Хороскоп Стрелец 2016

St12Муси Дачева

В хороскопа на Стрелеца за 2016 година най-важен астрологичен фактор е Сатурн. Започвам с него, защото планетата учител, Господар на кармата и двигател на събитията в реалния живот, след близо 30 годишно пътуване по зодиака отново е във вашия знак. Сатурн ви направи „пробно“ посещение през пролетта, до средата на месец юни 2015-та, когато се върна отново в Скорпион. Но от 18 септември 2015 година навлезе окончателно и ще пребивава в знака до края на 2017 година.

Преминаването на Сатурн през собствения знак е противоречив период, свързан с промени и предизвикателства в различни сфери от живота, затова го определяме като криза – сатурнова криза. Сатурнова криза преживяваме на всеки 7 години от живота си, затова това не трябва да ни плаши, макар периодът да е свързан с известен брой трудности и пречки, имащи определена цел. Тази цел за всеки е индивидуална. Сатурн внася промени, понякога драматични, в онези сфери от живота, в които има застой, в които не достига енергия и мотивация да се подхожда по различен начин.

Понякога физическата енергия не достига, може да се чувствате потиснати и с нисък жизнен тонус, апатични и не вярващи в себе си. Няма как да не забележите тези състояния, които са в контраст с вашата позитивна и жизнерадостна същност. Препоръката е „да бягате“ още при първите признаци на депресия, да търсите онези хора и ситуации, които да ви връщат естественото състояние на добронамереност и откритост.

Сатурновото влияние върви в две посоки. На първо място отпадане, отхвърляне, приключване, разделяне с неща, и с хора, които пречат на развитието ви, на достигане на съответната степен на зрелост, мъдрост, опитност, умението за справяне с живота, такъв какъвто е. Сатурн ви помага да станете по-силни, по-самостоятелни, да усвоите природните и човешките закони, да придобиете знания и умения, полезни както за сегашния ви живот, така и за по-далечно бъдеще.

Сатурновите уроци се възприемат с лекота, когато имате нагласата да приемете новите обстоятелства, да се промените и настроите към по-големите изисквания. Когато поемете най-малко своята част от отговорността за себе си, за най-близките, за всичко, което се случва около вас, тогава идват и сатурновите подаръци. Те не са големи, но тъй като са изстрадани, са много ценни.

Сатурн в знака ще ви води към по-високи професионално цели, към по-висока обществена позиция и кариерни постове, ако това е важно за вас. Ще ви помогне да заздравите връзките си, ако положите нужните усилия за това. Сатурн ще ви подкрепя в начинанията, и във всяка посока, в която сте готови да работите много и с постоянство, да проявявате твърдост на характера, смелост и решителност.

Периодът, в който Сатурн преминава през рожденото ви Слънце, може да бъде време на съсредоточаване на вниманието във вас и това, с което се занимавате, особено от хора, намиращи се по-високо в йерархията. Или такива,чието мнение е важно за вас. Имайте готовност да чуете критични мнения и оценки, но също така и сериозни предложения за нова работа, или за по-висока позиция в досегашната.

През 2016 година Сатурн ще измине 10 градуса по зодиака като се придвижи от 11-я до 21-я градус на Стрелец. По този начин ще окаже значимо влияние върху родените във втората декада на знака, между 2-ри и 12-ти декември, и относително по-слабо върху първа и трета декада.

Към сатурновото влияние, както през 2015 година, така и през 2016-та, ще се добавя влиянието на Нептун. Откакто премина в Риби, зоната на своята обител, Нептун застава в квадрат на рождените слънца на определена група от Стрелец. Планетата се придвижва бавно, по няколко градуса на година. На 1 януари 2016-та Нептун тръгва от 7-я градус на Риби, придвижва се напред до 12-я, преди да навлезе в ретроградната си фаза на 13 юни. Излиза на прав ход от 9-я градус на 20 ноември като до края на годината се придвижва през него. На 18 юни Сатурн и Нептун правят точен квадрат в 12-я градус, съответно на Стрелец и Риби.

Докато Сатурн създава структури, кара това, което е породено да изкристализира и да се оформи в нещо определено и ясно, с очертания, форма и съдържание, Нептун обратно. Планетата на илюзиите, прави нещата да изглеждат още по-неясни, мъгляви и неопределени, но също така изчезващи. Сатурн действа разрушително, а Нептун изпаряващо. Това, което не може или не трябва да продължи с вас, или около вас, ще бъде разрушено или просто ще изчезне.

Юпитер, управителят на Стрелец, продължава да се движи през Дева до 9 септември 2016 година. Тръгвайки от 23-я градус на Дева в началото на годината, по време на ретроградната си фаза, между 8 януари и 9 май, Юпитер ще се върне до 13-я градус. През последната десетдневка на май и почти през целия юни Юпитер-Сатурн-Нептун ще бъдат в астрологичната конфигурация тао (двоен) квадрат, в средата на подвижните знаци, съответно Дева-Стрелец-Риби.

Ефектът на тази двойна квадратура може да даде отражение както на професионалната сфера, така и в семейния живот. Влиянието се простира върху няколко месеца, от дните на слънчевото затъмнение в Риби на 9 март до пълнолунието на 20 юни в Стрелец. Ще имате потребност от повече свобода – на изразяване, на действие, на предприемане на важни стъпки. С подстрекателството на Уран от сродния по стихия огнен знак Овен някои ще предприемат нещо рисково и скъпо струващо. Препоръката е да се „простирате според чергата си“ Сатурновата криза е неблагоприятен период за взимане на кредити, а също така и за даване на заеми при насрещни клетвени обещания за бързо връщане.

В този период Марс, който влиза в знака ви, ще ви прави по-самонадеяни и готови за рискови действия. Марс ви идва на гости на 6 март и ще остане продължително време, защото във вашия знак е ретроградната му фаза. Тя започва на 17 април, когато планетата е в 8-я градус на Стрелец. На 27 май Марс се връща в Скорпион. На 30 юни става директен и на 2 август отново е в Стрелец, където остава до 27 септември, когато преминава в Козирог.

Марс ще противодейства на негативната страна от влиянието на Сатурн и Нептун, която ви кара да изпитвате недоверие в собствените си възможности, сваля себеоценката и ви прави много чувствителни и раними от чуждото мнение. Планетата на физическата сила, волята и амбицията ще внесе повече енергия в живота ви, особено важно това е през пролетните месеци март и април, когато пролетната умора ще се насложи върху изтощителното влияние на напрегнатите аспекти между Сатурн, Юпитер и Нептун. Дните около 9 март, по време на слънчевото затъмнение в 18 градуса Риби, могат да се окажат твърде напрегнати за домашната среда, ще ви ангажират със себе си повече хора, родственици, близки, на които дължите внимание и грижи. Светъл период имате между 5 и 17 април, преди Марс да тръгне в обратна посока. За романтичния привкус ще помагат Венера и Слънцето от Овен.

Ретроградната фаза на Марс попада изцяло като време в ретроградната фаза на Сатурн, тези на Плутон и на Меркурий. Частично се засича с ретроградностите на Юпитер и Нептун. Това прави месеците април, май и юни изпълнени с повече пречки, ограничения и задръжки от различно естество. Периодът между 28 април и 9 май е особено претоварен. В дните на великденските празници избягвайте физическа преумора, както и психическа такава, не рискувайте излишно при пътуване или при общуване с по-емоционални хора. Обръщайте внимание на здравето си, оставяйте си повече време за разтоварване на напрежението.

Месец юли е подходящ за летния отпуск. След 12-ти Венера влиза в сродния по стихия огнен знак Лъв. Няколко дни след нея Меркурий и Слънцето навлизат там, което създава подкрепяща астрологична среда за пътувания, но придържайте се към близки дестинации.

На 2 август Марс отново е при вас, подкрепяйки ви за начинания, които изискват повече физическа енергия и воля за успех. На 13 август Сатурн излиза от ретроградната фаза и това може да го усетите както на физическо, така и на емоционално психическо ниво като сваляне на товар от плещите ви. Добре е да сте си на работното място в този период, защото е възможно да има промени, които ви касаят. През последната десетдневка на месец август на мнозина ще се наложи да взимат кардинални решения по важни лични и служебни дела. Добре е да се обмислят бързо пътищата и начините за действие преди Меркурий да стане ретрограден. На 30 август планетата влиза в третата си за годината ретроградност, която ще продължи до 22 септември.

Септември може да се окаже неспокоен за част от групата. Ретроградността на Меркурий е изцяло в Дева, знак който е на квадрат с рождено Слънце в Стрелец, и придвижващите се по това време през него Марс и Сатурн. Ретроградната му фаза обхваща времето на двете затъмнения в подвижния кръст, слънчевото на 1 септември в 9 градуса Дева, и лунното на 16 септември в 24 градуса Риби. Макар Венера да е в своя знак Везни, а и Юпитер влиза там на 9-ти, периодът на ретроградния Меркурий е твърде неблагоприятен за годеж, брак или друга форма на обвързване.

С преминаването на Юпитер във въздушните Везни идва свеж полъх от нови приятелства, както и възможности да разширите контактите си в социалните мрежи. Настъпва време за реализация на някои авангардни идеи свързани с комуникация и работа в интернет. На 26 септември е ежегодния съвпад на Слънцето и Юпитер, планетният ви управител. Този път срещата ще бъде в 3 градуса Везни, което ще облагодетелства родените в първата декада на Стрелец с добри възможности за изява и заявка за представяне на свой творчески продукт.

На 27 септември Марс ви напуска и преминава в съседния знак Козирог, откъдето ще влива енергия във финансовата сфера и ще влияе върху доходите. Месец октомври се очертава относително добър за паричните дела. Принос определено ще има Венера, която на 18 октомври ви идва на гости. Освен на доходите тя може да повлияе положително личните дела.

Романтичната тенденция продължава и през ноември. На 12-ти Венера ви напуска, за да премине в земния знак Козирог, но на нейно място веднага идва Меркурий, който ще ви радва с присъствието си до 3 декември. Планирайте отдалеч новогодишните празници, правете ранни резервации, защото от 19 декември и до края а годината Меркурий е ретрограден.

Всички права запазени!
Препубликация е допустима само и единствено с писменото съгласие на автора.

Етикети: , , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии