Хороскоп Дева 2016

De12

Муси Дачева

В хороскопа на за 2016 година един от двата значими астрологични фактора е Сатурн. Планетата учител, Господар на кармата и двигател на събитията в реалния живот, след близо 7 години отново е в зоната на подвижния кръст, част от който е вашия знак. Сатурн ви направи „пробно“, когато бе за кратко на посещение в Стрелец през пролетта, до средата на месец юни 2015-та, след което се върна отново в Скорпион. Но от 18 септември 2015 година навлезе окончателно и ще пребивава в знака на квадрат от рожденото ви слънце до края на 2017 година.

През 2016 година Сатурн ще измине 10 градуса по зодиака като се придвижи от 11-я до 21-я градус на Стрелец. По този начин ще окаже значимо влияние върху тези от втората декада на Дева, родени между 2-ри и 13-ти септември, и относително по-слабо върху първа и трета декада.

Сатурн ще транзитира дъното на слънчевия хороскоп, зоната свързана най-силно с основните житейски опори – дом, семейство, корени, родители и отношенията с тях. През периода на сатурновата криза се увеличават задълженията към дома и семейството, усещането за прекомерна натовареност от тях става по-голямо и отчетливо. Може би няма да успявате да се справите с всичко така както бихте искали, а в същото време ще се притеснявате да делегирате права на друг, поради липса на доверие или от страх да не загубите контрол над случващото се. Изискванията на близките или очакванията отправени към вас могат да бъдат твърде високи и да ви карат да се чувствате неуспели и несправящи се с живота си. Благоустрояването на дома, правейки го по-добро място за живеене, неговата защита от крадци или природни бедствия, грижата за най-близките, ще бъдат главни моменти както в ежедневния ви график, така и в по-дългосрочните планове. При силното сатурново влияние купуването и продаването на собственост ще става по-трудно и с усложнения, не са изключени измами и злоупотреби.

Към сатурновото влияние, както през 2015 година, така и през 2016-та, ще се добавя влиянието на Нептун. Откакто премина в Риби, зоната на своята обител, Нептун застава в опозиция на рождените слънца на определена група от Дева, тъй като планетата се придвижва бавно, по няколко градуса на година. На 1 януари 2016-та Нептун тръгва от 7-я градус на Риби, придвижва се напред до 12-я, преди да навлезе в ретроградната си фаза на 13 юни. Излиза на прав ход от 9-я градус на 20 ноември като до края на годината се придвижва през него. На 18 юни Сатурн и Нептун правят точен квадрат в 12-я градус, съответно на Стрелец и Риби.

Докато Сатурн е планета на конкретното, на определената форма, на скелета и структурата, на изкристализирането на проблемите, Нептун обратно. Планетата на фантазиите и илюзиите, прави нещата да изглеждат мъгляви и неопределени, акварелно размити и изчезващи. Това, което е изживяло времето си, ще бъде разрушено или просто ще изчезне. Нептун в зоната на връзките може да ви привлича към хора нептунов тип- крехки и състрадателни, или манипулативни и правещи се на жертви. Някои партньорства в този период може да възприемате твърде идеалистично и далеч от реалността, не са изключени измами и предателства от страна на брачния партньор, или съдружника. Някои договори,с които сте обвързани, ще изискват промяна, съответна на новите условия.

По време на ретроградната фаза на Сатурн към някои обстоятелства свързани с планове за семейни събития, както и намерения за ремонти, преустройване на жилищното пространство, приемането на гости, разделяне на собственост, имотни делби и др. подобни трябва да се пристъпва много внимателно и след сериозно обмисляне на плюсовете и минусите, и на последствията. Особено значим в това отношение е периода на едновременна ретроградност с Меркурий, Марс и Юпитер през април и май.

Ретроградните фази на Меркурий през 2016 година са изцяло в земните знаци, което отправя предупреждение за вероятни недоразумения, разминавания и погрешни постъпки свързани с хора близки до сърцето ви, и/или с такива, намиращи се далеч от вас. Планирането на пътуване в ретроградните фази на Меркурий изисква по-ранна подготовка и отлична организация. Меркурий е ретрограден между 5 и 26 януари във Водолей и повече в Козирог, между 28 април и 22 май в Телец, между 30 август и 22 септември във вашия знак – Дева.

Втората, значима по своето влияние, планета през 2016 годна е Юпитер. На 11 август Юпитер премина във вашия знак и ще се движи през него до 9 септември 2016 година. Тръгвайки от 23-я градус на Дева в началото на годината, по време на ретроградната си фаза, между 8 януари и 9 май, Юпитер ще се върне до 13-я градус. През последната десетдневка на май и почти през целия юни Юпитер-Сатурн-Нептун ще бъдат в астрологичната конфигурация тао (двоен) квадрат, в средата на подвижните знаци, съответно Дева-Стрелец-Риби.

По този начин влиянието на Юпитер е противоречиво. Планетата на изобилието движеща се през вашия знак ще ви помага да бъдете още по-практични и земни, по-справящи се с обикновените неща в живота. В някои отношения тя ще ви подкрепя да надскачате себе си, да гледате на света от по-високо, да разширявате хоризонта си, да бъдете по-щедри и обективни. Юпитер ще ви подтиква да учите повече,да повишавате квалификацията си, да търсите нови непознати сфери за интересите си, да разширявате контактите си и да пътувате повече. На несемейните Юпитер ще помага да заздравят връзката си, да свият гнездо и да се сдобият с деца. Благоприятен месец, освободен от напрегнати аспекти, е февруари, особено първата половина. Планирайте почивката си за месец юли и до средата на месец август. Месец август е най-романтичният период на годината, заради движението на Венера през вашия знак. Венера ви идва на гости на 5 август като добавя своето благотворно влияние към това на Меркурий до 30,когато преминава в следващия знак.

Меркурий, вашата планета управител, ще ви радва с присъствието си от 30 юли до 7 октомври. Периодът е значително по-дълъг от ежегодното гостуване на планетата, защото в него влиза и ретроградната му фаза. Когато се движи в права посока, вашата планета ще ви помага да бъдете по-гъвкави и прагматични, по-бързи и адекватни на случващото се.

Неблагоприятното влияние на Юпитер във вашия знак е, когато се съчетава с това на Сатурн от Стрелец и на Нептун от Риби. В месеците, когато трите планети правят астрологичната конфигурация тао-, двоен квадрат, от вас ще се изискват повече усилия да бъдете себе си, да държите под контрол емоциите и постъпките. Неблагоприятен в това отношение е месец март, когато в зоната на подвижния кръст са Марс, Юпитер, Сатурн и Нептун, както и Слънцето. През март се очакват две затъмнения, пълно слънчево на 9-ти и частично лунно на 23 март .

Отново трите планети „сгъстяват облаците“ в края на месец май през първите две десетдневки на месец юни. В този период Слънцето се движи в подвижния кръст, през знака Близнаци и включва Голям квадрат с Юпитер, Сатурн и Нептун, при ретрограден Марс в Стрелец. Периодът е труден за решаване на важни въпроси касаещи семейството,но и професионалната сфера. Някои избори в този момент могат да се окажат значими за бъдещето.

Третият неблагоприятен период, но този път без участието на Юпитер, е през месец септември. Отново във вашата зона на зодиака има две есенни затъмнения, слънчевото на 1-ви и лунното на 16 септември. Времето около затъмненията съвпада с третата ретроградност на Меркурий, 30 август-22 септември, и с Марс в Стрелец, което допълнително обтяга отношенията в домашната среда, и води до някои неблагополучия в планове свързани с разширение на семейството и подобряване на домашните условия. Пазете се от физическо претоварване и травми в този период. Позитивното влияние на Марс в огнения Стрелец е компенсаторно спрямо това на Сатурн и Нептун, като ви дава повече самоувереност и амбиция да преодолеете препятствията и да постигнете това, което сте набелязали като цел.

През септември има и положителни тенденции. На 9 септември Юпитер преминава във въздушните Везни, и в зоната на вашите лични доходи. За една година напред планетата на изобилието ще ви помага да се почувствате по-стабилни ва материално отношение, да имате повече приходи, да получавате това, което сте заработили. На 26 септември е ежегодният съвпад на Слънцето и Юпитер, в 3 градуса Везни. Този късметлийски по своята природа аспект ще облагодетелства най-вече родените в първата декада на Дева. Движейки се през кардиналните Везни, Юпитер застава в квадрат към Плутон от Козирог, като по този начин активират две важни зони от слънчевия хороскоп – приходите и разходите. Така времето в което двете планети са в напрегнати отношения са рискови за финансовото ви състояние, а това са тези от последната десетдневка на месец ноември.

На 27 септември Марс преминава в сродния по стихия знак Козирог и ще се движи през него до 9 ноември. По този начин през есента Марс ще добави своята енергия към тази на Плутон. Месец октомври е успешен за вас, намирате се в слънчевия период на личната си година при добра астрологична подкрепа. Време за реклама на себе си и на дейността си, на заявяване на изисквания и основателни претенции, за искане на повече от живота. Добрата тенденция продължава и през ноември,особено от 12 ноември нататък, когато романтичната Венера навлиза в зоната на личния живот, любовта, забавленията, децата и всичко свързано с тях. В емоционално отношения това е най-активния период на годината. Но в материално отношение има критични моменти във времето, когато Венера в съвпад с Плутон прави квадрат към Юпитер, през последната десетдневка на месец ноември. Бъдете внимателни към всичко касаещо вашите, и на семейството, финанси.

На 3 декември Меркурий навлиза в зоната на творчеството, реализираните идеи, любовта и забавленията, което прави месеца подвижен, ангажирайки ви с много неща и с новогодишните празници. Планирайте обаче отдалеч как ще празнувате Коледа и Нова година, защото от 19 декември и до края а годината Меркурий е ретрограден.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

2 коментара so far »

  1. Светла каза,

    Писа на януари 4, 2016 @ 16:24

    Здравей Муси

    Честита нова година със сърдечни пожелания за здраве, успех и много късмет!
    На много места в пресата прочетох, че през високосната година не трябва да се сменя работата.
    Аз вече съм уведомил работодателя, че си търся нова работа.

    Какво е твоето мнение за това суеверие.

    Благодаря ти предварително
    Сърдечни поздрави
    Светла

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 19, 2016 @ 23:33

    Светла, благодаря за пожеланията :) С много суеверия е натоварена високосната година. Не мисля, че има ткова значение. Промяната винаги е по-добра от застоя.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии