни ангажименти, наследственост, финансова подкрепа и финансови задължения. Отношението към сексът и смъртта също е свързано с този сакрален рождествен дом.

Когато Сатурн в Стрелец се движи през осми рождествен дом ставаме чувствителни към паричните дела, финансите, инвестициите, данъчните задължения, наемите, осигуряването и застраховането. Тук може да имаме много тревоги от липсата на предвидливост или заради пренебрегване на задълженията. В тази зона на хороскопа ви най-силно се отразява вселенският „закон за даването и получаването“,както в материален, така и в духовен план. Неизбежни са конфликтите основани на различни ценностни системи, или на различно отношение към материалните блага и общите ресурси.

В периода на преминаване на Сатурн през осми дом, не е препоръчително да се взима голям кредит, такъв който не сте сигурни,че ще можете да изплащате. Възможно е също така да ви бъде отказан кредит, или да ви поставят по-големи изисквания за обезпеченост, както и по-висока лихва.

Финансовата подкрепа от партньор в този период също е под въпрос, като например издръжка след развод. Тя може да отпадне, или да бъде намалена по размер, поради негови парични проблеми.

Кандидатстването за стипендия,когато Сатурн транзитира осми натален дом, рядко се увенчава с успех, особено при напрегнати аспекти на Сатурн към рожденото Слънце или към управителя на осми дом.

В психологически план обаче Сатурн от осми дом, и то в Стрелец, повлиява благоприятно навлизане в метафизични знания, проучването и изследването в тази област, добиването на практически опит.

Сатурновите уроци в периода на преминаването му през осми дом касаят отношението към общите средства, ценности, собствености и други по вид притежания. Изискват сериозно и отговорно боравене с чужди финанси, особено за хора работещи в банковия сектор, в данъчното, касиери и счетоводители, които обработват финансови документи.

Отношението към смъртта в този период търпи промяна в посока на разбирането, че това е преход към друг начин на живот на Духа.

Продължение част III.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

 

 

Етикети: , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии