Хороскоп за 2011 година

Муси Дачева

Астрологичната обстановка през 2011 година е също толкова напрегната както през 2010 година, но в голяма степен и различна. През 2010 година арена на значимите астрологични аспекти между далечните, мощни по своето влияние външни планети, бе подвижният кръст, където в знаците Дева и Риби се движеха Сатурн, Уран и Юпитер. През 2011 година в месеците април и май, четири от петте далечни планети ще бъдат в кардиналния кръст. Юпитер и Уран ще се движат през Овен, Сатурн през Везни, а Плутон в Козирог.

2011 е година на Уран, заради вибрацията 4 на съставящите я числа. Уран в астрологията е символ на духовния растеж, на преобразуващата сила на промените, на вдъхновението и мисълта в действие. Не бива да подценяваме обаче Уран в Овен, в него се съдържа изключителна сила, която от нас всички зависи в каква посока ще тръгне, за добро или за зло ще бъде използвана. А на Уран му предстои тежкото изпитание да застане в квадрат, през 2011-2013 година, с другия малфактор,още по-силен и всеобхватен във влиянието си, Плутон в Козирог.

Номерологичното изражение на Четворката обаче е двойствено. Това е вибрация на практицизма и труда, доведен до работохолизъм…трудна за мързеливите, но съзидателна за работливите. Четворката е консервативна и неподатлива на бързите промени, освен ако не става дума за разрушение. Геометрически тя е представена от квадрата, в който има две опозиции, разположени на кръст, четирите му точки са „всяка на собствено мнение“ и трудно намират общ език.

Квадратичността на годината предполага разнобой на мнения и принципи, скъсване на стари връзки, разрушение на стари съюзи и създаване на нови. Четворката прави „проверка на якост“ на всичко създадено през предходната, юпитерова година, която е възходяща и силна, подвластна на вибрация 3. Там където почвата позволява, в година четворка се полагат стабилните основи на бъдещ градеж. По този начин много области на живота ни ще преминат изпитание, преди да се продължи напред.

През 2010-та астрологичната обстановка беше изключително напрегната заради квадрата на Сатурн и Плутон през януари плюс опозицията на Сатурн с двойката планети Уран и Юпитер през месеците юли-август. Почти през цялата година земята не престана да се тресе в сеизмично чувствителните райони, а през януари и февруари, по времето на квадрата на Сатурн и Плутон, станаха двете най-силни земетресения, в Хаити и в Чили. През август, когато Уран и Плутон бяха отново близо до точен квадрат, в съчетание със слънчевото затъмнение, силни земетресения люляха част от страните от южното полукълбо. Разгръщането на квадрата на Сатурн и Плутон, както и опозицията на Сатурн и Уран, бе причината освен за множеството силни земетресения, също така за събуждането на вулкани, срутванията в мините, авариите и инцидентите, но също така за засилената агресия сред хората.

Най-продължителната квадратура на далечните планети, тази между Плутон и Уран, и през 2011 година ще влияе върху процесите на земята, още по разрушително тъй като аспектът вече, след като Уран премине окончателно от Риби в Овен, се сключва в кардиналните знаци Козирог и Овен. Противоречията между отделната личност и властта, между личната ценностна система и нормите на обществото, между желанието на човек да опази личното си пространство и желанието на властимащите да се разпореждат с него, ще се задълбочават и изригва под различна форма. Самодоволството на някои държавни лидери и амбициите за повече власт, могат да предизвикат междудържавни конфликти, такива каквито наблюдавахме през 2010 година в азиатския континент. Притежанието на ядрено оръжие, нещо което е под управлението на Уран и Плутон, може да стане грубият фактор в световния политически живот.

Революционният заряд, който носи Уран навлизайки в Овен, ще обхваща все повече хора, като в периодите на влияние на аспектите могат да се очакват масови вълнения, стачки, демонстративно незачитане правата на другите, подронване авторитета на властта, агресия и автоагресия при отделни хора или слоеве на обществото. Уран в Овен, подобно на трийсетте години на миналия век, ще изведе на челни позиции хора, екстремисти, със силна притегателна харизма, но разрушителни като нагласа, с поведение на границата между нормата и патологията. Дали ще имат условия да завладеят умът и сърцата на много хора, дали ще получат възможност да влияят на обществените процеси, зависи от това дали сме си научили урока отпреди 80 години.

Да си припомним от историята, че преди 84 години, през трийсетте на миналия век, когато Уран бе в Овен, Плутон в Рак, а Сатурн се движеше през Козирог, Съединените щати бяха разтърсени от тежка икономическа криза -Голямата депресия, а в Европа революцията бе завладяла Русия, разгърна се националсоциализмът в Италия и Германия, и светът тръгна към война. Сега разбира се времето е друго, но отново дрънкат оръжия, отново някой иска да разделя и се стреми към господство над духовния и материалния свят.

Точният квадрат между двете бавнодвижещи се планети, предстои да стане за пръв път през юни 2012 година. Но през 2011 -та Уран и Плутон, във своето постъпателно движение, ще се приближат съвсем близо до точен квадрат, на 3 август 2011 година. Така през летните месеци може да се очакват напрежение в международните отношения, терористични актове, но също така в повече активиране на сеизмичната активност на земята, аварии и катастрофи.

Еуфория ще владее първата половина на годината, особено от 12 март 2011 нататък, когато Юпитер и Уран се съберат в Овен. Едни ще дават обещания, други ще им вярват, а на политическия небосклон ще се появяват все по-странни звезди. Колкото повече власт имат, толкова повече фойерверки ще правят. „Екшънът“, в който бяхме през цялата 2010 година, през 2011- та, ще има продължение.

Най-екстремни през 2011 година се очаква да бъдат месец април и първата десетдневка на месец май, когато в кардиналния кръст на зодиака ще се струпат почти всички планети. Меркурий, Марс,Юпитер и Уран са в Овен. Срещу тях, в опозиционния знак Везни, се движи назад Сатурн. А в знака, който е в квадрат и на Овен, и на Везни – Козирог, бавно, но с цялата си инертна мощ, се движи Плутон, при това ретрограден. От 21 април до 11 май, компанията става още по-шумна, защото към групата в Овен се присъединява прекрасната Венера. Акцентираният кардинален кръст на зодиака оцветява всичко ставащо на земята в ярки и драматични на моменти цветове. Огромни съзнателни усилия ще бъдат нужни на тези, от които зависи бъдещето на много хора, да преодоляват противоречията си, да намират общото в различията си и да правят нужните компромиси в името на всички.

Кардиналните знаци обичат да управляват, затова при този силен импулс в кардиналния кръст, можем да очакваме много от кандидатите за кметове, общински съветници, та и за президент, да бъдат с рождени слънца в Овен, Рак, Везни или Козирог. Към кои от тях планетите ще бъдат благосклонни и подкрепящи, зависи от това кой с каква програма е дошъл на земята. Всички те обаче са в сатурнова криза и в период на активно учене на кармичните си уроци. Затова препоръката към тях е да бъдат почтени в усилията си да се сдобият с власт, да бъдат самокритични и да уважават правата на другите, да се отнасят отговорно към поетите ангажименти и да си дават сметка, че всичко каквото говорят или правят ще бъде на показ, и обсъждано безпощадно. В най-добра позиция са родените под знака на Везни и Козирог. Най-яростна и най-лична ще бъде борбата при Овните, а най-много щети ще понесат Раците.

Светъл лъч в първата половина на годината е преминаването на Лунните възли в следваща ос от зодиакални знаци, Стрелец- Близнаци. Лунните възли имат цикъл от около 19 години, като се движат през един знак за близо година и половина. Последното преминаване през Стрелец-Близнаци Лунните възли са направили от август 1992 г до февруари 1994 година. През 2011 година Лунните възли ще сменят знака си на 3 март. Оттам нататък, през следващата година и половина, ще трябва да научим много нови неща, да се образоваме и усъвършенстваме, да се учим на толерантност и да бъдем отворени към това, на което другите искат да ни научат, да превърнем практическото знание в осъзната цел. Ще трябва да станем сериозни и отговорни за себе си, за децата си и за родителите си, да се научим да се харесваме и обичаме, да ценим това което сме и което имаме. Да спазваме обещанията и да изпълняваме стриктно поетите ангажименти. Не бива да мислим, а още по-малко да действаме, прибързано. Трябва да бъдем по-определени и да изясним целите си за дълъг период напред във времето. Като нация трябва да преминем „от къси на дълги светлини“, да мислим стратегически, не от днес за утре, а за много години напред.

И така през 2011-та ще наблюдаваме различни тенденции в началото на годината до месец май, и от юни нататък. От януари до май Юпитер, движейки се с много висока скорост, преминава през огнения Овен, територия която възпламенява склонната към експанзия юпитерова енергия. Родените със Слънце, Луна или асцендент в огнените знаци,Овен, Лъв и Стрелец, за периода на преминаване на Юпитер през Овен, от 22 януари до 4 юни, могат да отбележат значим напредък в личните си дела, да сменят работата си с по-добра, да започнат самостоятелен бизнес, да пътуват до интересни места, да се съберат с любимия човек, да заченат или да си родят дете.

В средата на април, когато Юпитер в Овен се изправя срещу Сатурн във Везни, много хора ще имат проблеми в бизнеса си, особено тези, при които двете планети са в напрегнати аспекти в наталните им карти или в картите на създаване на фирмите им. Опозицията на Юпитер и Сатурн влияе силно върху движението на паричните потоци, води до резки скокове на фондовите борси, до нелогични финансови операции и категорични, неуместни бизнесрешения. Утежняващ фактор към този момент е струпването на много планети в кардиналния кръст, и още повече ретроградността на Меркурий в Овен, за периода 30 март 23 април.

За радост това е последната опозиция на Юпитер и Сатурн, и вероятно последният катаклизъм на икономическата криза, който факт носи позитивното очакване за навлизане в период на стабилност от месец май нататък.

На 4 юни Юпитер навлиза в знака Телец, земна територия, която задава друга база за изразяване на енергията на планетата, наричана „голямото щастие“. Силен порив за изразяване, за разширение и растеж ще има при Телците. Позитивната огнена енергия на Юпитер ще даде голяма подкрепа на плановете на родените в зодиакалните знаци Дева и Козирог, а също така при тези, които имат Луна и асцендент в земен знак.

До края на годината предстои още един критичен период -месец август. В началото на месеца, когато Плутон и Уран са в квадрат, Меркурий е ретрограден в Дева-Лъв, а Марс навлиза в кардиналния Рак. Тау квадрата на трите малфактора Марс-Плутон – Уран е зареден с голяма разрушителна сила, която ще се прояви както в природни катаклизми, така и в напрежение между хора и страни.

С навлизането на Юпитер в Телец, в началото на месец юни, в целия свят и в частност за нашата страна настават по-благоприятни дни за развитие на земеделието, туризма, финансите, строителството, законотворчеството и образованието. За период около година,до юни 2012 година,преди Юпитер да напусне спокойната територия на земната стихия и да отиде в знака на своето изгнание- Близнаци, той ще подкрепя креативните способности на предприемчивите и находчивите, на работливите и стратегически мислещите хора.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

2 коментара so far »

  1. Krasimira каза,

    Писа на ноември 16, 2011 @ 16:59

    къде изчезна номерерологичния календар,обожавам го С него започвам своя ден,Благодаря ВИ,

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на ноември 16, 2011 @ 21:51

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии