Хороскоп 2011 за Скорпион

Муси Дачева

През 2011 година на родения в зодия Скорпион съдбата дава възможност да избира да потегли по няколко равностойни пътища, никой от които обаче не е съвършено прав и безпроблемен. Управителят на знака – Плутон, за разлика от предишни години, се движи в права и в обратна посока само в Козирог.

Освобождавайки се от напрегнатия аспект със Сатурн, в който беше включен през 2010 година, сега на Плутон предстои преминаване през квадрат с Юпитер, и навлизане в също толкова сложни, но много по-продължителни взаимоотношения с Уран, който е готов да потегли окончателно през Овен в следващите месеци.

Новолунието в началото на януари и струпването на планети в зоната на Козирог, са отправен момент за трансформации в сферата на комуникациите, отношенията с близки, с приятели, съученици и съседи. В сферата на идеите при вас бушуват страсти, които могат да засегнат честолюбието ви, да ви направят настъпателни и неотстъпчиви.

Осъзнаването на целите и по-големите амбиции ще ви накарат да пренасочите вниманието си от една област на знанието към друга, от едно ниво на посредничество и комуникация към друго, по-надеждно и перспективно.

В отношенията с близките нивото ви на отговорност може да нарастне, да се наложи преразпределяне на ангажименти, да се стигне до намаляване на роднинската толерантност и  поставяне на болезнени, предимно от битов характер, въпроси за разрешаване.

През втората половина на януари и февруари ще имате отлично поле за представяне на собствена творческа разработка, издаване на книга, популяризиране на труд, който до сега е стоял в сянка. Периодът е отличен за тези, които се занимават с преподаване, водят курсове, школи, или искат сами да постигнат по-високо ниво на знания и да се специализират в определено направление. Успех ще имат тези, които се занимават с научна работа, с изследвания и проучвания особено в сферата на нетрадиционната медицина, психологията и парапсихологията, астрологията, диетологията и др.

Резултатен ще бъде и трудът на тези, които искат да подобрят условията си на живот, сами да направят промени и да ремонтират дома си.

До края на май ви очаква много работа, чисто практическа, в която е много важно да имате добре разработена методика, да сте наясно какво и как трябва да направите. Разширяването на кръга на заетите лица ще е от полза за проектите ви.

Възможно е да се изправите пред проблеми, чийто произход не ви е ясен или самите вие да си пречите с безпричинен страх и притеснения. Претоварване с работа може да навреди на здравето ви, още повече, че в средата на април Марс и Сатурн са в опозиция,като по този начин се увеличава вероятността за битови злополуки и инциденти от човешка небрежност.

Месец юли е благоприятен в много отношения. Марс, другият управител на Скорпион, се движи през Близнаци и това е времето на голяма активност както на умствено, така и на физическо ниво. В юпитеровия период на вашата лична слънчева година (в смисъла на кн. Номерологичен календар),Юпитер ще играе важна роля в живота ви.

От 4 юни Юпитер навлиза в Телец и там ще остане до края на годината. До края на месец август той се движи в права посока, достигайки 10-я градус на Телеца, след което тръгва назад, ретрограден. Придвижвайки се в зона противоположна на Скорпион, Юпитер ще застане два пъти до края на 2011 г в опозиция на рождените слънца на тези от първата декада на знака,но влиянието му ще се развие в по-голям периметър, като засегне първата половина на знака, родените до 7-8 ноември.

Опозицията на Юпитер към рожденото слънце предизвиква самодоволство, прекомерно висока оценка за себе си, което създава дисбаланс в отношенията с околните. На някои ще им се иска да се включат активно в социалния живот, да се занимават с политика, да се кандидатират в листите за избори и много е вероятно да получат крехко доверие в аванс.

В зависимост от личната ценностна система, някои ще се отнесат сериозно към задълженията си, а други вероятно ще прекрачват етични норми и закони, ще пренебрегват правата на другите и по този начин ще попаднат под критичния поглед на Сатурн от Везни, който веднага ще вземе мерки да постави нещата на мястото им. Ако не успее сега, то това ще стане в годините, когато стъпи на територията на Скорпион, през 2012-2014 г.

Опозицията на Юпитер може да ви подведе да харчите повече отколкото ви позволяват възможностите, да поемате ангажименти, които не можете за изпълните и да гледате с лека ръка на обещанията си. Позитивите, които носи движението на Юпитер през Телец, в периодите, когато не прави аспект към рожденото ви слънце, са много.

За родените във втората половина на знака през пролетта и лятото астрологичната обстановка подкрепя бизнес делата, разрастването на фирмената дейност, обезпечаването на средства за нови проекти и сключването на изгодни сделки. Добро развитие има и в съдебни дела, решаване на спор във ваша полза, приключване на дълго проточило се дело. Успех очаква и личния живот, развитието на интимна връзка и създаването на семейство.

През август до средата на септември Марс се движи през Рак и прави хармоничен аспект с рожденото ви слънце. Вашата активност ще създава динамика във взаимоотношенията ви, като деловите партньорства могат да преминат границата на държавата, а някои могат да се включат в дипломатическо или военно, в зависимост от професията, разрешаване на конфликти в друга страна.

През втората половина на септември до средата на ноември Марс се движи през зодиакалния знак Лъв и в някакъв период от време, с влияние около седмица, в зависимост от рождената позиция на слънцето, прави квадратура към него. Значителна част от вниманието и енергията ви вероятно ще бъдат насочени към обществено значима дейност.

Включване в социалния живот може да бъде под различна форма, но в този период вашата чувствителност към отношението на другите към вашите идеи, разработки и постижения, е засилена и може да ви донесе конфронтация и известно разочарование. Възможни са конфликти с работодател или висшестоящ колега, както и непремислено добре решение от ваша страна.

През октомври до първите дни на ноември,Венера се движи през Скорпион и допълнително внася страст и крайни оценки в личните и професионални взаимоотношения. По-силно ще бъде желанието ви да бъдете харесвани и забелязани от обекта на вашето внимание. С повече драматизъм на изживяванията ще бъде наситена новата лична жизнена година, която започва на рождения ден, за тези, които са родени между 23 октомври и  2 ноември,включително.

Ноември и декември ви предлагат подкрепа и повече разбиране от хората около вас. Част от конфликтите и недоразуменията остават в миналото. Сега можете да заявите повече себе си, да постигнете договаряне по спорни въпроси, в съответствие с вашите виждания. Подкрепата на приятелите ви е много важна, всеотдайността и взаимното разбиране с тях са в основата на успеха ви до края на годината. Бъдете коректни с тези, които ви дават рамо сега, за да може и през следващата година да разчитате на тях.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии