Хороскоп 2010 за Козирог

Муси Дачева

Основният тон в хороскопа на за 2010 година задават две планети. Първи е Плутон в , който напредва бавно по знака, с близо 2 градуса на година. От пролетта на 2008 -ма, когато за пръв път прекрачи прага на земния знак, тази малка и спорна планета оказва трайно енергетизиращо влияние върху родените със Слънце, а също така и при много от тези с асцендент в първите градуси на . Плутон внесе сериозна нотка в живота на и без това сериозния . Като планета на масовите нагласи, стремежи и действия, накара го да се интересува повече от това, което се случва в живота на хората около него, да се интересува повече от политика, икономика и екология.
През 2010 -та Плутон ще попадне в напрегнати астроотношения с Уран и Сатурн,които продължават противопоставянето си, започнало преди година. Акцентите на квадратите между малфакторите могат да се наблюдават в края на януари, през април, юли и август. Влиянието на Плутон е трансформиращо и обновяващо всички сфери на живота, а посредством напрегнатите аспекти в кардиналните знаци това може да става по един по категоричен и забележим от околните начин.

Другият астрофактор, който определя основните тенденции за 2010 година при Козирог, това е придвижването на Сатурн по Везни и аспектите,които прави с останалите планети. Общото влияние на Сатурн от Везни спрямо Козирог може да се определи като стремеж за развитие и високи постижения, внасяне на хармония и равновесие както в личния, така и в професионалния живот. Сатурновата криза обаче,в която навлизат Козирозите, поставя сериозни изисквания към тях. Докато тя тече стават кармични изчиствания, които са следствие на натрупани през последните години простъпки спрямо околните, но и спрямо себе си.

През 2010 година струпването на напрегнати аспекти между планетите Юпитер, Сатурн, Уран и Плутон, с активното участие на светилата и лунните възли, създава изключително динамична астрологична обстановка през месеците юни, юли, август и част от септември, предимно за родените в кардиналните знаци,какъвто е Козирог. Това ще предизвика стресови ситуации при тези, които са свикнали да отделят повече време да обмислят преди да вземат решения и да действат. В някои сектори на живота, бързата реакция, основана единствено на вътрешното усещане за правота, без наличието на точни изходни данни, ще бъде определяща следващите събития и развитие на ситуацията.

Годината за Козирог започва ангажиращо, заради две важни събития провокирани от стелиума от пет планети в знака. Едното е слънчевото затъмнение на 15 януари в 25 -я градус на Козирог. То е ключов момент в планирането на основната насока за месеци напред. Може да даде старт на договорени преди това съвместни действия, да раздвижи деловата обстановка там, където тя е стигнала точка на замръзване и да внесе нова, свежа нотка в очакванията за близкото бъдеще. Квадратът на Сатурн и Плутон на 31 януари създава опасност за попадане в конфликтна, дори рискова, професионална или битова ситуация.

Месец февруари е забележителен със секстила, който прави Юпитер към Плутон в Козирог, което е указание за напредък и добри очаквания в сферата на материалните активи, сключване на изгодни договори и разширяване на контактите.

През март в живота ви ще влязат нови хора,които ще донесат нови идеи и виждания за съвместната ви работа.
Краят на март и почти през целия месец април около вас се стели вълна от романтика и нежни чувства, които могат да ви завъртят главата и да ви накарат да си пожелаете най-обикновени неща в живота като създаване на семейство, устройване на дом.

В деловия живот месец април подкрепя взаимноизгодното договаряне,при което всички страни са удовлетворени. От 18 април до 11 май Меркурий е ретрограден и тогава не е препоръчително да поемате твърди договорки, макар че инициативата в повечето случаи може да е ваша.

Месец юни може да се окаже много динамичен и непредсказуем. Нови обстоятелства, които  разбунват духовете в домашната среда, са в състояние да ви изведат от равновесие. Сватба, бебе, нова къща, нова работа, нов шеф, все пожелания от коледната баница с късмети, може да намерят своята реализация през пролетта и лятото на 2010 година.

Цялата година  е трудна в това отношение, но месеците юли, август и септември за управление на финансите особено много. Не правете инвестиции в рискови проекти, не взимайте кредити, ако не сте сигурни, ,че можете да ги обслужвате, още повече ако сте родени в първите градуси на Козирог, между 23 и 28 декември.Втората половина на юли и август са критични за тази група Козирози. Препоръката е внимателно да подбирате дните за далечни пътувания по въздух и вода, да избягвате физическото и психическо претоварване, също така рисковите ситуации в дома и на работното място.

През октомври и ноември ситуацията е по-спокойна, подходяща и за почивка, и за работа. В емоционалната сфера ретроградността на Венера,между 9 октомври и 18 ноември внася известно затруднение с брачния партньор или с интимния приятел. Това е период, в който вероятно ще подложите на строг анализ взаимоотношенията си, търсейки равновесие и разпределение на отговорностите. Затова пък през декември отношенията ви навлизат в по-романтично-нежна фаза, когато ще забравите тежки думи и обиди, и ще издигнете връзката си на по-високо и съдържателно ниво.

Не оставяйте важни неща за решаване за края на годината, тъй като Меркурий от 11 декември влиза в ретроградната си фаза и ще ви обърка плановете. Ако добре сте разбрали тенденциите на 2010 в нейното начало, и сте се съобразили с тях, то ви очаква успешен и плодоносен финал в края на декември.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1. Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

Етикети: , ,

12 коментара so far »

  1. Ния каза,

    Писа на януари 15, 2010 @ 13:44

    Уважаема г-жо Дачева, благодаря ви за ценните препоръки. Искам да ви попитам – изминалата година беше много трудна за мен, бях в лична вибрация 2, имах тежка квадратура на транзитиращия Сатурн с наталния, който е в 21 градус на Стрелеца. Мислите ли , че имам основания за оптимизъм в новата година с вибрация 3? И още нещо – как може да се понесе по-леко влиянието на квадратура на транзитиращия Сатурн с наталното ми Слънце, което е в 27 градус на Козирога?

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 18, 2010 @ 14:32

    Ния,
    основания за оптимизъм винаги има, а Лична година 3 дава много материал за това :)
    Бъдете готови за нови неща, които навлизат в живота ви, макар процесът да е труден, болезнен и деструктивен в началото.

  3. capricorn6 каза,

    Писа на януари 19, 2010 @ 0:10

    Здравейте г-жо Дачева!
    Бих искала да ви попитам дали правилно изчислявам личната си година, по това което съм чела и по това, което са ми казвали.
    Родена съм на 25.12.1974. За мен би трябвало картинката да е такава –
    2+5+1+2… за лична година, доколкото знам се изчислява цикъла от рожден ден до рожден ден – сиреч излиза, че аз май “изоставам” с една година от останалите и все още съм в 2009, тъй като съм родена в края на годината….Ако правилно съм разбрала всичко.
    Тоест 2+5+1+2+2+9=21= лична година 3………но дали е така???

    Ще ви помоля за малко разяснения и напътствия по въпроса и бих искала да ви попитам също, докога ще ни държи тази сатурнова криза (споменавате за нея в годишния хороскоп) нас козирозите и има ли някакви шансове пред нея един козирог с оптимистичния асцендент стрелец и лична година 3 (ако е вярно изчислена)? Сиреч, от някъде лъч надежда????

    Поздрави и мнооого умивки ви пожелавам!!!!! :))))))))))))))))))))))

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 19, 2010 @ 12:15

    capricorn6,
    да, това се случва при всички родени на границата между две календарни години. В лична година 4 навлизате на рождения си ден през 2010 година.
    Сатурновата криза е съчетание от ограничения и възможности, при различните хора, в различни моменти, пребладава едното или другото. За вас Лична година 3 стои много добре и ще ви помогне да преминете по-успешно през 2010 година, която е най-трудната за родените в първата декада на Козирог.

  5. capricorn6 каза,

    Писа на януари 19, 2010 @ 20:34

    г-жо Дачева,
    много благодаря за отговора!

    Да живее тази Лична година 3 тогава, щом ще ми помага през тази кризисна 2010 :) :) :)

    Поздрави от снежна Варна :)

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 20, 2010 @ 11:45

    capricorn6,
    само така :)
    от все още безснежния Пловдив :)

  7. Jordan каза,

    Писа на януари 20, 2010 @ 17:13

    Здравеите г-жо Дачева искам да ви попитам има ли някакво взаимодеиствие това че съм роден 86-та в годината на тигъра и че съм зодия козирог ,личната ми година се пада 6 мерси

  8. Jordan каза,

    Писа на януари 20, 2010 @ 17:13

    Имам предвид че съм роден 86 година в годината на тигъра :)

  9. Jordan каза,

    Писа на януари 20, 2010 @ 17:15

    Здравеите г-жо Дачева искам да ви попитам дали има някакво взаимодействие това че съм роден в годината на тигъра 86-та година и това че съм зодия козирог и тази 2010-та ми се пада лична година 6

    мерси

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 22, 2010 @ 11:56

    Jordan,
    всичко около нас и вътре в нас е взаимосвързано и се подчинява на индивидуален и общ ритъм. Това че, както казвате, сега сте във вашата рождена година на тигъра, е следствие на дванадесетичния ритъм на китайския зодиак. Във всяка година, в която стигате кратна на 12 възраст, сте в годината на тигъра. Личните години също имат ритъм и той е 9-тичен. А това,че сте Козирог е вследствие движението на Земята около Слънцето. Асцендентът е следствие на движението на Земята около оста си и т.н. Синтезът на всички тези предпоставености създава уникалността на вашата личност.

  11. ivan каза,

    Писа на август 18, 2010 @ 20:34

    Здравейте и от мен г-жо Дачева. В последно време започнах да се интересувам от подобни неща като карма, съдба и разбиране за живота. Обаче чувствам , че съм на кръстопът – и в лични отношения, и относно работата ми и т.н Дали е възможно да ми кажете няколко общи насоки свързани с моята дата – 01/09/1989? Благодаря Ви предварително.

  12. Муси Дачева каза,

    Писа на август 19, 2010 @ 8:51

    ivan,
    общи насоки ще намерите в годишния хороскоп на Дева, на челната страница.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    3. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии
    5. gravatar Антоанета Илиева Гужгулова/по баща Атанасова за Годишен хороскоп 2022 по зодии