Хороскоп 2011 за Стрелец

Муси Дачева

На Стрелец 2011 година се очаква да даде много шансове за успех и при наличие на достатъчно разум и далновидност, те могат да бъдат реализирани по най-добрият възможен начин. Юпитер, управителят на Стрелец, се движи през три зодиакални знака- Риби, Овен и Телец. Това дава голямо разнообразие на възможностите, които ще имат стрелците през тази година.

Планетата се движи много бързо през пролетните месеци, когато преминава през Овен, затова март, април и май, ще изискват бърза мисъл и бързо действие от всички, но още повече от Стрелеца. Движението на Юпитер през сродния по стихия Овен е чудесно време за започване на съвсем нова дейност.

Ингресията (навлизането) на Юпитер в Овен има силно значение за Стрелец най-напред като астрологично събитие, което се случва един път на 12 години, защото отбелязва време в което планетата преминава през тригон с рождените слънца на родените под този знак. Но в същото време задава началото на нов юпитериански цикъл (мунданен) за самата планета.

В астрокаратата за 2011 година има едно не по-малко важно събитие,засягащо стрелците, и то е преминаването на Северният Лунен възел от Козирог в Стрелец. Лунните възли имат цикъл от около 19 години,като се движат през един знак за около година и половина. Така последното преминаване през Стрелец Северният лунен възел е направил от август 1992 г до февруари 1994 година. През 2011 година Северният лунен възел ще навлезе в Стрелец на 3 март.

Сатурн, който през последните три години, преминавайки през Дева, създаде немалко трудности на Стрелците, сега се движи само през Везни. За Стрелец неговото влияние ще засегне отношенията с приятели, където може да има известно охлаждане на връзките, раздели, а в отделни редки случаи и загуба. В позитивна посока Сатурн спомага за по-критично отношение към хората, с които се сближавате и на които давате доверието си, затова може да ви насочи към едно сериозно и дълготрайно приятелство.

Динамичното начало на годината, с новолунието в Козирог и съвпадът на Юпитер и Уран в Риби, което се случва в един ден – на 4 януари, е важно указание за основните тенденции на годината. Промени касаят в голяма степен личните доходи и взаимоотношенията с най-близките хора, родители и деца.

Плутон се движи в Козирог и ще ви подтиква да опитвате различни начини да получите финансова стабилност, която за голяма част от представителите на Стрелец, в годините на сатурновата криза, бе разклатена. В тази връзка трябва да имате предвид, че през тази година има особеност, която се случва през много голям интервал от време. Две планети ще застанат в квадрат на Плутон през 2011 година, в знака Овен. Най-напред, на 22 януари,в Овен ще премине Юпитер, а не след дълго време, на 12 март, и Уран ще навлезе в огнения сектор на Зодиака.

За Стрелец това означава стимули от различно естество. В позитивен аспект квадратът на Плутон в Козирог с Юпитер в Овен, който ще бъде в силата си през февруари, означава добри възможности за инвестиции. При всички случаи умереният подход ще доведе до успех. Увличането в неясни и рисковани сделки,негативната страна на аспекта, особено през първите месеци на 2011 година, може да доведе до загуби в летните месеци.

До 10 февруари Венера, която се движи през вашия знак, ще ви създава добро настроение, бодър дух и добра кондиция, както и съвети, най-вече към жените, къде най-добре да си харчите парите, ако ги имате в достатъчно количество.

В последната декада на март, и в дните до 20 април, Слънцето прави хармоничен аспект с вашето слънце, в зависимост от точката ви на раждане върху еклиптиката, и това е период на съществена благоприятна промяна в живота ви. Моментът е подходящ за планирана почива, пътешествие в чужда страна, отделяне на време за забавления и възстановяване на силите.

От 22 януари до 4 юни Юпитер се движи през Овен като последователно прави тригон към рождените слънца на всички родени под зодия Стрелец. Благоприятното влияние може да продължи седмица, дори месец. Жизненият тонус, в този период, е на високо ниво, човек усеща прилив на сили, енергия и убеденост в собствените възможности.

При повечето стрелци,хармоничният аспект Юпитер-рождено Слънце, ще даде по-голяма свобода на действие, активиране на инициативата, стремеж за учене на нови неща, за самообразоване или включване в съответни форми на обучение. Благоприятен период за пътувания, особено такива, в които се натрупват знания за чужди народи и култури, усвояват се нови техники в духовните практики или лечителството.

При някои представители на зодията Юпитер в Овен, в комбинация със Сатурн във Везни, ще даде подтик за включване в политическия живот на страната. А за някои от вече действащите политици от зодия Стрелец, периодът на преминаване на Юпитер през Овен ще бъде белязан с високи резултати и много добри оценки за техния принос в управленските структури.

Тригонът на Юпитер към рожденото слънце в пролетните месеци на 2011 година също така спомага за укрепване на семейните отношения и тези с хората от по-широкия роднински кръг. Моментът е добър за годеж и сключване на брак, за семейни тържества по различни поводи, за укрепване на роднинските връзки с различните представители на рода.

От 4 юни до края на годината Юпитер се движи през Телец и обещава успех в материалните дела, стабилни доходи и придобиване на собственост, подкрепа от хората, с които работите. Тези, които наемат работници за своята дейност, могат да увеличават персонала си с надеждни хора в този период на годината, от юни нататък, и най-успешно това може да бъде през месец септември.

Втората половина на месец юни и през юли бъдете внимателни, когато влагате средства в нова дейност или в придобиването на имот, нещо към което би ви подтикнал Юпитер в Телец. Бъдете рационални и прагматични в начинанията. Планирайте годишния си отпуск за месец август, и то по дестинация, която ви е позната. Удачно време за почивка за мнозина е до средата на месец септември.

За част от стрелците е по-добре през септември да бъдат по работните си места. Очаква ги активна работа, вписване в нова обстановка и съответно доказване на качества и компетентност в конкурентна среда, за което могат да разчитат на подкрепа от някой, който е вече се е убедил в качествата им. Професионален скок очаква тези, които през последните две-три години са работили много, но не са получавали адекватна на труда им материална и морална оценка.

Октомври е благоприятен в много отношения, с изключение на последната седмица, когато претоварване от работа и емоции може да доведе до погрешни решения и здравословни неразположения. Месец ноември, когато Венера с движи през Стрелец, ще бъде провокирано чувството ви за красота и хармония и това е подходящо време да обърнете повече внимание на себе си, да промените нещо във външността си, да станете по-мили и романтични в отношенията си с брачен партньор, приятел или колега.

До Коледа Юпитер е ретрограден в Телец и макар това да забавя изпълнението на някои планове, от друга страна дава възможност да работите активно в област, която другите са подценявали и пренебрегвали. Няма напразен труд,защото цялата опитност, която натрупате, ще можете да реализирате с голям успех в първите месеци на следващата година, когато има още по-благоприятни условия за това.

Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
2. Автор: Муси Дачева
3. Източник:  www.temura.net

*******************************************************************************************

Книгите на Муси Дачева можете да си поръчате на temurabooks@abv.bg

За поръчка на лична астроконсултация и хороскоп, пишете на mussydacheva@abv.bg

Етикети:

10 коментара so far »

  1. Виолета каза,

    Писа на януари 6, 2011 @ 11:50

    Може ли да обясните как влияе върху Стрелците Северният лунен възел когато е в Стрелец? Благодаря!

  2. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 8, 2011 @ 0:32

    Виолета,
    Северен Лунен възел ще донесе на всички най-напред стремеж към знания, напредък и практическа реализация на уменията.
    На Стрелците ще повлияе много добре, особено след преминалата сатурнова криза.
    Северният възел се уподобява като влияние на Юпитер, затова на Стрелеца ще бъдат дадени възможности за растеж и разгръщане на потенциала.
    Но дали и доколко ще бъдат използвани тези възможности, зависи от конкретния човек.
    “Господ дава, но в кошара не вкарва”

  3. Татяна каза,

    Писа на януари 10, 2011 @ 12:52

    Как ще повлияе Северен лунен възел на Близнаци след като ще бъде в опозиция?

  4. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 10, 2011 @ 13:28

    Татяна,
    северният е в опозиция, но южният е в съвпад :)
    Затова Близнаци трябва да работят по южния възел,който се движи в знака. Това в общия случай е освобождаване на съзнателно ниво от предразсъдъци, предубеждения, стари нагласи, от страхове, фобии и задръжки, които пречат на развитието.
    А Северният възел може да донесе ново начало във връзките и е много позитивно разположение, изключая времето,когато е в точна опозициа на рожденото слънце.

  5. роси каза,

    Писа на януари 11, 2011 @ 3:51

    здравейте и от мен! нищо не намирам за любовния живот през годината :).
    и един конкретен въпрос, който винаги съм се питала,
    Как всъщност планетите влияят върху живота ни и ако има човек, роден на съшата дата , съшата година и час, това значи ли че планетите ни влияят еднакво?
    Почитателка съм на хороскопите ви, проблемъ е , че понякога прекалено много вярвам и като прочета нещо от седмицата,което не е хубаво, започвам да се притеснявам какво може да ми се случи.

  6. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 11, 2011 @ 22:45

    роси ,
    ще има любовен хороскоп отделно

  7. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 11, 2011 @ 23:35

    роси,
    Планетите влияят на живота ни и по тази причина астрологията е просъществувала хиляди години,
    затова има школи, училища, университети,в които се изучава астрология.
    Как влиеяят планетите върху хората,е много обширна тема. Купете си книги, четете и ще добиете представа от първа ръка.
    “ако има човек, роден на съшата дата , съшата година и час, това значи ли че планетите ни влияят еднакво?”
    това е все едно да се питаме близнаците имат ли напълно еднакъв живот? И да и не! Защото рождената карта дори да е абсолютно еднаква за няколко човека, т.е. родени в един ден, час, минути, в един и същи град, се реализира като живот по различен начин от различните хора.
    В дълбоката си същност ние сме еднакви,но и различни, носим различна опитност от миналото и различна програма за настоящето.
    Буквалното четене на хороскопите не е препоръчително.
    Във всеки хороскоп има иносказателност и е по-важно да се схващат тенденциите, а не да се съсредоточаваме върху конкретно събитие.

  8. Иван каза,

    Писа на май 12, 2011 @ 11:06

    как мога лично да се поинтересувам за характеристика за мен и датата на която съм роден – 24 Ноември

  9. НАСИ ДРУМЕВА каза,

    Писа на януари 3, 2012 @ 10:05

    честита да ти е новата година да ти донесе здраве и много щастие.за първи път чета този хороскоп,невероятно точен и верен БЛАГОДАРЯ МНОГО

  10. Муси Дачева каза,

    Писа на януари 3, 2012 @ 14:30

    НАСИ ДРУМЕВА,
    Честита и на вас 2012 година!
    Благодаря за оценката :)

Коментар RSS · TrackBack URI

Напишете коментар

Name: (задължително)

E-mail: (задължително)

Website:

Comment:

  • Най-Нови Мнения във форума
  • Най коментирани
    1. gravatar Петър за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    2. gravatar Варта за Седмичен хороскоп 18-24 март 2024
    3. gravatar Муси Дачева за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    4. gravatar Наталия за Седмичен хороскоп 19-25 февруари 2024
    5. gravatar Муси Дачева за Годишен хороскоп 2022 по зодии