Хороскоп Рак 2016

Ra12Муси Дачева

Астрологичната обстановка през 2016 година е относително благосклонна към родените под знака на . Значимо влияние върху живота ви отново ще оказват Уран и Плутон. И двете далечни планети ви подтикват към трансформации, които в даден момент могат да обърнат живота ви „с хастара навън“. Това, което е изглеждало сигурно, се е променило до неузнаваемост. В същото време на хоризонта се появяват нови привлекателни възможности.Плутон е най-бавната планета и съответно най-дълго ще се придвижва в срещуположния ви знак Козирог. И през 2016 година неговото влияние не може да бъде оценено извън квадратурата му с Уран.

Този напрегнат аспект, започнал активно да влияе от 2009 година насам, бе най-драматичен във времето 2012-2015 година, когато се случиха седемте точни квадратури. За мнозина от групата периодът бе свързан с неочаквани промени в работната среда, с лични предизвикателства и стресови преживявания с близките – семейство и приятели.

Квадратурата на Уран и Плутон се разпада, но това се случва много бавно, затова тя ще отправя предизвикателства и през 2016 година. Съвместното влияние на двете планети е върху партньорството в професионалната сфера, в отношенията с работодатели, и висшестоящи. Анархистичната тема подклаждана от Уран ви прави по-свободно четящи правилата и нормите във фирмата, пренебрегвайки ги или променяйки ги по свой модел. Плутон също ви създава трудности при намиране на общ език с хората от работната среда. Рисковото поведение на някои от групата може да наложи сериозни промени през първите месеци на годината, особено през януари.

От 5 януари Меркурий навлиза в ретроградната си фаза, която започва от Водолей. На 8-ми януари обаче ретроградният Меркурий е в срещуположния ви знак Козирог и ще се движи назад до 25-ти. Това е период,в който на част от групата ще им се налага да преработват вече приключени и предадени проекти, или да нанасят поправки в сгрешени документи. Задълженията ще бъдат в повече в първите седмици и месеци на годината и заради Сатурн, който се движи през Стрелец. През тази и следващата година Сатурн ще се движи в зоната на задълженията, изисквайки от вас да бъдете по-организирани и съсредоточени в това, с което се занимавате, да използвате пълноценно ресурсите и да сте максимално ефективни в работата си.

Докато Уран ви подтиква да не спазвате правилата и законите, то Сатурн от Стрелец обратно, ще изисква стриктното им спазване на работното място. Някои изисквания, свързани с техниката на безопасност, с организацията на една по-здравословна и ергономична работна среда могат да станат ваше задължение, вменено от длъжностната ви характеристика, или, което е по-малко вероятно, по лично ваше желание.

Това, в което, както Уран от дома на кариерата, така и Сатурн от дома на работната среда, ще ви подкрепят, е да подобрите знанията и уменията си, да се преквалифицирате, ако е необходимо, или да придобиете по-висока степен и съответният документ за това.

Като воден знак имате и подкрепата на Нептун. Планетата на фантазиите и илюзиите е в своя воден знак Риби и от там ви помага да намерите смисъл в неща, които за околните изглеждат странни, нереални или непотребни. Нептун ви прави още по-чувствителни като ви настройва на по-високи честоти, където можете да се докоснете до извора на вашето настоящо пребиваване на земята. С чисти помисли и добро сърце можете да привлечете най-добрите енергии присъщи на тази мистична планета.

Нептун се придвижва бавно като изминава няколко градуса на година. На 1 януари 2016-та планетата тръгва от 7-я градус на Риби, придвижва се напред до 12-я, преди да навлезе в ретроградната си фаза на 13 юни. Излиза на прав ход от 9-я градус на 20 ноември като до края на годината се придвижва през него. Така Нептун обхожда зоната от 7 до 12-я градус, с което прави тригон към рождените слънца на тези от първата и втората декада, родени в края на юни и началото на месец юли. Нептуновото влияние може да се усети като много благоприятно в дните, когато Слънцето и близките планети Венера и Меркурий, се движат във водни знаци, а това е през месец март, в края юни и в началото на юли,както и в края на октомври и до средата на ноември.

През 2016 година обаче благоразположения към вас Нептун попада в напрегнати аспекти с три от външните планети – Марс, Юпитер и Сатурн. Най-продължително е влиянието на Сатурн – между април и октомври. Точните квадрати са на 18 юни и 10 септември. В този период ще ви бъде трудно да съвместявате преките си задължения и това, което ви се иска да правите, дали като хоби или като странично занимание за повишаване на доходите.

Влиянието на Юпитер върху вас през 2016 година е различно до месец септември, и след това. Юпитер се придвижва през Дева от август месец на 2015 година. Подкрепата му е в полза на повишаване на знанията, на търсене на нова среда, на разширяване на контактите и добиване на повече увереност в способностите. Новата година сварва Юпитер в 23-я градус на Дева. По този начин докато смени знака на 9 септември 2016 година, той ще премине през зона, в която застава в напрегнати аспекти с Нептун от срещуположния на Дева знак Риби, и със Сатурн от Стрелец, към който се включва и Марс, особено през месеците април,май и юни. Това е период, в който тези,които учат, ще трябва да полагат повече усилия, да бъдат много по-организирани и отговорни, да ценят времето и ресурсите, с които разполагат. Отношенията с близки роднини като братя и сестри, братовчеди и племенници, могат да бъдат подложени на изпитание.

От 9-ти септември нататък Юпитер е във Везни за година напред. Докато се движи в кардиналния знак на партньорството, планетата на изобилието ще ви помага да подобрите условията си на живот към по-добро. Някои желания свързани с близки на сърцето ви хора, могат да станат реалност. На необвързаните Юпитер от Везни обещава повече възможности за намиране на подходящ партньор. А към семейните планетата на изобилието ще бъде особено щедра, с обещание за собствен дом, и деца.

Последните три месеца на годината ще бъдат време на повече контакти и движение, с бързи промени,към които ще трябва да се настройвате и да реагирате според обстоятелствата.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

1 коментар so far »

  1. Варта каза,

    Писа на януари 8, 2016 @ 5:05

    ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА 2016 ГОДИНА, СКЪПА МУСИ!

    Благодаря Ви за Годишния Хороскоп – радвам се, че за мен хубавите неща са повече от предизвикателствата…

Коментар RSS

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии