Хороскоп 2010 за Овен

Муси Дачева

За родените под зодиакалния знак годината 2010 -та обещава дълбоки, коренни промени във всички сфери на живота. Астрологичните причините за това са няколко.
Началото на 2010 година сварва Марс ретрограден в Лъв. Планетата ще се движи назад до 10 март, затова препоръката към марсовите хора  е през месеците януари и февруари да сдържат своята импулсивност, да контролират и приказките и действията си. Всяка инициатива да бъде предварително добре обмислена като се отчитат конкретните обстоятелства и вероятното развитие на ситуацията в бъдеще.  Особено внимание изискват дните около 15 януари, когато е първото за годината слънчево затъмнение. Възможно е да имате предложение за кардинална промяна в работните условия, преместване на друго работно място или промяна в характера на упражняваната дейност. Родените в първите градуси на знака е възможно да бъдат засегнати от съкращения в щата. Последното като влияние идва от Сатурн,който навлезе във Везни през септември 2009 година и стартира сатурновата криза на кардиналните знаци.

Промяната,която налага сатурновата криза, носи позитивна окраска заради два изключителни астрологични момента. С разлика от една седмица, в края на май и началото на юни Уран и Юпитер влизат в Овен. Влиянието на това събитие,ще се усети още през април и то като силен вътрешен импулс за коренна промяна в поне едно от житейските ви направления. Уран във вашия знак може да ви накара да мислите и правите неща, които да изглеждат странни, да влизат в силно противоречие с навиците ви или с това как околните са свикнали да ви възприемат.

Ако до април усещате, че нещата около вас не вървят, че сте принудени да намалите темпото и да снижите претенциите си, то под влияние на Уран и Юпитер ситуацията в края на пролетта рязко ще се промени. Възможно е да промените целите си, основните си приоритети, да потърсите нови хора, нова работа. Ориентири за това накъде ще ви отвее “вятъра на промяната” наблюдавайте в края на януари, дните след слънчевото затъмнение.

Много е важно да проявите далновидност и да се настроите към ситуацията, за да не бъдете изненадани и неадекватни в реакциите си. Не се занимавайте с дребни неща и краткосрочни програми. Изграждайте отношения, в които виждате потенциал и възможност за развитие в бъдещето.

Съвпадът на Юпитер и Уран във вашия знак е уникално астрологично събитие, което се случва веднъж на   няколко стотин години. То ще ви постави в ситуация, когато ще трябва да направите много важен избор в живота си, такъв,който може да се окаже съдбоносен и да го промени из основи. За това ще си дадете сметка след години, когато обърнете поглед назад и можете от дистанцията на времето да направите важната равносметка. Към момента,април-май-юни 2010 година, обаче водовъртежът на събитията няма да ви даде време за дълги размисли и колебания, а ще иска определеност в становищата и решителност в действията. Изведнъж може да се окажете най-търсеният и най-нужният човек за много хора. Това е най-значимият ви период през 2010 година.

Астрологичната обстановка ще ви постави в центъра на важни събития, в който ще трябва да проявите силата на вашия характер, способността да взимате самостоятелни решения и да влагате много енергия в изпълнението им. Под влияние на Уран е възможно да изпитате силно желание да се отделите от групата, да създадете собствен бизнес, да основете своя школа, да си станете сам шеф. Моментът е подходящ да учите, да  подхванете нещо съвсем ново или да специализирате, да задълбочите знанията си в областта, в която се развивате.

Юпитер също подтиква към самостоятелност и разширение на дейността, но не забравяйте, че сте в сатурнова криза и всяко начинание трябва да бъде много добре обезпечено. Тя ще даде отражение и върху признанието за вашия труд и усърдие, което ви се полага, ще го намали, а при някои няма изобщо да се стигне до даване на похвали и награди. Поне засега.

Лятото на 2010 година е критично за бизнеса. Периодът юли-август-септември е натоварен с пълно слънчево затъмнение и с обединеното влияние на няколко напрегнати аспекти на повечето от планетите. Затова не планирайте за този период на годината създаване на фирма, начало на бизнес, сключване на важни сделки. Ще ви се наложи да преодолявате яростна съпротива, да се справяте със силна конкуренция, да работите в изключително напрегната колегиална среда. Вероятността за срив в текущите ви дела е много голяма, затова по-добре не излизайте в отпуск, ако нямате надежден човек, на когото да оставите работата си. Бъдете внимателни, когато шофирате, избягвайте рисковите ситуации и избирайте внимателно датите си за пътешествия по въздух и вода.

В тези месеци полагайте повече грижи за собствеността си, за семейството и за всичко онова, към което изпитвате привързаност. Сатурн се движи в полето на дългите връзки,където поставя акцент през тази сатурнова криза. През месец септември той ще постави много въпроси,нетърпящи отлагане, по които трябва да си изградите определена позиция. Ще трябва да преразгледате старите си договори, да изчистите задължения и да търсите начини за раздвижване на застинали позиции.

През август Венера прави съвпад с вашия управител Марс във Везни,което може да ви подтикне да направите предложение на любимата си за обвързване в брачен съюз. Обстановката обаче в този момент е нестабилна и може идеята да не се реализира. Втори шанс ще получите в началото на октомври, когато двете планети,свързани с любовта, се сливат отново,но този път в страстния Скорпион.

Множество външни фактори ще оказват влияние върху личния живот на родените със Слънце в Овен и на тези с асцендент в Овен. При някои е назрял момента за събиране, а при други за раздяла. За тези, които имат асцендент в Овен, годината 2010 като цяло,не е благоприятна за сключване на брак, но пък дава шансове за зачеване, които са най-големи през месец април.

През ноември и декември ситуацията се успокоява и времето започва да тече по-бавно. Последните два месеца на годината са натоварени с текущи задачи, които изискват хладен ум и по-малко емоции. Годината 2010 не обещава лесни победи, но тя е основата, стабилна или не,зависи от вас самите, върху която можете да стъпите и продължите успешно напред през значително по-добрата за Овен 2011 година.

15 декември 2009 година

Всички права запазени.
Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

Етикети: , ,

3 коментара so far »

  1. Румяна каза,

    Писа на януари 3, 2010 @ 21:38

    Честита Нова 2010 година! Бъдете здрава Вие и всички около Вас,г-жо Дачева! Нека всички ние станем по-добри и уважителни един към друг!!!
    Благодаря за ценната информация и предупрежденията!

  2. capricorn6 каза,

    Писа на януари 8, 2010 @ 13:38

    С нетърпение чакам да излезе и хороскопа за 2010 година за Козирог. Искам само да попитам, тъй като Асцендента ми е Стрелец, това означавали, че би трябвало да обърна внимание и на Хороскопа за тази зодия?
    Благодаря за хубавите статии и ценната информация!
    Поздрави г-жо Дачева и за многооо години :))))

  3. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 9, 2010 @ 21:10

    capricorn6,
    хороскопът за Козирог ще намерите на 2 ра страница, ДА, четете и хороскопа за зодията на асцендента ви.

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии