Хороскоп за 2012 година

Астрологичен преглед на 2012 година

Муси Дачева

2011-та бе тежка година. Преживяхме локални войни, тероризъм и анархия, силни земетресения, опасност от радиация, дори вулкани се разбудиха. Както се очакваше, тежките аспекти между , и в кардиналните знаци, си казаха думата.

Надеждата ни е 2012-та да е по-добра. И дано!

Изпълнени с противоречиви чувства навлизаме в една изключителна година. Страхът за края на света, насаждан от медиите, отстъпи пред разбирането за цикличността в живота на Вселената, на Земята и на всяко живо същество. Горките маи, криво ли писаха, или ние криво ги разчетохме. Днес всички в хор припяват, че краят на света се отлага за след седемдесет години. Според мен живот на земята ще има поне още хиляда години, но знае ли се, предстои да видим…

Сега акцент на депресиращите новини, които ни се сервират систематично, в подходящ момент, по подходящ начин, е икономическата криза. Тази криза, която по думите на наш премиер през 2007 година не съществуваше, а през 2008-ма някои обявиха, че ще свърши за две години. Е, не свърши и нямаше как при тази тежка астрологична обстановка, а от година даже навлезе в нова спирала като се появи „второ дъно“.

2012 година е високосна като на това обстоятелство се придава неоснователен негативен отенък. Всяка четвърта година е високосна в един календар, който сме създали за удобство да отчитаме времето и да го натоварваме със символика.

Номерологично 2012 година е под влияние на Меркурий. Вибрация 5 е жизнена, гъвкава и прагматична. Меркурий подкрепя общуването между хората, обмяната на идеи и стоки, находчивостта, практическата интелигентност и умелите постъпки. Обича промените, движението, бързите решения, реформаторският дух.

В астрологично отношение 2012 година няма да бъде лека. Това е най-вече заради квадратурата на Уран и Плутон, която се развива от няколко години. През лятото на 2009 година двете планети достигнаха първото приближение до квадрата, 85 градуса, скъсявайки дистанцията постъпателно през юли 2010 г., на 87 , и през август 2011г., на 89 градуса.

Предстои да се случи точен квадрат между Уран и Плутон, точно 90 градуса, на 24 юни 2012 г., който ще се задържи в диапазона 90-91 градуса до 18 септември, когато отново квадратът е почти точен и двете планети са ретроградни. Следващата критична фаза на аспекта е между 20 май и 31 октомври 2013 година, а продължение ще има още няколко пъти до средата на 2017 година, съответно при други астрологични условия.

Докато трае квадратурата на Плутон и Уран спокойствието и сигурността на Земята ще бъдат трудно постижими и ще изискват невероятно много целенасочени и обединени усилия на повече хора и повече държави.“

Облекчаващо обстоятелство през 2012 г., е това, че Сатурн макар да се движи през кардиналните Везни, а той това ще го прави до 5 октомври, се откъсна от Тао квадрата с Уран и Плутон и от опозицията с Юпитер, конфигурации, които допринесоха най-много за напрежението в икономиката и в политическия живот в света през 2011 година.

Квадратът на Уран и Плутон ще подклажда напрежение през цялата година. Уран в Овен е зареден с голяма реформаторска мощ, в която ще бъдат включени все повече хора, с активното участие на медиите, новите технологии и социалните мрежи.

В действие е втората половина на цикъла Сатурн-Уран, който започна със съвпада на планетите в периода ноември 1987- декември 1988г., в края на Стрелеца и допринесе за разпада на социалистическия лагер през деветдесетте години на миналия век. Този цикъл е катализатор на дълбоки промени в икономиката и държавността, в структурата на отделни държави или обединения от държави. Натрупаното през първата половина на цикъла Сатурн-Уран се изрази в периода на опозиция на планетите 2008 – 2010 г., до средата на 2011 г., като икономическа криза разгърнала се във световен мащаб и последвалите локални революции в държави като Тунис, Египет, Либия, Сирия. Този процес на революционни промени, преврати, смяна на лидери в държави, където управлението се онаследява, ще продължи през 2012-а и в следващите години.

Квадратът Уран-Плутон в кардиналните Овен-Козирог, провокира агресия и завоевателни стремежи. Уран в Овен е много напорист и импулсивен, действа изключително силно на урановия тип хора, и урановите държави, провокира анархизъм и разрушителни действия без оглед на последствията. Уран влияе върху техниката, компютри, електроника, интернет и върху всичко, което оказва въздействие върху идеите, върху начина на мислене на хората. Плутон е носител на трансформация, която е резултат на натрупана и компресирана енергия, и която експлодира в определен момент, за да освободи напрежението.

Квадратът, който свързва двете планети, е аспект на разрушението. Той е непримирим и кардинален по природа, изисква коренна и решителна промяна, схватка между различни тенденции и неотстъпващи от позицията си страни. В кардиналните знаци Овен и Козирог, този квадрат на Уран и Плутон може да доведе света до изключително кризисен момент. Квадратът Уран-Плутон става точен през юни и през септември, но като катализатор на неговото изразяване могат да служат други астрологични фактори, което разширява зоната на влияние от февруари до края на октомври 2012-та.

От януари до април Марс е ретрограден в Дева, което създава условия за натрупване на недоволство и гняв в определени слоеве от населението. На фона на ретроградния Сатурн ще избият на повърхността комплекси и неудовлетвореност, които ще положат основите на заговори, създаването на групировки и обединения с цел разрушаване на статуквото, нещо което ще се прояви на различни нива както между отделни хора и партии, така и между държави, с общи интереси.

Марс като планета на волята и съсредоточената енергия, ще играе активна роля през 2012 година, най-вече като катализатор на събитията, проектирани от аспектите на далечните планети. Ретроградността му е важна, защото не се случва всяка година. През 2012-та Марс ще се движи назад, от земна гледна точка, от 24 януари до 14 април, в земния знак Дева. Натрупаният негативизъм ще се изрази в периода след слънчевото затъмнение и по-точно по времето на квадрата на Марс със Слънцето между 25 май и 18 юни, когато се активира престъпния контингент и ще има в повече инциденти по суша и въздух, кражби, унищожаване на чуждо имущество, насилие.

На 3 юли Марс преминава от Дева във Везни, като се включва активно към квадрата на Уран и Плутон. Това очертава месец юли като много напрегнат в международен план, особено средата на месеца, 15-16 юли. Ще са нужни обединени усилия, много гъвкавост и разум, за да бъдат преодолени противоречия и претенции, да се избегне разрастване на конфликт и повече жертви. В този период, през месец юли, нараства вероятността за земетресения, експлозии в мини и тунели, изригване на вулкани, бурни ветрове и урагани, инциденти със самолети, влакове и кораби, изобщо една нестабилна международна и климатична обстановка.

Подобен неблагоприятен период, катализиран от аспектите на Марс с Уран и Плутон, е месец ноември, особено периода между слънчевото и лунното затъмнение, 14 -28 ноември. На индивидуално ниво засегнати от сложните взаимоотношения между Марс-Уран-Плутон ще бъдат хората, родени в началото на кардиналните знаци.

Венера също има ретроградност през 2012 година, и тя е в периода 15 май-27 юни, това е времето на така наречения долен съвпад, когато тази вътрешна планета се движи между Земята и Слънцето. Венера се движи назад, е ретроградна, три пъти на 5 години.

На 6 юни 2012 година, сутринта, предстои да наблюдаваме интересно астрономично, но също така и астрологично събитие, така наречения „пасаж на Венера“, преминаването на планетата през диска на Слънцето. Заставането на трите космични тела, Земя-Венера-Слънце, в една ос е рядко събитие, за последен път наблюдавано през 2004 г., пак в началото на месец юни, защото тогава Венера пресича еклиптиката и може да бъде наблюдавана на фона на Слънцето. Пасажът на Венера обаче, едва ли ще предизвика заслужен интерес, защото ще премине на фона на напрегната астрологична обстановка, която отклонява вниманието към злободневни теми на земята.

През 2012 година ще има по-малко слънчеви и лунни затъмнения. Те са само две, през май-юни и през ноември. На 21 май 2012 година ще има пръстеновидно слънчево затъмнение в 1-я градус на Близнаци, последвано от частично лунно затъмнение в 14 градус на Стрелец-Близнаци, на 4 юни. На 14 ноември 2012-та ни очаква пълно слънчево затъмнение в 21-я градус на Скорпион, а две седмици по-късно, на 28 ноември ще наблюдаваме лунно затъмнение в 6-я градус на Близнаци-Стрелец.

И при двете слънчеви затъмнения, на 21 май и на 14 ноември, заради неблагоприятният аспект на съвпада  Слънце-Луна към , се създават условия за подвеждане и измами в големи размери, увеличава се риска от хранителни натравяния и остри алергични реакции, възможни са силни валежи и наводнения.

На 3 февруари Нептун навлиза окончателно в Риби, където ще плува в свои води в следващите 14 години. Като цяло това ще допринесе за внасяне на хармония във сферите управлявани от Нептун и подкрепа на хората с водно влияние. В Нептун в Риби се съсредоточава надеждата светът да премине на едно по-високо духовно ниво, а ние хората да постигнем разбиране за своето място в живота на земята и целта на пребиваването ни във физическото поле на планетата. Другата „страна на монетата“ на пътуването на Нептун през Риби е размиване, хаос и неяснота, поддаване на чуждо влияние, изпадане в зависимост, загуба на посока и излизане от реалността на живота за много хора.

През 2012 година двете изключително важни за нас планети -Юпитер и Сатурн, ще преминат в следващ знак. През по-голямата част от годината, до октомври, Сатурн ще продължава да се движи през Везни, като в периода от 7 февруари до 25 юни е ретрограден. С негова помощ може да бъде направено още много за реформиране на съдебната система, за създаване на среда, в която да бъдат прилагани равнопоставено съществуващите закони, и да бъдат създадени нови, за които е назрял момента.

На 5 октомври 2012 година Сатурн навлиза в Скорпион. Хармоничният аспект, който ще направи с Нептун в Риби на първо време ще даде нови стимули за водните знаци, и в голяма степен ще окаже благоприятно влияние за решаване по същество на спорни въпроси, провокирани от квадрата на Уран-Плутон. Сатурн ще се движи през Скорпион до 2015 година, през което време ще постави на дневен ред решаването на въпроси касаещи паричните потоци, монетарната система, валутите, начините за разплащане между хората и между държавите, банките като институции и сигурността на съхраняването на ценностите, обслужването на кредитите. Сатурн в Скорпион ще изисква стриктност в изпълняването на договореностите, изплащане на дълговете, коректност в търговските взаимоотношения. В следващите години може да се очаква постепенно раздвижване в търговията с недвижими имоти и повишаване цената на жилищата.

В края на 2011 година Юпитер тръгна в права посока в Телец, през който знак ще се движи до средата на месец юни. В този знак Юпитер действа подкрепящо на земните знаци най-вече на материално ниво. По този начин първата половина на годината дава шанс на мнозина да стабилизират финансовото си положение, да си закупят жилище или земя за строеж. На 11 юни 2012 г. Юпитер навлиза в знака Близнаци. Това ще донесе подкрепа на въздушните знаци, но и много лутане, еуфория и нереалистични планове.

На 30 август 2012 година Лунните възли сменят заеманата от тях зодиакална ос, като преминават от Стрелец-Близнаци в Скорпион-Телец. Северният възел в Скорпион ще повиши интереса към всичко тайнствено и мистериозно. Заедно със Сатурн, лунен възел в Скорпион отправя предизвикателства към родените под тази зодия, а също така и към всички от неподвижния кръст.

2012 година ще бъде подкрепяща за земните знаци Телец, Дева и Козирог. Първите месеци на годината, януари, февруари и до средата на март са благоприятни за бизнеса и могат да донесат придобивки на предприемчивите и работливите. Родените под знака на Козирог да обръщат повече внимание на дребните неща в живота, които понякога могат да обърнат и голямата кола.

На огнените знаци 2012 година ще даде възможност за лична реализация, дотолкова доколкото съумеят да усетят новите тенденции и да насочат повече усилия в една цел. Лъв и Стрелец ще имат на своя страна реформатора Уран, докато родените под знака на Овен ще трябва да проявяват повече търпение и постоянство поне до есента, когато Сатурн напусне кардиналните Везни.

Родените във въздушните знаци и през 2012 -та ще имат своите предизвикателства. Близнаци ще имат шанс през юли да извлекат полза в ситуация от типа „двама се карат -трети печели“, стига да не разпилеят много енергия в нереалистични и безперспективни проекти. За Водолей успешен период е от юни до октомври, когато ще черпят сили от две страни. А Везни ще трябва да бъдат все по-сериозни и съсредоточени, ако искат да преминат успешно последния етап от сатурновата си криза.

2012-та се очертава като най-добра за водните знаци. Навлизането на Нептун в Риби е в подкрепа на духовните стремежи и усилията за себеусъвършенстване на родените със слънце в Риби, Рак и Скорпион. За Рак от първата декада месеците април и юли ще изискват повече активност и ангажираност. Скорпион ще трябва да отчитат много фактори, както и интересите на другите, за да постигат целите си. Риби са най-облагодетелствани през 2012 -та, затова ако си поставят ясни цели, бъдат активни и настойчиви, ще се радват на високи постижения.

30 декември 2011 г.

 

Препубликация в интернет е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

********************************************************************************

Книгите на Муси Дачеваможете да поръчате  on line.

За поръчка на лична астроконсултация и , пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети: , , , , ,

18 коментара so far »

  1. moon_in_taurus каза,

    Писа на януари 3, 2012 @ 17:55

    Благодаря за хубавия анализ!

  2. ddd каза,

    Писа на януари 5, 2012 @ 3:18

    Здравейте! Какво стана с хороскопите за януари и годишните за всяка отделна зодия?
    Вече е краят на първата седмица на януари, а няма нищо!
    Благодаря!

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 5, 2012 @ 15:07

    Готови са, но като мине “карантинния период” ще бъдат качени. :)

  4. АСЕНКА ИВАНОВА ПЕТКОВА каза,

    Писа на януари 7, 2012 @ 14:55

    ВИНАГИ СЕ КОНСУЛТИРАМ С ХОРОСКОПА,ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ МНОГО ЩАСТИЕ ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА!!!!!!!!!!!

  5. Елица каза,

    Писа на януари 9, 2012 @ 10:37

    Муси, кажете моля нещо повече за хората, родени с ретрограден Марс. Предстои ми раждане скоро и се чудя какви позитивни и негативни влияния би имала ретроградността му върху детето ми. Благодаря.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 9, 2012 @ 12:19

    Елица,
    Марс влияе на вътрешните подтици, на волята и амбицията, на цялостната енергетика на тялото. Когато човек има ретрограден Марс в натала,то всичко върху което той оказва влияние, зависи и в кой дом ще попадне, търпи модификация. Сега Марс е в Дева и това донякъде предопределя един стремеж за запазване на физическия ресурс, пестене на енергията. Когато Марс е ретрограден в Дева то човек се отнася по особен начин към изразяването на чувствата. Както с положителните, така и с отрицателните, опитва се да ги контролира, и ако не успее, не е научен на това, ги изразява по неадекватен начин. Външно изглежда сдържан и контролиращ се, или пък студен и резервиран,но отвътре натрупва много голяма енергия. Ако не я изрази повлиява здравето. Има хора с ретрограден Марс , които предпочитат да живеят в изолация, за да не изпадат в противоборство с други хора,не че не могат и нямат сила за това, но го намират за излишно харчене на усилия. Хората с ретрограден Марс са много избирателни накъде и за какво да похарчат умствена и физическа енергия. В общи линии това е. Но сега обстановката като цяло не е напрегната, детето ще има най-много този Марс като ретроградна планета, ако раждането е до 6 февруари. Нека всичко мине по най-добрия за вас и за детето начин.

  7. Neri каза,

    Писа на януари 10, 2012 @ 9:42

    Здравейте г-жо Дачева!
    Моля ви да ми кажете, какво означава ретрограден Марс в Лъв и ретрограден Сатурн във Везни?Дъщеря ми е родена на 17.02.2010г. в 7:10ч. и ме притеснява това, че тези две особено важни планети са ретроградни и незнам как по точно да ги тълкувам.Ще съм ви благодарна ако ми обясните какво точно означва тяхната ретроградност.

  8. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 10, 2012 @ 10:22

    Neri,
    не ви препоръчвам да тълкувате сама натална карта на когото и да било, ако нямате нужните знания за това. То е като да си поставяте диагноза без да знаете за анатомията и физиологията на тялото. Казвам ви го това, защото много родители се вглеждат в картата на децата си, в някои особености, които са коментирани в интернет и от това си правят генерални заключения.
    Наталната карта не се коментира на парче, независимо какво четете по форумите.
    Наталната карта е програмата на човек,с която той влиза в настоящия си живот и тя е много сложна и вариативна.
    Не си създавайте излишни притеснения. Намерете астролог-консултант или си поръчайте хороскоп на детето, но не чоплете картата му, защото натоварвате себе си и вероятно хората около вас.
    Повечето хора се раждат с две и три ретроградни планети. Има и такива с по 4 или 5 , така че няма основания за притеснения.

  9. Boris каза,

    Писа на януари 10, 2012 @ 11:51

    Муси, във възторг сьм от фактът, че планетите над главите ни показват и водят през живота, че има кой да ги разчете правилно и че небосклонът (“heaven”) не е празен.

  10. ВАСО каза,

    Писа на януари 12, 2012 @ 11:48

    МУСИ,БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ГОДИШНАТА ПРОГНОЗА!АЗ СЪЩО СЕ ЗАНИМАВАМ С АСТРОЛОГИЯ И НОМЕРОЛОГИЯ,НО ТВОЯТА ПРОГНОЗА МЕ “РАЗБИ”!

  11. Попрепатила каза,

    Писа на януари 18, 2012 @ 23:39

    Neri, искам да се присъединя към мнението на г-жа Дачева. Не правете опит да тълкувате сама наталната карта. Казвам ви го като човек преминал през страшни притеснения и десетки безсънни нощи, и побъркала не един и двама човека около мен. Аз съм била не само при нея но и при още 5 астролози, в следствие на опити да разчета разни тауквадрати и т.н.По добре направете професионален хороскоп. От ходенето ми по де що има астролог, разбрах че това да се изтълкува една натална карта никак не е така просто колкото изглежда. Не става като по рецепта със статии от интернет, тогава и разбрах защо аджеба е толкова пари това нещо, защото си е бая работа. Освен това повечето намират корена на проблема, защо се появява дадено нещо в картата и посочват методи на справяне с “проблема”. Така че, струва си, аз смятам че щом нещо ни се е дало да го знаем и разберем, има защо, както и че ако сме предупредени за нещо, сме наполовина спасени.

  12. Виолета Иванова каза,

    Писа на януари 19, 2012 @ 9:59

    Хиляди благодарности на госпожа Дачева за направените прогнози и изобщо за сайтът!!! Той ми е като настолна книга, всяка сутрин с кафето си го прочитам. Сигурна съм, че множество читатели проявяват силен интерес към написаното като мен. Поздрав!!!

  13. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 18, 2012 @ 18:17

    Средата на месец юли,когато се активира Голям кръст от Марс-Уран-Плутон-Луна, се оказа напрегнат.
    11 септември в Турция: Гори 42-етажен небостъргач! коментари/16
    В сградата са заклещени стотици души
    17 юли 2012, 11:57

    Истанбул , Турция

    42-етажният небостъргач Polat Towers в Истанбул гори. Причината за пожара все още не е ясна. В сградата има много хора, като все още няма информация за пострадали. Горящи парчета от сградата падат с трясък на земята.
    Инцидентът вече се сравнява с трагедията с ударените на 11 септември 2001 година кули близнаци в САЩ.
    http://www.blitz.bg/news/article/146892

  14. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 18, 2012 @ 18:18

    17 юли 2012 09:16

    Сирийските бунтовници обявиха снощи началото на голяма операция, наречена “Вулканът Дамаск и сирийските земетресения”, докато продължаваха ожесточените сблъсъци между бунтовниците и сирийските сили за сигурност в няколко квартала на столицата, предаде Франс прес.

    Съвместното командване на Хомс и военният съвет на Сирийската свободна армия заявиха, че мащабната операция е започнала в 20 ч. местно време в отговор на кланетата и варварските престъпления на режима на Башар Асад.

    Те призоваха бунтовниците да обкръжат всички пунктове на армията, полицията и милициите Шабиха, да прекъснат всички международни пътища от Алепо на север до Дераа на юг и от Дейр аз Зур в Източна Сирия до Латакия на западното крайбрежие, да завземат контрола над всички пътища за доставки. Отправя се призив към сирийските военни да дезертират. Сирийската свободна армия заявява, че ще работи за освобождаването на всички задържани.

    Операцията е първият стратегически етап от кампанията, която ще доведе Сирия до пълно гражданско неподчинение, се казва в изявлението. Подчертава се, че Сирийската свободна армия ще смята за законни цели всички чужди военни на сирийска територия, както и съюзниците на сирийския режим като ливанското шиитско движение Хизбула и иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция, както и иракските милиции и палестинските групировки, подкрепящи Башар Асад.

    Междувременно бивш сирийски дипломат, минал на страната на опозицията, заяви за Би Би Си, че сирийският президент Башар Асад може да използва химическо оръжие срещу силите на опозицията и има непотвърдени съобщения, че вече може би го е използвал.

    Науаф Фарес е първият сирийски посланик, който се отказа от режима и най-известният политик, минал на страната на опозицията. Фарес бе сирийски посланик в Ирак. На 11 юли той обяви, че вече не представлява режима на Асад.

    По думите на Фарес дните на Асад са преброени, но той е готов да изтреби целия сирийски народ, за да остане на власт. Уверен съм, че ако режимът на Асад бъде атакуван от народа, той ще използва химическо оръжие, каза бившият сирийски посланик, посочва БТА.

  15. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 18, 2012 @ 18:20

    17 юли 2012 07:32
    Храна в самолета – сандвичи с игли
    И четирите полета, по време на които са били поднесени злополучните закуски, са били от Амстердам за различни американски градове
    Новини

    Американската авиокомпания “Делта еърлайнс” и ФБР се опитват да разберат как игли са попаднали в сандвичи с пуешко, сервирани на четири полета от Амстердам, предаде Асошиейтед прес.

    Един пътник е пострадал, но е отказал медицинска помощ.

    Игли за шиене са намерени в неделя в пет сандвича. И четирите полета, по време на които са били поднесени злополучните закуски, са били от Амстердам за различни американски градове.

    Сандвичите били приготвени в Амстердам от компания за кетъринг, която заяви, че няма представа как може иглите да са се озовали в храната.

    Говорителка на авиокомпанията каза, че “Делта” е затегнала контрола върху храната в самолетите и докато трае разследването, ще поднася повече пакетирана храна.
    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4983971

  16. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 18, 2012 @ 18:21

    Прекъснат е централният газопровод към Бургас
    Днес сутринта е установено голямо изтичане на природен газ от газопровода, минаващ около жп линията Бургас-София, в близост до Долно Езерово
    Новини
    Външна намеса предизвика пробив на централния газопровод на Топлофикация Бургас, захранващ със синьо гориво морския град, съобщиха от общината.

    Днес сутринта е установено голямо изтичане на природен газ от газопровода, минаващ около жп линията Бургас-София, в близост до Долно Езерово.
    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4985331

    Установено е, че

    тръбата е пробита от багер при демонтаж на тръби

    за вторични суровини. Трасето на газопровода не е било съгласувано от фирмата, изпълняваща дейностите, което е нарушение.

    В момента точните причини, довели до аварията, се разследват от органите на МВР.

    В резултат на пробива топлофикационното дружество веднага е започнало

    спирането на производствения процес и съответно топлоподаването до абонатите.

    Засега не може да се прогнозира колко време ще е необходимо за решаване на проблема.

  17. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 18, 2012 @ 18:23

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4989031

    18.07.2012 18:16

    Автобус с израелски туристи взривен на летище Бургас, има жертви
    По неофициална информация от МВР за момента се говори за трима загинали и около 30 ранени
    Новини
    Автобус с израелски туристи се е взривил на летище Бургас.

    Има подозрения, че става дума за атентат. От полицията в града потвърдиха, че експлозията е станала в 17,30 ч.

    За момента се говори за четирима загинали и около 30 ранени.

    Според агенция “Блиц” обаче жертвите са 30. Бургаският сайт BurgasNews пък пише, че вътре в автобуса е имало поне 40 души и не е ясно дали има оцелели.

    Експлозията е станала на паркинга на летището пред терминала за пристигащи, където е бил спрял автобусът.

    От взрива са се запалили и няколко други автобуса, но пожарът е бил угасен.

    Според бургаското издание BurgasInfo.com взривът е бил много силен,

  18. Муси Дачева каза,

    Писа на юли 18, 2012 @ 23:35

    И още
    През деня на 18 юли министрът на отбраната на Сирия Дауд Раджиха е бил убит в резултат на терористичен акт, извършен от камикадзе в Дамаск.
    Освен това в резултат на взрива тежко били ранени още няколко министри на сирийското правителство, а също редица други високопоставени чиновници. Както предава ливанският телевизионен канал „Ал Манар”, роднината на президента Башар Асад, Асиф Шукат, който е бил тежко ранен, по-късно починал в болницата.

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии