Хороскоп 2011 за Козирог

Муси Дачева

За Козирог 2011-та ще бъде значително по-благосклонна и подкрепяща от предходната 2010-та. Първата половина на годината е неспокойна, докато повече позитивни, и стабилизиращи живота ви, тенденции можете да очаквате през втората половина на годината, заради преминаването на Юпитер в Телец и хармоничната му връзка с рождените слънца на мнозина от вас, родените под знака на Козирог.

Сатурн през цялата година се придвижва през втората декада на Везни като от 26 януари до 13 юни е ретрограден. Така през зимата и пролетта на 2011 година е много важно козирозите да се стараят да бъдат в ход със забързаното време, и с тенденциите на настоящето. Шансовете, които ви се дават, имат „кратък срок на годност“, затова не пропускайте момента, в който трябва да действате. Сатурн във Везни влияе силно върху кариерата ви. Той дава ръка на тези, които са усвоили сатурновите качества… трудолюбие, почтеност, спазване на правилата, а на другите предлага възможности да ги научат по време на сатурновата си криза.

На 22 януари Юпитер влиза в Овен, а два месеца по-късно, на 12 март, Уран се установява там, за дълъг период от време. Двете планети работят заедно и поотделно. Общата им база е дълбока промяна във всичко онова, което досега ви е давало усещане за стабилност и сигурност. Вашият произход, възпитание, взаимоотношенията с най-близките роднини,домът, който обитавате, собственото ви семейство, наследството, получено или не, са обект на провокация от страна на двете планети.

Юпитер ще ви подтиква да искате повече от живота, да бъдете по-претенциозни и разточителни в желанията си. Ако ще си купувате жилище, то да е с отлично качество и голямо, ако правите сватба, то тя да е с много хора и богата, ако сменяте колата си, то тя да е най-, най- и т.н.

Когато Уран навлезе в Овен, животът ви ще придобие друго измерение, в голяма степен промяна ще настъпи в отношението ви към материалната страна на живота. Властта и парите, ако сте ги постигнали в достатъчно количество, ще отстъпят място на желанието за материална и духовна свобода, за намиране на други житейски опори. Ще ви се иска да пътувате повече, да опознаете повече хора и страни.

Струпването на планети в Козирог през януари и февруари ви зареждат с разнородни енергии на физическо, емоционално и ментално ниво. Новолунието на 4 януари е в 13 градуса Козирог, а през 2011 година предстои още едно новолуние във вашия знак – на 24 декември, във 2-я градус. На Нова луна във вашия знак имате възможност да положите основите на нещо, в което имате голямо лично присъствие, водеща фигура сте, в основата лежи ваша идея или разработка.

От 26 януари до 13 юни Сатурн е ретрограден,като ще се движи назад във Везни от 17-я до 10-я градус, преминавайки за втори път през позицията на рождените слънца, на родените между 31 декември и 10 януари. Това е периодът от време, в който ще трябва да задълбочите работата си в дадена посока, да поемете по-голяма отговорност за себе си и за тези, за които отговаряте лично или служебно, да изберете посока и по-ясна цел, към която да се устремите във втората половина на годината.

През 2011 година Юпитер и Уран от Овен срещу Сатурн във Везни ще поставят един срещу друг дом и кариера, домашни ангажименти и служебни задължения. Най-трудният период ще бъде през втората половина на месец март, когато Юпитер и Сатурн застанат в опозиция. В последната седмица на месец март някои от Козирог ще трябва да направят много сериозен личен избор, провокиран от обстоятелства в работната среда..

През месец април обстановката, около голяма част от козирозите, е напрегната най-вече заради трите ретроградни планети в кардиналния кръст. Плутон навлиза в дългата пет месеца ретроградна фаза на 9 април, Сатурн върви назад през целия месец, а Меркурий е ретрограден в Овен до 23 април. Марс, Юпитер и Уран се движат в права посока, но също в Овен. Това е най-нестабилният месец през годината, затова препоръката ми е да не планирате важни за вас събития от личен и от служебен характер, да сдържате честолюбието и амбициите си, ако искате да задържите нещо или някого.

През втората половина на май ситуацията е съвсем различна. Меркурий, Венера и Марс са в Телец и ви дават своята подкрепа да внесете разнообразие, радост и романтика в живота си, да предлагате и приемате предложение за брак, да планирате разрастване на семейството и подобряване на битовите си условия, да правите публични изяви и да привличате повече хора за своя кауза.

В началото на месец юни Юпитер навлиза в Телец и до края на август ще се придвижва напред до десетия градус, след което ще тръгне назад. Така юни, юли и август са благоприятен период за родените под знака на Козирог, и още повече за тези от първата половина на знака, родени между 23 декември и 11 януари. Хармоничният аспект, който сключва Юпитер с рожденото ви слънце, е лично астрологично събитие, което се случва, точно по този начин, веднъж на 12 години. Планирайте лятната си отпуска за месец юли, когато ще можете да предприемете пътешествие в страната или по далечни земи.

В края на месец август Юпитер навлиза в ретроградната си фаза,като до края на годината ще се движи назад през Телец. Благоприятното влияние върху вашите дела ще придобие друга форма, от някои позиции ще трябва да отстъпите, а също така да намалите претенциите си по някои спорни въпроси.

От 3 август до 19 септември Марс се движи в зоната на вашите партньорски взаимоотношения, което ще ви изправи пред необходимостта да доказвате качествата си в конкурентна среда и при повишени изисквания, да се представяте пред работодател и да отстоявате правата си сред колеги. Имате подкрепата на другите две лични планети, Меркурий и Венера, освен Слънцето, които през втората седмица на септември са в Дева, и оттам ви помагат с разумни съвети,за да успеете в намеренията си.

В последната седмица на септември и през октомври ще са ви нужни повече усилия и търпение, за да намерите баланс в служебната среда между вашите желания и възможностите, които ви се предлагат. Обстановката вероятно ще се нажежи от твърде много страсти и емоции, повече от прага на вашата търпимост, но това е периодът, в който можете да направите голяма крачка в кариерното си развитие, да се сдобиете с авторитет, влияние и популярност, заставайки зад общественозначима кауза.

Последните два месеца на годината играят възлова роля в бъдещото ви развитие. Между 26 ноември и 20 декември Венера е във вашия знак. По същото време Марс е в Дева, а Юпитер в Телец, макар и ретрограден. Заедно трите планети създават подходяща астрологична среда за подем във собствените ви начинания, за добро здраве, висок жизнен тонус и положителни промени в различни области на живота.

Юпитер излиза от ретроградната си фаза на 26 декември 2011 г и продължава в права посока движението си през Телец, в сродната по стихия зона на Зодиака. По този начин в първата половина на 2012 година, ефектът от този благотворен транзит ще се усети в най-пълна степен от всички представители на зодиакалния знак Козирог.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии