Хороскоп за Козирог – 2013

Муси Дачева

Родените под знака на Козирог навлизат в нов период на житейските промени, които произтичат от движението на планетите в слънчевата система. Оттичащата се сатурнова криза на кардиналните знаци ви даде възможност да осъзнаете силните и слабите си страни и съответно да добиете повече увереност в себе си.

Част от тези промени бяха провокирани от навлизането на Плутон в Козирог преди няколко години. През март 2011 година Уран премина в кардиналния Овен и застана в квадрат към слънцата на родените в първата декада на Козирог и намиращия се там Плутон. До есента на 2012 -та Сатурн се движеше през кардиналните Везни, което задейства сатурновата криза на родените във втората половина на знака. А през лятото на 2013 година Юпитер ще премине на територията на другия кардинален знак – Рак, през който ще се движи през следващата почти една година. През 2013-та Уран ще се придвижи от 4-я до 8-я градус на Овен, като по този начин ще провокира към промени родените в първата декада на Козирог или с асцендент там.

За родените под знака на Козирог 2013 година обещава добро развитие на личните и служебни дела. Основания за добри очаквания задава секстила на Сатурн към Плутон, който е в силата си през март и през септември. Този интелектуален по своята същност аспект създава предпоставки в течение на цялата 2013 година да бъдат развити идеи и намерения, актуални, и засягащи повече хора. Това е така, защото Сатурн, който създава продължителен подкрепящ астрологичен фон се движи през Скорпион – зона, от която стимулира задълбоченото мислене и постоянството в целите.

През втората десетдневка на януари Венера навлиза във вашия знак, като добавя своята енергия към намиращите се там Плутон, Меркурий и Слънцето. Това прави началото на годината динамично и неспокойно, особено около 7 януари, когато е точния квадрат на Марс и Сатурн, около 13 януари, когато е точния квадрат на Венера в 5-я градус на Козирог и Уран в Овен. В дните на растящата Луна, през януари, ще ви се наложи да се занимавате с повече домашни въпроси, по устройване на бита или организация на семейни празници

През февруари в центъра на вниманието застават финансови въпроси, приходи разходи, задължения към институции и хора, купуване на полезни и безполезни неща. Периодът между новолунието и пълнолунието през февруари, когато Луната нараства, има добри астрологични предпоставки за закупуване на техника и по-специално на автомобил(и). Избягвайте дните на ретрограден Меркурий, между 23 февруари и 17 март, за сключване на сделки или на договори за покупко-продажба на по-едри неща или на имоти.

През втората половина на март ви очакват промени, някои са свързани с близки хора, някои са радостни, и при всички случаи ще внесат пролетно раздвижване в ежедневието. Около вас ще „зажужи“, може да станете обект на коментари, на клюки и интрижки.

Април, в по-голямата си част, е също неспокоен месец. Периодът е добър за ремонти, за пренареждане на мебели и офис обзавеждане, за местене на ново място за работа или живеене.

Слънчевото затъмнение през май попада във вашия марсов период, а и Марс, движещ се през Телец, по това време, ви изпраща много енергия, с която да отговорите на предизвикателствата на деня. В професионално отношение периодът е много динамичен, предлагащ нови възможности, особено времето между слънчевото и лунното затъмнение. В личния живот обаче е възможно известно преекспониране на чувства, опити за манипулация и подвеждане в очакванията, особено в средата на месеца.

Месец юни е благоприятен за внасяне промени в работната среда, нови хора, ново офис оборудване, разширяване състава на работещите за вас, преместване в по-голям колектив или на по-престижно работно място. Обстановката става още по-благоприятна, но и по-предизвикателна, в края на месеца, когато Юпитер преминава в Рак, опозиционния на вашия зодиакален знак.

В този период, месеците юни и юли, се включват две много важни астрологични конфигурации. Това е Големият воден тригон с участието на Юпитер-Сатурн-Нептун и паралелно с него Тао (двоен)квадрат на Юпитер-Плутон-Уран в кардиналните знаци. Тези смесени влияния ще ви влияят по различен начин, но в една и съща посока, а тя е значима житейска промяна.

Юлското новолуние ще ви върне към някои стари партньорства, но и свързаните с тях стари и позабравени проблеми. По-горещи стават дните във втората половина на юли, когато Слънцето застава в квадрат към управителят на знака-Сатурн. В началото на август тригонът на Слънцето и Уран ще ви съдейства да вкарате в ред нещата си.

От втората десетдневка на август обаче е в силата си двойният квадрат Юпитер-Плутон-Уран, когато аспектите между участниците стават точни, затова месецът не е препоръчителен за почивка, а и времето може да се окаже неподходящо. Избягвайте предприемането на пътешествия, особено по вода, през втората половина на август.

През септември обстановката е много различна и в голяма степен подкрепяща. Това е вашият силен, юпитеров период на личната година. Вашите амбиции и постоянство дават резултат. В първата десетдневка на месеца, когато Марс и Сатурн са в квадратура, това може да изисква повече усилия и смелост, както и балансиране на вашите интереси с тези на повече хора.

Месец октомври ще бъде труден, подгответе се за сюрпризи и противопоставяне до средата на месеца. Избягвайте претоварване, пренапрежение и излишни конфликти. През втората половина на октомври повечето неблагоприятни аспекти се разпадат и „Слънцето отново изгрява на вашата улица“.

Слънчевото затъмнение в началото на месец ноември може да ви въведе в среда, в която да намерите своя човек, покровител, помощник, ментор или съветник, консултант или просто стар приятел, на чиято подкрепа можете да разчитате. Това акцентирано от затъмнението новолуние маже да стане отправна точа на постигане на ваше желание, на осъществяване на ваш проект, в който сте вложили много- и усилия, и очаквания.

Ноември и до средата на декември е много благоприятен период в професионално отношение, основан на хармоничния аспект между Юпитер и Сатурн, който става точен на 13-ти, но влияе до края на годината. Не оставяйте обаче важни дела за дните след 20 декември, настройте се за една приятна и безгрижна Коледа, изпълнена с много подаръци и надежди.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Няма етикети.

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии