Хороскоп 2010 за Скорпион

Муси Дачева

Началото на 2010 година заварва Марс, единият от управителите на знака , ретрограден. Този факт задава фон на астрологичната година, наситен с амбиции и желания,на които трудно ще бъде даден ход и в определени моменти ще срещат пречки и забавяния, за да бъдат реализирани. Напиращата марсова енергия ще търси различни пътища за изразяване и в зависимост от нагласите, мирогледа, възпитанието, те могат да водят към съзидателност и просперитет или обратно към негативизъм и разрушение.
Другият управител на Скорпион- Плутон от една година е в стабилния Козирог. През 2010 година към него отправят претенции с квадратури Уран и Сатурн, което ще раздвижи привидно спокойното ви и сигурно ежедневие.
Ретроградността на Марс продължава до 10 март и в този период от време вероятно ще осъзнаете необходимостта да пренасочите усилията си към по-ефективна дейност, с по-малко разход на ресурси. Забавянията в придвижването на проектите ви, ще ви дадат възможност да ги обновите и усъвършенствате.

Активно влияние върху живота на родените под знака на Скорпион през 2010 година ще играе Юпитер. Планетата на обогатяването и разгръщането, от януари до юни, преминава през зона, от която действа подкрепящо усилията за социален растеж. Важни за вас през тази,юпитерова, година ще бъдат създаването на семейство и устройването със собствено жилище.

Месец януари е активен и създава условия да  се срещате с много хора, с които имате общи интереси и обща работа, да почивате по-дълго време, да ходите на гости или да приемате такива. Някои от вас до средата на месеца ще бъдат заети повече с изпълнението на стари поръчки, с довършване и разчистване на работа от предишната година. В края на януари ситуацията се променя. Меркурий излиза от ретроградната си фаза, пълнолунието в Козирог, където се намира Плутон и устремното навлизане на Юпитер в Риби настройват на активна и позитивна вълна. Ще имате възможност за повече контрол върху това, което се случва около вас и можете да “поведете хорото” в желаната посока.

Февруари и март обещават за вас хармония и радост от общуването с близките ви, още повече ако приемете присърце някои промени, целящи да направят живота ви по удобен и комфортен. Планирайте размествания, премебелиране или дребни ремонти от средата на март нататък, когато вече директният Марс ще ви зарежда и мотивира да довеждате започнатото до край. На близките си можете да помагате, дори ако се намирате далеч от тях и от родното си място. А някои ще приемат с благодарност и без да пострада честолюбието им подкрепата на деца или родители, работещи зад граница.

Пролетта на 2010 година е вдъхновяваща за емоционалната природа на родените със Слънце или асцендент в Скорпион. Сърцето ви ще бъде стоплено от възраждане на стара връзка или начало на такава с човек, с когото се познавате, но досега не сте имали възможност да споделите чувствата си. Ще ви е нужна бърза адаптация  и пренастройване, защото скоростта, с която се развиват събитията, е голяма. Ще се запознаете с нови хора,възможно е да са със съвсем различни разбирания от вашите, да са от друга култура, от друга вяра. Месец март е благоприятен за сключване на брак.

През април и май задълженията ви ще се увеличават и ще имате малко време за себе си, но независимо от това отделяйте достатъчно за почивка и възстановяване на силите. Ретроградният период на Меркурий, през април-май, може да ви създаде някои затруднения с организацията на пряката ви дейност, и същевременно да ви накара да направите инвентаризация на стоковите наличности, да си проверите счетоводните документи и да упражните по-сериозен контрол над хората, които работят за вас, и с вас.Това е важно да бъде направено навреме и качествено, защото през юни и юли времето се ускорява и всичко ще трябва да правите на бързи обороти. Възможно е нови изисквания да ви накарат да пренастроите вече работещи  схеми, внезапно да се наложи да пътувате нанякъде или да правите спешен ремонт. Или да се появи невероятен шанс за напредък, какъвто не сте и предполагали. Сценарият може да е най-различен, но важното е вие да имате нагласа за новото и готовност да го приемете откъм позитивната му страна.

В края на юли и през август водовъртежът на събитията може да не ви остави време за размисъл и почивка. По-добре бъдете на работното си място и не оставайте безучастни към това, което се случва около вас. През септември обаче ситуацията се успокоява и можете да разчитате на това нещата да се случват така като ги виждате в собствените си представи.

В началото на октомври, когато Марс и Венера отново се срещнат, ситуацията се променя и силните емоции отново заемат важно място в живота ви. Октомври е месецът,в който сте активна страна в двойката ви и можете директно да заявите отношението си към връзката ви, било то положително или отрицателно. Ако сте сами, то сега е момента да направите първата крачка към сближаване с обекта на вашите сърдечни аритмии.

Преминаването на северния лунен възел през позицията на Плутон на еклиптиката в зоната на Козирога,което се случва на 10 ноември, създава условия за стабилизиране във финансовата сфера при вас, но за това ще трябва да поработите повече през цялата есен, та и през зимата на 2010 година.

Коледните и новогодишни празници попадат в периода на тригона на Венера от Скорпион и Юпитер в Риби. Това е прекрасно обещание към вашата зодия за успешен,удовлетворяващ основните човешки потребности за обич, сигурност и надежда, финал на 2010 година.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1. Статията е предадена в пълен текст, без никакви промени
2.  Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

Етикети: , ,

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии