Хороскоп за Водолей – 2013

Муси Дачева

За родените под знака на Водолей 2013 година е противоречива и предизвикателна. Навлизайки в поредната сатурнова криза, от есента на 2012 година, а някои и по-рано, вече сте наясно, че влиянието на големият учител Сатурн е най-вече възпитаващо и подтикващо растежа ви, предимно в духовен план. Като сатурнови хора, защото Сатурн е съуправител на знака ви, много бързо се ориентирате какво и как да направите, за да получите подкрепа и да избегнете капаните.

През 2013 година Сатурн ще се придвижва между 9-я и 20-я градус на Скорпион, повечето в права посока, а за известен период, между 18 февруари и 8 юли, ретрограден. За известен период от време Сатурн ще застане в квадрат към наталните слънца на родените в първата десетдневка на февруари. Най-силно ще бъде усетено сатурновото влияние при родените в 4 до 11 градус на Водолей,тъй като заради ретроградното движение Сатурн ще направи три пъти квадрат към позицията на рожденото им Слънце. И всъщност към тях е отправено най-голямото сатурново предизвикателство през годината.

Уран, основният управител на знака Водолей, се движи през Овен, включен от пет години в напрегнатия аспект- квадрат. Най-близо до точния квадрат двете планети ще бъдат на 21 май и 1 ноември. Независимо,че Уран е неблагоприятно поставен в кардиналния Овен, към родените под знака на Водолей той отправя позитивни послания за разнообразие и промени с хармоничния аспект, който сключва към рождените слънца на тези от 4-я до 12-я градус. Известно задържащо влияние оказва планетата в периода на своята ретроградност между 17 юли и 17 декември.

Юпитер е другата важна планета в годишен аспект. До 26 юни Юпитер се движи през сродния по стихия знак Близнаци и това е време на вдъхновение, и ентусиазъм, когато е препоръчително да се правят нови неща, да се търсят нови пътища за изява и професионална реализация. През втората половина на годината Юпитер ще се движи през водния Рак, което за мнозина от групата ще даде посока на материални търсения, желания за придобиване на собствености и овеществяване на положения преди това труд.

През януари към позитивното влияние на Юпитер се добавя това на Марс, който се движи през вашия знак до края на месеца. Така началото на годината се очертава активно, с кратки периоди за почивка по именните дни, и през ученическата ваканция.

Марс ви подкрепа с енергия, инициативност и мотивация най-силно в дните на растяща Луна, след януарското новолуние , и особено в дните на пълнолунието, когато ще ви се наложи да проявите сила на характера и да отстоявате себе си.

През февруари Венера се движи през вашия знак като застава в хармоничен аспект с Юпитер. Така първата половина на месеца е време за романтика, нови запознанства, интересни срещи, начинания, емоционални преживявания, в които се отразява вашата въодушевена природа. Втората половина на месеца изисква повече прагматизъм и умение да се справяте с финансови ангажименти, които няма да ви липсват.

До средата на март Меркурий е ретрограден, време през което е препоръчително да обръщате внимание на документите, с който работите, на писмени декларации, включително данъчни, които подписвате, както и на движението на всякакви счетоводни сметки,които ви касаят. Втората половина на месеца предполага много движение, пътувания, срещи с различни хора. Бъдете внимателни,ако шофирате, дръжте в изправност автомобила си.

През април ви предстоят повече разходи, част от тях насочете за себереклама, за популяризиране на това,което правите. До новолунието разчистете задълженията си защото след дни навлизате в период на приключване,когато ще се освободите от някои задържащи ви обстоятелства, а вероятно и хора.

Пълнолунието през април, което е съчетано с лунно затъмнение, ви поставя в трудна ситуация, когато трябва да вземете важно решение, касаещо бъдещето ви. Майското слънчево затъмнение поставя акцент на способността ви да отстоявате територията си, да правите необходимото, за да изградите здрави основи на собственото и това на близките ви благополучие.

Последните дни на месец май и почти целият месец юни бележат един от най- успешните ви периоди през годината. Растящата Луна през юни и особено дните около 19-ти, когато е съвпадът на Слънцето и Юпитер в Близнаци, и тези до края на месеца, дават много козове в ръцете на родените в последните градуси на Водолей, или с асцендент там. Това е време за поемане на големи ангажименти и високи отговорности, в които да вложите желание, амбиция и почтеност. Последното е много важно в периоди на сатурнова криза и сериозни кармични изчиствания.

Месец юли е препоръчителен за летен отдих. Избягвайте тежки физически и емоционални натоварвания, погрижете се за здравето си, направете достатъчно за това да укрепнете и да се заредите с енергия, която ще ви е необходима през предстоящата активна есен.

През август, когато мнозина почиват, за вас е добре да сте на работното си място. Там предстоят промени, които ви засягат. Между 16 август до 11 септември Венера се движи през сродния ви по стихия знак Везни и ви подканя към пътешествия, може би неочаквани командировки, заместване на някой, който го няма в даден момент. През втората половина на август бъдете много внимателни към храна и напитки, възможни са стомашни разстройства и натравяния.

От последната седмица на септември и през октомври около вас се завъртат много енергии, които правят живота ви динамичен и емоционално наситен. Време за скучаене няма да имате, напротив, ценете всяка минута в която ще можете „да си поемете въздух“. И така до ноемврийското слънчево затъмнение, когато всичко може „да се срине“ или, което е по-вероятно, да бъдете „изстреляни на върха“. Не отлагайте важни неща за края на годината, когато Венера е ретроградна. Приключвайте в седмицата преди Коледа, за да си дадете време за настройване към един хармоничен преход от старата към новата година.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии