Хороскоп Овен 2016

Ov12

Муси Дачева

През 2016 година планетите,които ще оказват най-значимо влияние в живота ви отново са Уран и Плутон. Макар да са далечни, и често да подценяваме тяхното влияние върху отделния човек, мнозина от групата са се убедили,че това не е съвсем така. Уран навлизайки в знака ви, а това стана през май 2010 година, ви даде нова перспектива, насочи вниманието, целите и очакванията ви в едни по-широки рамки, изисквайки пренастройка, освобождаване от старото, нов поглед върху себе си, отхвърляне на ограниченията и зависимостите, преразглеждане на стереотипите и клишетата, наложени от досегашния ви живот.

Трансформиращата роля на Уран от знака ви бе многократно подсилена от квадрата му към Плутон, който две години по-рано бе навлязъл в другия кардинален знак Козирог. Танцът на разрушителният аспект бе най-драматичен 2012-2014 година, когато мнозина от групата преживяха резки промени в живота си,материални и лични загуби,професионални проблеми и такива в семейството.

През 2015 година,с навлизането на Сатурн в огнения знак Стрелец, и излизането на Юпитер от кардиналния кръст, астрологичната картина за вашия знак стана по-хармонична и подкрепяща. Квадратурата на Уран и Плутон се разпада, но все още ще отправя предизвикателства.

Господарят на кармата – Сатурн, след близо три годишно пътешествие през знак от неподвижния кръст – Скорпион, се настани за почти толкова в сродния по стихия знак Стрелец. Така за периода 2015-2017 година, в някакъв период от време, Сатурн преминава през аспекта тригон с рожденото ви Слънце. Сатурн активира важна зона от слънчевия хороскоп, тази на прогреса, обучението, духовния растеж, придобиването на специални знания, преподаването, пътешествията, вярванията и убежденията насаждани от обществото. Сатурн е мунданен управител на зоната на кариерата и професионалното изразяване, затова през 2016 година неговото влияние ще засегне и тази сфера.

Периодът на сатурновият подем ще постави пред вас сериозни въпроси. Някои досегашни знания ще се окажат недостатъчно сериозни и задълбочени, някои опитности – погрешни. Може би ще имате нужда от нов наставник, от по-висока степен на образованост, която да отговаря на настоящите ви потребности. Визията за собственото ви бъдеще и това на близките вероятно ще изисква преразглеждане и корекция с цел по-добро осъзнаване на себе си и по-вярна себеоценка.

През тази и следващата година Сатурн ще се движи в най-напредничава зона от слънчевия ви хороскоп, тази на вярата, себеобразоването, пътешествията и прилагането на правото. Предстои Сатурнов подем на част от групата, време през което Сатурн ще застане в най-хармоничния астрологичен аспект – тригон към рожденото Слънце. Подкрепата на Сатурн е значима, когато е съпроводена с лично усилие, целенасоченост и постоянство. За мнозина от , особено тези от втората декада, годината ще бъде забележителна най-вече в професионално отношение. Трудът, който сте положили в предходните 2-3 години, сега ще даде резултат и можете да се радвате на признанието, което значимите за вас хора ще ви засвидетелстват.

Докато Уран ви подтиква да не спазвате правилата и законите, да бъдете анархистични и свободни, то Сатурн от Стрелец обратно, ще изисква съгласуване на личните ви норми и правила с тези на обществото, в което живеете. Мнозина ще се интересуват повече за това как се правят законите в държавата, но още повече как се прилагат. Тези които сега избират професия ще бъдат изкушени да изучават право и социални науки свързани с него.

В подкрепа на сатурновото влияние за дълъг период от време ще бъде планетният ви управител. Марс ще се движи през Стрелец през март, април и май, както и през август и септември. С подкрепата на Марс ще имате силата и волята да успеете във всяко нещо,с което се захванете. Марс ще ви прави по-смели и готови да рискувате,което в едни случаи ще ви води към постижения, а в други ще ви навлича неприятности. За последното има повече предпоставки по време на ретроградната фаза на Марс през месец май. Марс се движи назад от 17 април до 30 юни, като на 27 май сменя знака и преминава от Стрелец в Скорпион. През май още четири планети са ретроградни. До 9 май Юпитер се движи назад в Дева, а Сатурн и Плутон са също в дългите си ретроградни фази. Петата планета, която е ретроградна по същото време, е Меркурий. От 28 април до 22 май планетата на комуникациите е във втората си ретроградност за годината. През май се развива квадратурата на Сатурн и Юпитер, период в който ще ви бъде трудно да постигате целите си посредством институции, може да се чувствате засегнати от небрежното отношение на чиновници, или към вас да бъдат отправени неоснователни претенции.

До 9 септември Юпитер ще се движи в земния знак Дева, което ви помага да обърнете повече внимание на средата, в която работите. В средата на март, преди лунното затъмнение във Везни, някои промени в условията на работа могат да ви стимулират за повече ефективност и по-умело използване на ресурсите, още повече, ако имате частен бизнес, и работите за себе си. През последната десетдневка на май и почти през целия юни Юпитер-Сатурн-Нептун ще бъдат в астрологичната конфигурация тао (двоен) квадрат, в средата на подвижните знаци, съответно Дева-Стрелец-Риби. Ефектът на тази двойна квадратура може да бъде в необходимостта да взимате важни решения свързани със здравето, вашето или на близък човек. Влиянието се простира върху няколко месеца, от дните на слънчевото затъмнение в Риби на 9 март до пълнолунието на 20 юни в Стрелец.

От септември нататък Юпитер е във Везни. Докато се движи в срещуположния ви знак, близо година, планетата на изобилието ще ви помага да разширите социалните си контакти, да привлечете вниманието на хора, с които можете да направите успешно партньорство. Особен момент в това отношение може да се окаже новолунието във Везни на 1 октомври.

Последните три месеца на годината ще бъдат време на интензивни контакти, много движение и бързи промени,към които ще трябва да се настройвате и да реагирате според обстоятелствата.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии