Транзитен Сатурн в Стрелец в домовете на натала I

TemSatrSrl

Транзитен в домовете на натала част I

Муси Дачева

прави една обиколка на зодиака за около 29,5 години. Същият период на завъртане планетата прави и през рождената карта на всеки човек. На всеки 2-3 години сменя знака. За периода от  23 декември 2014 до 20 декември 2017 година той се придвижва през Стрелец.

Вижте в коя част на вашия рождествен хороскоп е разположен огнения знак Стрелец,  и в кой дом от него. Докато зодиакалните знаци заемат точно 30 градуса от зодиака, то домовете са различно скроени, освен ако не се работи с равнодомна система.

Един дом на натала може да обхваща по-малко от един зодиакален знак, или да е разположен от края на един знак, следван от цял знак и началото на трети. Така един дом може да се простира върху три зодиакални знака. Сатурн в Стрелец може да започне своя път в един дом и да го завърши в следващия. Затова е важно да знаете къде точно през вашата натална карта се движи той за периода от  23 декември 2014 до 20 декември 2017 година.

Когато се придвижва през Стрелец, Сатурн прави аспекти към вашето рождено Слънце. Те могат да са най-разнообразни. Ако са от напрегнатия спектър – съвпад, квадрат или опозиция, то вие сте в сатурнова криза. Това са знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Ако са тригони, то вие сте в сатурнов подем. Отнася се за знаците Овен и Лъв.

В един и същи натален дом за различните зодиакални знаци Сатурн прави различни аспекти Ако те са напрегнати – съвпад, квадрат, опозиция негативното проявление на преминаването се усеща по-силно. Обратно, при сатурнов подем, се проявяват позитивните страни на транзитирането на тази част от рождения хороскоп.

Ретроградностите на Сатурн също оказват влияние при преминаването през даден дом. Обикновено ретроградната фаза е период, в който сферите, управлявани от Сатурн търпят повече задръжки и изискват допълнителна трансформация. За периода си на преминаване през Стрелец Сатурн е ретрограден между 14.03.2015 и 15.06.2015 година, между 25.03.2016 и 13.08.2016 година, и между 6.04.2017 и 25.08.2017 година.

Поради големият обем на статията, тя е разделена на три части по четири дома.

Сатурн в Стрелец преминава през Първи дом на натала

Вашият асцендент е разположен в някой от знаците Скорпион, Стрелец или Козирог. В своето преминаване през Стрелец, от 23 декември 2014 до 20 декември 2017 година, Сатурн транзитира първи дом на натала, целият или част от него, като оказва влияние на някои аспекти от живота ви.

Преминаването на Сатурн през първи дом на рождествения хороскоп е важен период в живота ви, който се случва веднъж на около 30 години. Когато ви е за първи път и Сатурн не прави аспекти – съвпад, квадрат или опозиция с рождени планети, е възможно да не отличите особеностите на този транзит. А те са свързани с вашата личност, с това как се себеусещате и как околните ви възприемат, с вашата идентичност.

Транзитен Сатурн в първи дом на хороскопа повишава вашата взискателност към това как изглеждате. Ставате критични към външния си вид, дори може да залитнете в темата „ не харесвам себе си“. И това е урокът, който трябва да научим по време на преминаването на планетата Господар на кармата през първи натален дом. Понякога процесът е мъчителен, съпътстван от разочарования и трудности, които в някакъв период изглеждат непреодолими. Резултатът при първото преминаване не винаги е положителен. Повече успех със себехаресването имаме при второто преминаване на Сатурн през тази зона, което става в зряла възраст.

Когато Сатурн преминава през първи дом, при някои хора се „втвърдява“ характера, стават по-хладно рационални, пресметливи, консервативни, отчуждени и категорични в оценките си за другите. Нещо, което в голяма степен повлиява взаимоотношенията, разваля приятелства и интимни връзки. Сатурн в Стрелец в първи натален дом може да ви отпрати по чужди земи да търсите решение на проблемите си. Или да станете привлекателен обект за някой, който е отдалеч.

Тъй като с преминаването на Сатурн през тази зона, започва нов цикъл на обхождане на рождената карта, настъпват важни промени в личността. Характерът се променя, вследствие научаването на сатурновите уроци. Различни събития и обстоятелства налагат „бързо да пораснете“, да се научите сами да се справяте с трудностите. Променя се отношението към себе си, като в резултат се научавате да се приемате и одобрявате, да знаете добрите и лошите си страни, и да намирате вътрешен баланс. Ставате по-отговорни, на вас може да се разчита и ви възлагат по-висока служебна позиция, разширяват се пълномощията, подобрява се самочувствието и се виждате здраво стъпили на земята.

 

Сатурн в Стрелец преминава през Втори дом на натала

Вашият асцендент е разположен в някой от знаците Везни, Скорпион или Стрелец. В своето преминаване през Стрелец, от 23 декември 2014 до 20 декември 2017 година, Сатурн транзитира втори дом на натала, целият или част от него, повлиявайки някои аспекти от живота ви.

Втори натален дом влияе върху притежанията и доходите като начин да се чувстваме стабилни в живота си. Когато Сатурн преминава през тази зона, отначало настъпва критичен период на свиване на приходите, или загуба на ценни вещи, имоти, собствености, които са ви носили доходи. Сатурн може да ви направи твърде пестеливи, прекомерно притесняващи се за доходите си, да засили страха от обедняване, който в повечето хора е латентен.

Свиването на разходите е естествената защита и макар не винаги да има конкретни събития, които го предизвикват, то това е един начин да се научи сатурновият урок на пестеливостта, на икономичното изразходване на наличните ресурси. Разбира се периодът не е добър за разходи, които не са по джоба ви, и за инвестиции в несигурни начинания.

Сатурн в Стрелец транзитиращ втори дом, освен че ще ви учи на пестеливост, ще ви кара да спазвате стриктно правилата на боравене с финикийските знаци. Нарушаването на закона сега може да има много по-тежки последици, особено ако в тази зона Сатурн прави неблагоприятни аспекти към рожденото ви Слънце, или към управителят на втори дом.

В резултат на преминаването на Сатурн през дома на доходите, имате шанс да постигнете финансова самостоятелност, да се сдобиете със сигурен източник на доходи, но с цената на много труд, търпение и разум.

 

Сатурн в Стрелец преминава през Трети дом на натала

Вашият асцендент е разположен в някой от знаците Дева, Везни или Скорпион. В своето преминаване през Стрелец, от 23 декември 2014 до 20 декември 2017 година, Сатурн транзитира трети дом на натала, целият или част от него, и оказва влияние на някои аспекти от живота ви.

Трети натален дом има отношение към комуникацията, начина на общуване с околните, приемането, обработването и предаването на информация, към мисленето, говоренето, писането. Също така към общуването с родственици – братя и сестри, племенници и братовчеди, със съседи и съученици.

Когато Сатурн транзитира вашия трети натален дом контактите с околните могат да бъдат сведени до минимум. Ставате избирателни към средата на общуване, появяват се причини за охлаждане на отношенията с родственици или съседи. Периодът е труден за хората, занимаващи се с преподаване, както и за учащите. Проблемите с учителите, неадекватно поведение в училище, обтягане на отношенията със съученици или състуденти, води до смяна на учебното заведение, или на изучаваната дисциплина.

Към всяка форма на словесно изразяване трябва да се отнасяте с повече отговорност. Речи, доклади, защити изискват повече внимание към формата на представяне, към думите и техният смисъл. Сключването на договори, особено в период на ретрограден Меркурий, е съпроводено с много неизвестни и с подводни камъни, които впоследствие създават проблеми.

При пътувания повече внимание трябва да се отделя на подготовката на документи, преодоляване на бюрократични пречки или технически трудности с превозни средства. Смяната на стария и купуването на нов автомобил крие рискове за качество и надеждност.

В резултат на преминаването на Сатурн през вашия трети натален дом предстои да усвоите уроци свързани с ефективността на общуването, с умението да формулирате идеите си и да им дадете нужната форма, да станете по-обективни и задълбочени, да цените своето време и това на другите, да разберете кои са значимите хора за вас от близкия ви кръг на общуване, и да заздравите връзките си с определени хора от него.

 

Сатурн в Стрелец преминава през Четвърти дом на натала

Вашият асцендент е разположен в някой от знаците Лъв, Дева или Везни. В своето преминаване през Стрелец, от 23 декември 2014 до 20 декември 2017 година, Сатурн транзитира четвърти дом на натала, целият или част от него, и оказва влияние на някои аспекти от живота ви.

Четвърти рождествен дом е свързан с родители, род, родина, корени, отношенията в семейството, обгрижването на дома, с наследството и генетиката на рода.

Когато Сатурн преминава през дъното на хороскопа се случват важни събития засягащи най-близките. Понякога това може да бъде много труден период от живота ни. Грижата по здравето на близки хора, раздялата с родственици, обтягане на отношенията, охлаждане и отчуждение в роднинските взаимоотношения, създават усещане за несправяне с живота. Възможно е да бъдете принудени да станете глава на семейството, да поемете ролята на лидер в роднинския кръг, натоварен с най-голямата отговорност за хората и собствеността.

Четвърти дом е кардинален и това, което се случва по време на преминаването на Сатурн през него, може да преобърне живота ни, да ни пречупи, или да ни направи много по-силни и успешни. Човек научава много за себе си, когато е поставен в условия на стрес и несигурност. Затова първото условие за справяне е създаване на ред и поставяне на близка цел. Второто, е разбирането за приключване на етап от живота, затваряне на страница, скъсване с миналото, и приемането на настоящето, което в повечето случаи помага да се продължи напред.

Резултатът от този транзит води до прозрения за нови възможности, за започване на чисто, за старт на нещо ново и различно.

24 септември 2015 година

Продължение в част II

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии