Хороскоп 2011 за Водолей

Муси Дачева

За родените под знака на Водолей предстои забележителна година. През 2011-та управителят на знака – Уран започва нов планетарен цикъл, навлизайки окончателно в Овен. За разлика от водния знак Риби, в огнения Овен планетата ще има огромна свобода на изразяване, нещо което несъмнено ще се отрази на тези, които са родени под знака на Водолей.

През зимата и пролетта компания в Овен на Уран ще прави Юпитер, който между 22 януари и 4 юни ще се движи през огнения знак. През тези четири месеца и половина за водолеите настава бурен на събития живот. Юпитер вдъхва голямо самочувствие и убеденост в собствените възможности, което ще накара много хора да си повярват , и да заявят желание за участие в обществените дела. Първата половина на годината е благоприятна за тези, чийто намерения за изява са свързани с образованието като цяло, преподаването или занимания с научна и изследователска дейност.

В подкрепа на политическите амбиции на Водолей е Сатурн, който през 2011 година се движи във вътрешността на сродния по стихия, въздушен знак Везни. Оттам, правейки тригон към вашето рождено слънце, Сатурн ще оказва подкрепящо влияние почти през цялата година, но най-вече през месеците февруари, юни и октомври.

През януари, и в по-голямата част от февруари, Марс се движи през вашия знак. Това е период на добър жизнен тонус, по-високи амбиции и отлично самочувствие, но не само това. Между 4 и 21 февруари през Водолей преминава и Меркурий, който зарежда с мисловна енергия, и с чиято помощ ще ви хрумват гениални идеи, които да реализирате в подходящия за това период. Съвпадът на Марс, Меркурий и Нептун във вашия знак, дава тласък на интелектуалното ви изразяване, на способността да чувствате и разбирате идеи от по-висок порядък, свързани не с материалната, а с духовната страна на съществуването.

Почти през цялата година под влияние на Уран и Юпитер събитията около вас ще се развиват скоростно и това ще ви принуждава да взимате решения набързо, „на крак“ да подписвате документи, да поемате ангажименти, зад които не можете да застанете на сто процента, да се съгласявате с някого или да отричате мнение, без да имате достатъчно време за обмисляне. Особено рисков в това отношение е месец април, когато Меркурий, до 23-ти, е ретрограден, а също така по същото време Сатурн се движи в обратна посока.

Месец май е период от време, когато Слънцето преминава през Лунния квадрат на личната ви жизнена година (в смисъла на кн. Номерологичен календар). През тази година ситуацията се усложнява заради струпването на няколко планети в зоната на Телец по едно и също време. Между 16 и 20 май освен Слънцето в Телец се движат в група Меркурий, Марс и Венера. Тяхното присъствие съсредоточава вниманието върху проблеми в домашната среда, грижи по близки хора, емоционално раздвижване породено от присъствието на външни хора или от раздялата с близки. В този месец е подходящо да купувате или продавате имот, да се договаряте по наследствени въпроси с роднини и др. подобно.

Марс, който се движи през Телец от 11 май до 21 юни, в този период от време, ще влияе върху жизнения тонус, предизвиквайки раздразнение и сприхавост. С негова помощ обаче ще можете да се справите с некоректни майстори, наети да ремонтират жилището ви. А за да икономисате средства вероятно ще се хванете да си свършите повечето работа сами по системата „направи си сам“.

От 4 юни до края на годината, в зоната на квадрат към рожденото ви слънце, преминава Юпитер. Неговото присъствие тук,освен в дните,когато прави точен аспект със слънцето ви, е подкрепящо реализацията на планове в материалната сфера. В рамките на една година, от юни 2011 до юни 2012, Юпитер ще ви подтиква да подобрите жилищните си условия, да се разширите като пристроите помещения или вдигнете етаж, или да си купите ново жилище, да ремонтирате старото и т.н.

Месец юни е благоприятен за личните ви дела, месец на влюбване, започване на нова връзка, задълбочаване на вече съществуваща и свиване на гнездо. Венера, която се движи през Близнаци ще ви помага в любовните дела. Удачен период за планирана лятна отпуска е месец юли.

Докато месеците юни и юли са силни и благодатни за вас, то през август сдържайте ентусиазма си, ако имате нужда от подкрепата на други хора. Меркурий е ретрограден между 3 и 27 август в Лъв, и ще създаде объркване в личните ви планове за лятото.

През втората половина на годината Юпитер се движи през Телец, но от септември до декември той е и ретрограден. Това е период, в който осъществяването на плановете ще изисква повече усилия и време. Като най-труден се очертава периодът между 13 октомври и 2 ноември, когато в неподвижния кръст се намират пет планети. Меркурий и Венера са в Скорпион, Марс в Лъв, Юпитер ретрограден в Телец и Нептун ретрограден във Водолей, а в допълнение и Уран е в ретроградната си фаза. В тази сложна обстановка не ви препоръчвам пътешествия, важни начинания, операции, сключване на брак или друго предварително планирано събитие.

Месец ноември ви носи подаръци, Нептун излиза от ретроградната си фаза, а Меркурий и Венера от Стрелец ви правят привлекателни и търсени за онези, с които имате общи интереси, хобита. Ще създадете нови приятелства, с лекота ще получавате подкрепата на важни за вас хора, подходящ период за себеобразоване, усъвършенстване в някаква област, за придобиване на умения в духовни практики.

В края на годината, в последната десетдневка, Венера влиза във вашия знак и зарежда празничните дни с още повече въодушевление и радост. Около Коледа се случват две важни астрологични събития: второто за годината новолуние в Козирог и Меркурий в съвпад със Северния лунен възел в Стрелец. И двете носят зародиши на новото, като  в същото време са позитивен финал на една забележителна календарна година.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

2 коментара so far »

  1. росена каза,

    Писа на януари 5, 2011 @ 11:43

    Здравейте Муси,
    Страхотен годишен хороскоп,желая ви успешна и ползорвотна 2011 година.
    Поздрави

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 8, 2011 @ 0:26

    росена,
    здраве и успехи, и за вас през 2011г!

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии