Транзитът Юпитер-Уран в наталните домове

 

Jup i UranМуси Дачева

Ще направим един много кратък преглед на това какъв би бил ефекта от попадането на съвпада - в различните домове на наталната карта.

Съвпадът на Юпитер и Уран попада във вашия Първи натален дом

Вашият първи натален дом може да е във Водолей, Риби или в първия градус на Овен, което при всички случаи показва значима лична промяна. Тя може да бъде на външно ниво като промяна в стила на живот, промяна на външността- прическа, корекции по лицето или тялото. На психологическо ниво осъзнавате себе си по друг начин, искате да го заявите на висок глас, така че и другите да ви видят по новому и да променят мнението си за вас. Завладяват ви лидерски амбиции, основани на по-високата себеоценка, което може, ако вече не сте го направили, да ви накара да се включите по-активно в обществения живот. Работа, за която сте разчитали на друг, сега ще предпочете да си я свършите сами.
Навлизате в период на по-определен, ориентиран към резултати начин на живот

Съвпадът на Юпитер и Уран попада във вашия Втори натален дом

През 2010 година, макар и в период на икономическа криза, е възможно да намерите нови източници на доходи, да придобиете нов поглед към това как да управлявате собствените си ресурси. Ще искате да бъдете финансово по-самостоятелни и независими, отказвайки външна материална подкрепа. Има вероятност за неочаквани печалби от късмет и добро стечение на обстоятелства.
Възможно е да промените отношението си към парите, стигайки до разбирането, че тяхното имане само по себе си не ви носи удовлетворение. Може съзнателно да влагате средства в благотворителни дейности без очакване за възвращаемост и печалба.

Съвпадът на Юпитер и Уран попада във вашия Трети натален дом

Влиянието е свързано с по-голяма подвижност и разнообразие в контактите, познанство с интересни и оригинални личности, много идеи, но недооценяване и непрактично отношение към тях. Внезапни пътувания в страната и в чужбина. Тези,  се които учат, се справят отлично, получават похвали и отличия.  За работниците на умствения труд Юпитер и Уран предлагат нови решения на стари проблеми, възобновяване на работа по проекти, на които до този момент не им е било времето, но сега вече може да им се вдъхне нов живот. Хрумване на гениални идеи при хората на науката, заявки за открития, върху които е работено много години. Такива са  случаите с намирането на лекарства против рак, СПИН и др.,зачестили през последите месеци.

Съвпадът на Юпитер и Уран попада във вашия Четвърти натален дом

Подобрение в домашните условия, купуване на жилище, намиране на начин за разширение на използваемата жилищна площ. При младежите – по-голяма лична свобода, сдобиване със свой ъгъл или самостоятелна стая в дома на родителите. При възрастните – влизане на нови хора в семейния кръг, женитба на деца, раждане на внуци.
Съвпадът дава подкрепа за смяна на жилището или на селището. Продажба на наследствен имот, с което могат да бъдат посрещнати жилищни нужди също може да бъде начин на изразяване на съвпада Юпитер-Уран в четвърти натален дом.
Уреждане на документи,свързани с поземлена собственост. Строителство на екокъщи, подмяна на енергийното захранване на дома с възобновяеми източници като слънчевата светлина, вятъра, водата. При някои хора може да се прояви като отхвърляне на градския начин на живот и заживяване сред природата.

Съвпадът на Юпитер и Уран попада във вашия Пети натален дом

Може да ви се случи внезапна любов, от пръв поглед, при странни обстоятелства. В пети дом попаднал, този   и прави човек още по-самонадеян и безразсъден. Там, където има хазартна страст, сега тя ескалира.
Позицията силно влияе върху желанието за създаване на дете. Понякога става дума за второ или трето дете, които са заченати неочаквано, за които родителите не са много сигурни, че моментът е подходящ и че са налице условия да го гледат. При двойките, които преживяват продължителен стерилитет, съвпадът подкрепя инвитро, инсеминация или друга АРТ.
Тук мотото е:

Ние искаме дете на всяка цена!
или Аз искам сама да имам дете!
Съвпадът Юпитер-Уран подкрепя тезата на някои жени, че вместо да губят време в търсене и поддържане на връзка с мъж само за да имат дете, то по-добре направо да пристъпят към инвитро с донорски материал. Прецедент е 62 годишната жена, родила близначета с инвитропроцедура,която вероятно ще има и други, по-млади последователки.

Съвпадът на Юпитер и Уран попада във вашия Шести натален дом

Ново отношение към организацията на ежедневието, към условията при които се работи. Ще ви се прииска да преустроите офиса по свой вкус, в модерен стил, с ново дизайнерско решение на основата на Фън Шуй например.
Нов поглед към начина на хранене, преминаване към вегетарианство или обратно- отказ от вегетарианство. Взимане на здравословен проблем в свои ръце, прилагане на самолечение, или на странни начини на въздействие върху тялото или психиката.
При тези, които се занимават с медицина, избор на диетологията като специалност.
Сдобиване със странен домашен любимец

Съвпадът на Юпитер и Уран попада във вашия Седми натален дом

Ако съвпадът попада във вашия седми рождествен дом, то самотата може да ви е дотегнала и ще искате да промените статута си като активно си търсите половинка. За обвързаните влиянието може да бъде в обратната посока,към търсене на свобода и освобождаване от ангажиращи,но безперспективни отношения.
Преоценка може да има и на служебните взаимоотношения. Нов поглед към съдружие и съдружници, вероятно ще доведе до отделяне в самостоятелна дейност или създаване на собствена еднолична фирма.

Съвпадът на Юпитер и Уран попада във вашия Осми натален дом

Възможно е да ви дойде неочаквано наследство или дарение на имот от роднина в чужбина, неочаквани придобивки посредством съдружник  или пък разрешаване на банков кредит.
При някои може да се прояви като преживявания от мистично естество, излизане от тялото, попадане в паралелна реалност и в друго измерение.
Когато Юпитер е добре поставен и управлява пети дом в рождената карта, то съвпадът му с Уран в осми натален дом е добра предпоставка за зачеване, при жени, които имат репродуктивни проблеми.

 

Съвпадът на Юпитер и Уран попада във вашия Девети натален дом

В обсега на  Девети дом са разширяване на знанията, интересите и мирогледа, пътешествията и опознаване на други култури, преподаване, издателска дейност и др. В някоя от тези области човек изпитва потребност да промени  нещо, за да се почувства свободен, самостоятелен, независим.
Неочаквана похвала, награда, пътешествие, получаване на диплома, спонтанно желание за учене на чужд език, медийна изява, участие като защитник в съдебен спор.

Съвпадът на Юпитер и Уран попада във вашия Десети натален дом

Срещата на двете планети в Десети рождествен дом е щастливо знамение за тези, които имат големи професионални амбиции. През 2010 година, тя  може да доведе до  рязък скок нагоре по служебната йерархия.
Ще ви се иска да бъдете по-самостоятелни в професионалната си изява, да се отделите от общ семеен бизнес в самостоятелна фирма на свое име. Или изцяло да започнете нова дейност, в която сте първопроходец,първи сте в тази сфера и нямате конкуренция. Удава ви се неочаквана възможност да заемете висок пост.

 

Съвпадът на Юпитер и Уран попада във вашия Единадесети натален дом

Влиянието е възможно да се прояви като странно сприятеляване с интересен човек, получаване на подкрепа в подходящия момент,по невероятен начин, да се сбъдне някакво ваше съкровено желание.
Може да имате силен порив за включване в обществена дейност, да бъдете привлечени към група,занимаваща се с нестандартни учения  и практики,  да се включите в благотворителни акции, да станете яростен привърженик на кауза за защита на някого или нещо.

Съвпадът на Юпитер и Уран попада във вашия Дванадесети натален дом

Може да доведе до бързо подобряване след тежка болест, до намиране на подходящия лек или терапия за справяне със зависимост. Да ви помогне да преодолеете вътрешните си страхове, да се изправите смело срещу насилие върху хора или животни.
При някои може да се прояви като спонтанни ясновидски прозрения, засилване на интереса към паранормалното,попадане в странни ситуации и запознаване с нестандартни хора. Узнаване на тайна, осъзнаване на неясна ситуация е също проявление на съвпада Юпитер-Уран.

Вариантите на влияние зависят и от аспектите, които прави съвпадът Юпитер-Уран. Например желанието за брак и активността в това отношение е по-силна при тези, които имат Слънце, Юпитер или Венера в първата декада на огнен знак. Докато силен импулс за растеж в кариерата ще получат тези, които имат освен това и Сатурн, или Марс в първите градуси на Овен, Лъв, Стрелец, Водолей или Близнаци. Вариантите пак да повторя са безкрайно много, а и индивидуалните реакции на тази външна астрологична намеса, допълват богатството на възможностите.

4 юни 2010 г.
Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Даден е активен линк с Източник:  www.temura.net
 
*******************************************************************************************Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , ,

48 коментара so far »

  1. teodora каза,

    Писа на юни 8, 2010 @ 9:18

    Здравейте Г-жо Дачева,как да разбера в кой дом е съвпадът Юпитер и Уран в мойта нантална карта родена съм на 19.01.1979г Благодаря ви предварително.

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 8, 2010 @ 11:09

    teodora,
    трябва да си знаете точно време на раждане, построява се наталната карта и там се вижда къде попада съвпада на Юпитер и Уран

  3. JO каза,

    Писа на юни 8, 2010 @ 16:18

    Здравейте!Роден съм 16.10.1967 г. около 16.30.-17.00ч.,при мен съвпада Юпитер-Уран в кой дом е? Благодаря!

  4. Chiara каза,

    Писа на юни 8, 2010 @ 18:59

    Здравейте.г-жо Дачева!При мен съвпадът е в пети натален дом.все още не усещам неговото влияние.За какъв период от време ще влияе за събития.знам.че ще има и втори съвпад по-късно през годината…

  5. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 9, 2010 @ 10:30

    Chiara,
    качила съм 3 статии по темата, четете ги. При някои хора може изобщо да не се усети, зависи от много допълнителни обстоятелства.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 9, 2010 @ 10:33

    JO,
    в първи натален дом

  7. teodora каза,

    Писа на юни 9, 2010 @ 11:23

    Здравейте, г-жо Дачева родена съм на 19.1.1979г около 06:30-07:10 в кой дом се намира съвпадът На Юпитер и Уран при мен.Благодаря ви предварително! Хубав ден!

  8. dima каза,

    Писа на юни 9, 2010 @ 19:40

    Здравейте,Муси! Аз съм родена на 21.05.1977г.,в 11.45 часа,в гр.Русе!Бихте ли ми казали в кой дом се намира съвпадът на Юпитер и Уран при мен?! Благодаря!!!

  9. Ани каза,

    Писа на юни 9, 2010 @ 23:21

    Здравейте, г-жо Дачева!

    Ще организирате ли курс по астрология скоро в Пловдив?

    Благодаря!

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 10, 2010 @ 16:36

    teodora,
    при раждане до 06:35 е в 3 -ти, а по-късно в посочения интервал, е във 2-ри дом.

  11. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 10, 2010 @ 16:48

    dima,
    в 8-ми натален дом

  12. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 10, 2010 @ 16:49

    Ани,
    засега съм много ангажирана, може би през есента.

  13. ivan каза,

    Писа на юни 10, 2010 @ 16:59

    Г-жо Дачева,бихте ли ми казали при мен този транзит в кой дом ще се случи? Роден съм на 20.01.1973г. в 23.00ч. в гр.Троян. Благодаря ви!

  14. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 10, 2010 @ 17:08

    ivan,
    в 6-ти натален дом

  15. AlfaBG каза,

    Писа на юни 10, 2010 @ 17:12

    Здравейте,Муси! Аз съм роден на 24.03.1962г.,в 11.20 часа,в гр.Пловдив!Бихте ли ми казали в кой дом се намира съвпадът на Юпитер и Уран при мен?! Благодаря!!!

  16. Ния каза,

    Писа на юни 10, 2010 @ 19:01

    Здравейте г-жо Дачева, преди всичко благодаря за тази интересна, вярна и много полезна статия. Искам да ви попитам – тандемът Уран-Юпитер образува тригон с наталния ми Асцендент. Мислите ли, че това може да ми донесе някакви приятни събития?

  17. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 11, 2010 @ 0:39

    AlfaBG,
    в 10-ти натален дом

  18. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 11, 2010 @ 0:40

    Ния,
    би трябвало, но зависи дали е в 9-ти или в 5-ти натален дом

  19. Ния каза,

    Писа на юни 11, 2010 @ 6:55

    Съвпадът Юпитер-Уран е в 9-ти натален дом и оттам прави тригон към Asc. Какво би трябвало да очаквам? И колко продължителнен ще бъде този ефект – предполагам, няма да е за кратко време?

  20. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 11, 2010 @ 9:18

    Ния,
    на въпросите ви
    “Какво би трябвало да очаквам? И колко продължителнен ще бъде този ефект – предполагам, няма да е за кратко време?” частичен отговор има в статиите за съвпада Юпитер-Уран. Но не тръгвайте с голямата кошница, защото промените може да са на такова ниво, че към момента да не си давате сметка за това. Влиянието, макар и да е акцентирано в дните 8 юни и 19 септември на 2010 година, имайки предвид,че в двойката участва бавно движещия се Уран, ако промяната е приложена върху по-инертен и бавен във взимането на решения човек, примерно доминиране на неподвижен кръст или земна стихия, то ще мине по-дълго време. Това, че съвпадът прави тригон към асцендента ви, е един голям плюс и може да настъпят позитивни промени във взаимоотношенията ви с околните, с партньор, ако имате такъв, а ако нямате- възможности за контакт някъде на далечен път например :)

  21. Ния каза,

    Писа на юни 11, 2010 @ 19:28

    Благодаря за вниманието, г-жо Дачева, пожелавам ви приятен и спокоен
    уикенд.

  22. Niki каза,

    Писа на юни 11, 2010 @ 21:38

    Здравейте,госпожо Дачева,темата е много интересна,бихте ли ми казали при мен в кой дом става този съвпад-родена съм на 31.01.1986,15,30 часа,гр.Петрич.Благодарности предварително!:)

  23. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 12, 2010 @ 7:49

    Niki,
    в 10 -ти натален дом

  24. Пепа каза,

    Писа на юни 12, 2010 @ 21:45

    Благодаря за ангажираността ви, госпожо Дачева, родена съм на 10.05.1073 в 11.45, но дори и при направена натална карта се затруднявам с определяне на съвпада, моля за вашето съдействие.

  25. Р-Роси каза,

    Писа на юни 13, 2010 @ 11:05

    Как бихме могли да изчислим сами в кой дом е съвпада?

  26. Елица каза,

    Писа на юни 13, 2010 @ 13:27

    Здравейте,Муси!
    При мен Юпитер и Уран са в съвпад с рождено Слънце в края на Риби в 8 дом и в опозиция със Сатурн, който пък е в съвпад с рожден Плутон във 2 дом. Опасно ли е това и къде да очаквам трудности? Благодаря ви, знам, че сте много ангажирана, но моля за кратък отговор.

  27. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 13, 2010 @ 14:27

    Пепа,
    8-ми натален дом

  28. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 13, 2010 @ 14:29

    Р-Роси,
    гледате си наталната карта и там,където е 1 градус на Овен, там е съвпада и това е наталният дом където става срещата.

  29. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 13, 2010 @ 14:53

    Елица,
    от съвпада Юпитер-Уран, съвместно със Сатурн, може да се очаква да активират рождената опозиция Слънце-Плутон и то в полето на 2-8 дом, което е свързано предимно с материалната страна на живота. Може да станете по-комерсиална или обратно да решите да пилеете свои и чужди пари за неща, които смятате, че са ви необходими към момента, тук и сега.
    Може да получите наследство, но да платите цена, която ви натоварва в повече емоционално и физически. Ако Слънцето управлява 12 дом е добре да внимавате с операции или каквито и да са манипулации по тялото в периода на действие на опозицията на съвпада със Сатурн.

  30. Ивелина каза,

    Писа на юни 13, 2010 @ 16:00

    Здравейте г-жо Дачева, следя сайта ви от две години насам и изключително впечатлена от точните прогнози /в мой личен план/. Пишете интересно и увлекателно. Още от началото на годината следя темата за този “уникален” съвпад на двете планети. Ако не ви затруднявам бих искала и аз да науча в кой дом при мен се случва съвпада или да дадете някакво указание как да се изчисли това. Предварително ви благодаря и ви желая живот и здраве :)
    Родена съм на 23.03.1981, /около 00:00 часа на 22.03/

  31. Стефка каза,

    Писа на юни 13, 2010 @ 17:44

    Здравейте госпожо Дачева,родена съм на 24.09.1976 г. в 22.30 часа в гр. Благоевград. Съвпадът Юпитер-Уран в моя 10-ти дом прави опозиция на съвпад транзитен Сатурн-натално Слъце в 4-ти, като в същото време и квадрат с Асцедент и с транзитен Плутон в 7-ми дом. Притеснява ме, дали тези напрегнати аспекти водят до негативни промени и какъв е начина /ако има такъв/ да премина през тях по успешен начин, т.е. как мога да ги трансформирам в по-позитивни. Обичам работата си и не мисля скоро да я сменям, въпреки че от известно време чувствам силна нужда да си намеря някакво хоби, от което и да печеля пари, но което да не е свързано с основната ми дейност /може би това желание е породено от съвпада в 10-ти дом/. В личен план съм сама. Предварително благодаря за отговора!

  32. Ани каза,

    Писа на юни 13, 2010 @ 20:44

    Здравейте, г-жо Дачева!
    При мен транзитът на Юпитер и Уран е в І натален дом, управлява се от овен. В наталната ми карта Юпитер е в І дом, т.е. Юпитеров възврат. Транзитът на Юпитер и Уран правят съвпад нат. Слънце, куисконс нат. Венара и квадрат с нат. Сатурн, Уран и Нептун. Трудности ли да очаквам?
    Благодаря предварително!

  33. RUV каза,

    Писа на юни 13, 2010 @ 23:44

    Здравейте!Роденa съм na 27.7.1951г. в 14.30ч.,Пловдив. Бихте ли ми написали при мен съвпада Юпитер-Уран в кой дом е? Благодаря!

  34. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 14, 2010 @ 9:39

    Ивелина,
    доколкото разбрах раждането е било на границата между 22 и 23 03 81, тогава при вас съвпадът попада в 4 натален дом

  35. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 14, 2010 @ 10:40

    Стефка,
    да, при вас се случва нещо много интересно и то може да бъде изразено през тази седмица, когато Големият космичен кръст ще се развие в ъглите на хороскопа ви и ще включи рожденото ви Слънце. При всички случаи сте в период на промени заради сатурновата криза, но не е задължително те да са негативни или поне техният краен резултат,който ще можете да оцените след време. При вас Юпитер и Уран управляват 7 и 9 дом, затова е обяснимо желанието за нещо ново, а аз бих го нарекла жажда за свобода :) Вероятно е нужно да се освободите от нещо, което ви ограничава и задържа на една и съща позиция,може да са родители, родно място, непредприемчивост, страх от разместване и движение. Имате силно активен 5 дом и би трябвало да сте креативен човек, с много идеи :) Но ако очаквате да решите от днес за утре, хайде да си имам хоби, едва ли ще се получи. а пък и да печелите от него, че то това си е професионален ангажимент и удоволствието от хобито остава на заден план. По-скоро очаквайте професионални промени на някакво ниво и в емоционалната сфера, ако положите повече усилия там.

  36. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 14, 2010 @ 11:01

    Ани,
    нещо не разчитате добре транзитната карта.
    “Транзитът на Юпитер и Уран правят съвпад нат. Слънце, куисконс нат. Венара и квадрат с нат. Сатурн, Уран и Нептун.”
    При натална Венера във Водолей транзитен куинконс, който е около 150 градуса, с нея от 1 Овен,където е съвпада, няма начин да става.
    При натални Сатурн в 21 Стрелец и Нептун в 7 Козирог, с разстояние 16 градуса, едновременен и значим квадрат също няма.
    Юпитеров възврат в 1 дом е позитивно влияние, на което сатурновата криза ще му придаде определена форма и ще го изпълни със съдържание. Очаквайте хубави неща, все пак сте двоен Овен :)

  37. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 14, 2010 @ 11:08

    RUV,
    в 4-ти натален дом

  38. Нели каза,

    Писа на юни 15, 2010 @ 18:30

    Здравейте, г-жо Дачева!
    Следя вашия сайт от доста време.Чета редовно вашите статии, които са много интересни.Покрай вашите публикации научих доста неща за астрологията, която тема ми е нещо като хоби :)
    И сега за първи път се осмелих да попитам и аз за транзита Юпитер-Уран в кой натален дом е при мен?Родена съм на 16.12.1981г. между 16.30-17.00 часа в гр.Айтос.
    Благодаря ви предварително, и ви пожелавам много успехи и щастие!

  39. Стефка каза,

    Писа на юни 15, 2010 @ 21:19

    Благодаря Ви за отговора :)

  40. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 16, 2010 @ 12:51

    Нели,
    благодаря ви, радвам се, че съм ви полезна по пътя на приобщаване към астрологията :)
    При вас, ако раждането е до 16 35часа, съвпадът е на върха на 11 дом, в останалото време е в 10 натален дом.

  41. Катя каза,

    Писа на юни 17, 2010 @ 15:32

    Здравейте госпожо Дачева,следя сайте Ви, поздравления.Във връзка със съвпада Юпитер-Уран: Родена съм на 03.04.1969 г. в 18.00 часа в гр. Разград. Съвпадът Юпитер-Уран в моя 6-ти дом прави опозиция на съвпад на натален Юпитер и Уран в 12-ти дом, като в същото време и квадрат с транзитен Плутон в 3-ти дом и опозиция с транзитен Сатурн в 12-ти дом. Имам и др.напрегнати аспекти в хороскопа си, които доста ме притесняват.

  42. Dani каза,

    Писа на юни 18, 2010 @ 8:48

    Данни те ми са 05.01.1960 София в 5,16 сутрин
    Как ще ми се отрази съвпада на Юпитер-Уран в този период
    Благодаря Ви

  43. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 18, 2010 @ 16:34

    Катя,
    да, интересна ситуация.
    Избягвайте силните емоции тия дни, включая и неделята. Ако някой работи за вас, дръжте го под око. И не предприемайте пътувания, ако вие трябва да шофирате. Не мисля че към този момент имате сериозни основания за притеснения. По-скоро в края на септември има проблемни аспекти при вас.

  44. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 18, 2010 @ 16:37

    Dani,
    “Как ще ми се отрази съвпада на Юпитер-Уран в този период”, четете статията :) затова съм я написала.

  45. дора райкова иванова каза,

    Писа на юни 20, 2010 @ 16:31

    здравейте муси дачева чудесно че сте написали такава статия за влиянието на уран и юпитер във всеки дом Важи ли коментара за съвпада в 8 дом ако наталния юпитер е в същия дом и образува само напрегнати аспекти към планетите в наталния хороскоп

  46. Снежанка каза,

    Писа на юни 21, 2010 @ 8:58

    Здравей Муси, мога ли да те помоля когато имаш възможност. Правилно ли съм изчислила при мен съвпада на юпитер и уран в 5-ти дом. Така ли е? Ползвам ZET-9.Родена съм на 04.01.1976г. в 03.55 ч.гр.София. Благодаря предварително!

  47. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 21, 2010 @ 18:22

    дора райкова иванова,
    да, ако Юпитер или Уран управляват този дом

  48. Муси Дачева каза,

    Писа на юни 21, 2010 @ 18:31

    Снежанка,
    в 4 дом, пети дом ви е в 4 градуса Овен

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии